środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wysokie kary proponują władze nieudolne

Karta praw podstawowych – bez przestrzegania której wyrzucamy się z Unii Europejskiej, powtarza, że nikt nie może być skazany na karę śmierci, ani poddany jej wykonaniu. To oznacza, że kara ta nie może być obecna w katalogu kar państwa UE\"
\"Propozycja Morawieckiego to nic innego, jak powiedzenie, że Polska ma w jego planie dołączyć kulturowo, prawnie i ekonomicznie, a więc i politycznie do Białorusi i podobnie jak ona, naśladować i być podporządkowana Rosji\"
\"Prawa człowieka to ten niewielki wycinek praw wyciągnięty z gardeł rządzących, który reguluje stosunki pomiędzy władzą a jednostką. Te prawa stawiają władzy tamę. Są tarczą, która chroni nas przed mieczem władzy\"
\"Wysokie kary proponują władze nieudolne, które nie potrafią rozwiązywać problemów, zarządzać państwem, przeciwdziałać zbrodniom i zwykłym przestępstwom, natomiast chcą zgrywać szeryfów poprzez oferowanie ludziom taniej zemsty\"
\"Władza, która zakazując zabijania, wprowadza do Kodeksu karnego karę śmierci, wysyła następujący sygnał: ja jako władza mogę was zamordować w imieniu prawa. A wy, mali ludzie macie po prostu się zachowywać tak, żeby nam nie podskakiwać\"

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org