wtorek, 21 stycznia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gwarancje dla Łomży-stolicy subregionu?

Maćku, Autochtonie czy nie jest to przypadkiem wschodnia część placu pocztowego? Miejsce kamienic zajął nasyp przebitej po wojnie alei legionów, szalet miejski i parking. Budynek w tle sa to obiekty Poczty, okno w szpalerze drzew jest oknem istniejacej do dziś oficyny. Fotograf był według mnie odwrócony plecami do linii zachodniej pierzei Nowego Rynku (placu Kościuszki) mając po prawej stronie budynek kina "Mirage". ...
Ale może się mylę ...........

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gwarancje dla Łomży-stolicy subregionu?

A Kierzkowa to juz nie Pociejewo? bo za Pannami na Kierzkowej też chyba jakis młyn albo kaszarnia chyba funkcjonowała?

Zbych

"jeśli Bóg jest wszechmogacy to czemunie stwoży kamienia którego sam nie podniesie"
cyś

no cóż
ciekawe
aczkolwiek
no samniewiem a wy wiecie????

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

W mojej torebce?? Łoooo Jezu! Lepiej nie mówić!
Są i tabletki, i łinterki, i klucze, i stos dawno niepotrzebnych karteczek, które jednak czasami baaaardzo się przydają do jakichś nowych zapisków, ale maja jedną wadę: nigdy ich nie ma kiedy są najbardziej potrzebne! i pisadło żelowe czarne jakieś... Jest i małe zielone, szklane...serduszko..:)

nowanna

Czemunie - komuniści Czeczeńscy;

Stwoży - l.mn. dopełniacza wyrazu "Stwosz" (ten, który ołtarz w kościele Mariackim w drewnie wydłubał)+błąd ortograficzny;

samniewiem - Sam Niewiem, znany polski...aaaa zapomniałam! o amerykańskim rodowodzie...

Łomżanin

a czemu go niepodniesie ?

Aby to wiedzieć to trzeba opanować filozofię i teodtceję a nie tylko początki bezsensownego klikania paluchem po klawiaturze.

Kierzkowa jak najbardziej do Pociejewa. Kojarzę, że cosik tam było związanego z kaszą.

Zagadka następna:
Ma ktoś zdjęcia, albo pamięta gdzie były zlokalizowane kuźnie w Łomży? Ja pamiętam przynajmniej dwie!

ojeja zaszpanowac chcial<br>
a my glupi zagadke mamy;]

jestem za basenem;p

Nie pyskuj peter weź melisę na uspokojenie lub środki przeczyszczające. Niektórzy pracują, uczą się i w dodatku mają okres przedświąteczny. Jestem wdzięczny za informacje, ale zachowujesz się jakbyś świat zbawił tym postem. Minęło dopiero 3 dni. Dziś znalazłem chwile czasu i sprawdziłem post MrS na forum. Jak zauważysz godz. pisania postów zrozumiesz o której dopiero ludzie bywają w domu. Jeżeli chodzi o gg, to w chwili obecnej nie korzystam z tego.

Łomżanin

Żartujesz :))))

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Bóg stworzył człowieka(mężczyznę) i stwierdził ,że jest on stworzony na jego obraz i podobieństwo:D potem stworzył kobietę i powiedział - Ty to się będziesz musiała malować:P:P:P

"nie" z czasownikami pisze się rozłącznie :P

"samniewiem - Sam Niewiem" => sam nie wiem :P

Pewnie kulki jakieś... :)

Brawo , dobrze, że są młodzi ludzie, którzy potrafią coś zrobić.

A dzięki temu, że można słuchać RN w necie, więc i czasem trendymaniak w głośnikach zagrać.

Zróbcie lepsze radyjko i puśćcie je w necie zamiast bez sensu pisać, może ktoś podzieli Wasze upodobania.

Who's Your daddy?!!!

119 wypadków, 13 zabitych, 161 rannych to bilans przedświątecznego piątku na polskich drogach. Policjanci oceniają, że świąteczny weekend zaczął się dość spokojnie, zatrzymano jednak aż 486 nietrzeźwych kierowców.

Więcej link poniżej:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8271297&rfbawp=1145115184.627&ticaid=116f1

Pozdrowienia

Nie wiem jak wy ale to mnie rozbroilo!!!!
http://video.google.com/videoplay?docid=-2667621731894567044&q=krzepy&pl=true

Po Łomży grasuje oszust, ktory straszym ludziom wciska niby holenderskie tabletki na różne schorzenia np na prostate. Wmawia im ze specjalnie jezdzi po nie do Holandii i sa strasznie drogie. Oczywiscie proponuje odkupienie ich od niego za nie bagatelna kwote 1200 zł. Gwarantuje przy tym ze sa niezawodne. Akurat moj dziadek spotkal tego człowieka ale nie dał sie nabrac. Za to znał taka jedna kobiete ktora odstawila leki przepisane przez lekarza , a zaczela przyjmowac "leki" od tego pana. Niestety po dwóch tygodniach zeszła z tego swiata.
Ten czlowiek byl taki "dobry" ze dał dziadkowi nieodpłatnie torebeczke "tabletek" na wypróbowanie, które do złudzenia przypominały fasole. I okazalo sie ze po wlozeniu do wody ona wykielkowała!!!!!!!

Nie dajcie sie nabrac!!!
Pozdrawiam

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org