czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internetowa wojna polsko-czeczeńska pod lupą prokuratury

oby chłopaki dowieźli ten wynik !!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internetowa wojna polsko-czeczeńska pod lupą prokuratury

Czy już znamy wynik dzisiejszy ŁKS-u ???

jobler co ty pierdolisz?? on nie wylecial pasy byly zapiete... wiec ssij i idz spac !

2bella: Taki paradoks ;P

2mieczkoś: Ogarnij się.

I o co ta afera? Gdyby ich nie zatrzymano a ci prawdziwi wysadzili by te Arkadię w powietrze to byście się pytali gdzie była policja jak była potrzebna. Zacznijcie od własnego rachunku sumienia:)

rudy błazen z druhem

Dokładnie. Auto solidne i trwałe, choć ma kilka własnych bolączek. Może być tylko problem z zakupem auta bezwypadkowego.
Sam obecnie posiadam rocznik 91 i 93.
Polecam wersje 2.3 R5 Q

Treść jest ukryta

SN4P słuchaj! Akcja była źle dowodzona,przez nieodpowiednich ludzi.. ale to nie zmienia faktów.Każdy wie jakie były skutki tej akcji.. A tacy HWDPOWCY smieją się z tego i cieszą... bo zginęło tylu ludzi.Hee czy to jest normalne?? Człowiek śmije się ze śmierci innego człowieka...

Cytat:
Chodź do łóżka, maleńka

Dobry glina, dobry ojciec, dobry dziadek – tak mówią o człowieku, który terroryzował rodzinę i ma dzieci z własną córką.

- Nie ma sprawiedliwości, panie, oj nie ma - Wiesława jest już po czterdziestce i właśnie dowiedziała się, że jej mąż 10 najbliższych lat spędzi za kratkami. Choć jest jeszcze nadzieja: - Adwokat, proszę pana, na pewno się odwoła. Jej córka Weronika, ładna, 23-letnia blondynka, jest smutna: - Był dobrym ojcem - mówi. - Prosiłam sąd, żeby nie był tak surowy. To, że siedział rok do sprawy, jest już dla niego i tak dużą karą i upokorzeniem.
Na kolanach Weroniki baraszkują jej szkraby - 6-letni Grześ i 2,5-letnia Kasia. Tęsknią za ukochanym dziadziusiem, którego zabrali źli panowie w mundurach. Takich samych mundurach, jaki dziadziuś zakładał do pracy. Bo dziadziuś był policjantem, dzielnym, że ho, ho. - Za kilka lat trzeba im będzie powiedzieć, że dziadek jest równocześnie ich tatą - Wiesława gładzi dzieci po głowie. Ale jak powiedzieć dzieciom, że dziadziuś zaczął gwałcić ich mamusię, kiedy była niewiele od nich starsza - miała zaledwie 12 lat?

Szczęście Włodzimierza

Sędzia Mariusz Ulman z nyskiego sądu rejonowego nie miał wątpliwości: za współżycie z córką, z którą ma dwoje dzieci, wymierzył najwyższą dopuszczalną karę - łącznie 10 lat pozbawienia wolności. Skazany, 44-letni Włodzimierz, były policjant Komendy Miejskiej w Opolu, miał i tak szczęście, że aresztowano go 12 sierpnia ubiegłego roku - kilka tygodni później przepisy się zaostrzyły i mógłby dostać pięć lat więcej. To szczęście zawdzięcza Agacie, rezolutnej dwudziestoparolatce spod Opola.

- Poznałam Piotra, młodszego brata Weroniki - opowiada. - Był skryty, zamknięty w sobie, bardzo poważny jak na swoje 19 lat. A dzieci Weroniki to skóra zdjęta z jej ojca, a ich dziadka. Nie dawało mi to spokoju.Agata tak długo wierciła dziurę w brzuchu Piotrowi, aż chłopak się otworzył i opowiedział rodzinną tajemnicę. - Szok - wspomina swoją reakcję. - Namówiłam go, żeby to zgłosił do prokuratury. Na policję baliśmy się iść, w końcu pan Włodzimierz tam pracował.Prokuratura w Opolu nie przyjęła zgłoszenia. - Odesłali nas do Nysy, tłumacząc, że to właściwy rejon - opowiada Agata. - W Nysie zadziałali od razu. No i w ten właśnie sposób Włodzimierz trafił za kratki brzeskiego aresztu. Dwa dni przed aresztowaniem ostatni raz współżył seksualnie. Z córką.

Jak chłop wypije

Sąd nie udziela o sprawie informacji. Jest delikatna i zbyt świeża. Dziennikarskie śledztwo odsłania zaledwie rąbek gehenny, jaką zgotował swoim najbliższym Włodzimierz. Pobrali się z Wiesławą w 1981 roku w śląskim miasteczku, gdzie zamieszkali. Sześć lat później mieli już trójkę dzieci. Mniej więcej wtedy z Włodzimierza zaczęło wychodzić zwierzę.

