Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Remont Szkoły Podst.nr 2 |
A ja chciałbym powiedzieć moim skromnym zdaniem, że policja podczas podrózy i powrotu z meczu z Jagą była w porzadkui nie robiła większych problemów, dzięki czemu zdążyliśmy na meczyk :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Remont Szkoły Podst.nr 2 |
ewa80 widocznie wysyłałaś papierosy :)
|
|
akapulko12, obniżenie kosztów nie zwiększy poborów, bo jeśli o te pieniądze nikt nie walczy, to nie ma powodu żadnych kosztów obniżać, żeby pracownikowi zadowolonemu z 800 zł na siłę coś jeszcze dodawać. I właśnie o pracownika pytam, nie o pracodawcę. Sprecyzujmy, że pracownika budżetówki, żeby rodzimi byznesmeni nie schodzili z tematu. Kowalski zarabia 1500 zł do łapy. Ma lekką robotę, pierdzi w stołek, pije kawę i czyta gazety. Ty harujesz 10 godzin dziennie i dają ci tylko 800 zeta w garść. Co sobie myślisz? A. 1500 złotych za pierdzenie i narzeka, a mnie za ciężką pracę tylko 800? Też powinien zarabiać 800, poznałby co to bieda!!! B. On 1500, a ja za moją harówkę tylko 800? Moja praca chyba warta jest nie mniej. Też należy mi się 1500. Co najmniej 1500. CZEMU WIĘKSZOŚĆ ROBOLI MYŚLI KATEGORIĄ A ????
|
|
Jobler jak wynika z Twoich postów gdzie zarzucasz bezmógowie organizatorom imprezy powiem Ci tylko tyle, że sam nie błyskasz polotem i inteigencją nie rozróżniając struktur spółdzielni i rady osiedla, gdzie każda z nich to oddzielne i w niczym od siebie niezależne komórki .... dla mnie jesteś kolejnym nieukiem, który nie ma pojęcia o zasadach funkcjonowania poszczegónych instytucji w mieście, nie mówiąc już o metodach pozyskiwania środków na zorganizowanie imprezy w mieście .... PS dorotas - rozweselacz był dla wszystkich pełnoletnich w postaci ogródka piwnego, gdzie wydana była koncesja alkoholowa
|
|
Romi - odpowiedź jest prosta. Praca jest w Polsce dobrem luksusowym, tak jak kiedyś papier toaletowy, pomarańcze i dżinsy. Jak się dostało zawieszkę papieru wystaną w dwudniowej kolejce to się nie patrzyło czy ten papier jest szorstki, szary i do wszystkiego tylko nie do d....Teraz masz wybór - możesz sobie wziąć papier z półki jaki chcesz biały kolorowy, pachnący lasem, lawendą i czym tam chcesz. Gdy praca będzie tak na ludzi czekała jak ten papier to wtedy będzie można sobie pomarudzić, że chcesz 1500 zł a nie 1000 albo poszukać lepszej. Poza tym gdy masz do wyboru siedzieć w domu i nie mieć nic, albo pracę za 600 zł na rękę to co wybierzesz?? Nic? Bo to za mało? Idąc za twoją logiką powinniśmy żądać zarobków prezesów różnych ciekawych spółek na poziomie 50 tys miesięcznie najmarniej. No bo skoro oni mają to czemu nie ja? tak? Obudź się. Jestem po studiach a zarabiam 100 zł więcej niż sprzątaczka. Jasne że mnie to drażni. Ale naprawdę gdy widzę rachunki do zapłacenia to wiem że przynajmniej moja marna pensja na coś się przydaje. Pracuję w budżetówce, a tam tylko likwidują stanowiska zamiast tworzyć. Czy w takiej sytuacji mam iść do szefa i poprosić go o podwyżkę?
|
|
Ale z was "buruny" potraficie tylko krytykować wystąpiłam w tym festynie jako tancerka. Występujemy już od kilku lat z zespołem dla organizatorów bo lubimy tańczyć i śpiewać jest to dla nas pewien warsztat . Dom Kultury współpracuje ze wszystkimi i jeśli się niemylę to niema tu żadnej fortuny pieniędzy.
|
|
Kefas kibice Jagi zaczęli śpiewać Kalinkę w odpowiedzi na uszczypliwości fanów innych drużyn nazywających Białystok Białorusią. W ten sposób chcą pokazać, że wcale nie przejmują się takimi "wyzwiskami".
|
|
Nic nie robią źle robią jeszcze gorzej sami nie wiecie, na czym wam dupy jeżdżą nie podoba się to stul pysk jeden z drugim zamknij się w domu i sieć osobiście nie byłam, ale napewno byli tacy, którym się festyn podobał i przyjdą znowu za rok. Pozdrawiam organizatorów festynu, jaki by nie był ;);) PS. Dobra rada dla organizatorów za rok Debili nie wpuszczać!!
|
|
Zgadzam się z tobą, tarczyn. Wśród pracodawców też są ludzie z łbem i patałachy, uczciwi i świnie. Jeśli ktoś nie chce uczciwie płacić za uczciwą pracę, to niech sobie sam zapieprza w swojej manufakturze. Albo jak z niego "byznesmen" z bożej łaski i pracownikowi płacić nie ma z czego, to niech zamyka kramik, ustawi się w kolejce w pośredniaku i zrobi na rynku miejsce dla pracodawcy bardziej operacyjnego. Dlaczego pracownik ma mu sponsorować przedsiębiorstwo??? Jak mu kasy brakuje, to niech jej szuka w banku, a nie na liście płac. Posada za 800 zł netto to nie miejsce pracy tylko miejsce wyzysku. Najwyższy czas z tą grandą skończyć.
|
|
dorotas możesz się na tyle nie poniżać podszywając się pod męża którego nie ma nawet w kraju twoja nienawiść do wszystkiego co spoldzielcze jest spowodowana nieudacznictwem życiowym twoim i twojego meża który ze spółdzielni został wylany wlaśnie za chlanie wódy niedopełnianie obowiązków służbowych i niedbalstwo nawet ty nie umiesz sobie zagrzac miejsca w zadnej firmie bo z kazdej cie wywalaja na zbity pysk za wpie r dalanie sie w nie swoje sprawy plotka to twoje drugie imie
|
|
polecam chłopaków z technika tak jak bigi2004 - nie narzekam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |