Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ligi Polskich Rodzin na temat wystąpienia bpa Pieronka w Parlamencie Europejskim |
Już nie pamiętam... Wydaje mi się, ze problemem jest nie tylko duży "rynek usługowy pisania prac", ale i ich niski poziom. Gdyby taka praca była oryginalna- wnosiła coś nowego, prawdopodobnie nie byłoby tak łatwo o "sprzedanie jej" po raz drugi, trzeci, itd. Z tego co zaobserwowałem jednak ostatnio nikt nie wymaga oryginalności spojrzenia na wybrany problem, a tytuł naukowy otrzymuje się coraz częściej za jakąś pisemną kompilację rzeczy już znanych i istniejących nawet w druku. Na pierwszym roku prowadzący z nami zajęcia powiedział: zanim zaczniecie pisać pracę (semestralną wtedy), zanim sformułujecie temat, odpowiedzcie sobie sami na pytanie: po co chcę o tym pisać, o czym nowym chcę poinformować innych? Dziś odpowiedź na to pytanie prawdopodobnie najczęściej by brzmiała: chcę tego, żeby zdobyć tytuł.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ligi Polskich Rodzin na temat wystąpienia bpa Pieronka w Parlamencie Europej |
Sprostowanie do wczesniejszego listu na temat Atlantika! Ktos z mojego nicka napiepsza glupoty Saszkie. Zaznaczam ze wczesniejszy list jest nie prawda i jest glupim zartem zrobionym przez glupka ktory wykorzystal moj login i haslo oraz ip! Haslo zostalo zmienione i wiecej nikt tego juz nie wykorzysta. Przepraszam za zamarache
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |