Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zrównają wiek emerytalny i wydłużą do 67-70 lat |
To po co ta instytucja istnieje? Żeby ulżyć w cierpieniu ludziom ciężko chorym, bez względu na koszta. Ale, i tu widać są równi i równiejsi. Ci co mają kasę kupią sobie ulgę, reszta niech cierpi. Czy ta rodzina nie wymaga pomocy, matka obłożnie chora, syn inwalida od 30 lat na wózku, drugi syn też wymaga opieki. Lepiej dba się u nas o zwierzęta niż o człowieka cierpiącego. Przejeżdżam codziennie koło schroniska dla piesków i widać jak tam o nich dbają. Cały problem w tym, że ich mama za długo żyje, jak zasugerowała szefowa hospicjum, bo kto to słyszał żeby przeżyć 95 lat i nie mieć zamiaru zejść z tego świata, wymagać opieki i narażać jeszcze Państwo Polskie na takie koszta. Pozdrowienia Leszek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zrównają wiek emerytalny i wydłużą do 67-70 lat |
Należałoby jeszcze dodać, że nasza bohaterka Pani Zosia już kiedyś dostała nagłej motywacji żeby coś zdziałać... No i... stworzyła salonik prasowy na ul. Farnej. Przedsięwzięcie... Wróć! Kaprys Pani Zosi okazał się totalnym fiaskiem... Szkoda pisać... Druga sprawa... Dlaczego Pani Z. argumentuje zmiany nierentownością kiosku. Przecież Prusińscy regularnie płacą czynsz! Czemu co najwyżej nie podniosła wysokości czynszu tylko zainicjowała zmiany personalne i jakieś "inwestycje"? Myślę, że dla stałych klientów tego kiosku (zazwyczaj ludzi na emeryturze) o niebo ważniejsze było samo pojście do kiosku i wymiana dwóch zdań z niezwykle uprzejmą kioskarką - Panią Prusińską (sam tego wielokrotnie doświadczyłem), która często służy im za "spowiedniczkę", niż wymiana kadry czy też zmiana zewnętrznego wyglądu kiosku... Takie rzeczy tylko w Łomży...
|
|
Czy kara ta dotyczyłaby też pedofili w sutannnach?
|
|
Witam! Chciałem sie dowiedziec czy w Łomży są studia licencjackie o kierunku J. angielskiego. Wiem że jest taka szkoła na rondzie i na ul. Reymonta. Czy ktoś może wie jak wygląda tam nauka w systemie zaocznym? Może są w Łomży jeszcze jakies szkoły ? Leszek
|
|
Ja wypożyczam w Nowogrodzie (dom na górce przed mostem). Cenna 33 PLN za dobę z dowozem w wybrane przez Ciebie miejsce. Pisą z Ciecior do Nowogrodu płyniesz 8 godzin.
|
|
Hehe...Dzieki ludziom takim jak Wy wlasnie to forum dziala :) Napisalem ten temat poniewaz dziewczyna o ktorej pisze rozmawiala akurat ze mna za pomoca internetu i wyznanie takiego czegos w twarz raczej bylo nie mozliwe :] a ze zechciala bym jej udowodnil ze ja lubie wiec skorzystalem z forum i ot tak prosta strona www moze stac sie arena do takich spraw... A mieczkos i reszta ludzi wrecz blagajaca o moderatora niech sama spojrzy na siebie...co wy potraficie (co niektorzy) hehehe...chyba tylko ptysia pojechac ;) Pozdrawiam... ę
|
|
hmmm no moze nie powinnam tego napisac, ale napisze :) na niemieckim jest strasznie ciezko, ale angielski (z tego co wiem) nie ma dobrej opinii. lecz mimo wszystko oni tez sie sporo ucza i wiem ze jest o niebo lepiej niz w tym prywatnum kolegium. ale jeżeli zależy wam bardzo na zdobyciu umiejetnosci to polecam kolegium w ostrołece (tam jest na odwrót, angielski na bardzo wysokim poziomie, a niemiecki ponoc nie za bardzo...)- to sa opinie studentów, którzy mieli przyjemnosc studiowania i tu i tu :) ogólnie atmosfera jest fajna, choc jak wszedzie zdarzają sie wykładowcy z 1 zdarzenia :) uczyc sie trzeba ;) juz nie jeden myslał ze jest geniuszem i wyleciał....
|
|
Ciekawe czy jak Cię poprosi o skok z wieży przekaźnikowej na główkę abyś jej udowodnił, że ją lubisz to też skoczysz :D Taki żarcik :) Mimo wszystko chyba Ona Cię nie lubi tak bardzo bo podobną akcją się nie odwzajemniła :) ________ Malachit
|
|
Nawet nie odpisała :| To zła kobieta musi być ;) Leszek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |