poniedziałek, 04 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Sukcesy" Prezydenta za przeproszeniem Choinskiego

pracodawca narzeka,ze ma wysokie koszta utrzymania pracownika.
pracownik narzeka,ze malo zarabia.
dwie strony narzekaja? to chory objaw,nalezy szukac dobrego lekarza

kilka lat temu byl program walki z tzw. szara strefa.nie wiem,czy nadal wystepuje bo mnie to nawiasem......
nie interesuje sa inne organa aby sie tym zajmowaly.
kiedys pracowalem u pewnego bzizmesmena i poszedlem sie upomniec o
lpodwyzke.robilem mu zyski,podnosilem sprzedaz itd.
co uslyszalem,nie! bo i tu duzo wymyslow,ze ciezko,ze nie ma z czego,a tak wogole to jestem slaby sprzedawca i .........;takie tam glupoty itd.
tu nasze drogi sie rozeszly,moge zrozumiec ciezko sytuacje finansowa,ale nie glupie zarzuty,tak aby jego bylo na wierzchu.

jezeli macie pryncypala musicie widziec,czy on jest wiecej princem,czy jest
wiecej pala

pozdrawiam wszystkich,ktorzy pragna wyjechac na upragniony zachod.
po duuuuuuuza KASE
duza to zarabaja specjalisci tzw.fachowcy i nie tak wielka jak wiesc gminna
niesie.czytalem,ze w kraju jest brak rak do pracy,brakuje specjalistow,ze wszyscy wyjechali?
cos tu nie gra,bo ja ich tu nie widze tzn.specjalistow,tych innych jest,az nadto,spia w parkach tabunami alkohol spozywaja wszedzie,w niedziele nawet mszy nie opuszcza,a nawet wszystkie przepija.
/aby nie pomylono ich z innym nacjinalite na krzkach w parku gdzie spia,mieszkaja powiesili polska flage?/

wszystkie wasze wypowiedzi zawieraja jakas prawde,choc rozumowana na swoj sposob i tak ma byc.

tylko gdzie jest zloty srodek?

moze w wyborach do samorzadu? ludzi rzutkich i inteligentnych?
takich co chca przed i po.

Fracik

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Sukcesy" Prezydenta za przeproszeniem Choinskiego

Dobre jest to, że w budżetówce/administracji likwiduje się stanowiska najniższe w hierarchii, z najniższymi zarobkami, a tworzy się nowe aparaty, które działają nieskutecznie albo dublują kompetencje już istniejących, jednocześnie zwiększając gaże "wysokim" urzędnikom. Dodatkowo dochodzi oklepany już temat "pałaców ZUSu" i "niekończącej się informatyzacji" takiego czy innego urzędu. Do tego oddłużanie PKP, kopalń, szpitali, stoczni.

Prezesem to rzadko zostaje się z castingu, chyba że z politycznego i to raczej w spółkach skarbu państwa.

Pogodziłem się z faktem, że prezesem zarabiającym 50 kafli miesięcznie nie zostanę. W zasadzie to nie musiałem się nawet z tym godzić, bo nigdy się nie buntowałem. Zresztą, szczęście można znaleźć niezależnie od braków w portfelu. Oczywiście pod warunkiem, że będzie się w stanie zaspokoić podstawowe ( i nie tylko te fizjologiczne ) potrzeby swoje i swoich bliskich. Za 800 zł/msc nawet to staje pod znakiem zapytania.

Ciekawe czemu Polacy tańczą "Kalinkę"? Pewnie dlatego, że do "Poloneza" trzeba więcej miejsca.

:) ...ech te uszczypliwości, jakie one miłe... szkoda, że najczęściej przeradzają się w takie wymiany zdań, jak ostatnio na stadionie...

Ja, osobiście, z chęcią obejrzał bym mecz ŁKSu z BKSem na którym chłopaki siedzieliby obok siebie popijając piwko i wymieniając uwagi nad piłkarskimi umiejętnościami zawodników.
Możliwe w najbliższej piętnastolatce?

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

mikan, z żądaniem zarobków prezesów to oczywista przesada i nie piszę o takich dyrdymałach.

"Poza tym gdy masz do wyboru siedzieć w domu i nie mieć nic, albo pracę za 600 zł na rękę to co wybierzesz?" - właśnie to napisałem, że ani jedno, ani drugie - wybrałem trzecią opcję - pracę za 1200 netto. Dowiedziałem się, że są firmy w okolicy, które za podobną robotę płacą właśnie tyle, więc uznałem, że tyle jestem wart i za tyle po okresie próbnym sprzedałem się pracodawcy.

