Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nasi spokojni imigranci! |
zygzak A nie będzie zjazdu od Piłsudskiego? Bo ja słyszałem, że będzie tam jakieś skrzyżowanie ze światłami. Problem chyba polega na tym, że cz i jego radio nie będą mogli parkować swego pojazdu na chodniku prowadzącym do przejścia (sic.). P.S. Ten post chyba szybko zniknie stąd. Idę o zakład.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nasi spokojni imigranci! |
Ogrodzenie jest za niskie!! Panowie projektanci i zleceniodawcy czy byliście kiedykolwiek na meczu chociażby w Białymstoku? Klatka dla kibiców gości powinna mieć ogrodzenie co najmniej 5m wysokości. Nieważne że przepisy dopuszczają niższe. Później zapłacimy za to karami za wbieganie na płytę boiska i większymi wydatkami na ochronę. A i do większego nieszczęścia dojść może.
|
|
dzieki wszystkim za podpowiedz napewno tam zadzwonie i umowie sie na wizyte pozdrawiam
|
|
antyred Przyjmuję zakład, że post nie zniknie. Jesli chodzi o cz i "jego" radio (parkowanie na chodnikach, jak piszesz) - to nie jest problem. To raptem 3-4 auta, mają możliwość parkowania na dziedzińcu "wewnątrz" Centrum. Problemem są: - przede wszytkim dzieci idące do- i ze- szkoły nr 10 oraz korzystające z Centrum. Antyred, poświęć proszę 30 min. czasu np. rano, tuż przed 8.00 i zobacz ilu małych ludków wędruje przez to skrzyżowanie. Nawet jeśli ma byc to wjazd np. na zaplecze tego sklepu to i tak to niewielkie skrzyżowanie "nie przerobi" tego ruchu. Konsekwencje tego poniosą najsłabsi uczestnicy ruchu drogowego - drugi problem - to niewydolność przepustowa tego miejsca (skrzyżowania). W tej chwili już nie można wyjechać z niego. Gdy dojdą pojazdy związane ze sklepem, to inni kierowcy będą szukać "ratunku" wjeżdżając w coraz mniejsze uliczki osiedlowe. - trzeci problem - parkingi. Gdy zapełnią się te pod sklepem, kupujący zastawią parkingi pod blokami. Dojazd i wyjazd z tego sklepu naprawdę można wykonać znacznie korzystniej. Pozdrawiam -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Szanowny zygzaku jeśli chodzi o parkowanie na przejściu napisałem o tym, co widuję, często przejeżdżając tamtędy i o tym co widać na zdjęciach pod artykułem. Nie twierdzisz chyba, że to białe dostawcze auto poprawia bezpieczeństwo dzieci? I ten relatywizm w ocenie sytuacji: jak do centrum katolickiego to można wjeżdżać po przejściu i jest to bezpieczne, a jak gdzie indziej, to już nie. Poza tym sam cz wczoraj pisał, że przejście będzie przesunięte. Tenże sam cz pisał gdzieś przed rokiem też o tym, że będzie skrzyżowanie ze światłami (główny zjazd) na Piłsudskiego. O co więc chodzi? Nic z tego nie rozumiem. Najpierw pisze się peany na temat ratuszowej władzy, aż tu nagle same negatywne artykuły mijające się z prawdą i wiedzą piszącego. Ktoś chyba mu podpadł:) Ktoś z ratusza powinien napisać jak to naprawdę jest, bo, że nie jest tak jak tu można przeczytać, to na pewno. Jestem stałym czytelnikiem www.4lomza.pl i moja wiedza w tej sprawie pochodzi właśnie stąd. Lubię być doinformowany i nie lubię być manipulowany. Mam też niezłą pamięć i jako stały czytelnik nie dam wodzić się za nos dla czyjegoś interesu. Chyba, że ta strona chce stracić czytelnika. P.S. Ten post raczej na pewno Ci się nie spodoba Panie zygzak (domyślam się że vel cz:). Pewnie zniknie.
|
|
No dobrze zygzaku. Nie jesteś cz. Ale może ten zjazd będzie tylko jednym z kilku? Czy chciałbyś mieszkając n.p. na ul. Kazańskiej wyjeżdżać do ul. Piłsudskiego? To by było bez sensu. Zresztą widziałem, że w sobotę robili wjazd od Piłsudskiego. Mam tylko nadzieję, że nie jest to już wjazd docelowy. A w kwestii relatywizmu moralnego w ocenie sytuacji i przekłamań podtrzymuję swój pogląd.
|
|
Jest uniwersalny.
