niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podsłuchiwany mógł być cały rząd

Panie V-ce Prezesie ...
A ja słyszałem jeszcze ciekawsze rzeczy. Otóż nowy Zarząd wymienił swego czasu osobę/osoby znające się na kalkulatorze. Nowa kadra zna czy znała się na wszystkim oprócz dziedziny zwanej księgowością. Być może została zwerbowana po kluczu partyjnym/rodzinnym czy ogólnie tzw. koleżeńsko-towarzyskim. Być może to jest przyczyną, że 2+2=3. Czyżbym mówił nieprawdę, iż nie było roszad kadrowych ?

Cytując Pana słowa: "Nigdy nie odpowiadałem za finanse Klubu , ale musze przyznać się że w chwili obecnej mam dużą wiedzę na ten temat, ponieważ wraz z trenerem Jerzym Engelem "budujemy' budżet"

Ludzie !!! Czapki z głów. Czy Wy słyszycie to co ja ??? W całej firmie ŁKS na zarządzaniu zna się tylko trener. I to jedyna osoba od której Zarząd może czerpać należną wiedzę.

Panie przedsiębiorco/Prezesie. Kończ Waść - wstydu oszczędź !

cdn...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podsłuchiwany mógł być cały rząd

heh trocha masz racje :) oni w sumie to sami nie wiedza czego chca:)
dla ptysia 91 na czole mozna napisac i on bedzie sie cieszyl bo ma fajna rejestracje

cdn...

bella myślę, że do Twojego ukochanego dotarły Twoje jakże racjonalne argumenty ale możesz być pewna, iż z plazmy nie zrezygnuje .... po prostu odłożył w czasie ten zakup licząc na nadejście sprzyjających warunków "atmosferycznych" gdzie w znacznej mierze wziął pod uwagę sytuację"baryczną" :) Umiejętność wyczuwania "skoków ciśnienia" w życiu rodzinnym to wywodząca się z wzajemnego szacunku składowa uczucia zwanego miłością :)

pozdrawiam

PS o godz. 6 w Łomży słońce jest już baardzo wysoko :)

taki gród, dobra rzecz, ale jak łomza sobie poradzi z watacha kleszczy, plaża, a w kafejkach turysta nie bedzie ryzykował portfela i pobicia - to kto wie.

A moze czas zacząc się zastanawiać obok kogo sie parkuje??

Znizki dla studentow (do 26 roku zycia) i uczniow w PKS sa ustanawiane przez konkretna firme, a nie odgornie przez panstwo. Jest to tzw. ulga handlowa przyznawana przez PKS na konkretne kursy.
Znaczenie wiec ma to jakiej firmy autobusem jedziesz oraz skad i dokad.
Wychodzi wiec, ze jadac ta sama trasa na niektorych kursach mozesz miec znizke a na innych nie. Wreszcie nie wszystkie firmy, ktore daja znizki studentom udzielaja je tez uczniom.

maciek nikt nie każe Ci mówić ile wpłacasz. Każdy robi to według własnego uznania. i oczywiście ta pomoc również się liczy, bo przecież z tego się składa. ludzie wrzucają do puszki pieniądze nie podając przecież danych osobowych i ilości wpłaty :)
Pozdrawiam Domina

Witam
Gosc ma zaklad na waskiej nazywa sie wadolowski, ale z tego co mi wiadomo wiekszosc lomzynskich mechanikow wozi pompy wlasnie do PKS
Pozdrawiam

Jeżeli chcesz otrzymać konkretną informację to musisz się udać na

dworzec PKS do kasy biletowej tam otrzymasz niezbędne informacje.

Przechodzi baba koło dworca PKS i czyta kasa biletowa ,myśli sobie w duchu

jęczmienną kase i gryczaną kase już jadłam ale biletowej jeszcze nie

podchodzi do kasy i prosi kilogram kasy biletowej.

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Musze się dokładnie dopytać bo chodzi tutaj o pompę nowej generacji w co

wątpie żeby w Łomży ktoś to mógł robić.

waldek 27

Znów działa nieoficjalna strona ŁKSu Łomża, w koncu bo juz myslałem ze lipa będzie;] ha;] wymiot;]

don-key: czytasz uważnie? Stwierdziłem na początku postu, że zabrakło w drużynie ŁKS wyszkolonej księgowej (może po prostu zastąpiono ją księgową z B klasy (w żargonie piłkarskim). Pozdrowienia.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

sorry - to nie w tym poście pisałem.

robota nie Gołota - z ringu nie sp**doli

siema:)

wczoraj w Wawie dostałem niezłe lanie od kibiców JAGI !!! (skad oni sie tam wzieli???) za to, ze jestem z Łomży...

frajerzy we 4 na 1...

jak świntuszyć to świntuszyć

Maryla śpiewała: w moim przedziale wszyscy trzej...)

a Krawczyk : a bywa tak i tak, codziennie c**pka ma inny smak...)

