wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
adamosxx odpowiedz za co twoi ulubieńcy brali kasę

nie wnikajcie:P grunt ,że każdy rozumie:D jeśli wam pasuje to zmieniam na kubik:P m3

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: adamosxx odpowiedz za co twoi ulubieńcy brali kasę

Malachit -zapomniałabym- Ciebie też pozdrawiam:)))

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

powtórzę za bobem: bydło i tyle. Wyjedzie taki ze stodoły do pobliskiej wiochy i sąsiadowi wykipruje ciągnikiem pod laskiem lub wręcz ogrodzeniem. Jak jadę na grzyby to krew mnie zalewa. Okoliczne lasy są zawalone odpadami i gruzem. Też chętnie podzielił bym się numerami rejestracyjnymi takich buców, gdybym tylko wiedział - gdzie zadzwonić !!

Ponownie witam,
tak więc nie jestem osamotniony w swoich refleksjach ...
To może jescze trochę...
Ludzie mają gigantyczne zdolności adaptacyjne: młodsi wychowani na stertach śmieci nie będą śmieci zauważać: BO TO JEST ICH ŚWIAT.
Możliwość powstrzymania zmian, w szczególności takich które dzieją sie "samoistnie" leży przede wszystkim w zauważeniu tych zmian: co mieliśmy wcześniej? co mamy teraz? co prawdopodobnie będziemy mieć? jak ta zmiana wpłynie na jakość życia mojego, mojej rodziny, znajomych, współmieszkańców, ..,ludzi, ... i całej reszty.

Ojciec Święty JPII nazwał system współczesnego świata cywilizacją śmierci. Ja to sformułowanie odbieram dosłownie: przez ostatnie 40 lat zginęło ok. 40% znanych żywych gatunków świata roślin i zwierząt.
Czytaliście Orsona Scotta Carda? Jedna z książek trylogii o Enderze nosi tytuł "Genocyd" - termin oznaczający całkowitą zagładę gatunku. A ludzie wykonali (i dalej to robią) wielokrotny genocyd - w środowisku, którego są częścią.
Zgoda nas wszystkich na to co się dzieje polega na milczeniu.

Może przerwiemy to milczenie? Moja propozycja dotyczy "namierzenia" śmieciarzy i niszczycieli i upublicznienia namiarów. Dalej ... chyba da się coś zrobić, pomysłów parę chodzi mi po głowie.

Na początek proponuję notowanie:
- gdzie przybyły podrzucone śmietniki (może namiary GPS),
- z czego się składają (hehe, niekoniecznie szczegółowo, ale np. eternit to przestępstwo samo w sobie)
- ile ich jest (objętościowo)
- może zdjęcia, można by je składać na np. Flicker'a

Pozdrawiam,
hobong

P.S. mam nadzieję że Was nie zdołowałem tym pomysłem (a jeśli tak, to proponuję afirmację: dzięki mnie będzie piękniej i czyściej, dzięki mnie ja i inni będą (będziemy) mieć miejsce do życia!)

Co ma być na tej imprezie tuning show? Wie ktoś?
Te tuningowane auta to niby jakie??

o co Ci chodzi ?

easy come\'n\'easy go........

Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...

Chłopcy za szybko zaczęli świętować!! Nie powinni lekceważyć druzyn z dołu tabeli i GRAMY DO KOŃCA ŁKS GRAMY DO KOŃCA(ta bramka w ostatnich 3 minutach eh...)

bagrmosen

Na szczęście jeszcze nie.Ale Tobie mogą narobić.Jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz człowieku.

Dobranoc śpiochy:)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Skup Aut Łomża i region. Kupujemy auta w bardzo dobrym, dobrym stanie lub coś do naprawy także powypadkowe. Płacimy od 1500 zł do 20 tys. zł. Umowa i gotówka od ręki.
tel. 511199666
usługi
Złota Rączka. Usuwanie drobnych usterek elektrycznych, hydraulicznych, stolarskich, ślusarskich i innych.
tel. 506383477
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org