Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pijalnia piwa na plaży? |
jeśli Pan Tadeusz jest prorokiem to czemu nie przewidział, że nikt na niego nie zagłosuje i nie zostanie ponownie obwołany najgorszym radnym swojej kadencji ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pijalnia piwa na plaży? |
A ja jestem za ruskimi i litewskimi tirami wjezdzajacymi do miasta. Mamy tyle stacji paliwowych to niech tankują,beda hipermarkety w centrum to niech robia zakupy,wystarczy powiekszyc parkingi.............cisza i swieże powietrze to do lasu Jednaczewskiego.... Caly ruch powinien odbywac się przez Łomżę.
|
|
człowieku z ratusza,wyjaśniam: Ad 1-przypadkiem nie mam i nie jestem Ad 2- wątpię Ad 3- i dobrze ci tak;)) Ad 4 -siedzę w pracy, ale sama jestem swoim szefem, wiec sobie na to pozwalam;)) Ad 5 -pozwól, ze będę skupiać się na tym, na czym chcę Ad 6 -ależ ty lubisz swoich szefów!!A,fe:P A jadu masz tyle, że sklepik, co ja mówię hipermarket możesz otworzyć:))) --- PGG
|
|
Świetny pomysł. Już sobie wyobrażam TIR-y, które wjeżdżają na parking pod supermarketem, żeby zrobić zakupy. Dowcip dnia :-) Pozdrawiam. grover
|
|
w Neuroshimie(ona jest debest) dżwigien nie wprowadzałem ale muszę zacząć. Gry RPG to czysta przemoc:)
|
|
Nasi politycy, zalatwia wszystko, to tu , to tam sie zaglosuje na 2 rece i wszystko przejdzie. A tak na serio, to slyszeliscie ostatnimi czasy, zeby zalatwili cos konkretnego dla miasta?? Bo ja nie. No chyba ze cos przeoczylem. michal
|
|
jasne
|
|
Sabat co ty piszesz. Niby jakie według ciebie przestępstwa dokonują łomżyńscy kupcy, że piszesz by informować policję i prokuraturę o ich zachowaniu i czynach? Jeśli jakieś popełniają, a ty o tym wiesz to zgłoś o tym odpowiednim organom. Nie oczerniaj bezpodstawnie łomżyńskich kupców o czyny przestępcze. Bo oczernianie bezpodstawne kwalfikuje się na pomówienie, albo na naruszenie dóbr osobistych łomżyńskich kupców, a naruszenie dóbr osobistych może być dochodzone w sądzie cywilnym. Osoba, która narusza takie dobra może wyrokiem sądu cywilnego być skazana na zapłacenie odszkodowania za naruszenie dóbr osobistych na rzecz osoby, której dobra osobiste naruszyła, albo na wybrany przez osobę , której dobra zostały naruszone cel społeczny. Sabat pomyśl o tym i nie rób z siebie laika na tym forum.
|
|
zdzis sztacheta ma wpełni racje. mechaniak to pigułka państwa totalitarnego z autorytarną władzą sprawowaną przez p. drektor E.B. w tej szkole nie istnieje takie coś jak wolność słowa, każdy musi się podporządkować, aby się dalej uczyć. jedyne co możemy narazie zrobić to przemilczeć to i modlić się aby nam się coś takiego nie przytrafiło Pozdro mech.
|
|
Hm. czy ja wiem, czy do byl dobrowolny test ? mnie zmuszono, abym go pisal, a jak chcialem oddac niepodpisana kartke, to kazano mi sie podisac i koniecznie brac w nim udzial. podobniez kilka dni wczesniej na "tajnej radzie" ustalono, ze kazdy uczen musi wziasc udzial w tym konkursie i kazda klasa powinna to zrobic. Dla mnie bylo to zaskoczeinem, bo nic o tym wczesniej nie wiedzialem. W ramach protestu chcialem popisac glupie odpowiedzi :) ufff. cale szczescie, ze tylko oddalem podpisana, pusta kartke, bo za kare bym pewnie musial cos robic i pewnie mialbym naganna ocene z zachowania :) hehehe. a z tym konkursem, to jedna wielka glupota. ja nie nie bralem udzialu w "referendum" kto ma zostac patronem szkoly, i jakos nie przepadam za pilsudkim, wiec po chol.. mnie sie zmusza, zebym bral udzial w takim konkursie ? ... ? a poza tym, jest o wiele wiecej przekretow w mechaniaku, o ktorych sie nie mowi na glos. moze wiec pora to zmienic i poopowiadac swiatu, co sie tu czasem ciekawego dzieje :] ? michal
|
|
Naprawdę OK. Nawet dodałem do ulubionych w Operze. heniek
|
|
co z tego , ze NASK ma 620 Mbit/s w Polsce ? czy uwazasz, ze bedziesz mial wiecej niz 512 kbps w domu ? jako odbiorca ? albo, mieszakajac 8 km od nadajnika (zasieg mial byc 10km), myslisz, ze nie bedziesz tracil 60-70% sygnalu ? i czy wierzyzsz, ze dostaniesz nieograniczony dostep ? raczej nie. bedzie to tylko pasmo. na przyklad wykupione 64kbps i na tylu bedziesz jechal, wiec nie widze tu zadnej rewelacji, ani rewolucji, tylko standard, jaki w Lomzy juz sie przyjal. .. a pewnie bedzie tak samo jak z neostrada. poki bylo malo odbiorocow dzialalo to dobrze. a teraz ?:)
|
|
Coś w tym musi być. Też mam podobne informacje z pewnego źródła - nie od uczniów a od jednego z nauczycieli. Aż się włos jeży na głowie. Na szczęscie kiedy ja kończyłem szkołę pani B. jeszcze tak nie szalała, choć też nie była "bardzo lubiana" przez uczniów - głownie przez tych któzy mieli problemy z Elektrotechniką :) Nie wszyscy mieli szanse uczyć się tam za czasów dyrektora Zaremby. Te czasy wspominam najmilej... Pozdrawiam
|
|
a ty kto jestes grzesiomix?tez masz 12 lat?
|
|
XtraVert, byl to najprawdopodobniej "Dobry Omen"..... co do tego ze ksiazki zostawiaja wiecej miejsca dla wyobrazni - w sumie nie mam z czym dyskutowac bo w wiekszosci przypadkow tak jest, zdarzaja sie jednak komiksy ktore, jak juz pisalem zostawiaja po sobie "w srodku" czlowieka wiecej niz ksiazka. Komiks, przynajmniej dla mnie, porusza wyobraznie PO lekturze, wiele przemyslen dotyczacych tego co wlasnie doswiadczylem klebi sie gdzies w mojej glowie godzinami :D. To nie oznacza ze podczas lektury moja wyobraznia zostaje uspiona......... michal
|
|
no cóż parę opini pozytywnych, pare takich "a w ogóle to po co, jak bryndza to bryndza" a tak na prawdę, to nikt nie dostrzega sedna sprawy. Jęzeli NASK chce zainwestować w Łomżę (z tego co wiem, jest to jeden z pierwszych projektów w Polsce realizowanych przez NASK udostępniania łącza internetowego dla odbiorcy indywidualnego, NASK dysponuje na region "Łomża" 24 Mbps z CIR-em 24Mbps czyli FULL 24) to oznacza to parę spraw: 1. kopniaczek w tyłeczek dla operatorów lokalnych typu: IST (Trawiński), INET (... Xerocenter ??), NEO "- chyba już padło?" itp. ps. jak ktoś czytał umowę IST na dostawę usług internetowych, to moim zdaniem trzeba być chyba desperatem, albo abnegatem w dziedzinie prawa, żeby taką umowę podpisać... . 2. mocna konkurencja dla usługi TPSA NEOSTRADA i DSL. 3. przymiarka do zmiany rynku usług internetowych po wejścu do UE 4. wyprzedzenie sieci kablowych na dostawę internetu przez ich sieci. a poza tym, to może być bardzo ciekawie... czekam z niecierpliwością ... pozdrówka ...
|
|
Witam Mam pytanko , czy planujesz jeszcze jakieś czujniki (prędk wiatru, wilgotność, więcej temperatury np przy gruncie) ?? heniek
|
|
A jeszcze jedno nie pomyślałeś że pomimo iż się nie podpisałeś nazwiskiem bardzo łatwo jest Cię namierzyć? Twój polonista ma Cię jak na dłoni hehehe Pomimo wszystko pozdrawiam - i już Cię nie dobijam hihihi i tak już pewnie jestes w szoku Tiger
|
|
Ja się patriotą nadzwyczajnym nie mienię i uważam że do pięt nie dorastam chocby i tym, którzy pod zaborem rosyjskim, w niesprzyjających warunkach tworzyli w Łomży Towarzystwo Wioślarskie,a którego działalność opisuje na tym forum reguralnie czesław. Tym bardziej nie rozumiem skąd "zarzut" patriotyzmu w momencie obrony przeze mnie dobrego imienia Dziadka Piłsudskiego. Swoje on zrobił dla historii i miejsce w niej sie jemu nalezy. Jak się Wam patron nie podoba i wolelibyście Big Brothera 4 example, droga wolna- wnioskujcie!! Skoro w szkole obecna dyrektorka zaprowadza dryll już od 7 lat, to czy Wy sie w mechanie już 8 uczycie?? Szliście do niej, było sprawdzić! Teraz dopiero beczycie? A jak byście dobrzy byli i nie liczyli tylko na "prześlizgnięcie się" na maturze, to by Wam nie zależało, ukryte smoki, na anonimowości. Jak się takie ortografy wali w postach, to widać że nogi jestescie z polskiego. do tego ten styl porażający... fiu fiu fiu. :-) boli, no nie? jak sie trzeba korzyć i zgrzytać zebami cichcem, tylko w kiblu na fajanie dając upust frustracjom? Bo otwarte wystapienie moze się skonczyc relegowaniem a w najlepszym razie wymaganiami na maturze, jakim uczeń piszący "kturym, w ogule, czyszby" raczej nie sprosta. Sytuacji nie znam, może i jest patologiczna, ale metody którymi dążycie do jej zmiany,a mianowice wypisywanie wulgaryzmów, do tego tchórzliwie, skrótami, nieortograficznie :), mierząc do dyrektorki a strzelając do Piłsudskiego, uważam za GÓW NIAR SKIE. heniek
|
|
przelicz wszystkie koszta i zobacz czy np.taxi nie bedzie tansze jezdzilismy we trzech to po 1zl nam wychodzilo :)kilka lat temu,ale chyba ceny nie ,,poszly,,
|
|
.
|
|
.
|