Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto zaczyna manipulowac ? |
hehe..niekoniecznie Redds..niekoniecznie :D cieplo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto zaczyna manipulowac ? |
"Idziesz do dziewczyny z bukietem czerwonych róż i jest Twoja - Powodzenia." Moi drodzy... musicie w koncu zrozumiec, ze bukiet czerwonych roz doprowadza kobiete do bialej goraczki. Przeciez dostajemy je od Was przy kazdej okazji: urodziny, imienieny, dzien kobiet, rocznica... walentynki... pierwsza randka... Plakac sie chce! Pasja
|
|
Proponuję kwerendę źródłową w Archiwum Państwowym w Łomży, Białymstoku - w zespołach akt dotyczących Powiatowej Rady Narodowej i Miejskiej Łomży i sąsiednich powiatów Zambrowa i Kolna oraz w aktach WRN, wojewody. Cmentarzami te jednostki i podległe im służby opiekowały się. Być może będą jakieś rejestry i dokumentacja. Warto sięgnąć do akt tych miast nawet z przed 1939 r. Może IPN posiada też jakieś informacje, jednak jeśli te dane są na etapie opracowania to nie będą udostępniane. Część materiałów archiwalnych różnych jednostek samorządowych i państwowych została wywieziona w okresie wojny i wcześniej przed 1915 r. na Wschód, ale ta kwerenda udaje się tylko nielicznym. Konserwator zabytków coś o tym może wiedzieć. Przy PTTK dzialała jakaś społeczna komisja zajmująca się zabytkami, przewodniczył jej Pan Wiktor Grochocki. Powodzenia i wytrwalości.
|
|
Ostatnio obserwowałem śnieg na trawnikach. Zastanawia mnie dlaczego śnieg miejscami jest żółty.Proszę o odpowiedź.Jestem zdesperowany.Nie wiem co mam czynić z tym faktem.Może to skutek dziury ozonowej bądź kwaśnych deszczów. PS:Pozdrowienia dla właścicieli psów obsrywających chodniki. PS2:Sprzątnij po swoim psie
|
|
|
Redds ile ty masz latek?? Chyba dopiero co podstawowke skonczyles sadzac po twoich wypowiedziach... :))))
|
|
MrS ja jestem studentem, podobnie jak Ty, lecz na zupełnie innym kierunku. Studiuje Ekonomikę i Zarządzanie w Białym i przyznaję, że nawet zdania nie umiesz ułożyć, więc czego chcesz ode mnie. Nie rozumiem takiego prostaka jak Ty, a wyrazy, które stosujesz w komentarzu do mnie są wyssanę z internetowych stron o domowym przedszkolu dlatego nie pisz do mnie komentarzy taka cicha prośba. :-C
|
|
a ja uważam,że Marcin ma rację...wkońcu kto ma to zrobić jak nie straż??? Zastanówcie się co mówicie. czy do sprzątnięcia po wypadku pobitych szyb potrzebne sa jakiekolwiek pieniądze??? Nie...wystarczy tylko odrobina wysiłku strażaków i szczotka z szufelką...MrS a co do Twojego komentarza to po jaką cholerę piszesz ten komentarz?? Jezeli nie masz zamiaru wypowiadać się na poruszony temat to wogóle nie zaczynaj..........
|
|
Jeżeli oni chcą 200-300 złotych miesiecznie to mają wygórowane ambicje i wielką wyobraźnię bo czy ktoś chce mieć neta za 300 zł i bedzie chodził tak samo jak ten za 50 zł w innej firmie??
|
|
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy jest bardzo potrzebna. To największa tego typu akcja w Polsce i napewno bardzo pożyteczna. Kontrowersje budzi główny koordynator całości - Jurek Owsiak, którego wielu ludzi kojarzy z ćpunami i huliganami (przystanki Woodstock). Chciałbym tylko, aby bardzo szczegółowo przedstawiali ile dokładnie zebrali, ile wydali, na co i gdzie jest zakupiony sprzęt. Ogólnie jestem za. cieplo
|
|
...może w tych przypadkach straż nie była wzywana...? ...oni chyba nie przyjeżdżają do każdego wypadku..? cieplo
|
|
"Proponuję kwerendę źródłową w Archiwum Państwowym w Łomży, Białymstoku - w zespołach akt dotyczących Powiatowej Rady Narodowej i Miejskiej Łomży i sąsiednich powiatów Zambrowa i Kolna oraz w aktach WRN, wojewody." Jak sie taką kwerendę składa? Kto może to zrobić?
|
|
Orkiestra jest potrzebna: bo uwrażliwia ludzi na problemy innych, bo daje poczucie wspólnoty ludzim dobrej woli, bo pobudza do myślenia o potrzebujących, bo wreszcie służy pomocą chorym i bezbronnym - to ważniejsze od pieniędzy. I jeszcze jedno: dla mnie jest potężnym wyzawniem wobec rządu i polityków, którzy doprowadzili do tego, ze biedni muszą pomagac biednym co jeszcze bardziej podkreśla kontrast między wrażliwym społeczeństwem i brutalnie egoistyczną klasą polityków. --- PGG
|
|
Myślę, że niepotrzebnie sie denerwujecie. Kazdy ma problemy stosownie do wieku i każdy musi je jakoś po swojemu rozwiazać, a nie zawsze ma z kim porozmawiać i może jest to objaw pewnego zaufania do Forumowiczów? Moja propozycja: może traktujmy się bardziej wyrozumiale i łagodnie? Życzę wszystkim spokoju w nadchodzących dniach trzeciego już tysiąclecia naszej ery! michal
|
|
Belkot w mózgu to i bełkot w języku... tylko czy to musi być tak publicznie objawione? Czy nie dość mamy w Łomży kompromitujących osobników? (chyba kupię sobie scyzoryk).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |