środa, 05 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bierność świata wobec Iranu jak w 1939 wobec Hitlera

jaki bank jest godny polecenia jeśli chodzi o kredyt mieszkaniowy?

Leszek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bierność świata wobec Iranu jak w 1939 wobec Hitlera

Niedawno widziałem na Zamku Książ prace p. Ivayli Żivkowej Świtajewskiej. DOwiedziałem się, że pochodzi ona z Łomży - czy w Łomży można kupić gdzieś obrazy autorstwa tej osoby? Czy gdzieś indziej na północy Polski są one wystawiane?

Nie mozna oczekiwac od policji, ze bedzie miala pewnosc, ze goni wlasciwego czlowieka, bo to moze dopiero sad rozstrzygnac. Gdyby tak bylo, to policjant bylby w stanie na miejscu wydac wyrok i oszczedzilibysmy na calej machinie sadowniczej.
W USA odszkodowanie niby mozna wyciagnac i za to, ze zupa byla za slona. Ale jakos policja sie nie cacka nawet przy rutynowej kontroli i kierowca dobrze wie, ze ma sie zatrzymac i siedziec grzecznie z rekami na kierownicy albo moze byc kulka. Nie slyszalem, zeby z tego powodu byly jakies manifestacje i protesty spoleczne. Kazdy wie, ze tak jest i nie kozaczy. Nie jestem pewien, czy faktycznie kazdy ma prawo spanikowac. Chyba normalny obywatel nie ma powodu doznawac szoku i paniki jak mu policja lizakiem machnie?
Zreszta dla mnie na podstawie przepisow wszystko jest jasne, chlopak podpadl az z dwoch punktow: spowodowal poscig w ktorym probowal pozbawic zycia policjanta i dwa dal uzasadnione podejrzenie ze bral udzial w napadzie. Policjant mial prawo uzyc broni, na pewno nie chcial go zastrzelic, ale nie mozna go winic za final tej imprezy.

sie rozpisaliscie, a wystarczylo tylko napisac tyle, ze policja miala racje strzelajac do kolesia.
Nie wazne czy winny czegos czy nie, ale nie ucieka sie kiedy jestes niewinny a policja cie goni.
A gyby ktos z was szedl w tym czasie a ten pajac na motorze pedzil 180km/h ?

W panstwie prawa doszlo do tego , ze przestepca ma wiecej prawa niz policja, ktora go powinna strzec.

PS. Nie to, ze bronie policji, ale poj*ebani sa ci , ktorzy tylko szukaja dziury w calym by sie do milicyjnych tylkow dobrac!
Sa zli i sa normalni, to tez *urwa ludzie jak ja czy wy. Jaka by nie byla policija to i tak bedzie jakims pajacom zle

VOTUM DEO IGNOTO

Cała sprawa jest wg mie wynikiem:
- braku wychowania Marcina (chodzi mi nie o tzw. maniery, tylko o wszystko co spowodowało że wsiadł na motocykl bez uprawnień, nieszkolony, nieodpowiedzialny)
- braku wychowania policjanta (tutaj w szczególności: czy był właściwie/wystarczająco szkolony - nie tylko w zakresie użycia broni ale także psychologicznie.
Czy zdenerwowany/przestraszony wystarczająco policjant może strzelać do tłumu ludzi na przystanku? Ja to sobie bez problemu wyobrażam... Tak samo jak możliwośc takiego wyszkolenia, że nie będzie popełniał błędów kończących się zamętem wśród jego pracodawców( podatników ).
I uważam że wyżej wskazane aspekty sytuacji mogą być kluczem do szukania rozwiązań na przyszłość.

Treść jest ukryta

siema! Ja na swoim weselu będę miała zespół "Grupa trzymająca władzę" jeden z członków zespołu pracuje w sklepie muzycznym " KAM-I" na ul. Dmowskiego. Polecam także zespół "Graffit" świetnie grają. Gorąco polecam!!! A tak poza tym wszystkiego najlepszego :D Pozdrawiam

hahahaha, mieczkos, czytaj ze zrozumieniem :DDDD

bagrmosen

Ej no ptysiu co ty pajaca z człowieka robisz , myślałem że to ty :LOL:

Sklep sportowy znajdziesz na ulicy Bernatowicza.

Leszek

Jest obok ROKu pod filarami.

14!

A stara dobra szkola, czyli rozmowa z barmanem juz nie wystarczy? ;) No w sumie... gdzie u nas ci barmani ;) Ehh... zle sie dzieje, ze juz czlowiek musi od razu po psychiatrach biegac, napiwki mimo wszystko taniej wychodza ;)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Witam! dziś miedzy godziną 10 a 11 przy banku BPH na ulicy Zawadzkiej został znaleziony szczeniaczek(czarny, lekko podpalany, z klapniętymi uszkami), prawdopodobnie ktoś go wyrzucił. Niestety ale jestem zmuszona go oddać gdyż mam już psa i dwa koty. Jeśli ktoś jest zainteresowany przygarnięciem zwierzaczka. proszę o kontakt mój numer gg 6049262. jeżeli piesek nie znjadzie nowego właściciela oddam go do schroniska a naprawdę nie chciałabym tego robić. Liczę na dobre serca!!!

mowisz ze nie jest zla a nawet nie wiesz jak sie nazywa, po 2 podales taka rozpietosc cenowa ze szok, znawco :)

14!

Plaza-Sandy Hook -New Jersey :D

Nie, ja sobie jaja robie :) Wyjasniam na potrzeby tych, ktorzy poczucia humoru nie posiadaja, lub posiadaja szczatkowe ;)

Leszek

Nie... ja tylko narzekam ;)

bagrmosen

W dziadkow to by byly raczej podobne ;) Jak masz inne, to moze sie rozejrzyj po sasiadach? ;)

14!

Ist
ul. Mazowiecka 6H
18-400 Łomża
tel (0-86) 219-08-41

59 zł/ miesiac

jak lubi grać w sts-ach to nikt nie powinien tego krytykować

Dzieci postawily mnie w sytuacji bez wyjscia chcialy neta na gwiazdke, no a w miejscowosci gdzie mieszkam to tylko szeptel albo TP. Żeby było śmieszniej TP orzekło że drogą radiową się nie da i musiałem wziąć szeptela bo mam akurat stacjonarny z tej sieci. Myślałem ze będzie łatwiej, no i było łatwiej i szybciej ale nestety dużo drożej, cholera to jeszcze półtora roku zostało. Myślicie że można jakoś renegocjować warunki umowy ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org