"Czy w takiej sytuacji mam iść do szefa i poprosić go o podwyżkę?" - jak nie poprosisz, to nie dostaniesz, jak poprosisz to być może dostaniesz; jeśli tak czy siak nie dostaniesz, możesz nadal sponsorować szefa albo szukać innego szefa tak długo aż osiągniesz swój cel. Ale wybór należy do ciebie. Weź pod uwagę, że co roku opuszczają nasz cudny kraj setki tysięcy siły roboczej, więc czasy, gdy "praca będzie tak na ludzi czekała jak ten papier" właśnie nastają...

Rozumiem, że na zmiany w życiu - także zawodowym - czasem trudno się zdobyć, bo sam musiałem się przemóc (obudzić). Przez 10 lat zarabiałem 700-800 złotych, narzekałem, zazdrościłem tym, co dostają tysiąc i nie robiłem nic, by to zmienić. Wmawiałem sobie, że trzeba się cieszyć, bo już nic lepszego mnie w życiu nie spotka.
Gdy w końcu poukładałem sobie klepki we łbie we właściwej kolejności, pracę z zadowalającymi poborami znalazłem w ciągu kilku miesięcy (dwa lata temu).

Ale oczywiście Ty masz prawo wmówić sobie, że te 600 zł to najlepsze, co mogło ci się w życiu przytrafić i nie robić nic. Twój wybór.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

watpie zeby sie znalazl... dziwne ze fiata ukradli... Miales AC ?

Romi ja wcale sobie nie wmawiam że 600 zł to najlepsze co mnie spotkało, bo zarabialam już więcej. Tyle tylko że wiem co to nie mieć kasy w ogole. Poki co cieszę sie że pracuję. I rozglądam się za czymś lepszym, owszem.

Specjaliści powyjeżdżali, brakuje rąk do pracy, a pracodawcy jakoś płac nie podwyższają...

pomijając już fakt, że jest to bardzo niewdzięczny zawód.

Tak to moja legitymacja. :-)))))))))))

Dokładnie, smieszy mnie informacja że bezrobocie spada i jest to uwarunkowane tym ze pracodawcy zwiększyli zatrudnienie,, raczej zaczeli zatrudniac , bo nie ma komu pracować, i aby zatrzymac ludzi u siebie trzeba im dać godziwą umowę bo na czarno to już nikt tu nie będzie pracował.

Jak to kim? Jednym z tych kretynów!

Hej
Wiecie może skąd można ściągnąć program moorhunt, miałam kilka linków ale coś nie bardzo działają :(
Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

Widzę, że ładnie idą poszukiwania, to i ja mam prośbę. W dniu 16-07-06 koło "Czterech pór roku" zgubiłem kluczyki od busa. Może ktoś przypadkiem znalazł je. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrowienia.

frania

może rada osiedla i Łsm to oddzielne struktury ale ludzie są ci sami swoi. Co się tyczy sponsorowania to ci drobni mieli obowiązek najmarniej po stówie dać, a stąd wiem że tam pracowałem. I to nie było kto da tylo dawaj.Ogródek piwny ogródkiem, a namiocik namiocikiem proszę nie mylić dwóch różnych tematów. W tym roku świta i lizusy chlała w budynku administracji. A te jaja to powinny polecieć na organizatorów spędu. Festyn to festyn nie mylić z koncertem za którego bilety się płaci.

Zdaje mi sie Dorotas że chyba sama chlałaś ale w ogródku bo jak widać jeszcze cię trzyma :) a po drugie to właściwie to jesteś on czy ona czy może lubisz zmieniać płeć dla nie poznaki czy może to poprostu lubisz ?

Ogólnie to robi sie kiszka. Wczoraj natenprzykład 4lomza była niedostępna przez jakiś czas - dobra godzinę. Czyba maja problemy z serwerem :(

dorotas nic dziwnego że cię z każadej roboty wywalili , współczóje pracodawcy który cię zatródni. zresztą chyba nie znajdzie się taki w Łomży Takich prymitywów mało się spotyka jak ona , pokłócona z kazdym sąsiadem jest naprawdę wyjątkiem, nawet rodzina odsóneła sie od niej

Dolarki sie wysyła przelewem.
Eh ludzie.... zawsze się jakis złodziej znajdzie.
No ale skoro ktoś wsadza do listu dolarki to może niech go wysle poleconym? Przecież jest również opcja przesyłki wartościowej.
Wtedy jest dowód nadania . paczki i polecone sa monitorowane w systemie , wiadomo kto pokwitował.
A jak nie ma, to Poczta płaci odszkodowanie i po sprawie.

