poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
początek rewolucji ?

jak słuchawki do mp4 to polecam tego sprzedawce http://allegro.pl/item169832001_firmowe_sluchawki_microjack_2_5mm_mp3_mp4_md_cd.html jakieś 3 miechy temu kupiłem 2 pary i działają bardzo dobrze, a jakoś nie do porównania ze standardowym szajsem.

a co do tej szybki to sam byłbym zainteresowany kupnem takiej wiec jak znajdziesz graboś taką daj znać na maila.

potrzebna mi jest 1.5cala.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: początek rewolucji ?

666.... tomek.... poczytajcie źródła, dopiero potem piszcie....

To że należy do MW to jego sprawa, zresztą już się dawno zorientowałem.
Ale jak mawia jeden pan z TV "Warto rozmawiać" ;)

A korupcja w służbie zdrowia nie jest niczym nowym i myślę że Ministerstwo Zdrowia (może MZ?) wie o tym.

Natomiast jeżeli na 100 lekarzy np. 2 (a nie chce nikogo obrażać) bierze łapówki to pozostała 98 leczy ludzi.

A co pozytywnego robi pozostała część MW, bo ja pewnie jestem laik i nie wiem.

Ciekawym...

"Sprawa bawełny myślę, że jest już przesądzona no chyba, że Panowie Właściciele się nie dogadali jeszcze co do podziału zysku na odsprzedaży tego obiektu z kim trzba. Poczekamy, zobaczymy
Kupili za 2mln, sprzedadzą za 10mln to muszą coś odpalić''

W koncu ktos napisal o co chodzi w tym calym zajsciu.Tam niebedzie zadnych kregielni i basenow.Pewnie jakies fabryczki,hurtownie moze jakis dyskont typu stokrotka.Przeciez tam niema dojazdu.Mozna albo od ul.Poznanskiej waziutka droga kreta na dodatek lub kolo budynku WSA gdzie tez jest niezaszeroko.Echo inv. przedstawilo bardzo ladny projekt nie byle budy tylko stylistycznej budowli w dobrym miejscu.Ale coz ludzie wola kregielnie na Bawelnie i Galerie ''narew" z basenem i promem kosmicznym hehe.
Tylko co dla miasta lepsze ? Zagospodarowanie niszczejacej bawelny na zaklady pracy i galeria weneda.Czy moze to co tam powstanie + haszcze w centrum miasta i siedlisko dla zuli ?

może ktoś sie orientuje gdzie w Łomży robią tatuaże...jak macie jakiś telefon to podeślijcie.pozdrawiam

Ja robiłam na Wiejskiej. Taki chłopk robi, super i tanio niestety nie mam do niego nr telefonu bo skasowałam to jest wiejska 4,Paweł Szczawiński i chyba jeszcze na długiej robią tam gdzie jest solarium,kiedyś tam robili

Ota cała prawda:
..."Minister środowiska przeciwko środowisku. Bracia Kaczyńscy wikłają się w sprzecznościach, prezydent jest zdecydowanie przeciw, ale nie zamierza hamować budowy, premier najwyraźniej nie wie, jak pogodzić sprzeczne interesy. Do akcji wkraczają funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego, co wygląda, jakby rząd rozpaczliwie poszukiwał korupcyjnego haka, zamiast powiedzieć: "stop, nie tędy droga".

A chodzi wyłącznie o Via Baltica przez Białystok!
Kaczor postawi na swoje, a miliony kar unijnych zapłaci cały naród!

A ja mam pytanie czy jaka kolwiek firma jest zainteresowana budową hipermarketu na bawełnie?

"MŁODZIEŻ ! przecież lepiej żeby chłopaki latali za piłką, niż brali używki, pili i palili.
TREZBA INWESTOWAĆ W MŁODZIEŻ !"

No co ty w stadion trzeba inwestować! To jest najważniejsze! Co tam jakieś drużyny młodzieżowe. Po co to komu!

mieczkoś997
Skoro ci z pod 997 sobie nie radzą, czas wziąć sprawy w swoje ręce, w każdym razie na pewno nie mam zamiaru jako katolik łobuzom nadstawiać 2 policzka, ba mało tego 1 też bym bronił ile sił. Za to na pewno jestem za obcięciem płac w policji, w myśl zasady jak praca taka płaca, podobnie ma się z parkingowymi (czytaj straż miejska), w końcu nie po to płace podatki żeby nic nie robili. Bo pożytek z nich żaden dla mnie.
Jakiś pacan wymyślił slogan ,,mała szkodliwość społeczna” i rozbój się szerzy na ulicach, dziwne ze zbiegło się to w czasie z wycofanie z ulic pieszych patroli. Może to jest jakieś rozwiązanie.

Bimbo

Zgadzam sie.Prokuratura i sądy w Polsce wypuszczają ok.2/3 przestepców,których złapie Policja ze wzgledu na "niską szkodliwość społeczną czynu" ,ale nie widzę powodów dla których mielibyśmy winić za to Policję...
Kolej rzeczy przedstawia sie nastepująco:
Policja--->Prokurator---->Sąd ,tak więc albo prokurator nie przedstawi zarzutów albo sędzia uniewinni ...
Nie od dziś wiemy,że mamy złe prawo i że powinniśmy je zmienić.Jednak drogi Temidzie z takimi pretensjami należałoby się wybrać pod Sejm,a nie pod Komendę :) Policja nie ma wpływu na prawo i musi egzekwować obecne... To politycy powinni zająć sie takimi rzeczami zamiast pakować się w kolejne SEKSafery ... Pozdrawiam

Signature will be available soon. Please wait ;)

Tylko kto bym mógł pomóc zainwestowac w coś takiego ??

W łomży nie znam żadnych osob ktore tym sie zajmuja. Jedna wiem ze w bialymstoku jest jakis salon z tatuazami ale niestety nie mam namiarow:/

Jacek16 - mnie także ściska w sercu widok tych coraz bardziej zrujnowanych zabytkowych kamienic łomżyńskich. Szkoda, bo przykład dwóch odrestaurowanych obiektów na ul. Sienkiewicza jest aż nadto wymowny - przechodząc obok tych kamienic jestem dumny z historii naszego pięknego miasta.

Tak dla przeciwwagi - podobno kamienica w środkowej części Rządowej jest remontowana !

Bimbo

Mogą być dwa i więcej. Proszę zauważyć sprawę podatków lokalnych. Jeżeli żaden market nie "załapie się' na specjalną strefę ekonomiczną, miasto będzie miało niezłe wpływy do budżetu. Jak znam życie na pewno jeden zakwalifikuje się do powyższej strefy (o ile powstanie - jest to niezgodne z przepisami UE).

Pozdrawiam
MirekO

Powiem tyle,że aż sie nie chce do Kosciola isc ze swiadomoscią,ze kazanie wyglasza Ci jakiś SBk...

Obecni właściciele części hal (powtarzam części) na Bawełnie snują piękne plany przed szanownymi Radnymi. Trzeba być debilem, bez jakiejkolwiek wiedzy technicznej, żeby w to wszystko uwierzyć. Adaptacja tej ruiny pochłonie krocie. Ze dwa razy więcej niż budowa nowych obiektów. Stara sowiecka technologia budowy (w większości dźwigary strunobetonowe, szedowe okna) będzie barierą nie do przyjęcia dla poważnych inwestorów. Olbrzymie koszty adaptacji (o ile ktoś od razu nie rzeknie - wiązka granatów), następnie poważne kwoty na utrzymanie (30-sto letnie już obiekty), brak odpowiedniej infrastruktury, budowa w znacznej mierze uzależniona decyzyjnie od "humorów" administracyjnych i lokalnej polityki kupieckiej.
Panowie i Panie......... na to liczą nasi lokalni kupcy! Oni także wiedzą, że te opowieści to gruszki na wierzbie".

Bimbo

Przepraszam, a co możesz powiedzieć o Urbanie? "Stawianie ks. Isakowicza-Zaleskiego na równi z Urbanem i jemu podobnymi uważam na niestosowne i niesprawiedliwe". Znalazłeś sobie chłopca do bicia? A może to zaszczyt być przez beton katolicki porównywanym do Urbana? To był i jest człowiek aż do bólu szczery, nawet w najbardziej drastycznych sytuacjach.
Więc o co chodzi w tym "niestosowne i niesprawiedliwe"?

VOTUM DEO IGNOTO

Taaaa.. po tej "szklance", na której dzisiaj z rana o mało sobie zębów nie wybiłam...

VOTUM DEO IGNOTO

ADALLU nie masz racji!.Ówczesny milicjant nie równa się SBek, chociaż bardzo wielu należało.

< wieczne im odpoczywanie >

MiYu nie wiem co nam zrobią, pożyjemy zobaczymy :)

bagrmosen

1 2 3 4 5 6 7 8

1. Remont tej kamienicy trwa już około 10 lat i końca nie widać.
2. Jaki jest stan tej kamienicy, jeszcze trochę i też będzie groziła jej rozbiórka.
3. Polowa 65 z 1912 roku, też prosi się o remont.
4. Po tej kamienicy już nic nie grozi, bo niby spaliła się, została rozebrana i plac w centrum miasta wolny.
5. To jest właśnie część tej rozebranej kamienicy (róg Pięknej i Wiejskiej).
6. Ta sama kamienica tylko od strony ulicy Wiejskiej. Jak jeszcze postoi w takim stanie, to i po niej zostanie pusty plac.
7. Kamienica Pana Erwina Dąbrowskiego z lat 30-tych XXwieku, jak właściciel żył to była w dobrym stanie, a jak teraz wygląda.
8. Kamienica Pana Dąbrowskiego w trakcie remontu.

Za co otrzymaliby urzędnicy trzynaste pensje które mają w marcu mieć wypłacane, gdyby wydali pieniądze na remont zabytkowych kamienic.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Witam!
Mam pytanie do mieszkańców Łomżyńskiej SM. Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy opłata w czynszu za wywóz śmieci jest liczona od ilości lokatorów w mieszkaniu?? I czy są jeszcze jakieś dodatkowe składniki czynszu, które zależą od liczy lokatorów??
I ile mniej więcej wynosi czynsz za mieszkanie 72m na 2 osoby??
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam

VOTUM DEO IGNOTO

czuubek...sam nick mowi za siebie co tu duzo mowic:)a najlepiej walnij se czuubku baranka bedziesz madrzejszy....pozdrawiam.Dzieki innym za odpowiedzi wlasciwie to chyba nikt teraz nie robi w lomzy.

Szczęśliwe trzynastki
cz śr, 28 lutego 2007 19:50

Choć dla każdego z nas marzec jest trzecim miesiącem roku, dla urzędników to także 13 miesiąc roku ubiegłego. To właśnie w marcu zdecydowana większość pracowników budżetówki dostaje dwukrotnie pensje. „Trzynastki” biorą wszyscy, począwszy od prezydenta miasta, a na pracowniku jego biura prasowego kończąc. W budżecie Łomży na ten cel zapisano ponad 900 tys. zł.

I co wy na to?

A moze po prostu zmodernizować kolej za jej pomocą przewozic te cholerstwa przez Polskę. Ale to sie przecież nie opłaca, lepiej przecież co chwile naprawiac drogi...

Poza tym normalne połaczenia kolejowe z łomża przydały by sie , zwłasza jeżeli na poważnie chcemy sciagnac studentow, do naszych swietnych ...uczelni zaocznych

Nie tylko na ul.Wojska Polskiego taka sytuacja jest.
piotrlom uwież mi, że na ul.Poznańskiej na,której mieszkam jest tak samo.

no to radzilbym popatrzec na allegro tamsa napewno ale z tym wiaze sie koszt przesylki.

Za mecze z ŁKS Łódź i ten ostatni bardzo Rafała chwalą. A Leńczyk to b. dobry trener i wie co robi. W Wiśle juz się zastanawiają czy dobrze zrobili wypożyczając Rafała. http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=13613

8,10 tyś...? Wczoraj w Bełchatowie bylo cos kolo 4.5 tyś.. ! Ale masz rację w Sobote wszyscy na Stadion, obejrzec pierwsze zwycięsctwo na SWOIM STADIONIE !
Tylko Łomża ŁKS !

Nie wierze ze dziecko adoptowane przez takich "2 delikwentów" bedzie normalne.....wybaczcie ale nie wierze. Zatracenie prawidłowych wzorców rodzinnych i wypaczenie w przyszłości gwarantowane!

Homoseksualistom zdecydowane NIE!!!!

Tito ortiz nie wstydze sie. Bo mysle ze nie ma czego, tylko uwazam ze chyba lepiej uzbierac hajs i miec cos na wlasnosc niz wydawac 50 zl co miesiac na silke + suplementy. Ale dzieki za info.

Tym, którym nutka "nowyj nowyj god...." sie utrwaliła:]
Polecam wersje mp3:
http://www.gosdetstvo.ru/steklovata/music/audio/novii_god.wma

.

czesław no i co z tego??
Co róż widze temat: Powrócmy nad Narew :/
Ile jeszcze tego będzie??

no to co róż....lepiej zmień kolor...

a z tego co myśle bedzie tego jeszcze dużo:)

Jakby był większy stadion to może by i przyszło 8 tys ludzi...naprawdę nie rozumiem czemu po remoncie docelowo ma mieć tylko chyba 5 tys...

.

Świat schodzi na psy, a dzieki takim wypowiedziom jakiej udzieliła powyżej violette jest przynajmniej zabawnie, choć propaganda homoseksualizmu do śmiesznych spraw nie należy.

violette dyskutować z Tobą nie mam zamiaru, Ty swoje wiesz ja wiem swoje i na tym poprzestańmy.

umiecie wy sluchac ze zrozumieniem ? ekolodzy CHCA obwodnicy tylko, jesli drogowcy powycinaja drzewa, to i tak nie zaczna budowac obwodnicy, bo unia europejska na to nie zezwoli. a po co na darmo zabijac zwierzaki i niszczyc rosliny ktorych nie ma nigdzie na swiecie ?

a metanabol i omnadren ?

Byłem na senatorskiej już 3 razy parownik nowy, filtr nowy, instalacja wyregulowana, a problem pozostał.

Homoseksualizm nie jest żadną chorobą (istnieją jedynie różnorodne, niepotwierdzone teorie pseudo profesorów) jedynie zwykłym zboczeniem.

.

o ***** jaki temat buahahaha. skad ty sie urwales :D ? podaj odrazu swoj adres, im szybciej cie namierza tym lepiej :D

Ja mysle ze Kalinowski tzn. "baniak" na lipowej ma dobrywarsztat i dobze robi.

Pracuja, twierdzicie? Ciekaw wiec jestem co za 'prace' wykonuje sie 'at such ungodly hour' - a tlumaczac to z grubsza: w tak poznych godzinach ...:D

wychu

VOTUM DEO IGNOTO

Niektórzy siedzą przed kompem nie mogąc spać, a inni śpią zmęczeni całodzienną ciężką pracą... :)

.

...a i czasem wino jakie wytrawne się przytrafi po drodze :)
pozdro

VOTUM DEO IGNOTO

FIN a cóż znaczy "Malachita el" ?. Nawet się wysłowić po polsku nie potrafisz. Achaaaa, po wykrzykniku piszemy nowe zdanie z dużej litery :P.

.

ja choć raz jestem skłonny poprzeć po części Giertycha. Niech sobie pedałki żyją ale w domach. Niech nie wychodzą na ulicę i tego nie pokazują publicznie. A broń Boże adoptować. Najgorszy pomysł jaki można sobie wyobrazić

może i surowsze,wole surowsze niż chamstwo to bardziej stresuje

Jak by zagospodarowali nabrzeze to moze by i powrocil ten sport a teraz to mysle ze niema zadnych szans w lomzy na ten sport.

Przed dwunastą naszego, czy Twojego czasu?
Zbyt częste wstawanie skoro świt jest jednako skodliwe dla organizmu ludzkiego...:)

A Robaczki? Już śpią - wreszcie nastała błoga cisza, która jednak, gdy przydługa, też nie jest zbyt dobrze...:)

Naszego, naszego - tzn tego Eastern Standard Time.
Czekaj, czekaj - kiedys i Ty bedziesz mogla pozwolic se na taki 'luksus'. Zapytaj tylko Naszego Macka (aka - emeryta), jaka ku temu droga ...:D

Pozdrawiam, wychu

Bimbo

ooops - nie wiem co sie stalo, ale ten poprzedni post mial byc na watku 'Jak dobrze wstac...'.
Czyzby jakies czary/mary na tym forum?