Ciąg dalszy - co pani dzisiaj jadła...?

i trochę z życia

mój szef to jest facet - jak się uprze to dwa dni potrafi nie pić
taaki twardziel

jak się odwabia muchy od panny młodej na kurpiowskim weselu?
trzeba ściany g*wnem obrzucić..))

ślepy Kurp przy sklepie rybnym: czeeść dzewczynki

mundry: możesz jaśniej na temat kodu bankowego? Jakieś nowości tu serwujesz. Podaj przykład tego SWIFT-kodu. Długo już przebywasz w Danii ??

Krótko mówiąc kibole jagi to kur** a apropo powyzszego linku to spiker <brawo> u nas tez powinno byc w ten sposób ze spiker krzyczy kto wygra mecz? itd. a teraz będzie dobra do tego okazja bo ostatni mecz w lidze i taka sprawa bardzo by podgrzał;a atmosferę na stadonie.

nie prze....= nie przekonasz oczywiscie P :-)

jest to kod używany przy przelewach międzypaństwowych
na net-banking/internet.
Przykład: DABADKKK - kod Danske Bank (mojej firmy)
Wiem że polskie banki też to mają, ponieważ handlujemy z PL.
A w Danii jestem za długo...)
Siema=)

jeszcze małe wyjaśnienie
używając SWIFT i IBAN-nr. koszty wynoszą ok. 40 DKK - 20 zet, w DK i PL
inaczej jest 4-5 razy drożej
powód ? - pazerność banków...

odnośnie tego połaczenia to dziwę się bardzo ,że na tak długą linie i prestizówą Białystok wypuszcza strasznie syfiaste autobusy. Nie wiem czy u nich jest to norma wszechobecny syf czy to jest tylko zwykła złosliwośc bo przecież autobus jedzie przez Łomżę.

Hej Białostaoczkaki czy nie stac was na utrzymanie europejskiego standartu i puszczenie autobusu z klimatyzacja , kibelkiem i tv. czy kolejny raz musicie dowodzic swego prostactwa?

waldek: nie zrozumiałem wypowiedzi... ocb?

rudy błazen z druhem

z tym nozem to było dla przykładu;]

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Ani norma, ani złośliwość, Stanos. Autobusy na trasie Białystok - Szczecin (przez Łomżę, a jakże) są naprawdę przyzwoite, niezależnie od tego, czy są to bydgoskie czy białostockie. Odnośnie tych do Gdańska się nie wypowiadam, bo nie jeżdżę.

BaltiCCycle 2006
ZAPRASZAMY NA WIELKĄ WYPRAWE ROWEROWĄ
DOOKOŁA BAŁTYKU
start: Kopenhaga
(30 czerwca - 8 września)
meta: Kopenhaga
Chcesz wiedzieć więcej? Pobierz broszurę http://bicycle.dekalog.pl/crotos.pdf
http://www.bicycle.pl
W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwość pisz na adres info@bicycle.pl

Dołącz do nas na dowolnie wybranym odcinku!

Poczuj smak CROTO-wyprawy!

Tegoroczna trasa wyprawy podzielona jest na kilka etapów: Kopenhaga - Rostock - Gdańsk - Tallin - Sankt Petersburg - Helsinki - Sztokholm - Kopenhaga. Każdy sam może stworzyć swoją wersję podróży! Wybierz z trasy Dookoła Bałtyku odcinek, który najbardziej Ci odpowiada i dołącz na jeden dzień, jeden tydzień lub też weź udział w całej wyprawie! Do zobaczenia na szlaku!

Udział w wyprawie może wziąć każdy - nie ma żadnych limitów wiekowych. Trasa jest tak opracowana, by pokonać mogli ją wszyscy. Zapewniamy, że profesjonaliści nie będą się nudzić, zaś "niedzielni" rowerzyści nie wyzioną ducha ze zmęczenia. Każdy uczestnik otrzyma mapę z zaznaczoną trasą i miejscami wartymi odwiedzenia. Nie ma jednego dużego "peletonu". Każdy sam decyduje jak szybko będzie jechał. Celem jest dotarcie na wyznaczony nocleg, a nie czas, w jakim się go osiągnie. Zazwyczaj podróżuje się zatem w kilkuosobowych grupkach a wszyscy spotykają się dopiero na miejscu noclegu (głównie są to pola namiotowe). Dzienny dystans trasy to ok. 80-90 km. Uczestnikom cały czas towarzyszy samochód serwisowy. W razie awarii sprzętu, telefon do serwisanta podany jest na mapkach. Nie ma konieczności ciągłego wożenia sakw/plecaków na rowerze. Organizujemy samochód transportujący bagaże za dodatkową opłatą. Natomiast nie zapewniamy namiotów ani żadnego innego sprzętu.

Opłata za udział w wyprawie pokrywa noclegi oraz koszty organizacyjne (mapy, sprawdzenie trasy). Wszelkie inne koszty (np. wyżywienia, ubezpieczenia) uczestnicy ponoszą indywidualnie. Aby sprawdzić dokładnie swój koszt wyprawy skorzystaj z kalkultora opłat.

Do wyprawy można się dołączyć w każdym momencie jej trwania i pozostać na dowolnie długi odcinek. Sprawdź trasę wyprawy i dołącz się "gdzieś po drodze".

Aby formalności stało się zadość wypełnij formularz zgłoszeniowy i zapoznaj się z zasadami uczestnictwa. Potem już tylko na czas należy dotrzeć na wybrane miejsce startu i... ruszamy razem w nieznane!

Damianolo: bo tego niema teraz jest ta sama strona pod adresem: lks.4lomza.pl zreszta ten adres zawsze istniał;]

Rafałek , czy to jest wiadomość z wczorajszego spotkania w klubie , czy tak sam sobie konfabulujesz?

? własnie? tzn. on nienapisał ze niemieli szalika, ale przeciez mogli sami powiedziec;] bo wiedzieli ze wsrod kibiców złomzy zaczenie szumiecl;]

Dina

To ze kasa za boguskiego + wieksza kasa od sponsorów to nietrzeba ani usłyszec w klubie ani kombinowac poprostu wiadomo a z biletami z klubu nawet pisze na www.4lomza.pl ;]

sprostowanie

przed słowackiego4 jak ktoś zaparkuje na miejscu inwalidzkim to gość który ma prawo do tego miejsca zastawia auto i czmycha a potem jest nieuchwytny

Rafale...mój braciak już był na CampNou i mówi że to zajjjjjebissty stadion jest. Taki wielki i wogóle. No i ma jeszcze kilka fotek z tego stadionu:P

he;] powiedzmy ze niemuszisz odpowiedziec mi na to pytanie;] akurat ty;] tlyko spokojnie;]

jak chcesz mieć obrazek pod swoim postem to nic protszego, narysuj sobie

jaki tylko sobie wymarzysz??? przyjemnej zabawy.

waldek 27

Odnośnie II ligii ...

W dniu wczorajszym dostaliśmy oficjalnie wymogi dotyczące przyznania licencji rozgrywek II ligowych.W tym kontekście mamy do wykonania następujące prace ;

1. Spłata zobowiązań - tu po środowym spotkaniu ze sponsorami oraz sympatykami ŁKS-u trwa zbiórka , akcja jeszcze bardziej nasili się w nastepnych dnia. Przedsiebiorcy i nie tylko zaczeli wpłacać bardzo poważne kwoty i dług szybko zaczął maleć ... ale liczymy na więcej ( 86) 216-46-36

2. Chcemy dać szansę także naszym kibicom - podczas ostaniego meczu III ligi w Łomży / w środę 31.05.2006 o godz,17.00 / będzie można kupić historyczną cegiełkę- bilet w kwotach 50zł i 100 zł - wśród kupujących ten droższy bilet rozlosujemy bezpłatny pobyt / 7 dni / dla dwóch osób na Cyprze.

3. Staramy się uzupełnić skład Zarządu / konieczny jest wybór Prezesa /

4. Wymogi licencyjne wymuszą jescze bardziej profesjonalne prowadzenie Klubu i tu już poczynilismy starania.

5. Oczywiście mamy już wstępny budżet II ligowej drużyny i poza głównym sponsorem , innymi sponosorami liczymy na wsparcie miasta w zakresie pozyskania funduszy z promocji miasta...

6. Czas na uporządkowanie spraw , spłatę zobowiązań i oraz przygotwanie Klubu jest do 30 czerwca 2006 roku.

Nasze hasło na ostatnie spotkanie " Żegnamy stary stadion i witamy II ligę ". Przy tej okazji chciałbym podziękowac wszystkim osobom, firmom i instytucjom które w tych trudnych dniach wspomagają nasz Klub. To dzieki Wam , bedzie mozliwy start w II lidze ... Czekamy na innych ...

od 1 czerwca

Zbych

Angel: Jesteś w III LO ale "o II LO trochę wiesz z doświadczenia"? Przestań wypisywać głupoty i przeczytaj słownikowe znaczenia słowa "doświadczenie".

Osobiście jestem ciekaw, gdzie zostawią papiery osoby, które dostaną się do wszystkich szkół, do których składały podania.

Zapamiętaj MATKE masz tylko jedno a żon możesz mieć kilka.

Kto to jest?
Od rana do późnej nocy
o nas się kłopocze. Dba o ciepło,
w ogień dmucha,
czapki szyje nam z kożucha.
Ciepły kołnierz,
ciepły szalik,
byśmy zimna nie zaznali.
Z nami troski wszystkie dzieli,
pragnie, byśmy byli weseli?

Chyba wszyscy się zgadzamy, że to nasze... mamy!

waldek 27

" MATKA NIE KU RWA , JEST TYLKO JEDNA " !!!!!!

rudy błazen z druhem

Ma ktoś może z was samochód w którym szyby w drzwiach nie maja obramówki. Np. http://photos.allegro.pl/photos/400x300/10/1039/103933/10393358/103933581_1

Jak tak to mam pytanie. Przy -10'C uszczelka twardnieje i ni jak otworzyc takie drzwi bez uszkodzen. Sa na to jakies sposoby ?

cdn...

cycq-czy ty zastanowiłeś sie pisząc powyższy post.

waldek 27

analfabeci muszą umrzeć ? ? ?

Prośba do Paplika

witam, wiecie gdzie można kupić w Łomży dobre oponki używane lub bieżnikowane ( da sie na tym jeżdzić wogole;)? ) dzięki z podpowiedz!!

cdn...

Hmm... ja uczę sie w II LO pierwszy rok i co zauważyłam... ? Tłum ludzi po znajomościach, ale myślę, że to powszechny zwyczaj w naszych szkołach. A poza tym szkoła jak każda inna, trzeba się uczyć, żeby mieć dobre wyniki. ;)

Pozdrawiam.

Dziękuje Ci, że dałaś
mi życie,
za to, że mogę istniec,
Za to, że zawsze
w potrzebie
jesteś blisko
i wspierasz mnie,
Te chwile razem
spędzone,
radosne i smutne,
nigdy nie będą stracone.
Wzloty i upadki?
To nieistotne
Dla mnie liczysz się
tylko TY
Twe serce-Serce Matki!

cdn...

Opony można kupić za Statoilem jesli klient sobie życzy to dostepne jest założenie i ustawienie zbiezności.

No to skoro łączą się 1 lipcato pewnie od 1 lipca bedzie u mnie dostepne ist. BO jak y nich byłem to Pani powiedział, że za jakieś 2 miesiące.

Te oponki możesz założyć tylko do taczki myśle, że pare sezonów

wytrzymają???

waldek 27

Nie wychodź z siebie - możesz nie wrócić.

Tego imienia nie trzeba się uczyć...
Gdy kto chce zamknąć w jednym tylko słowie
ogrom uczuć jasnych do granic ostatka,
niech przyklęknąwszy to imię wypowie
jedno, jedyne, przenajsłodsze... MATKA

cdn...

Wczoraj w telewizorni, na pasku z napisami (na dole ekranu) leciało: kondukt i coś tam z papieżem dalej. Te niedokształcone fiuty z telewizorni nie znaja znaczenia słowa kondukt: kondukt
(łc. conducere, conductum "sprowadzić, zgromadzić") orszak, gł. osób towarzyszących przeniesieniu na wyznaczone miejsce cmentarza trumny ze zmarłym.
Czyli żyjący papież B XVI brał udział we własnym pogrzebie. Oczywiście wg. niedouczonych redaktorków z TVP.

najlepiej to jechac za żniwa na wies do rodzinki hehe

abelkaim

dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]

hehehehe

cdn...

Jest na to jeden sposób - nie kupować takich samochodów...

hm......pomyślmy........NIEWIEM.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org