Przechodziłem obok, nie zaszedłem, bo mnie to nie interesowało. Jednak na pewno byli tacy, co sie dobrze bawili.
Ja -> no niestety z tymi składkami, to tak jakoś dziwnie wychodzi i jest prawie jak piszesz. Tyle, że przyjezdni nic nigdy nie płacą, a wszystko idzie z naszych kieszeni.

Uważam, że pies powinien być tak wychowany, by nie atakował nikogo. Prawidłowo wychowany pies ma wpojoną zasadę, że nie atakuje sie mniejszych od siebie, zwłaszcza dzieci.

A jak ktoś psa nie umie wychowac, to powinno mu sie zabronic posiadania psa.

A Strzelnica jest już osikana i "zakupkana" doszczętnie przez te zwierzaki. I to jest własnie drugi powód (poza zagrożeniem atakiem psa), dla którego nie pozwalam moim dzieciom grać tam w piłkę nożną.

czy ktoś wie , czy już się rozdielili??

Autor: GSG9
4lomza to syf pojawi sie jakasz lepsza konkurencja to ostatni zgasi swiatlo tutaj

Tylko byscie nazekali a robic nie ma komu. Zróbcie lepszą to zobaczycie ile trzeba na to poświęcic czasu.

coś nowego mamy na forum: hehe prywatne potyczki na forum 4lomza
:/

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

hehehehhe :)

lepiej u bogatego mniej mnieć niż u biednego dużo

Autor: prawdomuwny (---.lom.vectranet.pl)
Data: 05-09-06 18:52

mam w dupie wasze uwago

...a my Ciebie!
Pozdrawiam

Jaki festyn na strzelnicy? Bydło i już! Do późna w nocy szwendali się po okolicy i darli mordy pod oknami!

i co z tego ze bedzie referendum
frekwencja bedzie z 5% max
i nie bedzie uznane
a teraz druga sprawa bo referendum bedzie tesh w mazowieckim czy oni chca nas. i ciekawe jakich sie wynikow w nim spodziewacie

dla mnie ta cala sprawa z referendum to jakas kpina na ktora daja sie nabrac sami zakompleksieni ludzie
chcecie do woj. mazowieckiego to sie przeprowadzcie i juz, bedzie spokoj
od razu Wasza samo ocena sie podniesie
bo oprocz niej nie zmieni sie nic

To nazywa się uczciwość.

Pozdrowienia

do student z grąd : zgadzam się z Tobą. Dużo osób mówi że nie lubi jak ktoś w ich towarzystwie śmieci, ale sami to robią i tu właśnie jest uwidoczniona ta paranoja.

To jest Polska... Tu wszystko stac sie moze....

Mozna badania na hormony zrobic u nas w szpitalu..jak bez skierowania to prywatnie badania robia (odpłatnie)....

i link podsyłam z wiadomościami:
http://js1012.strzelec.org/index2.php?subaction=showcomments&id=1157031360&archive=&start_from=&ucat=&

pracujesz gdzies

WYGRAMY WYGRAMY WYGRAAAAMYYYY!!!!!!

sie dziwią , że kibiców niema , jechać yle kilometrów i porażkie oglądać

1:1

TO AMERYKĘ ODKRYŁEŚ PRZECIEZ JA O TYM PISAŁEM JESZCZE W III LIDZE ŻE ZACHWILE BĘDZIE SPADEK PONOWNY BUHEHHEHEHEHEH

JA JAKI WYNIK???W W....?

Które to jest tamte forum ? Ktoś mógłby podać adres.

Jak tu krótko trwa miłość. Nosiliście chłopaków na ramionach i co teraz przez polityczne rozgrywki nie mają jak się porządnie przygotować do gry, a tu już głosy "partacze". Raczej podnośmy ich na duchu, bo nawet pokibicować nie ma gdzie, a nie zapominajcie tak szybko tym, którzy do tej sytuacji doprowadzili.

" że niemozemy" ??

przecież Ty z Białegostoku...

Nigdy więcej PiS!

buhehehe to mnie zagielas Angel , brecht na całego :]

niestety i tak srają jeden na drugiego ;/ przydałyby sie tutaj jakis odświeżacz powietrza ;]

ę

Hough!

No, cokolwiek to było to nawet koło iPoda nie leżało.Na allegro identycznego kupisz do 200 zł.
Kupiłem wlasnie na Allegro takiego i jest ok.Polecam.

brak mi slow

Re: \"Sukcesy\" Prezydenta za przeproszeniem Choinskiego

po podstawówce jest jeszcze gimnazjum jak byś niewiedział

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org