Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak PIS daje ,że zrywa kontakty gospodarcze z Rosją. |
Ja juz od paru lat też zawsze po 2tyg dostawałam pieniądze. follow me
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak PIS daje ,że zrywa kontakty gospodarcze z Rosją. |
Wie to z własnego doświadczenia dziadku z kompleksami ;]
|
|
Czy możesz jeszcze raz zamieścic link do strony ze zdjęciami piesków do adopcji - tej z przełomu grudnia i stycznia?
|
|
W picie 11 wykazuje się składki co nie jest jednoznaczne z tym, że pracodawca je za ciebie odprowadzał do zus. Nawet jeśli nie dostaniesz pit-11 (termin do 28 lutego), to i tak musisz się rozliczyć z przychodów do 30 kwietnia na podstawie własnych szacunków. Jeśli masz jakieś ulgi to radzę nie przekraczać tego terminu, bo po terminie tracisz prawo np. do preferyncyjnego rozliczenia z małżonkiem, który nie ma dochodów. Inna kwestia to odpowiedzialność pracodawcy za nie sporządzenie pit-11.
|
|
Właśnie tak jest jak mówisz z szacunkami. W urzędzie skarbowym uzyskasz więcej podpowiedzi na ten temat. Są to rzadkie przypadki, ale zdarzają się.
|
|
Witam jedzie ktoś jutro lub po jutrze do warszawy potrzebny transport 1 osoba z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Pytania co do suplementacji polecam zadawać na www.forum-kulturystyki.pl a zakupy najlepiej robić na www.twoje-odzywki.pl - wysyłają wszędzie w UE, a na terenie polski ostatnio nawet wysyłali kurierem za 9 zł tylko.
|
|
Witam. Niedawno przeprowadziłam się do Łomży i potrzebuje pomocy. Czy jest może jakieś przedszkole językowe w Łomży? Może ktoś z Was się orientuje bo na necie nic nie mogę znaleźć. Pozdrawiam. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Kwota wolna od podatku, co jest związane z wynagrodzeniem z tytułu umowy o pracę, a nie umowy zlecenia. Kwotę wolną potrąca się w pewnymi wyjątkami w liście płac. Kwota ta jest jednak i tak rozliczna w rozliczeniu rocznym Pit-37. Zgodnie ze skalą podatkową odliczasz od dochodu po potrąceniu składek społecznych 18% - 556,02 zł. Czyli przychody - koszty uzyskania przychodu = dochód dochód - składki społeczne = podstawa do podatku Podstawa od podatku * 18% - 556,02 zł = podatek naliczony Podatek naliczony - składka zdrowotna = podatek należny i to co ci zwrócą lub masz do zapłaty zależy od kwoty podatku wykazanego w pit-11 W dużym uproszczeniu wyliczenia, bez brania pod uwagę pewnych wyjątków.
|
|
@jasio01 nie nadajesz się do tej szkoły, wróć lepiej do podstawówki i naucz się zasad ortografii
|
|
Ja mam dobre zdanie o przedszkolu Mały Artysta. Moja córka chodziła tam 4 lata. Panie są różne, ale moje dziecko nigdy na żadną nie narzekało, zawsze chętnie chodziła do przedszkola. Obiadki, cóż jak dziecko ma apetyt i w domu jest nauczony samodzielnego jedzenia, a nie latania z łyżka za dzieckiem....to zje. Nie widzę tego aby 2-3 panie miały nakarmić wszystkie buzie w sali. Pani dyrektor jest bardzo sympatyczna. Nie tylko w dniu zapisu do przedszkola, ale przy każdym kontakcie. Zawsze było widać jej zaangażowanie w dobrą organizację przedszkola. Festyny rodzinne, choinka, wyjazdy na dzień dziecka do Piątnicy, Nowogrodu ( bez dodatkowych dopłat). Małe problemy były przy organizacji angielskiego, czasami był czasami odwołany, ale dziecko nauczyło się liczyć do 10, kolorów i nazwę kilkunastu przedmiotów, jak sie nazywa ile ma lat... nie pamiętam co jeszcze ( mi- nie nadgorliwej mamusi, to wystarczyło). Do tej pory ciepło wspominam panie z ówczesnej grupy 3-latków, p. Ewa i p. Gosia. Minusy- cóż. Niestety klitki są. Brak przestrzeni...coraz wiecej chetnych i kombinuja z tymi salami....to drzwi przesówne, to z szatni sale zrobili. Biznes się kręci. Moje młodsze dziecko też bym tam zapisała, ale daleko od mojego miejsca zamieszkania.... i zapisałam bliżej...
|
|
oczywiście chodzi o kolejne opakowania
|
|
a kto pisze że smieszne
|