Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nareszcie mądre decyzje głowy państwa! |
".Są 4ml na rozbudowę basenu przy dziesiątce.Prace mogłyby zaczać się już w tym roku. Ale żyjemy w Polsce" A co ty tam chcesz rozbudowywać? Głownym problemem tego basenu jest to, że są tam dostępne tylko cztery tory dla osób pływających (nie liczę brodzika i toru przy brodziku, bo na nim to dwie osoby z trudnością się mijają). Dodatkowych torów do pływania tam nie dobudujesz. W związku z tym basen przy 10 po remoncie (rozebranie brodzika itp itd) powienin być basenem zamkniętym dla osób przypadkowych do powiedzmy godizny 20, a do tego czasu wykorzystywanym tylko przez szkoły jak i różnego rodzaju sekcje. Dodatkowo sekcje te powinny być szeroko rozreklamowane, bo jak na razie ratownicy nie mają w tym żadnego interesu (sami prowadzą swoja prywatne zajęcia). A dla reszty mieszkańców Łomży powinien być dostępny drugi basen z rozbudowaną cześcią rekreacyjną, ale niestety prędzej Łomża doczeka sie stadionu piłkarskiego na potrzeby pierwszoligowego kluby niż drugiego basenu. A jak na razie mogłoby coś pomóc postawienie wyraźnych tablic typu "do pływania szybkiego", "do nauki pływania", bo za każdym razem jak jestem na basenie w Łomży trafiam na dwie panie pływające powolną żabką (każda na oddzielnym torze oczywiście) prowadzące przy tym spokojną konwersację.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nareszcie mądre decyzje głowy państwa! |
"co do piwa to kazdy w Polsce ci powie ze lomzynskie piwo jest beznadziejne.Ja sam pije zubry i sram na to ze sponsoruja jage ,bo niebede w siebie wmuszal czegos co ma beznadziejny smak " Tu gdzie jestem (160km od Łomży) każdy kto spróbuje naszego browarka mówi że jeden z lepszych jakie pił, faktycznie większość pije żubry ale chyba to tylko i wyłącznie efekt dobrej reklamy, marketingu itd, bo samo piwo jest beznadziejne. No a jeśli chodzi o sprawe sponsoringu przez JBB- taki sponsor bardzo by nam się przydał, chociaż nie był bym za bardzo zadowolony żeby ta nazwa znalazła się w nazwie naszego klubu... Zdecydowanie bardziej wolał bym ŁKS Browar Łomża. No ale wiadomo że ŁKS jest jeden: Łomżyński Klub Sportowy :) pozdrawiam uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Nie zrobili nic przez 4 lata to i pewnie nic teraz ani za czasu obecnej kadencji nie zrobią. Jak to się mówi "żal za dupę ściska". Ale słyszałem że mają stawiać pomnik Hance Bielickiej w Łomży. A ja sie pytam po co??? To nie ma już na co pieniędzy wydawać tylko na pomniki???Ronda starczą ku jej pamięci. Akka wspaniały temat i pomysł przede wszystkim. Miejmy nadzieję że "głowy" przeczytają ten temat i może coś pomyslą w tej sprawie. Pozdrawiam.
|
|
też mi się obiło o uszy że to teren prywatny. ale czyj? nie pamietam
|
|
Ale legalizacja czego po pierwsze? ;) Wszystkich narkotykow? Ja jestem przeciw. Legalizacja miekkich? Trudno powiedziec, bo sa argumenty i za i przeciw. Tylko co to by zmienilo w kwestii problemu mlodych cpajacych? To tak jak z fajkami i alkoholem. Jest legalny, sprzedaz pod kontrola, nie wolno sprzedawac nieletnim i co? I tak nikt nie ma problemu z zaopatrzeniem. Tak samo byloby z dragami. Na pewno na legalizacji nie zalezy tez tym, ktorzy dragami handluja, bo wzrost konkurencji i spadek dochodow bylby blyskawiczny podejrzewam. Co nie zmniejszyloby wcale dostepu do narkotykow, moze wrecz przeciwnie, bo wzrosla by po prostu ilosc legalnych sprzedawcow, ktorzy i tak by sprzedawali malolatom. Jedyna widoczna roznica bylaby taka, ze policja nie moglaby sie do niczego przyczepic, co pewnie ucieszyloby fanow roznych rozweselaczy. Jakie wlasciwie bylyby dobre skutki legalizacji? koziol0
|
|
Legalizacja to łatwiejszy dostęp do narkotyków... Chyba nie chcemy społeczeństwa narkomanów? Z drugiej strony, jestem dorosły i decyzję o tym czy chcę brać czy nie, chcę zostawić sobie. To moja indywidualna sprawa. No ale nie wszyscy przejawiają ksztę zdrowego rozsądku Jak ja ;D i nie biorą :P Nigdy więcej PiS!
|
|
Legalizacja to łatwiejszy dostęp do narkotyków... Chyba nie chcemy społeczeństwa narkomanów? Z drugiej strony, jestem dorosły i decyzję o tym czy chcę brać czy nie, chcę zostawić sobie. To moja indywidualna sprawa. No ale nie wszyscy przejawiają ksztę zdrowego rozsądku Jak ja ;D i nie biorą :P ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Nemo ja decyzji nie podejmuję tylko piszę co słyszałem.Też wolałbym żeby wybudowany został basen miejski.Zambrów dawno sobie poradził a a w Łomży wszystko idzie jak po grudzie.O deptaku nad Narwią też tylko się mówi już od paru lat.Takich mamy radnych nieudaczników
|
|
hejka bardzo mi się podobało szkoda, że następny raz w następnym tygodniu ale nogi odpoczną : ))) jestem w pracy i dobrze ze mam fotel :)))
|
|
dobre skutki legalizacji?sam jeden podałes byłaby zdrowa konkurencja byłyby podatki praca!to jest jedyny dobry tego aspekt.nie wierze ze byłoby mniej nacpanych prawdopodobnie wiecej,ale jak mowie to jest nasze zycie nasz wybor i dopoki go kontrolujemy mamy prawo decydowac.
|
|
(...) w łomzy oczywiście problem jest prawdopodobnie taki jak wszedzie czyli nasilijacy sie,młodzi nacpani sa coraz bardziej brutalniejsi,dilerke widac gołym okiem ----------->a ogolnie jestem za legalizacja choc wiem ze za rzadów pis i kleru jest to niemożliwe WHA??????????????????????
|
|
Kochani, Hospicjum w Łomży jest organizacją pożytku społecznego. Naprawdę niewiele trzeba zainwestować wysiłku, żeby przekazać 1 % swojego podatku należnego Naszemu Wszechmocnemu Państwu. Zamiast oddawać grzecznie wszystek należny podatek pasąc wielkie brzuchy naszych "p-osłów" skierujmy niewielki strumień środków na tę instytucję. Kto wie kiedy komuś z nas potrzebna będzie tego rodzaju pomoc. Potrzebny numer konta i numer w KRS do przelewów - ktoś może nim dysponuje?
|
|
za legalizacją czego ?? marihuany czy brown sugar? róbmy swoje
|
|
ciekawe gdzie chwala te piwo lomzynskie ,tu gdzie jestes napisales czyli jakies pgr-y skoro niechcesz napisac gdzie przebywasz ,w wiekszych miastach gardza naszym browarem .Pierwszy wypust Exportu byl naprawde dobry pilem przez jakis czas ale potem juz bylo okropne.''Piwa" typu Korona,Dock,Zloty Kur,Chery cos tam pozostawiam bez komentarza.Zubr to jeden rodzaj piwa i bije na leb te lomzynskie wyroby i ma wieksza sprzedaz.Oczywiscie wolalbym zeby bylo na odwrot i pic browarki z mojego miasta ale jest jak jest....
|
|
co nie zrozumiałas ?stylistycznie czasami mi nie wychodzi,ale ogolnie to tak sie to przedstawia,uścisle jestem za legalizacja marihuany,za mocniejsze prochy surowe kary oczywiscie
|
|
Moim skromnym zdaniem jest wyjście na zrobienie dojazdu do hospicjum! Wystarczy znaleźć sponsora, który by dał kostkę na dojazd, a do ułożenia można by było się zwrócić do panów z poradni anonimowych alkoholików, którzy tak jak w Caritas położyli w ramach zajęć terapii odwykowej!
|
|
na ubezpieczenie - w większości aktualne również na 2007 rok http://213.76.161.254/inf/index.php
|
|
"To w takim razie proponuje zbudowanie pomnikow upamietniajacych: blondynow, rudych, szatynow, wysokich, chudych, grubych, niskich, mezczyzn, kobiety, leworecznych itd, itd Jest to zupelnie bezsensowny pomysl. odwolywanie sie do historii by w sztuczny sposob promowac gejostwo. Przeciez sa juz pomniki upamietniajace ofiary obozow, wszystkie, bez wzgledu na kolor skury, wyznanie, orietacje czy poglady. Po kiego ***** tworzyc pomniki dla kazdej grupy z osobna. Geje sami tworza podzialy., poprzez takie incjatywy, bo skoro chca tak bardzo byc odbierani na rowni z innymi, to po co wyrozniaja sie sami. Ano po to, ze bardzo im odpowiada taka etykieta ludzi pokrzywdzonych, odtraconych, biednych, przeciez zawsze swoje wlasne niepowodzenia mozna zrzucic na dyskryminacje itp." "To co robią środowiska homo to zwykłe lansowanie swoich poglądów i zachowań. Nie widzę powodu aby homoseksualiści mieli miec osobny pomnik upamietniajacy zamordowanych ich przez hitlerowców.Ginęli ludzie tak róznych wygladów, zachowań,upodobań, zawodów i pogladów że homo stanowili mały odsetek tych wszystkich ofiar. Nazistowska machina ludobójcza nie znała litości prawie dla nikogo więc niech im się nie wydaje że są kimś wyjątkowym. Ja osobiście nie widzę powodu aby ich (pedałów) dyskryminowac ale też nie widzę żadnego powodu aby ich wywyzszac i traktowac w sposób wyjątkowy." .
|
|
Zdecydowanie www.bogunow.com
|
|
zamów sobie w sklepie puszek obok katedry. jak sie naperwno orientujesz fretka kosztuje okolo 120-150zł(?)
|
|
Widzę - że temat poruszył wiele osób. Ja wiem - że najbradziej zainteresowani są Ci, którzy odwiedzają hospicjum. Egon - który ma tam mamę - ja - bo lezy tam tata. Ja nie mogłam tam pierwszego dnia dojechać - bo .... raptownie skonczyła mi się droga... Nie docierało do mnie - ze obok Caritasu - który służy dobroczynnie ludziom - moze być droga do nikąd- chociaż to wspólna nasza droga - droga do śmierci. Każdy nią przejdzie, nikt nie ominie, prędzej czy później. Wiem - że i tak już nie zdążę "zrobić" tej drogi za życia mego Tyaty- ale wiem - że dołoże wszelkich starań - aby inni podążający nią - nie musieli grzęznąć w błocie - aby spokojnie dojechali do swych bliskich - i im poświęcili swoją energię i czas. Dlatego zwracam na to uwagę - i poświęcę czas - aby pomóc tym - którzy tego potrzebują. Być może nas czeka ta droga - któż to wie. Wytrwałości i wiary w lepsze jutro - Egon - jestem pod 2.
|
|
Siemka . Zrobiłem eksperyment na sympatii , który miał udowodnić , że mężczyźni nie lecą tylko na wygląd . Wkleiłem sexowne zdjęcie i napisałem opis .!! Niewiecie , ile ta ' podtać ' dostała oczek , e - mail , są z Zakopanego , Wawy , Szczecina , Berlina . Niesty , kręcą nas tylko sexowne dziewczyny !!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |