sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rozmowy o UE

Michał
Cieszę sie, że Cie rozbawiłem. Nie jeste¶ jednak zbyt obiektywny. Oczywistym jest, że dystans technologiczny oraz rynkowy pomiedzy Łomż± a NY jest i wcale sie nie zmniejsza. To co jest dostępne w Łomzy na rynku teleinformatycznym w zupełno¶ci wystarcza jednak do wiekszo¶ci operacji prywatnych. Osobi¶cie korzystam dużo z sieci internetowej i w zupełno¶ci mi to wystarcza. W pracy (wawa) posiadam sztywne ł±cze i w Łomży nie odczuwam z tego powodu kompleksów lub utrudnień. Potrzebne jest mi narzędzie a nie bajer. My¶lę więc, że na miarę możliwo¶ci i obecnych potrzeb większo¶ci zwykłych ludzi, nasza komunikacja internetowa nie powina by¶ Ľródłem poczucia niższo¶ci. My¶lę także, że podobnie oceni± to inni ludzie my¶l±cy realistycznie. A że chciałbym lepiej i szybciej ? To tylko kwestia czasu i sensownych mechanizmów. I o to najtrudniej, bo rzadko umiemy działać konstruktywnie. Najłatwiej wychodzi wybrzydzanie.
Pozdrawiam i przepraszam za zwłokę w odpowiedzi (to nie jest wina internetu).

Cypi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re:

Dzięki RobZet

Jasno, konkretnie, przystępnie. I o to chodziło.

Re:

odej¶ć od tradycji

Cypi

Re:

No wła¶nie piwo to da się pić tylko z sokiem...

Re:

Lomza jest lepsza od jakiegokolwiek piwa bo jest z Lomzy i tyle,
co mnie obchodzi jakis tam Zywiec czy Lech jak w Lomzy jest takie bezrobocie, dlatego tez mam nadzieje, ze moje skromne spozycie przyczyni sie do upadku lokalnego bezrobocia, a swoja droga... jak juz pijesz 5-6 piwo to gwarantuje, ze wtedy juz nie chodzi o smak czy marke,
chodzi o piwo......

Cypi

Re:

Może owczarek podchalański? Polski produkt.

Re:

zasadniczo to ja widzialem ale bylo to zwiazane z wiecem Samoobrony,
a tak serio to widzialem nie tylko ja, na jednej imprezie tylko, ze kazdy pozniej mowil, ze widzial co innego, takie jest wlasnie dzialanie UFO:)

Re:

Będziem tr±bić wspólnie...

Re:

każdy pies - byle nie jamnik:( wszystko w nim jest ok tylko jak szczeka to bębenki pękaj±...

Re:

mysle ze mogbys pojsc do schroniska z pociecha ona sama wybierze i obejetnie na rase bedziecie szczesliwi/????!!!!!!!!!!!

Cypi

Re:

dodam jeszcze, że Browar Łomża jest sponsorem imprezy ;>, a lokalizację (na mapce) można znaleĽć na stronie koteria.4lomza.pl

hejka

gabo

Re:

jestem]

Cypi

Re:

Wiesz Leszku widocznie łatwiej było sobie poradzić z fontann± jak z ludĽmi tam przesiadujacymi.
A swoj± drog± id±c przez polski park masz ci±gle tabliczki Szanuj Zieleń. Id±c przez park w Wiedniu widze jak ludzie siedz± sobie na trawie, wła¶nie woda, fontanny. Po cóż wyjeżdżać z miasta. Ludziom lżej przeżyć upały w takim parku.
Na smak potrawy maj± wpływ przyprawy. Jakie "przyprawy" można znale¶ć w naszym mie¶cie, które sprawiaj±, że życie jest przyjemne.

Re:

Kto jest prawdziwym Łomżaninem?

http://www.4lomza.pl/fotogaleria/index.php?co=cibor

Cypi

Re:

Witam,

Macie chłopaki racje, jest taka potrzeba w mie¶cie, s± też inne potrzeby ale rzeczywi¶cie w tej chwili mamy dwa duże place z czego jeden tylko straszy, a drugi na pewno nie zachęca do odwiedzin bo nie każdy pije piwo. Tak na prawdę to gdzie ja mogę wyj¶ć na spacer z dzieckiem i zrobić sobie ładn± fotkę. Na pewno pod¶wietlona fontanna była by fajnym miejscem. Miasto się chwali że ufundowało nam piękn± oczyszczalnie ¶cieków (której kredyty my spłacamy) to niech postawi± i fontannę. Zgadzam się i potwierdzam opinie Marka. W dalszym ci±gu nie można wytrzebić pogl±dów komunistycznych w ludziach. Park jest po to by dotkn±ć i odczuć dary przyrody, więc nie bójmy się i¶ć do parku, usi±¶ć na trawie i zrobić sobie rodzinny piknik. Nauczmy i pokażmy naszym władzom co nam potrzeba.

PS.

Czy remont i tak nowego ratusza był konieczny ? Je¶li tak to dla czego czy był budowany piaskiem z wod± i się sypie ? Może w te miejsce mieli by¶my fontannę? Niech nam kto¶ na to odpowie i czemu do cholery nikt Łomżyniaków się o to nie zapytał ?

Cypi

Re:

Do Michała,

Zgadzam się z Tob± w zupełno¶ci. Czepcie się rzepa, a nie tego co sami mamy. Zamiast wesprzeć każd± now± inicjatywę w Łomży, to zaczynacie o dołowania jej. Kiedy¶ zostałem skrytykowany, za to że robię sobie reklamę niewinn± informacj±. ( Je¶li czytacie forum to chodziło o info. dla Basi na temat Internetu w Łomży) Chwalmy swoje, a nie krytykujmy, to wła¶nie takie pytania i sugestie s± brzydkimi zagraniami konkurencji. Mam nadzieję że każde Łomżyńskie Radio będzie miało swoich słuchaczy, a zalet± każdego radia jest to że je¶li się komu¶ nie podoba to niech je po prostu wył±czy.
Pozdrawiam

Cypi

Re:

Do goldstar

Ja tak, ale to bylo 18lat temu w samym centrum miasta. Nie bylem wtedy sam, byla nas grupa ludzi. Bylo tez o tym w gazecie, ale czy w to ktos uwierzy ? Nie warto pisac, a i tak nie wiem po co ci to potrzebne.

Zbych

Re:

Zbyszku!
Fontanna by sie przydała, ale tak jak powiedziałe¶, je¶łi nie bedzie nowej "krwi" w¶ród władz, to i Ty i My (mieszkańcy) możemy zapomniec o fontannie i innych miłych miejscach w naszym mie¶cie, gdzie można by bylo isc ze znajomymi, rodzina na spacerek. A na "Bone" nie kazdy moze i chce dojechac aby sie relaksowac, bo juz lepiej jechac nad pise, gdzie slychac szum wody.

Cypi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org