środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
na chwałę katolskiego boga

Zamurowane okno, brak mebli, strzępki porozrywanej słomy służące za materac, a przede wszystkim naga, wychudzona kobieta z obłędem w oczach – to ujrzeli policjanci po wejściu do jednej z cel w krakowskim klasztorze karmelitanek bosych. Barbarę Ubryk przetrzymywano w tym nieogrzewanym, wypełnionym smrodem odchodów pomieszczeniu ponad 20 lat.
https://wiadomosci.onet.pl/religia/kultura/wstrzasajaca-sprawa-z-krakowa-sprzed-150-lat-zakonnice-milcza-o-niej-do-dzis/8457gly?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: na chwałę katolskiego boga

Dzień bez obsmarowania katolików
jest jego dniem straconym?
Norma komucha

Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto...
Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.

I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanić”
A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich

Ale news: Wtorek, 20 lipca 1869 r.
Paplak to jest przykład przesiąknietego nienawiścią lewaka. Wracaj dziadu do swojej ojczyzny, może dostaniesz kawałek ziemi odebranej zamordowanym palestyńczykom.

Katolstwo stale i wciąż chce żyć w ciemniackiej obłudzie i zakłamaniu, czyli w ukrywaniu ciemnych kart historii swego kato-kościoła mimo tego, że taki Rzyjdzicowy Kmiocic wiele razy przyPOmina tu archaiczne zwycięstwo nad niewiernymi Turkami POd Wiedniem...

rudy błazen z druhem

Dzień bez naopluwania katolików
dniem straconym komucha?
Oto fobia komucha

...jaki związek ma tzw. \"plucie na kościół\" z przywoływaniem faktów historycznych..?

rudy błazen z druhem

#paplik napisał
Cytat:

Nie znam nikogo, kto stracił wiarę po lekturze dzieł Marksa, ale znam wielu takich, którzy stracili ją po kontakcie z własnym proboszczem
Ksiądz Józef Tischner

Ks. prof. Józef Tischner powiedział
Cytat:

Odważam się na krytykę ponieważ wierzę, że w Kościele jest także ta druga warstwa – warstwa nadprzyrodzona. Gdybym w jej istnienie nie wierzył, działałbym samobójczo!
Tylko siła przekonania, że trzeba się dokopać do tamtej warstwy, usprawiedliwia to moje harcowanie po powierzchni

Nie zważajmy na cytaty ks. Tischnera w narracji posTępaków.
I czytajmy ks. Tischnera w oryginale. Wiary nie stracisz.

Wartość ma to co posTępak próbuje ośmieszyć.
Szkodzi Polsce i Polakom co on propaguje

mały puto
Ty nie przywołuj faktów historycznych.
Możesz przywoływać obecne. Jak np. policja w tunelach pod synagogą na Brooklinie.
Albo dobijanie chorych ze szpitala w Gazie.

...co ma cvrwa piernik do wiatraka..?!, w jaki sPOsób to ma usprawiedliwiać katolskie szkaradności..?!

rudy błazen z druhem

Ilu Polaków Niezłomnych towarzysze paplaka
zamordowali we Obławie Augustowskiej?
...
Niemcy oraz Żydy /a teraz i Ukraińce/
będą nam teraz wywlekać sprawy
sprzed 150 lat. A przecież tamta
sprawa została już wyjaśniona

A w tym samym czasie np taki Leopold król Belgii wymordował 6mln murzynów ale według paplaka my mamy przepraszać. Spierdal.lalaj do swojego Izraela i potępiaj eksterminację Palestyńczykow

mało ci współczesnych skandali zadając kłam mitowi o świętości kato-kościoła..? to masz:

uważany za autorytet moralny ojciec Piotr (abbé Pierre), który przez większą część życia bronił bezdomnych, oskarżany jest o napaści seksualne na co najmniej siedem kobiet. Duchowny katolicki, założyciel ruchu Emaus. Francuski Kościół katolicki oświadczył w środę, że przyjął \"z bólem\" te relacje i pragnie zapewnić osoby poszkodowane o \"swym głębokim współczuciu i wstydzie, iż takie czyny mogły zostać popełnione przez duchownego\".

rudy błazen z druhem

wystarczy że wpiszesz w wyszukiwarkę: imam, rabi czy nawet politician sex scandal i wyskoczy ci lista seks skandali ale ty sie uj#bałeś jednej religii bo tak i już

...a jaka jest w POlsce religia/wyznanie panujące, które uzurpuje sobie prawo do narzucania swojego widzimisię wszystkim POlakom i żeruje na państwie niczym pasożyt - szkodnik..?

rudy błazen z druhem

Mi tam nikt nic nie narzuca a ty masz łeb sprany tvn-em i innymi lewicowymi ściekami

#paplik powinien wyimigrować do Dojczland
Tam jest Ordnung wg założeń Marksa

nie`dotyczy jako zatwardziały katol czuje się jak ryba w wodzie w państwie spętanym religijnymi nakazami i zakazami. Onże jest bardzo rad, że katolski terror ideologiczny, zawłaszczanie przestrzeni publiczno-urzędowej, parasol ochronny kleru i rabunek państwowej kasy gwałci prawa i sumienia znaczniejszej liczby POlaków wszak nawet liczba księży drastycznie maleje nie mówiąc o kurczącym się odsetku zdeklarowanych i praktykujących katolików.

rudy błazen z druhem

...to nie morderstwo własnego bachora, to na bożą chwałę, ale wierni tego robić nie mogą bo dla nich to grzech śmiertelny...

Marta ma 19 lat. Jej partner wiezie ją na USG brzucha. Dziewczyna widzi coś na ekranie. Malutki, sześcio, może ośmiotygodniowy zlepek komórek. I nagle słychać bicie serca.

Pamięta dokładnie to bicie serca dziecka, którego nie urodzi.

Jest w ciąży z księdzem Sławkiem. Panika. Sławek od razu mówi, że to jej wina, bo nie dopilnowała, że ma płodne dni. On oczywiście nigdy nie używał prezerwatyw. Krzyczał, że ma wybić sobie z głowy, że urodzi.

Po badaniu USG jadą od razu 40 kilometrów do innego miasta. Tam ksiądz ma znajomego lekarza, u którego pracowała niegdyś bliska mu osoba.

Lekarz rzeczowo instruuje Martę: zaraz dostaniesz zastrzyk, który wywoła skurcze i dojdzie do poronienia. Żadnych badań, żadnych pytań o samopoczucie ani o to, czy tego chce. Tylko suche instrukcje. A przecież to jej pierwsza ciąża i mimo że przypadkowa, to ona chce tego dziecka. Wszystko jeszcze może się ułożyć, on odejdzie z Kościoła, założą rodzinę. Będzie tak, jak kiedyś obiecywał.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koszmar-marty-ksiadz-mial-ja-zmusic-do-aborcji-zawiozl-mnie-do-znajomego-lekarza/3fy0dv3

rudy błazen z druhem

Ten ksiądz to dupek i kandydat do piekła.
Bo zamiast studiować pisma doktorów Kościoła
surfował po internecie w poszukiwaniu wrażeń. Za to
większość księży umie bronić się przed szatanem.
...
Np. mój proboszcz pokazuje nam Pana Boga

...a gdzie on tego boga trzyma na POkaz, POd sutanną..?

rudy błazen z druhem

A #paplik jako boga ma szatana
a szatan ma wiele różnych podniet-
- nadiabilć na forum szkalując katolików
- podkręcić temat rzekomych plusów aborcji
- propagować wielości pci. Bo nie płci które są 2
...
- na po drodze-

POlska świecka nie oznacza, że w kraju krzyże są nielegalnym gadżetem, bo każdy sobie takowy może mieć, nosić, pieścić... Natomiast świeckie państwo gwarantuje neutralną światoPOglądowo przestrzeń publiczno-urzędową, przyjazną dla każdego, a nie tylko dla wierzącego katolika. Katolicyzm tak zwichrował wielu ludziom mózgi, że ci chcieliby państwa ukrzyżowanego, a ja np. nie mam zaufania do banku, w którym nad okienkiem wisi figurka półnagiego Żyda (lichwiarza) przybitego gwoździami do krzyża, ani do urzędnika, nad którego głową zamiast logo prawa emanuje makabryczny symbol torturowanego człowieka...

rudy błazen z druhem

...a w temacie nie tylko o księdza chodzi, ale przede wszystkim o kierownictwo kato-kościoła, czyli kurię, która jak zwykle zachowała się skandalicznie i to jest prawdziwy problem i przyczyna upadku tej zakłamanej i obłudnej instytucji:

Po krótkim formalnym wstępie hierarcha zachęca, by kobieta opowiedziała szczegółowo, jakich zachowań seksualnych dopuścił się wobec niej Sławek. Marta tłumaczy, że ciągle nie jest w stanie o tym swobodnie opowiadać. Przygotowała za to kilkanaście stron wspomnień, które w obecności biskupa postanowiła przeczytać.

\"Straszył i szantażował mnie, że się zabije, że wsiądzie przeze mnie po pijaku w samochód i pojedzie w jezioro. Kiedyś w czasie takiego pijackiego amoku uderzył mnie i popchnął tak, że upadłam. […] Po tych pijackich awanturach, które wielokrotnie kończyły się wymuszonym współżyciem, jak już wytrzeźwiał, przychodził i błagał, żebym mu wybaczyła, bo beze mnie sobie nie poradzi\" — słyszy biskup. Kobieta jest także pewna, że biskup obiecał jej, że cała sprawa nie tylko ruszy w wymiarze kościelnym, ale także, że kuria zgłosi sprawę do prokuratury. Pokrzywdzona dziś jest pewna, że to była pusta obietnica, a kuria nigdy nie przekazała jej zgłoszenia organom ścigania.
To był pierwszy i jedyny kontakt Marty z biskupem. Potem, pomimo obietnic, każda próba połączenia telefonicznego czy e-mailowego kończyła się odesłaniem do kogoś innego, bo biskup się takimi sprawami nie zajmuje.
Jej ojciec miał odebrać telefon z kieleckiej kurii z zaproszeniem na \"grzecznościową rozmowę\". Nie wiedział, o co chodzi, więc zgodził się na spotkanie. Mężczyzna od jednego ze współpracowników biskupa miał dowiedzieć się, że jego córka oskarżyła ks. Sławka o bardzo poważne przestępstwa seksualne. I że to bardzo delikatna sprawa.

— Byłam przerażona, gdy ojciec mi o tym powiedział. Od razu zapytał mnie, czy to wszystko prawda. Rodzice nie wiedzieli o zgłoszeniu sprawy, dowiedzieli się o tym z kurii! — nie kryje oburzenia pokrzywdzona.

— Jakim prawem kuria naruszyła tajemnicę postępowania i ujawniła treść moich zeznań? — do dziś kobieta nie może uwierzyć w to, co się stało.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koszmar-marty-ksiadz-mial-ja-zmusic-do-aborcji-zawiozl-mnie-do-znajomego-lekarza/3fy0dv3

rudy błazen z druhem

Pieprzysz jak mały Władzio,
o świeckim państwie,
ze świeczkami i wyciem w polskim tzw. sejmie.

Kato-prawica sPOśród wielu szkaradności jakie ja cechuje jedna wyróżnia ich szczególnie, mianowicie dążą do oznaczania krzyżami i innymi figurkami terytorium niczym zwierzęta swoimi odchodami...

rudy błazen z druhem

A powinni się oznaczyć:
- flagami ukraińskimi, albo tryzubami najlepiej.
O piórach w dvpie nawet nie wspominając.

Dlaczego konuch #paplik wciska Polakom
narrację swojego boga - czyli szatana?
Bo szatan ma cel - zniszczyć Polskę

Stefan kardynał Wyszyński: ,,Jeśli przyjdą niszczyć ten Naród,
zaczną od Kościoła gdyż Kościół jest siłą tego Narodu”.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org