|
|
radze przez firewire mozesz przez USB ale kiszka straszna;) a wracjając do ,,movie makera: to tam wybierasz z czego film ma byc pobrany;) jezezli nie wyswietli sie symbol i nazwa Twojej kamerki to musisz załątawic sobie sterowniki ;) potęga google CI w tym pomoze :) pzdr
|
|
Nie wykrywa bo nie podłączyłeś tego kabla :)
|
|
Zygzak nie spinaj się tak, fakt że wjazd jest w fatalnym miejscu-co do tego nie ma nikt wątpliwości jednak Kaufland to fatalana sieć ( gorsze są tylko Plus i Intermarche ) Mam przyjemność obsługiwać te placówki na terenie prawie całej Polski i zaufaj mi tam nie przyjeżdża dużo klientów, a co za tytm idzie i "dostawców". Kaufland chciałby mieć takie obroty i tylu klientów co łomżyńska Stokrotka...Bardziej śmieszne jest to, że w niedzielę część ludzi zamiast do kościoła skreci na zakupy:)
|
|
Kolego Van_Loosen 90 procent firm jak to ty nazywasz komercyjnych opiera sie na usłudze internetDSL i POLPAK-T z TPSA i dzielą to na swoich klientów.
|
|
Witam, proponuję poszukać pod adresem: www.helion.pl Pozdrawiam MirekO
|
|
Wypijmy za błędy, za błędy na górze Niech wyjdą na dobre zmęczonej naturze Wypijmy za błędy - Ryszard Rynkowski Zagadka: "Jacek i Agatka poznali się w szkole Ona była dobra z matmy a on pił jabole" :) Bimbo
|
|
Dzisiaj byłem u nich stał ten drugi nie Krzysiek bo u niego bym dostał to co chciałem i jeszcze więcej a ten (no taki jakiś zakręcony) ale mieli co chciałem, jak traficie na Krzyśka to dostaniecie nawet części do UNITRA , ZODIAK itp .
|
|
Zdecydowanie lepszym kabaretem od ani mru mru jest kabaret Hrabi, który niestety nie cieszył się aż tak wielkim zainteresowaniem w Łomży jak Ani Mru Mru, dlatego że nie są aż tak na siłę podawani w każdym wydaniu telewizyjnych kabaretonów jak Ani Mru Mru, przez co nie są aż tak "modni". Oczywiście ten pierwszy robi dużo ambitniejsze skecze, dltego nie wszyscy rozumieją ich humor, niestety nie jest aż tak medialny jak Ani Mru MRU - do przesady pokazywany non stop w telewizji. Oczywiście lubię i Ani Mru Mru, ale tak naprawdę to jest to kabaret dla mało wymagających odbiorców.
|
|
Ej nie wie ktoś może na jakiej stronce znajdę the SIMS-y najlepiej wszystkie części ( tylko to pierwszą część z nie 2 ) !!!!!!!!!!!!
|
|
wow to ty znasz o.str ?? niesamowiet i 2 pac wow znasz jeszcze kogos masz pewnie ich kasety :D
|
|
Dlaczego piszesz, ze Czubek jest czubek? A moze on byl wychowywany bezstresowo, bo niedawno bylo to tak modne, jak ADHD, dyslekcje i dysortografie teraz?
|
|
a jezeli ktoś mówi tu o prawie to zajrzyj tu http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=87538&t=87538
|
|
lowac 17: nie każdemu pasuje jazda na rowerze w styczniu, po to są samochody żeby było wygodniej, nie wiem czy 17 to twój wiek i nie masz prawka dlatego nie wiesz co to za problem jak przed tobą stoją 4 L albo jeździsz jak emeryt i to ci nie przeszkadza
|
|
niuniusia18 a co coś ci zrobiły te k*r*y ?? :D
|
|
"jesteśmy tacy jak Wy i może to Was zaskoczy, codziennie walczymy z duchem szarej eminencji, aby Wasze dzieci wychodząc do piaskownicy, wracały później do domu, a nie wprost do kostnicy," http://media.putfile.com/P8211767 "śmierć ma wliczoną w ryzyko zawodowe" Bimbo
|
|
No na chodnikach jest fatalnie i to bardzo u mnie na osiedla lipa raz odśnieżyli i uznali że wystarczy w innych miejscach Łomży podobnie jest na wąskiej i tamtych rejonach ktoś coś odśnieżał ale tylko drogę. A co do Odśnieżarek ja widziałem wczoraj wieczorem jak jeździli przez Al.Legionów Piłsudskiego odśnieżali i pług jakoś był leżał ale nie wiem po co policja jeździ za tymi pługami ??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |