piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Twój głos na Macieja Zajkowskiego

madaj teraz to mnie zabiłeś tymi 100Mbit/s porównując to do neostrady, pewnie masz w tej pracy 256 ? co, ale 256 Kbit/s. Drobna różnica w sumie, jakieś 1000 razy :). Jednostki ci się pomyliły chłopie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Twój głos na Macieja Zajkowskiego

News,

Fakt, i starość może być ciekawa - wszystko kwestią podejścia jest.
Osobiście zamierzam być staruszką dowcipkującą, taką co to autobus potrafi rozkołysać śmiechem - jechałam kiedyś z taką, oj ciekawa to była podróż, a jaka budująca...
Jeśli nie wierzy się w taką starość to lepiej dociągnąć do 40, 50 i dać sobie spokój :)

Hehe - pewnie boją się starości...

mr

heh... zamierzenia...
ja wierze, ze starosc to jeszcze odległy termin ;) Choc metryka juz co innego mówi

Co też niniejszym czynię :)

News,

Trzeba sobie czasem pofruwać , tak dla higieny psychicznej :D

Na 100 % go widzialem :D prezentuje sie dobrze zobaczymy jak zaprezentuje sie kierowca(oczywiscie za fajera) :D :D :D ciekawi mnie czy bedzie duzo zawodnikow i widzow .................. Pozdrawiam

Grafittii samo w sobie jest czyms milym dla oka i wiele szarych miejskich "obiektow" (mury, murki, mureczki itp) mozna byloby w ten sposob najlepiej za oficjalna zgoda wlascicieli ozywic, ale nie rozumiem "tagowania". Pod konkretnym dzielem to oczywiscie, ale nie na przystankach, na murach bez sensu, bez skladu i ladu mazac jakies napisy. Ani to nie daje zadnego efektu wizualnego, ale tez idzie na wasza (graficiary) niekorzysc. Wiec nie rozumiem dlaczego niektorzy nadal to robia rozwscieczajac jak to napisal adamus wlascicieli prywtnych domow gdzie niszczy im sie czesto elewacje "tagami" wlasnie.

:D :D :D super podejsc iguana dziekoweczka, nie rozumiem troche ludzi ktorzy komentuja cos co im sie nie podoba a nie byli swiadkami zdarzenia grrrrrrrr trzeba takich tepic pozdro i do jutra :D :D :D

hehehe no cóż NICK wszystko ci powie :-)

MRO: a najlepiej ogląda się skoki Małysza przy jakimś dynamicznym podkładzie muzycznym :))

Sędzia i spółka heheh:
Impreza była przednia i strasznie mnie zaszokowała ilość kibiców i widzów. Myśle że przeszło to nasze oczekiwania. A kto się ciepło ubrał tak jak ja to wcale niebylo tak zimno. Byłem tam 8,5 godz. Radosław Typa jest wyśmienitym kierowcą i jazda z nim robi niesamowite wrażenie. A jak twoje wrażenia Dorian?
Żurek: naprawde ustalilismy że ten kto pomyli trase dostaje tzw. TARYFĘ czyli 150% najlepszego czasu, za FALSTART dodajemy 3sekundy, i za PRZEWRÓCENIE pachołka też dodajemy 3sekundy. Wiem że ktoś przez mikrofon powiedział inaczej. Także bardzo sorry za tę zmyłkę.
Pozdrawiamy wszystkich. PAPA.

Na rozdaniu podlaskich oscarów piłkarskich największe triumfy święcił ŁKS!!
Wsród najlepszych piłkarzy zespołów 3 ligowych połowa to gracze ŁKSu.
Wśród najlepszych piłkarzyw kategorii open oprócz graczy Jagielloni byli tylko gracze ŁKSu.
Odkrycie roku - Gala (ŁKS)
Trener roku - Gaszyński (ŁKS)
2 miejsce w plebiscycie na najlepszego piłkarza oraz 1 na najlepszego napastnika 3 ligi - Dzikus (ŁKS)

Pozdro dla wsyztskich piłkarzy a zwłaszcza kibiców!!

ŁKS RULEZ!!!

Co tam mozna zrobic jak nawet wieże widokową kilka lat temu jakieś bezmózgi spaliły???
Moze jak już żulostwo sie wyniesie choćby do ameryki to mozna będzie o czymś pomysleć dla mieszkańców którzy tu zostają.
A jak ktos chce jechać w swiat to lepiej nie czekać. Wiadomo to co się przez 4 lata może stać???????
___________________________________-

(........)

Co byście nie pisali to w tym zascianku pod nazwa Łomza i tak wygrywa ZChN albo LPR albo jakies inne prawicowe warcholstwo!Jak patrze na ta MWP ich ogolone łby i sposób prezentacji to zywcem widze młodych faszystów z HJ .Brak tylko podniesionej reki w dobrze znanym gescie pozdrowienia gladiatorów.Szkoda tych chłopców bo przeciez w zaciszu toalet oglądają to co tak ostro krytykują.Skąd niby wiedzą ze to jest brzydkie?Tata powiedział?Czy ten pan w czarnej sukience?A moze boją sie ze ktos wykupi cały nakład i dla nich nie starczy?Podobno od masturbacji rosna włosy miedzy palcami a oni co raz spogladają w dól na swoje ręce.Włoski wyrosły?Pozdro!!

no a co robio za farmalem tym sklepem z farbami ?? chyba nowo wiate czy to mini sklep ?

no gratulacje dla wszystkich nagrodzonych!! za rok 2 liga:)czeka, a my,kibice na wiosne pokazmy na co nas stac,zapraszamy wszystkich do udziału w czynnym kibicowaniu, niech nie bedzie tak,ze wszyscy mysla ze kibicowac moga tylko okresleni ludzie,zapraszmy wszystkich goraco

Ostatnie dane Uni Europejskiej podają, że województwo podlaskie, warmińsko-mazurskie, lubelskie i podkarpackie należą do najbiedniejszych regionów Uni Europejskiej. Czy ten fakt, nie przeszkadza naszej klasie średniej i czy nie jest im wstyd, że jestesmy na samym końcu i czy myślą coś z tym zrobić!!!

To bardzo dobrze, że jesteśmy najbiedniejsi - wiecej kasy da Unia.

P.S. W trakcie pobytow choćby na Litwie lub na Słowacji nie zauważyłem jakichkolwiek ich przewag w stosunku do Polski na plus. Wręcz przeciwnie...
Ach ta statystyka....

Polecam "Achaję" Ziemiańskiego.

http://www.fabryka.pl/ksiazki.php?id=achaja

A jak nie, to zawsze zostaje Pratchett.

Panie Zajkowski Macieju..

Gorąco polecam "Marię i Magdalenę", a co za tym idzie "Zalotnicę Niebieską" autorstwa Magdaleny Samozwaniec. Jak na ironię w lektury te cudnie wpleciony jest wątek łomżyńsko-krakowski.
Ktoś mnie kiedyś pytał o moją drogę do Łomży - to poniekąd "wina" tych książek... :)
"Zbrodnia i kara"? Popieram.
A ponadto:
"Czerwone i czarne" Stendhala,
oraz wszystkie Terakowskie i Whartony, też może nie zawsze przyjemne, ale myślę, że warto...

NN,
Bardzo się cieszę, że poruszyłaś ten temat :)
Może i Śledczy vel Bartez vel ... vel... velvet... zrozumie, że bez tego ani rusz...
:)
Pozdrawiam

Pratchett (jesli lubisz fantastyke można zacząć od serii Świata Dysku, ale najlepsza jego książka to "Dobry Omen"!!!! {moim zdaniem oczywiście}), Ziemiański, Sapkowski (i oczywiscie "Narrenturm" i "Boży bojownicy" - bo Wiedźmin już pewnie oczytany we wszystkie strony).
A jesli lubisz marynistykę to Patricka O'Briana kilka książek się pojawiło na fali "Pana i władcy na krańcu świata" - tłumacz się nie wykazał jeśli chodzi o lotność, ale w kontekście opisów oceanów, bitew i zycia na orzy jest niesamowity. Polecam na długie wieczory końca zimy. Do zobaczenia za rufą!

Hello Guys,

Łłłooo jeju, a cóż tu się w nocy wyrabiało!!!
Zamiast paciorek, siusiu i spać, ślęczą przy kompach i banialuki wypisują! A później w ciągu dnia na rzęsach chodzą :D

Co do charyzmy, to jesteście w błędzie Panowie...
Ktoś kto panoszy się na forum z reguły w tzw. realu wypada blado, wiecie, "krowa, która dużo ryczy..." itd.
Tak też rzecz się ma z "riskago". To w rzeczywistości baaaaardzo nieśmiała niewiasta i tylko w "cieplarnianych" warunkach pokazuje swoje prawdziwe oblicze... A że tu jej ciepło i przyjemnie, no to się panoszy niebożę...:DDDDD
Tak że sorki, ale ze mnie pożytku żadnego w tej materii mieć nie będzieta.
Za to jeśli idzie o podpuszczanie i zagrzewanie do walki to tutaj jestem pierwsza!!! :)
A jak kiedyś odwiedzę wreszcie tę Łomżę, o czym marzę skrycie, poznacie mnie pewnie po tym, że chodzę z chabinką i zbieram śmiecie po drodze napotkane, oczywiście w towarzystwie dwójki szkrabów, które wówczas już pewnie będą urośnięte dość znacznie...
Pozdrowinka serdeczne

PS. A ta forma "Panie" to tak dla zgrywy Panie Dzieju, a nie z racji wieku...:)

ADALLko feministką? UUUUUUUUlala!!!

Z tymi babami to racja. Na potwierdzenie - przykład z Nowej Huty z lat 60.
Kiedy komuchy chciały usunąć Krzyż w miejscu, gdzie miał stanąć kościół,
to właśnie baby a nie kto inny wyległy ponoć w fartuszkach z patelniami i wałkami (na głowach???:)) i tak ekipę przegoniły, że ażsię kurzyło!!!

Ja się wcale nie gniewam Panie Emerycie, gdzieżbym śmiała!!!
My se tutok dworujem przecie :)

Pozdrawiam

Zbych

W Łomży brakuje bardzo wielu rzeczy, ale to co najbardziej mi doskwiera to brak:
1. Porządnych rozwiązań drogowych, szerokich, dwupasmowych jezdni i równych chodników (coraz więcej korków)
2. Nowoczesnego kompleksu sportowo-rekreacyjnego z bajerami, oraz z barem, cafejką, kinem i przedszkolem.
3. Nowoczesnego kompleksu basenów i zjeżdżalni ze skocznią no i oczywiście knajpką Bajabongo pod palmami.
4. Nowocześnie wyposażonej i dobrze opłacanej policji, by Łomża stała się najbezpieczniejszym miastem w Polsce.
Na koniec rzecz najważniejsza. Numer jeden, bez której wcześniejsze punkty nie mają znaczenia.
BRAKUJE W ŁOMŻY MIEJSC PRACY !!!!!!

Potrzeba jest dużo fabryk, nie marketów, nie usług, ale zakładów, które będą coś produkować i będą potrzebować pacowników.

Tego właśnie w Łomży pilnie potrzeba.

Jedyne co tu Ci wypali: galeria sztuki (nieważne co i kto tam będzie wystawiał). Ważne natomiast, żeby wstęp był zawsze wolny. W środku obowiązkowa kawa, może dobre wino i nasze łomżyńskie piwo. Wszystko oczywiście darmowe i serwowane przez ładne dziewczyny. Ma otwarciu zaproś władze samorządowe i miejscowych biznesmenów. Po kilku m-cach (albo wręcz na otwarciu) poznasz ludzi, którzy doradzą w co zainwestować. Jak będziesz pytać internautów na tym forum to do końca życia nic nie otworzysz, albo zbankrutujesz już po miesiącu. Niektóre pomysły i ton wypowiedzi są powalające. Jeżeli już nic Ci nie wpadnie do głowy, to zadzwoń do mnie. Ludzie w Łomży może są i prości, ale zawsze wielkiego serca. Założymy spółkę z o.o. "TACA". Kilka dni pod katedrą, kilka dni pod bankiem PKO S.A. i zarobimy 5 x więcej niźli na handlu gramofonami, czy też innymi fortepianami.

Pozdrawiam wszystkich :-)

ptysiu........, Ty wogóle nie wiesz - co się dzieje w Twojej najbliższej okolicy !! Rusz du*ę, idź 28.02.2005 kilka kroków dalej. Po sąsiedzku syndyk tzw masy upadłościowej będzie licytował między innymi bocznicę kolejową po dawnych ŁZPB "NAREW" (dawna Bawełna). Tory dostaniesz za darmo (nikt nie da za nie złamanego grosza), sam tramwaj można złożyć z części znajdujących się w szeregu nowo otwartych tzw komisach samochodowych. Mnóstwo tam dobrych części na tramwaje (samochodów nijak mi te złomy nie przypominają). Życzę powodzenia. Udanych lotów ... tramwajami !

(........)

CZESC JUTRO MOZEMY SIE SPOTKAC W 54 JA BEDE NA 100%.DAJCIE ZNAC CO I JAK.JUZ POWOLI TRZEBA MYSLES NAD IMPREZKA!!!!!!

(........)

OK,
toteż od czerwca do września będę wypatrywała pasiatych stworzeń w tej okolicy :)
A 15-teczką to na Cichy Kącik z Pleszowa i spowrotem można...

ADALL: Może przedstawimy je prezydentom i radom miejskim. Ciekawe jak zareagują??

(........)

Wszystko co złe to "te pancury"..... ile razy ja to słysze....heh ale cóż...

A co do satanizmu to uważam ze teraz to raczej banda dzieciaków sie w to bawi. A satanizmu nie postrzegam jako religii, bo tak to raczej postrzegają ci "pseudo". A ogólnie to niech każdy robi to co chce, to jego zycie i nieważne czy jest katolikiem, buddystą, satanistą czy tam jeszcze kimś innym ;), wązne jest to co robi.

no i tu tez mi jednego posta usuneli :( ....***... mam odejść i znowu by było nudne forum ?

Robson!

Czy Ty i Ptyś czytacie uważnie, albo czytacie i nie rozumiecie tego co przeczytaliście. Termin remontu jest od kwietnia do września 2005 r, a to jest chyba wiosna, lato i początek jesieni.

Pozdrawiam.

Niechc władze robią co chcą !

Spotkajmy się na starym rynku o 18, wejdzmy na skwerek, wyciągnijmy jakiś soczek, wypijmy i rozejdźmy się. Ale żeby to miało sens musi nas byc przynajmniej z 50 osób ;)

Wydaje mi się, że żadna akcja, w której ludzie mówiliby coś nie wyjdzie. Czuję, że większość wstydziłaby się i stała z boku. Soczki (batoniki, kanapki, i... cokolwiek jeszcze można tu wstawić) to taka lightowa wersja, potem można pokusić się o coś bardziej widocznego. :]

ADALL stracą dlatego że w HP znajdzie prace dużo mniej osób niż ją starci w sklepach które zostana zamknięte. Odniose się do skrajnego przypadku "biedronki" w której pracownicy robili do upadłego a towary leżały na paletach. Chyba o czyms to świadczy? Bezrobocie napewno wzrośnie.
Osiedlowe sklepiki zbankrutują bo klient pójdzie kupić tańszy o 10gr chleb do HP

HP to świetny pomysł, ale nie w środku miasta.

Wybaczcie, ale dużo jest miast podobnych do Łomży, które posiadają hipermarket i jakoś prosperują. Jeśli nasze miasto chce się rozwinąć, musi od czegoś zacząć. Są niestety i tacy, którym najłatwiej jest powiedzieć głośne NIE wszystkiemu co nowe i to właśnie dzięki nim Łomża jaka jest - każdy widzi.

A w środku miasta wolę hipermarket niż pole. Przynajmniej wygląda po ludzku. I po europejsku.

Autochton!

Czy to forma pomocy, jeżeli tak to serdecznie dziękuję. Ale Ty też możesz kiedyś potrzebowac pomocy.
Tak to z tych: jak rękę urwie to odrośnie, nogę urwie to odrośnie, ale głowie to i Święty Boże nie pomoże.

Pozdrawiam.

Jeśli można dorzucę swoje 3 grosze.
Po pierwsze.
Dla właściciela sklepu czy firmy nie ma znaczenia skąd są pracownicy. Ważne by zawsze byli punktualni, uczciwi i pracowici, dlatego nigdy nie zrozumiem dziwnego rozumowania Agenta22. Na przykład w Markach jest olbrzymie cntrum handlowe gdzie pracują nie tylko okoliczni mieszkańcy ale przede wszystkim ludzie z Wa-wy. Tak samo byłoby z HP wybudowanym obok Łomży.
Po drugie.
Uważam za wielki błąd zezwolenie na budowę tak dużego skepu w centrum miasta. Rada miasta powinna w takiej sytuacji zaproponować inwestorowi tak wielki podatek od nieruchomości, że oni sami zrezygnują z budowy skepu, a wybudują centrum sportowo-rekreacyjne. Taki sklep powinien być na uboczu, w miejscu do którego nie można dojść na piechotę.
Po trzecie.
Myślę, że całe te bicie na alarm w sprawie bankrutujących sklepów jest czystą abstrakcją. Owszem być może zmniejszą się właścicielom takich sklepów obroty i spadną zyski, ale tak widocznie musi być. Pamiętacie jaki był szum gdy otwierano Stokrotkę? A przecież dalej ludzie kupują tam gdzie kupowali, bo w Stokrotce jest za drogo. Tak samo może być z tym HP.
Po czwarte>
Ucieszyłem się z wiadomości, że będzie w Łomży sklep Dom i Ogród. Może nareszcie będę mógł kulturalnie zrobić zakupy do swego ogrodu. Do tej pory jeździłem do Makro, bo w Łomży sklepy tego typu są okropne (chodzi mi o obsługę) - tak samo zresztą jak sklepy z narzędziami (najgorszy jest należący do Mułów), ale to już odrębny temat.

