czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rokita: „nie zapłacę Niemcom” "Nie boję się więzienia"!

Widzicie jaki jest odzew w obronie ciężko chorego człowieka. Gdyby znaleziono psa uwiązanego do drzewa w lesie, zaraz szukano by właściciela straszono sądem za znęcanie się, awantura na całą Łomżę i nie tylko. Czyż nie jest znęcaniem się nad człowiekiem, nie uddzielając mu pomocy medycznej.
Na płocie schroniska dla piesków jest napisana prośba o 1% odpis na rzecz schroniska, na hospicjum św. Ducha też była taka możliwość, ale w schronisku widać efekty, w hospicjum odmawiają pomocy.

Pozdrowienia

ę

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rokita: „nie zapłacę Niemcom” "Nie boję się więzienia"!

1' Slash od kibicow to z daleka.
2' Skoro byl nie winny to po co uciekal??
3' Policja tez nie Aniolki ale w tym wypadku, jesli potwierdza sie wiadomosci, to popieram takie dzialanie w 100%.
4' Wiem, jak cieta jest policja na motocyklistow, ale nie az tak zeby sobie ciwczyc na nich strezlanie do ruchomych celow...

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

chwd chwdp'owcom

Leszek

mnie osobiście nie interesuje jakiś tor wyścigowy.ale jeżeli jesteś bardzo zainteresowany ściganiem się na torze kup kolejke , zbudujesz sobie długi tor i tu bezpiecznie będziesz mogł cisnąć pedał.jeżeli to ciebie nie zaspokoi napewno są ciekawe gry komputerowe które sprostają twoim wymaganiom.

Hmmm....myślę że od śledziow dostaliśmy na najwyżej 2:P

Zbych

Po pierwsze należałoby doprecyzować pytanie. Co masz na mysli pisząc "Łomża"? Czy chodzi o JST i jednostki podległe (z dotatkowym rozróżnieniem na miasto i powiat) czy ogół podmiotów pubilcznych, prywatnych i pozarządowych prowadzących działalność w mieście? Różnica jest ogromna...

Po drugie wypisywanie tekstów a'la "śledzie zabrali" świadczy o nieznajomości tematu. Zarząd województwa dzielił w trybie konkursowym środki alokowane poprzez jeden tylko program - ZPORR (fakt, że chyba najzasobniejszy). Ile było programów w agendzie 2004-2006 proszę sobie poszukać i policzyć.

Z tego co mi wiadomo samorząd miasta wypadł całkiem nieźle, a nawet bardzo dobrze jesli chodzi o pozyskiwanie środków ze źródeł "unijnych" (nie znam dokładnych liczb, ale zdaje mi się, że kwota oscyluje w okolicach 30 mln) - głównie, a może nawet w całości na projekty inwestycyjne (nie wspominam o projektach miękkich PUP - powiat). Gorzej z lokalnymi przedsiębiorcami (nie chcieli, nie potrafili?) - ale to temat chyba na inną dyskusje.

<Wyobraź sobie sytuację. Jesteś z kimś w niezwykle udanym związku,kochacie się , szanujecie itp. Trafia ci się skok w bok(człowiek jest tylko człowiekiem i czasem błądzi).Zapominasz o przygodzie. I nagle w czasie uniesień i sielanki Twoja partnerka pyta się czy ją zdradziłeś(może nie chce nawet tego wiedzieć ,ale pytanie padło). Skoro jesteś szczery powinieneś jej o tym powiedzieć,ale jeśli powiesz to Wasz związek legnie.>

Jakby się zapytała to bym powiedział. Całkiem możliwe, że nawet jakby się nie zapytała to też bym powiedział. Związek legnie w gruzach - trudno. Jestem dorosłym człowiekiem i trzeba ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Przecież zanim zdecydowałem się na zdradę to wiedziałem czym to grozi.

Tylko tutaj Gazela zapominasz o jednym fakcie; o którym wspomniałem - o jasnych zasadach. Jeżeli się dogadam, że dajemy sobie wolną rękę w sprawach wierności - nie będę musiał kłamać. Jeżeli sobie powiemy - jesteśmy tylko ludźmi, po co wymuszać na sobie obietnice, których możemy nie dotrzymać? To się nazywa szczerość. Zniosłabyś taką szczerość partnera? Kiedy czujecie oboje, że coś się zaczyna między wami więcej a on porusza taki temat - że nie może Ci obiecać wierności.

<a chyba miłość polega też na tym ,by nie ranić drugiego człowieka.>

Trzeba tak myśleć przed zdradą skoro się obiecało, że będzie się wiernym, a nie wymyślać takie słabe wymówki dla usprawiedliwienia swoich kłamstw. Jak czujesz, że nie dasz rady być wiernym/wierną to lepiej powiedz to od razu i nie obiecuj partnerowi gruszek na wierzbie. To też miałem na myśli o tym, że jestem w stanie zaakceptować najgorszą prawdę. Partnerka mi powie - słuchaj, jak będzie jakaś wyjątkowa okazja albo poczuję, że tego chcę to mogę 'to" zrobić. Spoko, jej sprawa - jest wolnym człowiekiem. Jeżeli mi na niej zależy będę z nią dalej. Najlepsze jest jednak to, iż jak to zrobi to nie będzie to de facto zdrada, nie oszuka mnie i co za tym idzie nie będzie musiała mnie okłamywać, a ja się za wczasu pogodzę z taką możliwością. :)

<"jasno okreslone zasady" bardzo mi sie to podoba z zwiazku>
Dharma87 +1
To według mnie podstawa. Pomaga uniknąć nieporozumień, niedomówień i innych oczekiwań partnerów. Jednak żeby się dogadać partnerzy muszą wiedzieć czego chcą i zdawać sobie sprawę z własnej ułomności a nie zgrywać bohaterów komedii romantycznych :)

angella

Ufog. Na niemieckich autostradach nie ma ograniczenia prędkości /naogół/.
Jedź tam i ścigaj się do woli. A faktem jest, że ruszanie na zielone odbywa
się w Łomży baaaardzo powoli. Sądzę jednak, że wraz ze wzrostem natężenia ruchu kierowcy zaczną ruszać szybciej.

podobno kobiety pragną żonatych, bo gdzie szukać ideału jeśli nie w ramionach innej kobiety?:)

Gazela już odleciała... :)

ps czy to:
http://www.aclomza.ovh.org/
jest aktualny adres?

Urok Władysławowa to nie tylko morze i piękne plaże. To także klimat uliczek wiodących nad morze, kawiarenek i ogródków piwnych. Byłem tam kiedyś i także się teraz rozmarzyłem. Nie ma to jak wczasy nad polskim morzem. Wypij tam Maćku jakiegoś małego, symbolicznego kieliszeczka za znajomych z Łomży.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

ale zeby nie bylo ze od razu wulgaryzmy... zawod lachiciaga jest bardzio pozyteczny poniewaz ciagnie sie laski osobom kltore juz nie maja sily chodzic..; tzn ludziom starym... gdzies na necie to wyczytalem

i zeby nie bylo ze kogos ku r wa obrazam

Autor: markac (---.csk.pl)
Data: 31-07-06 19:44
napisał:
:) A mogą być zdjęcia z wcześniejszych wakacji? ;D W tym roku niestety (stety) tylko praca...

Pewnie, że mogą. Dawajcie tu zdjęcia ze swoich wyjazdów !!!

14!

Współczuję Ci ptysiu :(:(
Jednak wszystko dobrze się skończyło ... :)

Dina

Boże kochany !! Ej "JA" strzelałeś kiedyś z takiej broni !!?? Nie wiem czy z odległości 10metrów trafiłbyś chociaż w tarczę na strzelnicy !!!! Do tego dołóz sobie oczywiście sytuację czyli pościg,a pościg jak samo słowo wskazuje to nie jazda 50 km/h,nie wspomne oczywiście o stresie jaki towarzyszył policjantowi!! Więc po "kiego grzyba" piszesz takie głupoty!! Sam napisałes że oddał 2 strzały ostrzegawcze,czyli po 2 strzalach ostrzegawczych facet powinien się zatrzymać u byłby HAPPY END...

............

Ptysiu, a Ty co? Na początku myślałem, że to Tobie się przytrafiło...
Co Cię obchodzą jakieś legendy ludowe? Pewna Pani widziała UFO i też mam w to wierzyć?

Pozdro.

< Od 2000 roku poruszam się na wózku, po wypadku, którego wynikiem jest paraliż od szyi w dół.>

Historia jest o policjantach, ale to tak na marginesie :)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Markac sie boi :P Nie wiem jakie kobiety to kreci, ale coz nie znam przeciez wszystkich ;) A odczekac trzeba, bo tak i juz ;) Nic sie nie stanie jak pobiega troche do telefonu, kalorie poleca bedzie szczesliwa ;)

Oho zaczęło się.
"Po spotkaniu z Polskim prezydentem i premierem George W Bush domaga się od Polski zaprzestania badań nad klonowaniem".

Nigdy więcej PiS!

Tak najogólniej to byłoby seks wszędzie-dobry na wszystko:)

Dran ja myślę,że panna młoda nie dociekałaby kto ją pierwszy wypatrzył:) Gorzej z panem młodym:)

Zbych

kasa i tak sie znajdzie tylko tyle ze troche pozno... moze engel zostanie, ale bez nowych zawodnikow łks nie bedzie w stanie zdzialac duzo w II lidze, wiec nie pozostalo nic tylko trzymac mocno kciuki :D

Poco ci jakaś zjebana kosiarka do trawy. Myslisz że jako kupisz sobie skterek to będziesz kozak-*** anie kozak to jest zwykłe dziadostwo. Oszczędż jeszcze kase i kup se coś lepszego. Bynajmnie za 3,5tyś w Białym kupisz małego fajnego ścigacza z śilnikiem 90 owiele lepszy warkot ślinika i wygląd.

natrix przeciez to tylko zarty a nie obsmiewanie. a co robisz w Lomzy, ze nie znasz nikogo? uczysz sie, pracujesz? podejrzewam, ze nikt Ci tu na forum nie pomogl, bo nikt nie znal adresu psychologa.
A znajomych mozna sprobowac znalezc na czacie np, starczy wejsc na kanal Lomza ;) Moze to Ci pomoze na depresje.

Nigdy więcej PiS!

Dokladnie :D

Zgadzam sie z przedmowca :D

14!

Można zapytać na przystani /przepraszam, tam gdzie kiedys była przystań/
w warsztacie w którym naprawiają łodzie.

Ten tekst niech przejdzie do historii klubu i Łomży. A rozdział pt: występy w drugiej lidze niech nastąpi!!! Teraz wy Panowie włodarze pokażcie zaangażowanie w budowę II ligowego klubu ...

http://www.youtube.com/watch?v=cTP4yp8y_NA

Swoimi postami dotyczacymi "sztuczek" z suchym lodem nie zachecam do probowania...ten filmik pokazuje jakie moga byc tragiczne skutki bawiania sie z suchym lodem. Na tym filmiku nic sie nie stalo...cale szczescie.

pozdrawiam

14!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org