Bimbo !

własnie tylko łks i łks,nie kazdy jest fanem piłki przynajmniej na takim poziomie,dawno twierdziłem ze to bagno.w łomzy jest szansa na wypromowanie kilku innych dyscyplin a nie tylko piłka,i z pewnościa z wiekszymi sukcesami .

Wychu Oj pospało by się, pospało. Serdeczne pozdrowienia Wychu z naszej uroczej mieściny.

Bimbo !

Taaaa... a ciekawe, kiedy będę żyła...:|

Cera musi mieć nieco zmarszczek, bo to dodaje powagi i hmm.. stateczności :D, przynajmniej pozornie...

Właśnie zauważyłam, że wiosnę czuć już w kościach, a i ptactwo tak jakoś dzisiaj szaleje bardziej niż zwykle... Pora więc na odświeżenie kolejnego tematu, albo zapoczątkowanie nowego, prawda, Panie Emerycie 2005? :))

Malachit szkoda czasu-tym panom już nic nie pomoże:)

Ileż tych wiosen nam jeszcze pisane??
Jak sobie pomyślę, że w najlepszym wypadku max ok. 35-ciu, to...to... mi się płakać chce...:(

Jest jeszcze sporo śniegu. Dziś od 14 do 20 gratisowo można korzystać z wyciągów, wypożyczlni butów i nart.

heh teraz snieg?

Trzeba coś z tym zrobić nareszcie

Dzięki Ptysiu80 ;) Poprawiłeś mi tym nastrój.

Patrząc realistycznie to mamy tylko kilka punktów straty do środka tabeli. Jeśli passa zostanie podtrzymana, to może zaczniemy liczyć... na więcej?

VOTUM DEO IGNOTO

marcin@linux:~> ping www.onet.pl
PING www.onet.pl (213.180.130.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=1 ttl=57 time=13.5 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=2 ttl=57 time=13.7 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=3 ttl=57 time=13.5 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=4 ttl=57 time=18.1 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=5 ttl=57 time=13.0 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=6 ttl=57 time=17.8 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=7 ttl=57 time=14.9 ms

--- www.onet.pl ping statistics ---
7 packets transmitted, 7 received, 0% packet loss, time 6000ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.019/14.971/18.113/1.994 ms
marcin@linux:~>

Z chęcią pewnie by zmieniła. Ale... umowa. Przeszła 2miesiące temu z Infolanu

Jeśli chodzi o kobiety, to najlepszą dlań motywacją powinna być...ciąża :).
Choć na niektóre nawet to nie działa :(.

Ja ostatnio znowuż zaczęłam palić - biernie! :\
Ponieważ wiele jestem w stanie znieść i mam świadomość, że w taaaakim nawale pracy, jaki spoczywa na mym koledze, takie siarczyste zaciągnięcie się nikotyną to jak "wtrącenie" schabowego z kapustą na wygłodzony żołądek... Ale jak się zdenerwuję, to dam w czapę i tyle...:))

< wieczne im odpoczywanie >

o ktorej wyjdziesz z domu o tej kupisz pewnie, tylko nie za rano;p Bilety w kasach przy bramie i w samochadzie przy tym sklepie kolo muszli;]

A w niedziele Robert Kubica na podium?:D!

Przyjdz godzinę przed, a na pewno będą.

cz. 2

Dobranoc, dobranoc niewiasto
Skłoń główkę na miękką poduszkę
Dobranoc, nad wieś i nad miasto jak rączym rumakiem wzleć łóżkiem
Niech rycerz Cię na nim porywa co piękny i dobry jest wielce
Co zrobił zakupy, pozmywał i dzieciom dopomógł zmóc lekcje
A teraz tak objął Cię ciasno jak amant ekranów i scen
Dobranoc, dobranoc niewiasto
Już czas na sen...

...a jutro śniadanko w łóżeczku:)

Piękna noc!!! Oj piękna!!! Po co spać? :) Wam też takiej życzę:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org