Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
na kogo zagłosujesz przy wyborze prezydenta Unii Europejskiej?28% Polakow na A. |
"nie bij mamy, nie bij kolegów, nie ciągnij kota za ogon, nie kop psa" to super wychowujesz dziecko :) oby tylko Twój bezstresowo wychowany synek nie narobił Ci kiedyś problemów hahaha... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: na kogo zagłosujesz przy wyborze prezydenta Unii Europejskiej?28% Polakow na A. |
iguana: myślę, że nie wiesz co mówisz.... roczne dziecko świadomie rzuca przedmiotami??? :) chyba żartujesz... nawet jeśli jest świadomy samego rzucania to nie jest świadomy tego, że może komuś zrobić krzywdę... gdyby rzucał we mnie przedmiotami 6latek i nie reagował na upomnienia słowne dostałby klapsa... a to czy dziecko rozumie czy nie zależy jest bardzo indywidualne... cdn...
|
|
Re: na kogo zagłosujesz przy wyborze prezydenta Unii Europejskiej?28% Polakow na A. |
SaneOne no zacytowałeś. Ale nijak się to ma do tego, iż rzekomo uperam się przy jednym czynniku wpływającym na psychikę dziecka. Nie zrozumiałeś mnie widocznie. więc tłumaczę: miałam na myśli dokładnie to, co napisałam. Nie doszukuj się tu jakichś ukrytych tekstów. Nie musisz tego analizować, bo dokłądnie to miałam na myśli, co napisałam. Co do szkoły podstawowej- jako matka doświadczenia takowego nie miałam, jako dziecko owszem. i choć było to dawno (ludzie tak długo żyją?:P), to na mnie jakoś takiego złego wpływu podstawówka nie wywarła. Jasne, że teraz są inne czasy, jest wiele agresji, przemocy, są narkotyki. Ale właśnie o to chodzi żeby już wcześniej wykształtować w młodym człowieku taki charakter, by dał radę stawić czoło takim problemom. Ale to już zupełnie zbaczamy z głownego toru dyskusji. A zreszta, a co tam...
|
|
MrS cieciu malinowy miales nie komentowac?? zajemij sie komputerem albo gameboyem ;) to ci lepiej wychodzi i juz napewno ci nie zaszkodzi! !!! patalachu pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
peter-szkoda słów... iguana-mamy podobne poglądy-bardzo odosobnione-na tym forum. SaneOne-tez z doświadczenia mogę napisać, ze roczne dziecko ŚWIADOMIE rzuca przedmiotami. ŚWIADOMIE też robi wiele rzeczy. Dziwne, ze tak wiele osób postrzega takie maluchy jako istoty zupełnie bezwolne. A to juz w tym wieku trzeba dziecko zaczynać wychowywać. Pokazywać co wolno a co nie. Potem będzie to wymagało więcej pracy. Gdy czytam twoje wypowiedzi to widzę jasno, ze w tym przypadku branie w skórę nie przyniosło zamierzonego efektu:)))Bo i czemu niby miałoby? Kurcze-czym jest klaps jeśli nie biciem????No czym???Głupie gadanie, ze jest to metoda wychowawcza! To oznaka bezsilności i słabości. Łatwo sie bije słabszego... cdn...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |