niedziela, 06 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
troll

"W Szwecji od dawien dawna właściciele sprzątają po czworonogach. noszą przy sobie łopatki i foliowe torebki. kiedy sprzątną nieczystości psa mają obowiązek trzymać w ręku czystą torebkę."

Mam rodzinę w Szwecji i często tam bywam. Moja ciocia posiada psa rasy: kundel. jeśli wychodzi z nim na spacer to na luzie, bez kagańca i bez smyczy ale ale torebeczka i łopatka w ręku musowo.

"Zalozyciel watku napisal , że w Szwecji wlasciciele chodza z torebkami - jestem ciekawa gdzie konkretnie to widzial???" ---> A ja odpowiadam w Halmstad i ten przykład podałam.

Co do obcinania ogonów i uszu. To chyba od 1,5 czy dwóch lat wszedł zakaz. Ale jak wiadomo niektórzy weterynarze podejmują się wykonania zabiegu. Ale to wybór właściciela. Jeśli chce mieć pieska z kikutkiem ogona to jego sprawa. Wiem też że nie dotyczy to psów myśliwskich typu: wyżeł. A może już dotyczy?

"i jeszcze jedna sprawa- na co ida podatki placone za psa? jesli przykladowo mam chodzic z łopatka i torebka?" ---> Płacimy miastu ale miasto nie jest włascicielem wszystkich pól, parków, lasów itp. to może powinniśmy płacić po groszu każdemu ot tak sobie.

Niektórzy wogule nie płacą i mają wszystko w nosie. I tak może należałoby postąpić i iść w ich ślady.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: troll

Takie wysypisko też jest za nowym cmentarzem jak na kupiski sie jedzie :)

wole na virtual grac

http://gryonline.wp.pl/gry.online-bilard.8.html
dzis o 20 piszcie do mnie na gg to w bilarda zagramy !
gg:7889552
zmieze sie z kazdym :P

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

0:0 z przewagą dla Mławy.

No wlasnie Baca bierz się do roboty i zorganizuj cos fajnego:) z checia popatrze a nie dzwonisz kikla godzin przed ze jedziesz gdzies....dawaj znac wczesniej .pozdrawiam.

Pomimo iż to sklep to spróbuj tutaj http://www.el-tronik.pl/. Kontakt na gg. Człowiek ma studio nagraniowe.

Zbych

kwiecień też ma swoje uroki :) niektórym (w tym mi) przypomina o upływającym czasie ale również o tym wszystkim co jest związane z budzącą się do życia przyrodą, nastraja optymistycznie, choć potrafi powiać chłodem .....

Pozdrawiam

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

tuning show najprawdobodobniej bedzie trwac do 22 i bedzie troche tuningowanych samochoduw

Zdecydowanie stawiam na maj:))) Wprawdzie kwiecień w tym roku nie był dokuczliwy ( nie bardzo "przeplatał") to zdecydowanie zimny, wietrzny i mało kwitnący. To maj jest miesiącem ,w którym wszystko budzi się do życia( nie tylko przyroda).Zobaczcie, nawet forsycje obraziły się na kwiecień i na dobre zakwitną dopiero w maju (przynajmniej na mojej działce).
A tak wogóle to maj jest zwany "miesiącem zakochanych". Dlatego też pozdrawiam wszystkich zakochanych, kochających i tych co dopiero mają zamiar się zakochać:)))

Aaaaa....i jeszcze pozdrawiam wszystkich "nocnych marków".....no dobra nie będę taka....i tych ,którzy już śpią też pozdrawiam!!!:)

bede napewno bede !!!!!!!!!!!!!!!!! krazek i polecial :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Na początku lat 70-tych było to WPHS, później przemianowano na WPHW. Oczywiście, zdarzało się próbować.

Pozdrowienia.

taniej wychodzi :)

sajan nie wyobrazaj sobie za duzo :P

Jurand

wcale nie :P

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

lepiej bedzie sie jej ssało ehehhehhe

Hejka
Ja też konczylam I LO.I pamietam Zdanowicza na rozdaniu matur.Oczywiscie na dworku piekna pogoda, sloneczko swieci i TV lomzynskie tez.A Zdanek w turkusowym gajerku i bialych pantofelkach.Co to byl za widok :):):):)

Ekologiczne i to jak...

Ryskago-byłabyś świetnym mediatorem:)))....przełom!!!....no coż ....masz rację:)

Pozdrawiam:)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

To lepiej niz Branickich pałac

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów, kucie posadzek, sprzątanie piwnic, posesji itp. Prace ogrodnicze, przycinanie żywopłotu .Przeprowadzki.
tel. 500590581
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
rolnictwo
Sprzedam konstrukcje, namioty foliowe 30x7 m - 2 sztuki. Piec nadmuchowy do folii 50 kW, ciągnik C60 i maszyny rolnicze.
tel. 518362475
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org