Reasumując, sklep o wielkiej powierzchni powinien być w Łomży jak najszybciej, ale nie w centrum, nie przy blokach, a gdzieś poza miastem.

Maciek popieram cie w 100%

skąd informacja , że 50 % jest na tak?

Ptusiu.

Temat który poruszyłeś jest wart głębokiego zastanowienia się. Z jednej strony chcielibyśmy skrócić komuś cierpienie, ale nie możemy też ingerować w sprawy boskie, bo kto życie dał, to i on je zabierze." Lepsze jest najgorsze życie niż najlepsz śmierć". Najgorsze nie wtym rozumieniu- być łotrem, złodziejem czy zabijaką.

Witam!

Panie śLeDcZy, to są jednak ludzie, nie trzeba im życzyć aż tak źle, "Nie życz bliźniemu swemu, co Tobie nie miłe". Po takim przeżyciu może się opamietają, i będą jeździć bezpiecznie.

ADALL. Nie kłam, bo nie było mowy o sprzątaniu, bo nie jesteś do tego zbyt chętny. A, co do rozmowy i to wcale nie na temat sprzątania, to ja musiałem się z tobą pożegnać jeszcze przed północą, i za to jestem wyspany i wypoczęty. Co do chmur, to ich dzisiaj nie widać, i trudno powiedzieć jak smakują,. Ala, jak są to pachną świeżutkim mazurskim powietrzem.

Pozdrowienia.

No przestań Maćku. Posądzasz mnie o takie bzdurne wypowiedzi w stylu: skąd emeryt ma pieniądze na internet ??
Na pewno nie zadam takiego pytania !

p/s
bardziej interesującym byłaby odpowiedź na pytanie:
skąd emeryt ma pieniądze na książki ?? :)

Ale jaja!!!
:DD

Ryskago

Ja po 15 też nie :(((

RyskaGO

I co wypożyczyl ktos z was jakis samochód czy jeszcze szukacje gdzie można wypozyczyc najlrepjej to sciagnijcie se samochód z Zachodu jakaś BMW

importer to ile chcesz ?

ściemka wszystkim

Ja wole zamiast komórki kupić butel i wypić :D

... & vice versa!

osobiscie polecam restauracje vip , spedziłam tam ostatniego sylwestra i wspominam go do dzisiaj

może żeby kierowcy zdjęli nogę z gazu i ogólnie będzie bepieczniej...
a może noc ich zaskoczyła? ...

Jestescie smieszni wszyscy...Pan Maciej zdobyl sie na to..by odpowiedziec na te pytania, jakie zadajecie...nawet po kilka razy...w koncu kazda osoba zaglosuje jak uwaza.
(badz nie):-)
nie mam nic do Pana...

apropos...zebralo sie pare osob, ktore chca...nie wiem: obrazic? byc moze

pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborach

;-)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

odnośnie "pana" hauzera jakby żadna z kelnerek niepodeszła to pewnie byś napisal że leniwa, a co do jedzenia to zgadzam się czasem jest przychłodne ale to nie jest wina obslugi tylko kuchni, przynajmniej tak mi się wydaje. wystrój jak najbardziej ok i nie każdemu może się podobać bo to nie miejsce dla małolatów( w końcu nie spotykam tam dzieci, jak to jest w innych lokalach). odnośnie obsługi to nie oszukujmy się jedni się bardziej nadają inni mniej ale tu nie jest najgorzej wręcz przeciwnie jest kilka fajnych kelnerek i jeden kelner i chyba od nie dawna pracuje. a ty grzesiek72 wypchaj się i idż do fast foodu nastepnym razem !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org