- Ale tylko po pijanemu - zastrzega Wiesława. - Przecież to normalne. Chłop jak wypije, to się awanturuje. Widział pan kiedyś innego? Mąż rzucał w nią sprzętami, bił, dusił, miotał po pokoju, wyklinał, straszył, że razem z dziećmi zginą z głodu, jak ich zostawi. W ten sposób zmuszał ją do współżycia. - Jaki to gwałt? - dziwi się Wiesława. - Tylko prokurator tak twierdzi. Dla mnie to było spełnienie obowiązku małżeńskiego. Dzieciom też się obrywało: ręką, kablem, paskiem. Alka tato wyrzucił kiedyś gołego na klatkę schodową, Piotrowi przystawiał do szyi nóż. Ale najgorzej miała Weronika. W 1995 roku tatuś dostrzegł w niej kobietę. Miała wówczas 12 lat.

Dobry glina

Zaczęło się od pieszczot: dotykał córeczkę w intymne miejsce ręką, potem członkiem. W końcu poszedł na całość: dopadł ją w łóżku, zdarł ubranie, przycisnął dwunastolatkę do ściany. Próbowała się bronić, odpychała go, płakała. Ale 33-letni byczek był niewzruszony - żądza okazała się silniejsza niż instynkt ojcowski. Od tej pory sypiał z córką regularnie. Kazał żonie zrobić przemeblowanie - ona spała w jednym pokoju z synami, on w drugim z Weroniką. Współżyli raz, kilka razy w miesiącu.

Piotr widział, jak tato gwałci siostrę, ale zastraszony milczał. Wiesława też zaczęła się domyślać. Przyczaiła się za szafą i zobaczyła, jak mąż rozbiera córeczkę i nagi kładzie się na niej. Wściekła się, rzuciła na niego z pięściami. Ale Włodzimierz szybko poradził sobie z oporem i dalej sypiał z Weroniczką w jednym pokoju. Włodzimierz nie lubił prezerwatyw. Preferował stosunki przerywane. To dość zawodna metoda antykoncepcji - w pierwszej klasie szkoły średniej 15-letnia Weronika była w ciąży. Tak się złożyło, że równocześnie z matką.

Żeby ludzie nie gadali, przeprowadzili się na Opolszczyznę. Kupili dom w wiosce na południu województwa. Weronika urodziła Grzesia. Włodzimierz dostał pracę w Komendzie Miejskiej Policji w Opolu. Koledzy lubili go, przełożeni cenili. Był dobrym gliną.

REKLAMA Czytaj dalej

Numerek w lesie

W 2002 roku Grześ skończył dwa latka, Weronika wyrosła na atrakcyjną dwudziestolatkę, a we Włodzimierzu znowu zabuzowały chucie. Tym razem nie sypiał z córką w domu - miejsce na szybkie numerki (od tyłu, bez pieszczot - wyjawiła Weronika) znalazł w pobliskim lasku, koło którego wracali z zakupów. Po krótkim czasie dziewczyna znowu była w ciąży. Brzuch nie przeszkadzał jednak ojcu - sypiał z nią nadal. Po porodzie też.

Potem pojawiła się w ich rodzinie ta wścibska Agata, która przełamała strach Piotrka - i Włodzimierza aresztowano. Bronił się, zaprzeczał, twierdził, że to wymierzony w niego spisek. Badania DNA wykazały jednak niezbicie - Włodzimierz jest ojcem własnych wnuków. Zza krat spełnił też groźbę, którą terroryzował rodzinę - żona i dzieci zostali bez środków do życia. Czemu? Bo był ich jedynym żywicielem.

Kłopoty zostały

Kiedy przed rokiem dobry glina znalazł się za kratkami, opolska komenda, w której pracował, poczuła się w obowiązku pomóc jego rodzinie: - Napisali pismo, że dadzą zapomogę, jakieś dwa tysiące - wspomina Wiesława. - To był dla nas ratunek, bo nie mieliśmy za co żyć. Ale nie doczekaliśmy się - potem przysłali drugie pismo, że nic nam nie dadzą.

Bardziej litościwy okazał się komendant w Nysie: - Pogadał ze starostą i ten załatwił Weronice roboty publiczne, sprząta u księdza - mówi Wiesława. - Ale ta praca już się kończy. Rodzina uczy się żyć bez Włodzimierza. Nie jest to jednak życie proste. Bez pana i władcy i bez jego pieniędzy. Krzywdy, jakich doznali, odchodzą w niepamięć. Kłopoty zostają. - Już jest lepiej, ale kredytów jeszcze nie pospłacaliśmy - mówi Weronika. - Co zrobić, żyć trzeba.

Ciężko nam bez niego

Sąsiad zza płotu uśmiecha się: - Czy wiedziałem? Panie kochany, cała wioska o tym wiedziała. Czemu nie zgłosiłem na policję? Nie będę się wpieprzał w czyjeś życie. Skoro im samym to nie przeszkadzało, to co mnie do tego?!Weronika mieszka dziś z narzeczonym - Darkiem. Dzieci zaczynają mówić do niego tato. - Jako mężczyzna mam żal do teścia, że sypiał z Weroniką, bo jak można coś takiego córce zrobić - mówi. - Ale poza tym był dobrym człowiekiem. Brał dzieci do zoo, kupował im różne rzeczy. Jak przyjeżdżałem do Weroniki, zapraszał na grilla, graliśmy w karty. Nie wiedziałem, że ją molestował.

- Ale jak się Darek pojawił, to już jakby mniej - zaznacza Weronika. - Napisałam do sądu prośbę o jak najmniejszy wymiar kary dla taty. To dobry człowiek, bez niego ciężko nam finansowo i duchowo. Jaka kara byłaby sprawiedliwa? Myślę, że najwyżej pięć, sześć lat. Wiesława jest zła na sąd i biegłych: - Ludzie gorsze rzeczy robią i takich surowych wyroków nie dostają. Uwzięli się na niego. Seksuolog od razu powiedział, że on się nie poprawi. A przecież jak go zamknęli, to płakał. Pierwszy raz w życiu widziałam, jak mu łzy lecą.

PS. Imiona bohaterów zostały zmienione.

Michał Lewandowski

Dina

=]

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

masz tu jeszcze jeden numer do hurtowni książek szkolnych i tam też możesz o to zapytać. 606 383 373 . Oni będą wiedzieli gdzie to w łomży można kupić.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

nie podoba mi sie! powinna Iza wygrac...moze przez to ze jest z lomzy:D

bagrmosen

WOW a ty jestes ze sledziowa:D?

Mieczkoś pajacu ryj to ma twoja matka i świnia w chlewie

Proponuje ci najlepiej jechac rowerem to napewno zaoszczędzisz na

paliwie nie tylko na parkingu???

waldek27

No i co się gapisz? To ja, Twój telefon komórkowy! Chciałem tylko na chwile wyjsc z twojej kieszeni, ponieważ smród twych jaj jest nie do zniesienia. Chyba ptak ci zdechł !!!

doslownie na przeciwko tego terminala jest parking, a za tym parkingiem posterunek policji :) Od strony posterunku jest wjazd na parking :)

rudy błazen z druhem

GTW??? czy to nie hip hop??

Bimbo

w niedziele otwarta tak jak w niedziele ;P

dla mnie nie jest drugorzedny dlatego ze z regoly takie rzeczy robia ludzie ktorzy maja jakas wladze i zastraszaja innych, miedzi innymi policjanci

rudy błazen z druhem

Ja. Czy możesz mi wyjaśnić co ma zawód do dewiacji seksualnej tego gliny?
Gdyby ten facet był slusarzem, malarzem itp. to równiez skopiował byś ten
artykuł? Po drugie, ten glina dostał 10 lat do odsiadki, więc gdzie jest mowa
o tolerancji, wyrozumiałości, wybaczaniu grzechów itd. ? Po trzecie, czy ktokolwiek na tym forum usprawiedliwiał gliniarza i stawiał go jako autorytet i wzór do naśladowania.? Chciałeś dołożyć gliniarzom i nic więcej.
Niepotrzebnie teraz brniesz, doszukujesz sie działalności komuny itd.

No widzisz a teraz ja się z nim ucze ostatnio byłem u niego a pały nie ma miał mi płytke rgw nagrać . Słyszałem ze jakies panienki przyprowadza do siebie Łobuziak! ty a może my się znamy a nie wiemy o tym hA

bagrmosen

cavalera - "po takiego grzyba", żebyś się pytał... i żeby kolejny klon Ptysia mógł wykazać się, że umie skrytykować wszystko i każdego... takie przypadki jak ty już widzialiśmy na tym forum - musisz się lepiej postarać.

Bimbo

yo
niezła sprawa z tym materiałem filmowym, mam nadzieje ze bedzie juz tak zawsze tym bardziej ze kazdy mecz to wyjazd:)) a po obejzeniu filmiku chyba nikt nie ma zludzen ze nasi chlopcy mają troszke pojęcia czego nie mozna powiedziec o tłustym sędzi pozdro dla smudy:)))

zamknieta

wezcie od siebie nr gadu, co?

Bimbo

Bartes... jak chcesz to napisz 7045249

Leszek

Klonem Ptysia to raczej Ty jesteś, zakładać temat tylko po to żeby sobie postów nabić to żadna filozofia. Widzę że nie potrafiłeś logicznie mi odpowiedzieć, a jedyny argument obronny jaki wynalazłeś to porównanie to Ptysia. Żałosne :/ Postaraj się człowieku bardziej

rudy błazen z druhem

tu nie anglia tu chyba za ulotke dostaniesz z 3 grosze 1000 ulotek 30 zeta heheh

Leszek

Witam. Ja mam płytkę (demo) takiego zespołu jak Generacja. Nawet fajnia ale mają niestety tylko 8 utworów w tym dwa instrumentale. Jak ktoś chce to mogę podesłac.

haha ja i tak bym i tak do domu nie wpuścił , ale dzięki za cynk .Uwielbiam oszustom spuszczać łomot

markac ja robie identycznie jak zobacze ulotke np na mojej wycieraczce

TO prawda BUŁKA GTW to świetny zespół osobiście znam Tomeczka który tam śpiewa =) on jest także DJ w rzymiance ;]

Leszek

loko zamknij ryja frajerze. w wawie więcej razy byłem za kółkiem niż ty lamusie ze swoim starym razem wzięci!!ale na lotnisu ani razu więc sie pytam złamasie. jak nie wiesz wieśniaku to sie nie wypowiadaj

Leszek

Nie tylko tobie... Mi i moim kolegom też.

Leszek

poczta chyba, nie znacie nikogo w zadnej firmie gdzie jest faks??

Depczyniak

Majkel to daj jakieś namiary na siebie. Najlepiej numer gg to chętnie podeśle:D

Toć ta Wasza Łomża to cała z wioski pochodzi. 89 % to wioskowe ludzie co po blokach mieszkają.
A szczególnie Hudy co krowy pasie koło Zambrowskiej

Leszek

jesli chcesz odebrac fax mozesz skontaktowac sie ze mną na nr gg 1288779 bo mam w pracy fax wiec moge ci pomóc!

Ech wieśniaki nie wieta to sie nie odzywajta. Krowy żem gonił na łącki Nadnarźańskie i jedna zachacyła rogiem i kejsiś płotecek stalowy. Chciałem poprostować alem nie wzion młotecka ze sobom, bom zozstaziół w WSA gdzie sciany rozwalałem swego casu. Trzymojta sie ludecki z Łomzycki i Psiątnicy co sie dochowaliśta nowego potomstwa niedawno:)

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Sałacki, tak jak amorr pisal na polowej taki waski wjazd w kamienicy, a nie jakas kisielnica czy nowogrod..

boze....widzisz a nie grzmisz!

co za burak!

Leszek

RYJ TO MASZ TY BIGI... A TWOJA WYPOWIEDŹ ŚWIADCZY WŁAŚNIE O TOBIE JAKIM JESTEŚ BURAKIEM I PROSTAKIEM ŻE NA LOTNISKO NIE POTRAFISZ TRAFIĆ ,ŻE NIE WSPOMNE O ZAPARKOWANIU SAMOCHODU. I SIĘ TAK NIE PODNIECAJ "WARSZAWIAKU" BUHEHEHEHHEEHHE ŚLINISZ SIĘ NAPEWNO NA WIDOK WARSZAWY ?????? NO W KOŃCU SIĘ LATAŁO TYLKO NA STADION W TWOIM WYPADKU ŻE NIE KUMASZ GDZIE SIĘ STAWIA SAMOCHÓD NA LOTNISKU BUHEHHEHEHEHEH .

http://wiadomosci.onet.pl/1373848,11,item.html oj a taki dobry policjant był

http://swiony.info/printview.php?t=2947&start=0&sid=d22817423af79d0ca8eae94913aebb11

http://www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=2573

http://www.eastnews.info/news/biuletyn.php?idPozycji=3548

Prosze bardzo powyżej przedstawiłem kilka "historyjek" dotyczących pobić dzieci... Ciekawe jakie zawody wykonują Ci ludzie... Założe się ze ten pan z pierwszej historii jest hydraulikiem!! A więc !! Jeb.. wszystkich hydraulików!!!

Leszek

I po co roznosic te ulotki skoro wszyscy mają je gdzieś. Ja sam nie czytam tylko wywalam do kosza lub na ulicę :D

Przechodziełm kilka razy koło "pod koniami" i słyszłaem jak gra ta grupa, i całkiem fajnie bardzo mi sie podobało, lecz nie miałem czasu by zajść i wsłuchac sie lepiej, ale na pierwszy rzut ucha to sympatycznie gra GTW :D

rudy błazen z druhem

http://mvheaven.dyndns.org/vidheaven/index.php?dir=Music.Videos/ na tej stronce jest całe mnóstwo teledysków, tylko że u mnie strasznie słaby transfer jest ale próbujcie, moze to tylko u mnie hhe ;)

Bimbo

Może najnowszy model Desert Eagle ? Jak sie nie spodoba to siebie pyknie. Ewentualnie kogoś kto mu ją podarował :D

jak myślisz czy jest możliwe skoszenie trawnika w tzw. szachownicę? jeżeli tak, to w jaki sposób?

Jest możliwe :) i uważam że mam już pomyśł :) Cieżko bedzie napisać lepiej byłoby pokazać ale to koszenie porównałbym do gry w węża... Może ktoś lepiej wyjasni... :)

Leszek

??

Leszek

fajnie, że mamy w naszym regionie tak prestiżowy i uznany zespół jakim jest Jagiellonia.

tak...wjeżdzasz kosisz jeden rzęd..p[otem 2 3 4 itd... potem odwracasz wzduz miejsca w którym kosisz(jeżeli prostokątny lub kwadratowy) i jedzeiesz też żądkami...oczywiście musisz odstęp....Jezeli zrozumiałeś to gratuluje:))

Leszek

hans a ja mam dla ciebie lepszą zagadkę!
wiesz jak złapać dzika na chak?

A swoja drogą... 9tka chyba dojedża do Nowogrodu, tylko nie wiem o której godzinie... (?)

rudy błazen z druhem

Alez ty jestes glupi :///
Prosze o zdanie ludzi madrzejszych ludzi niz pan pseudo mysliciel Markac

DiDi

Poszukiwany wokalista do zespołu rockowego. Zna ktos jakiegos wolnego?

ahahahah

A tak wogole panie Markac czyu uwazasz ze akzdy kto ma w sobie cos takiego ze chce usczesliwic druga osobe musi byc maly watly jak ty obszczymurku?? wiedzialem ze na tym forum nie da sie nic napisac bo temat zaraz schodzi na inna droge

Z tego co wiem to ludzie dosatją 36 zł za 1000 ulotek :]. Ale to tylko jeden bliżej mi znany przypadek.

Treść jest ukryta

NOWE Forum Łomżyńskie Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia, zarejestrowania się oraz dyskusji na nowo powstającym Forum Łomżyńskim opartym na phpBB. Szeroki zakres tematyczny, nowy wygląd, moderatorzy, własny profil, przyjazne użytkowanie i wiele innych rzeczy które stworzyliśmy z myślą o Was :)

Wszystkie osoby chcące pomóc przy tworzeniu forum, prowadzeniu jakiegoś działu tematycznego, interesujących się grafiką, polityką, sprawami Łomży lub po prostu lubiących gadać :P serdecznie zapraszamy na NOWE Forum Łomżyńskie

http://lomza.go.pl

NOWE Forum Łomżyńskie Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia, zarejestrowania się oraz dyskusji na nowo powstającym Forum Łomżyńskim opartym na phpBB. Szeroki zakres tematyczny, nowy wygląd, moderatorzy, własny profil, przyjazne użytkowanie i wiele innych rzeczy które stworzyliśmy z myślą o Was :)

Wszystkie osoby chcące pomóc przy tworzeniu forum, prowadzeniu jakiegoś działu tematycznego, interesujących się grafiką, polityką, sprawami Łomży lub po prostu lubiących gadać :P serdecznie zapraszamy na NOWE Forum Łomżyńskie

http://lomza.go.pl

Treść jest ukryta

musisz miec sztywne palce,zgadza sie Łewap?

dziala, dziala...ale czy da sie to jakos na dysk sciagnac ??

............

Ja bym pojechał na derby ,ale w konkretnej liczbie 150 - 250 osób .

Ja tez uwazam, ze on nie jest z Kolna...tylko udaje burak!
i debilu nie pisze tylko jest napisane! chyba ciebie do szkoly nie posylali!

Pol roku, wlasnie pracujemy nad wlasnym materialem.

Oj będzie się działo . Oczywiście autobus za darmow dowozi ludzi

............

Pomimo tego iż most został zamknięty już jakiś czas temu sprawa wciąż jest, nazwijmy to, gorąca. Może nie dla nas, Łomżyniaków - najbardziej poszkodowani są mieszkający w pobliżu mostu, po obu jego stronach. Ja akurat zmuszony jestem do częstych wizyt na terenach "zamostowych", i również mam z tego powodu niemały problem.
Most został zamknięty z uwagi na jego złey stan, jednak białostoccy urzędnicy podjęli decyzję iż remont odbędzie się najwcześniej za rok. Przez rok most ma być zamknięty, a w zamian nie planuje się żadnego rozwiązania. W chwili obecnej aby dojechać na pola znajdujące się po drugiej stronie mostu trzeba jechać przez Dębniki, Dobrylas, Piasutno - to daje ok 20 km objazdu. Nie wspominam o alternatywie przez Łomżę i Mały Płock, jak również o tym iż autobus szkolny "zbierał" dzieci z okolicy i przez ten most wiózł do szkoły w Nowogrodzie...
Zupełnie więc nie dziwi iż zawzięci mieszkańcy przymostowych terenów we własnym zakresie zaczeli "torować" przejazd przez most. Torować, bowiem most został "zamknięty" w dwojaki sposób - poza znakami zakazu i barierkami które dało się objechać, po obu stronach usypano faldy piachu. Nie będzie jednak "śledż pluł Kurpiowi w twarz", bardzo szybko piach został rozgarnięty a most "otwarty". Traktory śmigały bez przeszkód, osobówki zresztą też - sam widziałem jak załoga zielonego wozu bojowego na łomżyńskich blachach w pocie czoła pracując saperkami rozgarniała piach. Taka sielanka trwała jakiś czas, i mogła trwac dalej - Białystok nie widzi że jeżdzimy (wszak postawili znaki i barierki, dopełnili obowiązku), a lokalni mieszkańcu udwali że mostem nie jeżdżą. Wilk syty i owca cała.
Jednak nie, przed wjazdem na most pojawiły się betoniaki, piachu też niby jest więcej. Tylko czekać aż mieszkańcy przyjadą cięższym sprzętem i usuną zalegające betoniaki...
To wszystko przypomina niestety wyścig zbrojeń. Nurtuje mnie pytanie, czy owi "mądrzy urzędnicy z Białegostoku" w ten sposób dbają o bezpieczeństwo mieszkańców, czy też klasycznie robią na złość? Paradoksem jest to iż zamknięcie mostu na Pisie spowodowało iż eksplowatowany jest mostek (Rudka Skroda) w zdecydowanie gorszym stanie, i jakoś nikt nie rozbi z tego problemu.
I jeszcze jedno - wiele się mówi o moście pontonowym który zastąpi ów zamknięty. Ale gdzie on miałby stanąć? Poza tym Pisa jest rzeką spływową, wydaje mi się iż nikt nie wyda zgody na zamknięcie trasy wodnej, przynajmniej nie do końca sezonu.
kłaniam
Indar

............

Prawdopodobnie jutro ŁKS oglosi upadłość i na tym skończy sie jego przygoda w II lidze. Niestety w kasie klubu nie znalazły się pieniądze na wypłaty dla piłkarzy. Do jutra działacze maja czas na uregulowanie należności. Jednym z rozwiązań byłby kredyt jednak do tej pory nie znalazł sie nikt chętny do podżyrowania kredytu. Zastanawiające jest to że klub miał możliwość sprzedaży kilku piłkarzy, co rozwiązało by problem, jednak nie zdecydował sie na to. Lepiej grać bez 2 zawodników w II-giej czy w komplecie lecz w IV-tej lidze?

Gdyby z mapy bliskiego wschodu zniknęło jedne państwo (Izrael właśnie) lub diametralnie zmieniło swoją politykę i stosunki zagraniczne,co graniczyło by z resztą z jeszcze większym cudem,to mielibyśmy ogólny spokój,tanie paliwo,niskie ceny,spokojną przyszłość,a terrorystów oglądali byśmy jedynie w filmach science-fiction. No w sumie należało by się jeszcze do tego wszystkiego "pozbyć" jakoś "policjanta świata",czyli USA

Bimbo

no właśnie co z tą Sportową Spółką Akcyjną ?? wpierw nie ma pieniędzy, później one są, a teraz znowu ich nie ma ??

Witam
Koma chciałbym wierzyć, że lekarze mają po 1150zł
Jakoś nie mogę w to uwierzyć znając stawki za dyżur niedzielny i wysokość kontraktów lekarskich.Ja za pracę w niedziele mam 33zł a ty pochwal się ilewynosi twoja stawka.

Proponuję żeby masi medycy wyjechali na zachód i tam zaczęli pracę z takim podejściem
Jakie macie do pacjenta u NASA gwarantuję, że żaden niepracował by dłużej jak 1 dzień?
Wiem to, bo korzystałem z pomocy medycznej na zachodzie.
Dlatego uważam, że fundusz powinien płacić dopiero po wizycie pacjęta a nie jak jest teraz za głowę zapisano do lekarza.

Pyzatym najpierw, pokarzcie ze zasługujecie na podwyżki dopiero później domagajcie się ich.

Pozdrawiam
andzin

rudy błazen z druhem

ja slyszalam ten zespol w ogrodku jamowym i musze powiedziec ze sa rewelacyje!!!! maja bardzo ambitne piosenki wymajajace zdolnosci wokalnych. Oby takich zespolow bylo jak najwiecej bo dzieki takim zespolom zycie nabiera barw i nawet nasza Łomża nie wydaje sie juz taka szara:D

Krzynio, Nowy1984, Barbra ... dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi.

@Krzynio :
Interesujace jest ze znasz kierownika, bo wiem ze barzo trudno bedzie dla Katarina dostac informacje. I ja mysle ze lepiej by bylo zeby ona pojechala do Polski - ale nie pytalem czy ona jeszcze zna polskiego jezyka.

Czy znasz angielksi jezyk, albo francuzki ?

Gdzie?

Np. tutaj.

rudy błazen z druhem

Witaj Raper !
Ale śmieszne ha, ha ha !!!!!

Cytat :
"Bez pomocy ludzi Policja nie zdobędzie informacji i nie będzie w stanie nam pomóc."

Wiesz...tylko w tym problem że ludzie nie chcą ani nie dają sobie pomóc...

............

Zacznijmy od tego,że ja nie jestem właścicielem tych działek ani mój szwagier i rzadnych zaliczek nie brałem nie biore i nie będe brał jestem zainteresowany kupnem dwóch działek na tym gruncie,odezwe się do ciebie za kilka tygodni.

Jeśli chodzi o droge to będzie przebiegać po środku tej działki wzdłuż i w prawo przed ostatnią działko.

waldek27

No i co się gapisz? To ja, Twój telefon komórkowy! Chciałem tylko na chwile wyjsc z twojej kieszeni, ponieważ smród twych jaj jest nie do zniesienia. Chyba ptak ci zdechł !!!

Hej! Mam pytanko, gdzie najlepiej w Łomży oddać do naprawy aparacik cyfrowy.
Pozdrawiam :-) i z góry dziękuję za odpowiedzi...

to prywatyzujemy sluzbe zdrowia i wtedy nikt do nikogo nie bedzie mial pretensji

No to jak tak, to Dżizas Krajst też był z USA :)

Pozdro.

Jak to czytłem to przypomniał mi się jeszcze zapach przypalonego mleka na piecu. :-)
Pamiętam szeryfa jak widywałem go w okolicach Stacha Konwy i przy Ogrodowej koło parku jak mieszkałem na Wojska Polskiego. Kino Millenium to był wtedy chyba jeden z najlepszych "multiplexów". Filmy radzieckie na święto rewolucji w Kinie Październik....
Jak zobaczyłem te jego pistolety to starzy kupili mi takie same. W Satyrze to klimaty były niezłe. moja babcia pracowała tam w kuchni. Pamiętam wielką maszynę do obierania kartofli która się bez przerwy psuła i jak szczury biegały na podwórku za Satyrem. Na te jabłka do Bossa (niektórzy mówili,że do Ghosta) to chodziliśmy jak jeszcze nie było kościoła tylko małe baraki. Jak były chciny mojego rodzeństwa w '81 razem z bratem przedzieraliśmy się przez błoto po kolana i śnieg do baraków kościelnych.
Eeeech...

rudy błazen z druhem

Daj sobie spokoj. Tego juz nikt nie naprawi.... W serwisie tylko to wezma cos tam zrobia, kase wezma a i tak za miesiac sie zepsuje. Nie warto ,lepiej kup nowy!

Dzięki serdeczne za szystkie odpowiedzi. Udanego dzionka zyczę :-)

Uważam, ze patologie trzeba piętnować. I z tym nie ma co polemizować.

Ale uważam, że nie można oceniać całego środowiska jedną miarą.

Co do oceniania czy lekarze zarabiają za dużo, czy za mało. Spróbujcie wyceny takiego działania:
- reanimacja ochlapanego wymiocinami alkoholika,
albo
- udzielanie pomocy człowiekowi zmasakrowanemu w wypadku drogowym.

Jestem pewna, że wielu z tych, którzy się tu wypowiadają - w wielu takich sytuacjach powaznie zastanowiłoby sie - czy tak fajnie jest być lekarzem.

Nasi lekarze chcą zarabiać tyle, ile płaci się ich zagranicznym kolegom, tyle - by po pracy mieli czas dla rodziny. I zapewniam, napewno nie są pracoholikami chcącymi "dla kasy" kursować na trasie: szpital - pogotowie ratunkowe - prywatna praktyka - dom.

szukam mieszkania do wynajęcia w Wawie od października. Najlepiej 3-pokojowe. Może wie ktoś coś na ten temat?? Pliss bardzo mi na tym zależy.

annamira wszystko fajnie, problem w tym, ze kazdy chcialby zarabiac tyle co zagraniczni koledzy i miec czas dla rodziny, a w naszej rzeczywistosci malo kogo na to stac. I lekarzom mimo wszystko powodzi sie proporcjonalnie lepiej niz wiekszosci, wiec chyba proporcje nie sa tak bardzo zachwiane? Sadzisz, ze w innych zawodach ludzie nie zasuwaja po godzinach zeby zarobic, nawet niekoniecznie na luksusy?

Ale zarobki to jedno, podejscie drugie i o tym tez juz pisalem. Czy idac do sklepu spodziewasz sie niemilej obslugi? Zalatwienia sprawy na odwal i opieprzenia przez sprzedawce ze glowe zawracasz? Interesuje Cie ile dana firma placi pracownikowi i czy powinien byc za ta kwote dla Ciebie mily czy nie? A miesci Ci sie wogole w glowie, ze moglby jeszcze zarzadac dodatkowej oplaty do wlasnej kieszeni, za to ze przeciez Cie obsluzyl?
Wiele osob zarabia o wiele mniej niz by chcialo, wiele ma nieprzyjemna prace, gdzie mozna sie upaprac itp. Ale nikomu nie miesci sie w glowie, ze mieliby prawo wyzywac sie za to na kliencie prawda?
Dlaczego w przypadku lekarzy jest to "normalne" i nalezy ich jeszcze zrozumiec? Ludzie umieraja wskutek ich olewajacej postawy, traca zdrowie. Za cos takiego lekarz powinien poniesc powazne konsekwencje prawne, a zamiast tego powie jeszcze "slabo mi placa, wiec spier***aj". Lekarz, ktory odmowil zrobienia operacji bo nie dostal w lape, powinien byc sadzony za morderstwo. A jakie konsekwencje ponosi w tym kraju? Zadne... Jak juz ktos zauwazyl, moze i lekarz na zachodzie zarabia wiecej, ale gdyby pozwolil sobie na zachowanie takie jak nasi laskawcy, to nie popracowalby jednego dnia dluzej, nie mowiac o skutkach prawnych.
Znacie powiedzenie "jaka praca, taka placa" ?

Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste

Czy ktoś może mi udzielić informacji dlaczego w tym roku nie odbył się tradycyjny maraton pływacki?[jubileuszowy]

wszystkich oprócz tych kolesi naprzeciwko 4+. Zadnego szacunku dla klienta. jest jakiś koleś w Śniadowie który naprawia radia to i pewnie umie pociągnąć instalacje

Ad tematu:

Tiry nie są niebezpieczne tylko kierowcy lub drogi.
A ciągnik siodłowy z naczepą z kopalni żwiru to na pewno nie TIR.
Jeśli to idiota to mogłeś zachować się też jak idiota, wyprzedzić go i ostro zachamować przed nim, skasował by ci Twojego kara (tego niby 15-letniego), wina zawsze leży po stronie tego co ci w tył wali, no i byś pozbył się grata.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Resztki IQ wymagają, by nie pisać do kogoś, kogo imie kończy się na "-a" (w tym wypadku: Anna) "mogłeś".

rudy błazen z druhem

Najtaniej zrobisz to na myjni na Łąkowej-tylko poproś szefa on sie zajmuje elektronika.Zrobi to na 100% i napewno tanio!

bagrmosen

sęk w tym ze moje auto ma niecaly rok i kosztowao tez niemalo - ponad 100 tys, wylądowalam w rowie na wojska polskiego, jesli chodzi o wiek aut to gratuluje wam uzytkownicy portalu - jestescie zalosni a na policje calo zajscie zostalo zgloszone - IQ 4 lomza under 60% see you - jestescie zalosni

Reaper
Maradona też kończy się na "a"

szukam dobrego majstra do telewizora
niejaki pan mateuszczyk odpada bo kase wzial ale tv nie naprawil.
kto ma namiary na kogos sprawdzonego??? dodam ze tv ma 4 lata wiec nie jakis tam zlom tylko calkiem nowe pudlo... ale coz z tego jak mu dobrego speca potrzeba a ja nikogo nie znam...
bede wdzieczna za namiary

zaraz puszczę pawia

;)

Ma zowsze Łomża

I podaj numer telefonu bo jak sie z toba kontaktować??? przeciez nie bede trzymal twojego psa u mnie w domu przypuszczalnie :/

W Łomży speców nie ma. Sa tylko prości rzemieślnicy. Miałem też problem i nikt mi nie zrobił. Telewizor był młody , wydałem tylko kasę na naprawy , a i tak go wyrzuciłem.

niestety nie widziałem jeszcze takiego psa błąkającego się po Łomży.Ps. słowo "Zginął"jest tutaj nieodpowiednie ...lepsze było by zaginął lub zgubił.

A moim skromnym zdaniem ta reklama jest świetna!!!

brawo Panie Estkowski za manifest wyborczy.
Kazdemu coś milego do ucha.
Ble, ble, ble kiełbasa wyborcza.

Tylko mi Pan powie jaki był wpływ Pana przez osiem lat jako przewodniczącego Rady Miasta i Gminy na na rozwój naszej Jednostki Samorządowej.
Czy był Pan niemym wykonawcą woli Pana Piątka jako byłego burmistrza, czy niemiał Pan nic do powiedzenia.
Mozna się nie zgodzić z autorem poprzedniej wypowiedzi, zarzucić mu iż jest stronikiem obecnego burmistrza Pana Zalewskiego, ale tam jest w stosunku do Pana dużo zarzutów które są prawdą.
Ja na Pana nie będę głosować gdyż podtrzymuję swe zdanie wypowiedziane na forum. Potrzeba nam zdolnego, młodego, wykształcego człowieka (kobieta lub męszczyzna) którzy dobrze wykonają swą pracę.
Pana w tej roli nie widzę Panie Estkowski.

To nie mój pies. Pomagam w poszukiwaniach. Dla znalazcy wysoka nagroda! On moze być wszędzie, nie wiadomo gdzie go szukać. Uciekł wczoraj rano. Jezeli ktoś by mógł pomóc proszę o kontakt. 504 448 054

napisalem meila

To chyba temat na forum POLITYCZNE a nie na ogólne?

@Ja
sorry hehe, wiesz jednak to dla mnie troszke za małe. Potrzebuję 3 pokoi co najmniej, bo będzie nas 5 osób...

Trudno nie zawsze sie wygrywa, badz remisuje sa tez porazki, w srode mysle, ze bedzie rechabilitacja z Miedzia, ale nie ukrywam, ze mi najbardziej zalezy na korzystnym wyniku w Bialymstoku.

bagrmosen

Kiedys Moze Slyszeliscie Najlepsza Plyte z Łomży ŁZM Pakt (Mtdk i EWP) chciecie nowe kawalki Mtdk to na stronie www.mtdk.republika.pl

am dzwoniłeś pod ten numer,który ci podałem???

waldek27

Wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz???

I odkurzacze na plecach. ;)

Yam cafe - byłam tam kilka razy, kiedy odwiedziłam moje rodzine miasto i jest tam rzeczywiście smaczne, ładnie podane jedzonko.
polecam

nie bylo konceru na starym rynku bo impreza zostala odwolana przez organizatora!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org