Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
13 grudnia 1981 kto z Was pamięta osobiście ? |
nie gadajcie ze lomzyniacy jezdza jak debile bo to tez uogolnienie a w Lomzy ruch jest dosc bezpieczny i duzo ludzi przestrzega 50 co wg mnie jest zaleta po drugie, co z tego ze lewy pas jedzie wolniej raz-dwupasmowki sa w fatalnym stanie i prawy pas jest okropny dwa -natezenie ruchu jest zazwyczaj na tyle male ze nikomu to nie przeszkadza osobiscie jesli ruch jest wiekszy i mam komus przeszkadzac jade prawym ale jesli na km za mna nie ma nikogo to sorry, naprawy zawiasu tez kosztuja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 13 grudnia 1981 kto z Was pamięta osobiście ? |
to jest tragedia ale... wszyscy psiocza ze w Polsce jest zle niebezpiecznie a policja boi sie uzyc broni, ale jak juz jej uzyje podnosi sie krzyk, bo akurat ten jeden raz na tysiac lub wiecej sie pomylili, albowiem ok, to nie byl ten kogo szukali natomiast nie zatrzymal sie do kontroli, na blokadzie sam nie zatrzymal bym sie w nocy w lesie na widok kolesi w powiedzmy fabii ktorzy tyle maja atrybutow policyjnych co lizak i kogut, zreszta poza miastem tylko mundurowi moga zatrzymac do kontroli natomiast BLOKADA?!? BLOKADA policyjna to nie jest chloptas z latarka i MUSISZ sie zatrzymac or else! Skoro sie nie zatrzymal to ze tak powiem sam jest sobie winien, przykra sprawa ale albo mamy miec policje albo harcerska sluzbe ruchu
|
|
Mandat za wyprzedzanie 30km/h lewym pasem też kosztuje, egoiści. Dina
|
|
co do anglistyki na rondzie, a obecnie w starym szpitalu moge powiedziec nie mniej niz kolezanka z germanistyki, w tym roku skonczylem ;) to jest tak, jest pewien nieprzekraczalny poziom 'uczenia sie' ktory musi sie prezentowac, inaczej jest ciezko, duzo jest zaliczen a olewajac sprawe daleko sie nei zajdzie. powiem tylko ze w grupie zaczynalo ze mna 8 chlopakow, ja bylem 9ty z oryginalnego skladu zostalo ...2 z czego z odpadnietych tylko jeden sam zrezygnowal. nie dopuszczenie do sesji z jednego przedmiotu powoduje ze wylatujesz, nie ma warunkow. natomiast powyzej owego'nieprzekraczalnego' poziomu wychodzi sie jesli sie chce, sa warunki by naprawde duzo wyniesc z tej szkoly -trzeba tylko chciec ja np. jestem legatem strasznym ;) totez duzo z tych mozliwosci nie kozystalem, ale szkole skonczylem i, podobnie jak moi koledzy i kolezanki zdalem licencjat UW -taki sam jak zdaje kolegium uniwersyteckie i inne kolegia podlegle -chyba wiec poziom nie jest taki znowu nie za najlepszy. Choc podobnie slyszalem ze w Ostrolece jest nieco lepiej. do prywatnego kolegium czesto szli niezdani od nas i zazwyczaj mowili ze sie nudza, w kazdym razie studia w kolegium publicznym sa smiesznie tanie, placi sie za kserowki ktorych jest mnowsto, reszte zapewnia biblioteka, oplata za licencjat jest tez nieporownywalnei mniejsza niz w prywatnym, przy czym chyba jednak lepiej miec na dyplomie uw niz ub generalnei jestem zadowolony ze skonczylem wlasnie ta szkole
|
|
czasem mam wrazenie ze wszyscy tacy swieci ale ciekawe skad te wypadki sam jestem defensywnym i wolniejszym kierowca ale raz na czas lubie wdepnac, jednakze tzw. streetracing zazwyczaj ogranicza sie u mnie do ostrego ruszenia do 60km/h ;) do takiego streetracingu chetnie przystapie i to nie jest przestepstwo, a przystapie tym chetniej ze w tych predkosciach jeszcze moje 1.2 daje rade ;)
|
|
daj namiary a cos sie zorganizuje, oczywiscie legalnego, chcesz sprawdzic auto, nie jestes glupim, nieodpowiedzialnym czlowiekiem to zapewnie ci frajde :) ![]() caractère allemand
|
|
Mam nadzie ze liban cos jeszcze zrobi i wyrżnie troche żyda
|
|
nie chce mi sie tego wsyztskiego czytac ale ale nawet gdy by to on okradl to hurtownie to czy zycie ludzkie jest warte tak malo?? mysle ze te kilkanascie tysiecy to zbyt malo by odbierac zycie komukolwiek, zreszta nie po to zostaje ono dane by ktos mogl je odbierac, nie jest pewien to nie strzela, a nie ze wydawalo sie czy zachodzilo prawdobodobienstwo, w taki sposob mozna codziennie odebrac zycie kilkuset osobom czy to winnym czy nie
|
|
przede wszystkim jakiś ludzki moderator na forum jest potrzebny,a na samej stronie więcej zdjęć mogłobybyć no i obowiązkowo rozkład mpk
|
|
Reaper -> akurat przykład podany przez Ciebie w obszrze zabudowanym (pasy oddzielone zielenią) nie jest wykroczeniem.
|
|
Ok, to teraz moja zagadka. Gdzie w Łomży znajduje się słynna "brama Napoleona" ?
|
|
JA co ty opowiadasz! Nie zatrzym sie policji w stanach, a zobaczysz jak cie potraktuja. Mozesz miec wszystkie dokumenty, a i tak sie oprzesz w kryminale, a pozniej w sadzie. Nie ma litosci za 'zabawy' w smerfy. A co do policji. Nie wiem czy wiesz ale kazdy policjant przy kontrol;i drogowej podchodzi do ciebie trzymajac bron ( i za pewniam - nie bedzie sie upewnial, czy jest pewien, czy moze tylko podejrzewa) zakuwa cie jak ma tylko jakies podejrzenie, od reszty jest sad. Bylem na imprezie gdzie policja skula okolo 12 osob stojacych na zewnatrz dzyskoteki spowodu zamieszania jakiego poczatkiem byla bujka dwoch gosci. Oni nie maja decydowac czy ty jestes winny, czy nie, oni maja pilnowac porzadku. Wiec to tylko od ciebie zalezy czy uslyszysz: "Milego dnia" czy " zamknij sie bo co powiesz bedzie..." Tak wlasnie wyobrazasz sobie stosunki policja - spoleczenstwo w Polsce, bo ja bym wolal miec rozumne spoleczenstwo, i wyrozumialo policje. Gdyby marcin sie zatrzymal pradopodobnie by mu powiedzieli zjezdzaj stad bo mamy cos wazniejszego na glowie. Ale za pozno na takie gdybanie.
|
|
Alehandra---- Nit i nic nie musi. Jeżeli musi to nie ma sensu.
|
|
itsmax - ja nie szukam, sama mnie znajdzie;), jak przyjdzie czas Ja nie mówie żeby grać, bo wiadomo, że nie o to chodzi Szkopół w tym, że jak napisałem im bardziej czegoś nie można mieć tym bardziej się tego chce i jest to zupełnie podświadome. Alehandra - pokazywanie, że mu zależy, z tym trzeba postępować ostrożnie i umiarkowanie i w pożniejszej fazie związku. A co do rezsty oczywiście się zgadzam:) Gazela - Ha niech zgadne, kobiety pociągają faceci mający w sobie coś z niegrzecznego chłopca. O to chodzi??
|
|
Spróbuj zerknąć na tę stronę producenta, firmę uniwersał - /www.universe.com.pl. Oferują sprzęt także dla początkujących. Ponadto w miarę zaawansowania proponują wymianę sprzętu na sprzęt dla bardziej wymagających. Ja osobiście proponuję wybrać coś z systemu Newtona, np. Uniwersał Newton 76/700. A potem po kilku latach wymiana na tzw. \"szukiwacz komet\", tj. w konfiguracji układu Newtona, teleskop który ma parametry pozwalające na obserwację obiektów typu mgławice, galaktyki, itp. Chcę ponadto zauważyć, że syn ma piękne hobby! Jakże piękne są gwiazdy w ciemne, bezchmurne noce! Życzę powodzenia.
|
|
_wowo - dzięki za info, tak na prawde tylko o to mi chodziło, a tu się raptem podłączyła dyskusja na temat przepisów/umorlaniania/niedzielnych kierowców... e tam... mogłem zacząć, że chcę popatrzeć, to by może się bez tego obyło. ja - a jakie masz autko? może mniej więcej ta sama "klasa" to można by było spróbować za jakiś czas... Civic VTi? ja mam na razie wolnossące japońskie FWD 1.8 w modernizacji jeszcze pare tygodni, ale poki co nie zdradzam szczegółów, zobaczymy co wyjdzie, bo możliwe że będzie zmiana auta :) w planach właśnie mam wypad na profesjonalnie zorganizowane zawody na 1/4 mili, ale nie chciałem ruszać tam bez żadnych nadzieji (oczywiście nie mówie tu nawet o pierwszej 5), więc się wziołem za auto, a że staram się oszczędzać kase, cześć robie sam, więc to wszystko trwa. gdzie są organizowane jakieś najbliższe odległościowo od łomży zawody na 1/4 mili? (sss sobie sam moge sprawdzić na stronie :) pozdrawiam
|
|
Moim zdaniem winny jest Nr 1.izrael ,potem Iran za dotowanie Hesbollah .Liban moim zdaniem jest ok !Obawiam się że Żydki jeszcze nam pokażą ,podobno tylu zgineło podczas 2wojny ? To czemu jest ich tyle w Łomży?My Polacy możemy się od nich dużo nauczyć są :świetnie wykształceni,lojalni względem siebie ,oraz pomagają sobie .Pozdrawiam
|
|
tygrysku ja ci moge pomoc... pomoge przeprpwadzicv ci utylizacje twojego lewego jaja :) buahahaha a propo to glupota zakladac nowy temat .... nawet jak na ciebie...
|
|
lachociagiem to ty jestes cycq, a i czy ktoś tu widział jakis wulgaryzm?????? Ja załozyłąm ten te,mat, wiec czuje sie upowaniona do pisania tu czego mi sie podoba. a jesli tobie cycq nie podoba sie to TO NIE CZYTAJ, proste.
|
|
Hehe Misiek zrozumiałem tekst zamieszczony przez Ptysia!! Ale mimo wszystko Mu współczuję... bo nie ma innych zajęć niż krytyka polskiej MILICJI za czasów PRL <lol2> bądź wyszukiwanie moich postów na wszelkich forach w Polsce... bagrmosen
|
|
Powiedzcie mi jakie znaczenie ma sala? Najważniejsi są ludzie ,którzy się na niej bawią ,na drugim miejscu ważne jest dobre jedzenie, potem zespół. Bawić się można nawet w stodole jeśli stworzymy odpowiedni nastrój. Pozdrawiam:) (........)
|
|
polecam AtomixMP3 bądź VirtualDj na tej samej bazie te programy , lub BPM Studio ;-))
|
|
makmarc do LOK-u to nie idz bo powiedzo że zrobia ci prawko w miesiac a bedziesz musial cczekac 4 miechy. najlepiej to idz do Piatnicy do Ośrodka DELTA który mieści sie na ulicy Czarnockiej. Aha i jeszcze jedno nawet jak prawko mialo by byś od 21 lat to by bylo to samo co teraz poniwez jak mlody czlowiek wsiadzi pierwszy raz do samochodu to mu sie chce poszalec nie ma znaczenia czy ma on 18 czy 21 równie dobrze moglo by byc od 16 i to samo by bylo. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |