Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zabójca z LPR !!! |
a czy ja napisałem ze gorzej chodzi ?? przeczytaj jeszcze raz !! koszty przesyłki to około 6 zł i tam napewno ten zestaw dostane !! i jest on jak najbardziej pewny !! pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zabójca z LPR !!! |
Ostanio dowiedziałem się, że lekarz "kontraktowy" bierze za jeden dwunasto-godzinny dyżur 400zł!!!! Przecież to się w głowie nie mieści, a z tego co wiem, to większość lekarzy i tak na tych dyżurach bezczelnie śpi! A na dodatek większość czynności, które powinni wykonywać - wykonują pielęgniarki i położne... Nie potrafie powiedzieć dokładnie jakie są zapisy w kontraktach lekarskich ale ze slyszenia wiem, że nawet zastrzyki powinien wykonywać lekarz. Bardzo chętnie obejrzałbym taki kontrakt, co powinni robic lekarze i ile za to biorą. Bezczelność lekarzy sięga tak daleko, że chyba nie ma osób, które nie spotkały lekarza, który nie przyjmnie "czekolady z załącznikiem". Zero profesjonalizmu i godności. Najlśmieszniejsze jest to, że taki "lekarz" co skonczył jakąs medyczna uczelnie obnosi się tak jakby profesure jakąś miał.. a i tak dość często personel ma większą wiedzę niż sam lekarz. Dodatkowo w świetle aktualnych problemów z kontraktami szpitali z NFZ, stawiam pytanie: Czy nie lepiej obciąć kontraktów lekarzom i nie dać im po 203 zł, które i tak wywalczyły pielęgniarki i położne a nie lekarze. Bo te 203 zł to sie należą pielęgniarkom a nie lekarzom. Wg. mnie lekarze i tak za dużo zarabiają (plus czekoladki). Nie ma już lekarzy z powołania, a przysięga przez nich składa jest niczym, liczy się tylko pieniądz. Nikt dobrym lekarzom nie broni dobrze zarabiać, ale niech zarabiają ucziwie i niech służa społeczeństwu rzetelną wiedzą. KDunaj
|
|
i wszystko jasne !! turbinka na allegro kosztuje 45 zł do tego dochodzi przesyłka ktora wynosi min 7zł ( przy wysłanie nie priorytetem i przy wpłacie na konto ) te sumy wynikajo z cen ustalanych przez poczte polsko !! czesto bywa tak ze sprzedajecy ustala sobie koszt przesyłki na np.8 zł a tym czasem wysyłą to za 6 zł !! chce jeszcze na tym zarobic !! bo te ceny są ustanane na podstawie wagi przesyłki a taka rurbinka chyba duzo nie wazy co ?? i tez jestem ciekaw czemu tam w lokalizacji jest Łodz a nie Łomza !!! ??? pozdrawiam
|
|
Znowu pretensja do garbatego, że mu wyszły proste dzieci ? Oczywiste nonsensy w zasadach wynagradzania słuzby zdrowia to tylko kolejny ( jeden z drobniejszych) objaw kompletnego rozstroju państwa i jego instytucji. W tym konkretnym przypadku nie działa zaden mechanizm rynkowy, tylko korupcjotwórczy system uznaniowy. Pacjenta nikt nie pyta co dostanie za swoje pieniadze - posługę w potrzebie, czy zaszczyt finansowania relaksu niektórych pseudo-lekarzy. Skoro lekarze są dyrektorami, nic dziwnego, ze sobie i swoim kolegom gwarantują "europejskie" (te rzeczywiste, nie nominalne) wynagrodzenia. Reszcie niższego personelowi pozostaje poziom Bangladeszu. Mechanizm finansowania służby zdrowia polega na marnotrawienu fury pieniędzy w korupcyjnym przekręcie farmaceutyczno - politycznym, a nędzne resztki rzuca się jak ochłap między szpitale, pogotowie i lekarzy indywidualnych. Prawdziwy kij w mrowisku. Wszyscy rwą do siebie, ile się uda, gryzą się wzajemnie i nikt nie ma przy tym głowy martwić się o pacjenta czy pielegniarkę? Ostatnio wszyscy żrą się o koszty pomocy doraźnej pogotowia ok. 4 zł od każdego łebka. Kiedy indziej będzie wojna o finasowanie badań specjalistycznych lub czegoś podobnego. Stara rzymska metoda - dziel i rządź. Nie dajmy się do reszty tumanić i nie mieszajmy przyczyn ze skutkami. michal
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |