Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do kogo pisowski ułomy macie pretensje. |
Jeśli płacisz oc to kiedy jesteś sprawcą stłuczki lub wypadku z Twojego oc pieniążki na naprawę lub za samochód dostaje osoba,której samochód rozbiłeś.A ja z podatku za psy nie mam nic. A zwolnienia rzeczywiście super :) Piszesz o psach,a nic o kotach.A w przytoczonym artykule jest również o nich wzmianka.Sama pisałam o nich wcześniej. Problem nie dotyczy tylko psów. Też uważam,że trzeba sprzątać i robię to.Za torebki płacę 2 zł za 16 sztuk z folii biodegradalnej,papierowe są dla mnie niewygodne. Nie można tak uogólniać i zrzucać wszystkiego tylko na psy.Oprócz nich żyje cale mnóstwo bezdomnych kotów,nad głowami latają ptaki.Ich niezdrowe odchody również spadają na ziemię,a jak niszczą lakier samochodowy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do kogo pisowski ułomy macie pretensje. |
Pies jak to pies jak zje to i wysrać się gdzieś musi, zresztą jak każdy żywy organizm. Ja puszczam mojego na trawnik i niech wali, kupa=naturalny, biodegradowalny nawóz, który to po 1-3 deszczach rozłoży się na tym trawniku i zostanie wchłonięty przez glebę, gorzej z właścicielami, których psy walą kupę na chodniku albo na placu zabaw, dowodzi to tego, że nie dorośli do posiadania psa, bo przecież taki czworonóg to jednak ogromna odpowiedzialność. Ale, ale, temat jest o szkodliwości kup na zdrowie. Jak już poruszamy ten temat od tej strony to dworzec jest cały zasrany przez ptaki i jakoś nikt o to wrzawy nie robi, a wiele osób tamtędy przechodzi.
|
|
Trzeba wytępić wszystkie psy,bo są roznosicielami pasożytów - już wiadomo. Wytępić wszystkie koty,bo również są roznosicielami pasożytów i stanowią zagrożenie dla zdrowia.Roznoszą groźną toksoplazmozę. Wytępić wszystkie ptaki,bo są równie groźne np.ptasia grypa. Z kleszczami będzie chyba najtrudniej.Małe i trudno je znaleźć.Przenoszą zapalenie opon mózgowych. I wiele innych zwierząt i owadów,bo każde może być zagrożeniem.
|
|
Tytuł tematu wskazuję na problem zdrowotny. Co do estetyki w zupełności się zgadzam.Ale nie oszukujmy się,trochę czasu jeszcze minie zanim ludzie nauczą się po psach sprzątać.
|
|
A czy mozna przebic sobie miejsce intymne na NFZ? :D
|
|
ta, odrazu w Watykanie:D
|
|
Wiele osób kupuje "rasowe" pieski od "hodowcy". Rzadko te osoby interesują skąd piesek pochodzi,jak wyglądają jego rodzice.Albo ludzie nie zdając sobie sprawy łatwo dają się nabrać,że piesek jest "rasowy" po "rasowych" rodzicach tylko bez rodowodu.Rodowód to udokumentowane pochodzenia psa,przynajmniej kilka pokoleń wstecz i rejestracja w Związku Kynologicznym. W 2012 w życie weszła nowa ustawa,która nie zmieniła niestety nic. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.606577629357740.158927.167663849915789&type=1 nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
I tak się powinno załatwiać (a przynajmniej próbować załatwiać) takie sprawy! Brawa dla bezimiennego Karola ;) i dla tej pani, która spisała sprawcę. Powodzenia w rozwiązywaniu problemu :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |