Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brodziuk zrezygnował z funkcji radnego Rady Miasta |
24 na dobe :P w snach.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brodziuk zrezygnował z funkcji radnego Rady Miasta |
na to wychodzi...tydzien juz to mam to nic mi nie nabilo... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dajcie jakiś link żeby można było ją ściągnąć.
|
|
|
ja jestem zainteresowany, wlasnie sciagam gre
|
|
Dobry pomysł, fajna górka, ale organizacja do du... 1. Wypożyczalnia- facio z petem w zębach dusi dymem tłum kolejkowiczów. Po odstaniu godzinki lub dwóch możemy się dowiedzieć, że nie ma takiego numeru buta. Przy zdawaniu sprzetu podobnie. Razem dwie , trzy godziny w plecy. 3. Parking - nie wiem o czym myślał człowiek rozstawiający samochody , że zablokował niektóre autka. Z przodu kamienie, z tyłu i boku samochody. Wątpliwa przyjemnośc czekać dodatkowych parę godzin, aż ktoś wróci ze stoku. 3. Wyciąg - niedziela godzina 11 ekipa przybiera się do naciągania liny górnego wyciągu. Na dolnym tłum ludzi czeka w kolejce. W końcu rusza górny. Wbrew pozorom kolejki nie maleją. 20-40 osób w kolejce, 2-3 na stoku. 1-2 minuty jazdy 20 minut w kolejkach. Wyciąg nie nadąża wciągać, narciarzy. Około 12.30 ekipa znosi sprzęt do wyciągu dla dzieci i zaczyna równać im stok. Żenada. 4. Trasy - dużo lepiej niż w zeszłym roku, ale po co stoi tam ten ratrak. Po śniegu na masce silnika widać, że nie był odpalany od paru dni. A przecież nie wszystkie trasy zaznaczone na mapkach nadają się do zjazdów. 5. Muzyka - nie wiem jak innym , ale mi tego tu brakuje. Podsumowując, Dobrze, że mamy niedaleko taką atrakcję i można sobie poćwiczyć przed jazdą na większych stokach, ale w sprawach organizacyjnych jest jeszcze dużo do zrobienia. Może sprzedać ten ratrak, którym jak widać nikt nie potrafi jeździć i kupić nowe wydajniejsze wyciągi. Nie wiem jak innych, ale mnie w sobotę czy niedzielę nikt tam więcej nie zobaczy. ;)
|
|
Mosses_Ghandi podaj meila
|
|
Moim zdaniem ten akurat wyrok sadu byl glupi i nie ma wielkich szans sie utrzymac. Mogli zasadzic jakies odszkodowanie na rzecz kupujacego, za strate czasu itd. Ale jak chca zmusic goscia, zeby znalazl samochod dokladnie odpowiadajacy opisowi, przekonal wlasciciela zeby mu go sprzedal i nastepnie sprzedal go kupujacemu za te 23000zl to ja nie mam pojecia... Zdaje mi sie, ze jesli przedmiot umowy nie istnieje, to umowa jest niewazna? A w tym przypadku nie istnieje, bo koles sciagnal tylko jakis tam obrazek z netu, wkleil go i dal opis... i nie jest w posiadaniu takiego auta. A czy ten wyrok zmieni cos na allegro, to niestety watpie.
|
|
Starty przedspartakiadowe 1984 r. odbyły się w marcowych Ogólnopolskich Regatach Kajakowych w Opolu, w majowych Centralnych Regatach Otwarcia Sezonu w Kaliszu, W Wojewódzkiej Spartakiadzie Młodzieży w Łomży, w Międzywojewódzkich Regatach Kajakowych w Ostrołęce. W Opolu w w rywalizacji brało udział 20 klubów. W konkurencji k-1 juniorów młodszych na dystansie 6000 m. zwyciężyła Walewska Elżbieta, a w c-1 na dystansie 12000 m. Darkowski Marek. W punktacji drużynowej Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie zajęło IV miejsce za drużynami "Górnika" Czechowic, "Skry" Warszawa i "Żegliwa" z Sieradza. Były dobrymi sprawdzianami przygotowań. Eliminacje strefowe na jeziorze Rowspuda koło Augustowa dały prawo do startu w finale spartakiady 18 kajakarzom. Stanowili oni najliczniejszą ekipę wśród dyscyplin województwa łomżyńskiego. Podczas XI Ogólnopolskiej Spartakiady Młodzieży w Poznaniu łomżyńscy kajakarze uzyskali bardzo dobre wyniki. W konkurencji k-2 juniorek młodszych na dystansie 1000 m. złoty medal zdobyły Walewska Elżbieta z Saraczewską Jolantą. Walewska Elżbieta uzyskała także I miejsce w k-1 na dystansie 1000 m. Złotym medalistą w rywalizacji kanadyjkarzy na jedynkach na dystansie 10000 m. został Darkowski Marek. W konkurencji c-1 na 1000 m. został srebrnym medalistą. Brązowy medal wśród juniorek młodszych na 500 m osiągnęła Cudnik Małgorzata. Zdobycie pięciu medali na jeziorze Rusałka spowodowało , że Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie uzyskało III miejsce w Polsce w łącznej punktacji klubów startujących w kajakarstwie podczas spartakiady. Rywalizację klubową wygrał "Orzeł" Wałcz przed "Zawiszą" Bydgoszcz. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie uległo "Zawiszy" tylko 1 punktem. "Orzeł" Wałcz był klubem przy którym istniała Szkoła Mistrzostwa Sportowego. W klasyfikacji klubów w kategorii juniora młodszego Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie zajęło II miejsce w kraju. W rywalizacji kajakarzy startowało 710 zawodników, w tym 520 juniorów młodszych z 58 klubów. Kajakarze wspólnie z wioślarzami zdobyli 74 pkt do klasyfikacji sportowej województw. Był to najlepszy wynik klubu z województwa łomżyńskiego. II miejsce z wynikiem 60 pkt zdobyła "Zorza" Łomża, III miejsce z wynikiem 22 pkt zajął WLKS "Narew" Łomża, IV miejsce z wynikem 8,5 pkt. "Warmia" Grajewo i V miejsce z wynikiem 3,5 pkt. "Orzeł" Kolno. cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowe
|
|
Myślę że nie powinniśmy negować masowych wyjazdów, bo to tak jakbyśmy negatywnie oceniali upominanie się o prawo do pracy w UE. Mamy prawo pracować i lepiej zarabiać to z niego korzystamy. Wyjazdy za chlebem to nie wynalazek ostatniego roku. Kilkunastoprocentowe bezrobocie mamy od początku lat 90tych. Lata 80te i 70te to koczowanie po ambasadą USA. Już wtedy ostatni zgasiłby swiatło, ale za czasów miłościwie nam uwcześnie panującej władzy ludowej mogliśmy tylko pomarzyć o paszportach trzymanych w domciu. Tak więc nieco obiektywizmu proszę i nie zwalanie całego zła na budujące się kościoły. Niemcy nie wyjadą na wschód do pracy, nawet gdyby na każdej ulicy pobudowali im kościół.
|
|
Autor: Bartes (---.lom.vectranet.pl) Data: 13-02-07 23:18 cyt: No nie zle ślisko i w ogóle a oni ssę pościgi robią :)) fajnie byłem świadkiem tego. Miałem nadzieję, że byłeś kierowcą tego nissana i dlatego tak Ci fajnie. Ale przypomniałem sobie, że dzieciom nie wydaje się prawa jazdy! Stąd też żal niewinnego człowieka staranowanego przez pirata drogowego. Powiedz młodzieńcze co fajnego wg ciebie w tym zdarzeniu? Czy byłoby wg ciebie jeszcze fajniej gdyby kierowca z audi przejechał Twoją matkę albo siostrę?? Czekamy na wypowiedź ! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
JA JAK MOZNA BY BYLO POPROSZE PPRZEPIS NA SALATKE Z KRABEM A SAM MOGE DORADZIC "ROLADE SEROWA" PALCE LIZAC ALE PRZEPIS NASTEPNYM RAZEM ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
GDZIE TO MOZNA ZOBACZYC POPROSZE O NAMIARY ....JA ZNAM TEGO WILK'A TO CZARNUCH HHEHEHEHEH Z GORY DZIEKUJE Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
JA SIE PISZE WIEC DO PRACY KOMPANIE HEHEHEHEHEHEH z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
to ja dodam coś na prosty deser. Mus czekoladowy - tabliczka białej czekolady - śmietana kremówka duży kubek - żelatyna - owoce (ja daję wiśnie, kwaskowate pasują bardzo) W garnku podgrzać trochę śmietany. Czekoladę połamać i rozpuścić w śmietanie. Resztę śmietany ubić (bez cukru). Połączyć ubitą śmietanę i masę zrobioną z czekolady (ostudzoną). Odrobinę żelatyny rozpuścić we wrzątku (na taką ilość śmietany daję ok. 1 łyżeczki zelatyny). Gdy żelatyna ostygnie, dodać ją do masy. Musem zalać owoce. Schłodzić. Zjeść. Smacznego.
|
|
przez ten wypadek nie moglem spac. mogbym bc na miejscu tego nissana poniewaz wyprzedzialem go gdzies na wysokosci eskulapu i jechalem do torow przed nim. cale to zderzenie widzialem w lusterku wstecznym. przejezdzalem przez tory i mijalem jeden samochod. nie wiem jaki. i nagle nadjechalo to audi, prawie sie o mnie otarlo i tuz za mna zaczelo wyprzedzac i zdezylo sie z nissanem. nikt nie mial szans zwolnic tam ani zareagowac. predkosc zdezenia musiala byc ogromna ;/ audi musialo miec min 100km/h a nissan cos kolo 50 bo ja jechalem 50 a on trzymal sie rowno. czyli wychodzi blisko 150 km/h. najgorsze jest to ze kierowca nissana nie mial szans ucieczki bo nie mogl zauwazyc tego audi bo wczesniej zaslanial je moj samochod. ja nie wiem skad ono sie pojawilo. uslyszalem tylko swist a potem zobaczylem w lusterku jak oba samochody prawie stanely deba w czasie udezenia :( szok :( starszne jest co sie dzieje na naszych drogach :( a kiedy pomysle ze rownie dobrze bylbym to ja gdybym go nie wyprzedzil to przechodza mnie ciarki;/ to daje do myslenia... lacze sie w cierpieniu z rodzina kierowcy nissana.
|
|
stanos no i co w związku z tym ?
|
|
dla przykładu i postrachu dla innych idiotów powinni dopierdol.ić maksymalny wyrok przewidziany za ten numer tyle...
|
|
wczoraj byłem w zusie -o **** jaka miła i sympatyczna pani załatwiła moją sprawe bez żadnego problemu!!!taka blondyneczka atrakcyjna pozdrawiam,czyli teraz juz wszystko rozumiem to zalezy od człowieka no a ja po prostu trafiłem początkowo na 2 rury nieprzepchane.
|
|
...chcesz pomóc ludziom, którzy stają w naszej obronie, którzy stają w obroni całości przyrody... ...w poszukiwaniu różnych informacji o Rospudzie trafiłem na to: http://www.pracownia.org.pl/prac/index.php?d=pomoz&e=artykuly&idm=237&id=278 Pracownia Na Rzecz Wszystkich Istot - im oddam swój 1%... ....a Wy? - komu oddacie swój 1%?
|
|
potwierdzam doniesienia Bartesa....
|
|
ja mogę pojechać ale jak wjadą koparki i ciężarówki i zrobią porządna obwodnicę
|
|
Niech budują na Małej Krasce przy okazji zrobiliby asafalt i ludzie nie topiliby sie w blocie. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
A prawo podaży i popytu? W polsce mieszka coraz mniej ludzi, więc przy obecnym poziomie emigracji za kilkanaście lat grożą nam pustostany. Ludzie nie będą chcieli utrzymywać pustych mieszkań więc będą próbowali się ich pozbyć (to tylko taka moja optymistyczna wizja)
|
|
Tam przedstawiono opinie, a nie fakty na temat społeczności żydowskiej : "Ze studium ADL wynika, że 39% respondentów uważa, że Żydzi dysponują zbyt wielką siłą w świecie biznesu, a 44% zgadza się z opinią, że Żydzi mają zbyt duży wpływ na międzynarodowy rynek finansów. 51% respondentów jest zdania, że Żydzi są w większym stopniu lojalni wobec Izraela niż wobec kraju, w którym mieszkają. (...)" Z tych badań nie wynika, że tak wygląda rzeczywistość, tylko że tak przedstawia się opinia grupy 2 714 dorosłych osób z Francji, Włoch, Hiszpanii, Polski i Niemiec. Reasumują stwierdzam, iż wyniki badań wskazują na jeszcze żywe w europie stereotypy.
|
|
mi serbia sie zupełnie nie podobała a półfinał ... tam trzeba mieć poparcie wśrud innych krajów a polska kłuci sie z karzdym jak tylko ma okazje (czego wię chcemy)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |