poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
adamosxx odpowiedz za co twoi ulubieńcy brali kasę

nie wnikajcie:P grunt ,że każdy rozumie:D jeśli wam pasuje to zmieniam na kubik:P m3

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: adamosxx odpowiedz za co twoi ulubieńcy brali kasę

Malachit -zapomniałabym- Ciebie też pozdrawiam:)))

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

powtórzę za bobem: bydło i tyle. Wyjedzie taki ze stodoły do pobliskiej wiochy i sąsiadowi wykipruje ciągnikiem pod laskiem lub wręcz ogrodzeniem. Jak jadę na grzyby to krew mnie zalewa. Okoliczne lasy są zawalone odpadami i gruzem. Też chętnie podzielił bym się numerami rejestracyjnymi takich buców, gdybym tylko wiedział - gdzie zadzwonić !!

Ponownie witam,
tak więc nie jestem osamotniony w swoich refleksjach ...
To może jescze trochę...
Ludzie mają gigantyczne zdolności adaptacyjne: młodsi wychowani na stertach śmieci nie będą śmieci zauważać: BO TO JEST ICH ŚWIAT.
Możliwość powstrzymania zmian, w szczególności takich które dzieją sie "samoistnie" leży przede wszystkim w zauważeniu tych zmian: co mieliśmy wcześniej? co mamy teraz? co prawdopodobnie będziemy mieć? jak ta zmiana wpłynie na jakość życia mojego, mojej rodziny, znajomych, współmieszkańców, ..,ludzi, ... i całej reszty.

Ojciec Święty JPII nazwał system współczesnego świata cywilizacją śmierci. Ja to sformułowanie odbieram dosłownie: przez ostatnie 40 lat zginęło ok. 40% znanych żywych gatunków świata roślin i zwierząt.
Czytaliście Orsona Scotta Carda? Jedna z książek trylogii o Enderze nosi tytuł "Genocyd" - termin oznaczający całkowitą zagładę gatunku. A ludzie wykonali (i dalej to robią) wielokrotny genocyd - w środowisku, którego są częścią.
Zgoda nas wszystkich na to co się dzieje polega na milczeniu.

Może przerwiemy to milczenie? Moja propozycja dotyczy "namierzenia" śmieciarzy i niszczycieli i upublicznienia namiarów. Dalej ... chyba da się coś zrobić, pomysłów parę chodzi mi po głowie.

Na początek proponuję notowanie:
- gdzie przybyły podrzucone śmietniki (może namiary GPS),
- z czego się składają (hehe, niekoniecznie szczegółowo, ale np. eternit to przestępstwo samo w sobie)
- ile ich jest (objętościowo)
- może zdjęcia, można by je składać na np. Flicker'a

Pozdrawiam,
hobong

P.S. mam nadzieję że Was nie zdołowałem tym pomysłem (a jeśli tak, to proponuję afirmację: dzięki mnie będzie piękniej i czyściej, dzięki mnie ja i inni będą (będziemy) mieć miejsce do życia!)

Co ma być na tej imprezie tuning show? Wie ktoś?
Te tuningowane auta to niby jakie??

o co Ci chodzi ?

easy come\'n\'easy go........

Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...

Chłopcy za szybko zaczęli świętować!! Nie powinni lekceważyć druzyn z dołu tabeli i GRAMY DO KOŃCA ŁKS GRAMY DO KOŃCA(ta bramka w ostatnich 3 minutach eh...)

bagrmosen

Na szczęście jeszcze nie.Ale Tobie mogą narobić.Jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz człowieku.

Dobranoc śpiochy:)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org