niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Popisówka radnych, czyli sesja której nie było

No dobrze, ale jaki to ma związek z moim pytaniem? Każdy większy zakład to niestety "truciciel"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Popisówka radnych, czyli sesja której nie było

A tabliczkę z napisem " Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" pamiętają? :))))

nie musiałaś się trudzić z tą łaciną (do tego błędnie)...

nie rozumiem, nie chcę rozumieć i nie potępiam samej "poezji", a to, że zakładacie durne tematy na forum...

nie wiem, może idźcie sobie na forum "Jestem dorosły/a, a nie stąpam po ziemii" albo "Mam 13 lat, a moja mama ma na imię Łukasz" i tam sobie gadajcie nawet i o dupie Maryny...

A jakie to ma znaczenie?
Zdjęcia były robione telefonem, a ich jakość w zupełności wystarcza, aby pokazać to, o co mi chodziło.

Biegałem w ubiegłym roku i nie wiem czy coś się już nie pozmieniało jeśli nie to:
1.Urząd celny wypełnić deklaracje zapłacić cło
2.Przegląd techniczny
3.Tłumaczenia dokumentów na j.polski
4.Urząd Skarbowy
5.U.M.wydział komunikacji
wiem ,że za książkę pojazdu nie płaci się już w U.M.500zł tylko 70 zł,pierwszy przegląd techniczny ok 200 zł,tłumaczenia ok. 150zł,cło w zależności od zadeklarowanej wartości auta.

Pewnie, że pamiętają i taką tabliczkę można sobie wsadzić głęboko w swoje 4 litery, to jest również jedno wielkie bezprawie, całkiem niedawno uczyłem się o tym, nie zawachałbym się powiedzieć takiemu sprzedawcy w razie problemu o tej tabliczce czy o nie wystawianiu paragonu, czyli oszukiwaniu Urzędu Skarbowego. Można by tego Pana odwiedzić i sprawdzić czy wyda nam paragon. Po takiej akcji, na pewno zacząłby się bać oszukiwać i wsio byłoby ok :)

Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni
Gdy nie ma dzieci w domu to jesteśmy niegrzeczni

Kazik Staszewski "Gdy nie ma dzieci w domu" :)

Zagadka:

Któregoś ranka pękła struna i wystroiła się na bal
mówili w radiu, że jest u nas bo ludziom perspektywy brak

:)

@dean84, przeczytaj CAŁY topic, pytałem już o to...

rudy błazen z druhem

kto to phoia słyszła ktos o nim.

Mr.S - załozyłes tego neta wkoncu (bo ja podachu skac wieej nie zmaierzam pozdro od Majeskiego:)

Kontynuując myśl, czy ocalony z ocalonegp budynku starostwa nie pozostała przypadkiem tylko klatka schodowa ?

Zdjęcia 1 i 2 na dole pierwszego skanu, opis na dole drugiego skanu

Źródło:
Kontakty nr 26/1338.
Joanna Wilk

Zobaczcie co tak naprawdę wpadło do nissana na Kazańskiej.

Pozdrowienia

ADAMO-->

NO NIE MA JUŻ OPŁATY ZA KSIĄŻKE POJAZDU.

"będzie" - czas przyszły, "odbywała" - czas przeszły. Ciekawe zestawienie. Lepiej było napisać "odbędzie się" - bardziej po polsku.

Słusznie AKCYZĘ,cło,akcyza,podatek ekologiczny=haracz
Pozdrawiam

rudy błazen z druhem

:-)P.Nie napiszę refrenu ,wolę ćwiczyć pokera , a Renatę P.b.lubię
Pozdrawiam

antares

Elo, mam Wow-a od kumpla ktorego sciagnal z DC++ i chcialbym sie zaptac co zrobic aby grac za free>???

pls odp/.

MrS jest dobrym chłopcem na którego mozna liczyc :)

dzieki Reaper za radę ws linków - działa!!

Dj Splash !!! najulepsze techno na świecie wspaniale brzmienie basiorki, melody, ssajcie dj splasha to jest the best music of the world !!!

taaaa. Trwają, trwają, trwają ... i bendo trwać wiecznie. Ktoś tu się chwalił, że z niego menadżer i zrobi to sprawnie i błyskawicznie. To widać jakiś oszołom buł !!

DiDi

Podobno można kupić tylko w drukarni libra print na piłsudskiego obok eskulapu.

Autor: graboś (82.139.181.---)
Data: 21-06-06 20:16
Jak już chcieli coś zrobić,to mogli te dziury i dziurki nawet niewiem... zwykłym betonem pozalewać i nie było by takiej kichy jak to,co jest teraz
.

Dla mnie to jest głupota. Kto zalewa dziury i dziurki w asfalcie betonem. Dwie godziny po takiej robocie i nie ma śladu po betonie.
Najlepszym sposobem na naprawę ulic, byłoby zerwanie starego asfaltu i położenie nowego lepszego jakościowo i wtedy nie było by lania emulsji asfaltowej i sypania piasku. Ale skąd wziąść na to pieniądze.
Wszystkie drogi wyjazdowe z miasta w kierunku Ostrołęki, Zambrowa, Ostrowi Mazowieckiej, czy na Wiznę, nie mówiąc o mniejszych jak Szosa do Mężenina, Drozdowa, czy Jedwabnego, wszystkie naprawiane są w ten sposób i nikt jakoś nie robi hałasu.
Tego typu nawierzchni nie da się naprawić w inny sposób.
Jeżeli krytykujecie drogowców, że marnotrawią Wasze pieniądze to niech ktoś z Was poda jakiś inny rozsądny sposób naprawy i lepszy od obecnego. Ale skąd można wiedzieć mając naście lat.

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

Mirek, daj spokoj olać, Jeden wniosek, nie ma co tam nic kupować, i to poradź swoim znajomym. Bo jeśli takie przewały robią na "groszach" tu nawiązuje do Petera - grosz do grosz i będzie kokosza, to napewno większe przewały np księgowość lub US odchodzą. Ja osobiście robie zaopatrzenie albo na Bema, albo na Długiej , nazw firm nie podaje bo nie chcę im robic reklamy, ale o tym Offis to naprawdę legendy krążą :) Po raz wtóry - nie polecam

Będę na GG kilka minut po 16:00 i zapraszam wszystkich chętnych do rozmowy...

Kto na to da pieniądze? jak to kto! PISda :PPPP

masz pieniadze to zrob jakas impreze :f

.... widze ciekawa dyskoteka sie zapowiada.. .z takim DJem napewno bym na nią poszedł - ironia :p

wstyd i smród na całą Polskę

Pisalem juz wczesniej, ze tylko w tym miescie to jest mozliwe... Zrobimy sobie doskonala promocje na cale miasto. Wyjscie jest jedno, o ktorym pisalo kilka osob, zarowno dzialacze klubowi jak i obecne wladze miasta nie powinny miec czelnosci pojawiac sie na listach wyborczych, a jak sie pojawia, to kazdy ma wybor, moze przekonac swoja rodzine i znajomych, np. kolportujac liste ludzi na ktorych sie nie glosuje...

BACA to ten baca od wysigów??

MrS o co chodzi z tym rafała kompem ?? OCś pierdzieli ze mu bios przestawiłem i ze rdaiówki sie 3 spaliły

BUHAHHAHAHH Z KAD TEN TERMINASZ. CZŁOWIEKU ZOBACZ LEPIEJ TERMIARZ 4 LIGI. BO TAM ŁKS BĘDZIE GRAŁ

No trochę ten remont już trwa, ale zawsze gdy tamtędy przejeżdżam, coś się dzieje, więc może w końcu to skończą. Szkoda, że u nas takich prac nie prowadzi się również w nocy tak by remont trwał krócej.

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Jestem fotografem, który lubi fotografować ludzi, oraz przekazywać emocje, jakie towarzyszą im w życiu codziennym i w chwilach wyjątkowych.
Urodziłem się w Warszawie w 1981 roku
Pracuje i mieszkam w Łomży. To Moje Miasto
.

Zobaczcie łomżyniacy, człowiek który urodził się w Warszawie, mieszka w Łomży, nie pisze ile lat, ale pisze Łomża to moje miasto. Wstydźcie się Wy, być może urodzeni w Łomży, co nazywacie historię swojego miasta gównem.

Pozdrowienia.

Łks też mi się jakoś nie widzi :) Władze tego klubu ogłupiaja zdziczałe masy obietnicami że II liga to tamto. Co za demagogia a jednak tłum "łyknął" to. Uwierz mi czytajać artykuł http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8193 konałem ze śmiechu. Szkoda mi tylko troche kibiców którzy tak wierzą w swoich idoli. Tak naprawde to wszscy piłkaże maja to głęboko w d**** że nie awansujemy do II ligi. Ich zmartwieniem jest aby kasa wpływała co miesiąć.

Witaj Bello! Ja akurat oglądam na TVN-ie "Zapach kobiety" z Alem Pacino. Świetny film.

Pozdrowionka:)

Kto ma taki sam nick jak ja?

Kasperczak już dał nogę, wiedział co robi. A Janas won z kadry, chociaż szczerze, to jego wina jest tylko częśćiowa, przecież z pustego nie nalejesz.

Mozliwe jest ze ktos zmieni szkole. Mozliwe jest ze sie znajda wolne miejsca. Orginaly musisz sam odebrac i zaniesc do szkoly drugiego rzedu.

Mieszkam na poznanskiej i mogę powiedziec ze gorszego projektu ulicy nie widzialem. Moze to i wyglada ładnie,ale co z tego jak jest nie praktyczne?? rondo zbudowali bo ubzdurali sobie ze wszedzie gdzie sie da to je zrobia, ulica jest za wąska zbyt blisko blokow i budynkow.... miejscami to trawniki które robią są szersze.... jedyny oplus ze jest scieżka rowerowa ale za krótka....

Ale nie wierzę że to jest seria bo inne zostawiam daleko w tyle...

Wombat nie zagalopowałes sie przypadkiem z tymi groźbami....

O Victorio, moja Victorio!
Dlaczego mam Cię tylko w snach?
Wolności moja, Ty Victorio!
Opanuj w końcu cały świat

Dżem - "Sen o Victorii"

Zagadeczka :

Nadzieja to plan
on ziści się nam

a ja tak nie od tematu: Danwel co ty sobą reprezentujesz pisząc takie teksty typu:"<br>Wyniesiemy was z Ratusza i rozpieprzymy go na waszych oczach<br/> !Potem policzymy się z wami"
to jak piszesz jest "trochę dziwne"

http://www.90minut.pl/news.php?id=424671

A jednak!

info z gazeta.pl

Dina

Ok, jak Browar da pieniądze to jestem w stanie się poświęcić i nie pić juz innego piwa niż Łomża.
Bosz mam jakąś nadzieję odnośnie tego posiedzenia. Długo już tam siedzą...

ee tam ja kiedyś miałem srebrnego poloneza ale jak przyśpieszałem to mogłem zjeść kanapkę wypic kole, zadzwonic, przeczytac ulotkę reklamową i może z 90 km. miałem na budziku

jeśli będziemy grać w II lidze to pijemy tylko Browar Łomża :)
w Olsztynie często kupuje produkty z naszego rodzimego browaru, chociaż tutaj jest żadko spotykane

wiesz ogolnie wszystko ladnie pieknie.... skoro ludzie niszcza... to skad szpital ma wziac na ciagle wymienianie tego? tak sie sklada ze moja mama pracuje w szpitalu i cos o tym wiem. ostatanio zostaly np wyrwane sluchawki prysznicowe (tydzien mialy) i jakies tam uchwyty. na poczatek nalezy od samego siebie zaczac.

Wiarus, a ciekaw jestem dlaczego pytasz?
Pytanie wydaje mi się z lekka urojone! Szczególnie w tym miejscu i w tym kontekście.

ale jak teraz jest elektroniczny nabor, to jesli ktos sie dostanie do jednej to juz w drugiej go nie ma na liscie.

a ja radzę zapoznac się szczegółowo ze stroną http://4lomza.pl/index.php?k=256 -- ------------ bez komentarza!!!!!!!!!!!!

Dziekuję, byle tylko nie byo ograniczonej ilości miejsc.

Nie jestem z tamtej parafii. Kiedyś i tak się zawstydzilam, bo ktoś przekazal mi, że dzieci mogą dostać plecak z wypoisażeniem do szkoy, więc poszam tam i okazalo się... że to tylko dla ich wlasnych parafian...

Gdzie w Łomży można kupić Radiówke tania potrzebny mi nawet jakis ralink,planet cokolwiek moze byc z odzysku aby sygnał łapała na gwałt

hahahahahahahahahahahahahhahahahah , zgon

.....a potrzebny mi na gwałt

ty zboczeńcu

1.Tytuł watku jest swobodnym cytatem z postów, które na forum się pojawiały.

2.Na nikogo nie włażę, doceniam co zrobił. Nie oceniam, postawy Pana Kosiorka, stawiam pytania w kontekście opisanej sytuacji.

3.Żródło wątpliwości? - obserwacja klubu Warmia Grajewo, który otarł sie swojego czasu o awans do II ligi. Laury dla przezesa itd, itp. Tam główny sponsor zresztą też z Łomży pokazał wyjatkową "klasę" . Efekt i dalszy rozwój sytuacji znany kibicom.

4.Czy w takim kontekście możliwe jest funkcjonowanie w łomżyńskiem jakiejkolwiek organizacji sportowej, kulturalnej, oświatowej - ba nawet gospodarczej o przyzwoitym poziomie.

pytania można mnożyć.

od której godziny w soboty otwarta jest druga część stokrotki (chodzi o Rosmann). Na gwałt potrzebuje gumy do włosów.
Dziękuje za informacje.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org