wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Niech zstąpi Duch Twój"... 30 lat po Bierzmowaniu Narodu- inne ważne słowa JPII

Gazela - z tygrysiego punktu widzenia masz apetyczny avatarek :)

Jurand

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Niech zstąpi Duch Twój"... 30 lat po Bierzmowaniu Narodu- inne ważne słowa JPII

Jak to dobrze że jest na co zwalić jak kierowca fujara

Re: "Niech zstąpi Duch Twój"... 30 lat po Bierzmowaniu Narodu- inne ważne słowa

hehe a nie zastanawiacie się dlaczego ten typek co robi fotki do 4lomza robi je w takiej ilości jakby go to specjalnie podniecało? może to jakaś kolejna afera pedofilska albo nekrofilska:P? hahaha

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Re: "Niech zstąpi Duch Twój"... 30 lat po Bierzmowaniu Narodu- inne ważne słowa JPII

hmm... to jak jesteście tacy dobrzy z matmy, to może uda wam się z fizyką? oto treść zadania:

W elektrowni jądrowej kosztem paliwa jądrowego otrzymano energię 28,5 MJ/s. Pamiętając, że jądro uranu (235,92)U daje podczas reakcji rozszczepienia energię około 200 MeV. Znajdź zużycie paliwa w elektrowni w ciągu doby.

znajdzie się chętny na rozwiązanie? :)

Jurand

Przepisy są po to żeby je łamać

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

1:0 dla nas obstawiam

Jurand

I to ma być łatwe?:)))

apostata

ks. Tischner:

Jest to budynek znajdujacy sie przy kosciele milosierdzia bozego na ul wyszynskeigo :P

Jurand

tajemnica :) nie chce aby go Ptysiu pobił, dlatego nie ujawnie jego nicku :P

apostata

ks. Tischner:

To Cię zaskoczę i powiem: zadanie jest pełne:) widocznie resztę trzeba sobie dopowiedzieć, ale najpierw to trzeba się na tym znać:)

pijana powietrzem: bylam przed ta rzymianka ok 19 bo przechodzilam tamtedy i za wiele osob to nie bylo tam ;p

moze i lepiej :) ale planuje nastepne spotkanie za tydzien, wiem ze te 4 osoby co były dzisiaj, przyjda chetnie jeszcze raz, a reszta jak tam sobie chce :)

Akurat tyle to ja już wiem:) Tylko poprosiłabym o rozwiązanie:) To by bardzo ułatwiło sprawę:)

jeżeli ktos mówi ,że winne sa przepisy to ma nasrane w głowie i nie ma co go powaznie traktować.

Wieszości wypad kow mozna uniknąc tylko trzeba miec dobrze poukładane w glowie . Z gównem zamiast mózgu nie da się w zasadzie nic zrobic.

Zbych

Znowu jakiś banał, tym razem z fizyki. Czyżbyś elektrownie chciała budować w piwnicy.
1. Po pierwsze trzeba policzyć ile energii uzyskamy w ciągu doby.
E= 28,5MJ*24(godz)*3600s=2,46*10(do 10)J
2. Trzeba zamienić energię jednego atomu na J.
1eV=1,6*10(do -19)J
200MeV=x
x=(2*10(do 8))*1,6*10(do -19)J=3,2*10(do -11)J
3. Dzieląc energię uzyskaną w ciągu doby przez energię uzyskaną z rozszczepienia jednego jądra otrzymamy ilość atomów uranu
E/x=0,77*10(do 21)
4. Pozostaje wyliczyć masę wykorzystują liczbę Avogadro, i tak
236g uranu zawiera 6,02*10(do 23) atomów uranu
więc x g odpowiada 0,77*10(do 21)
po wyznaczeniu
x=(236*0,77*10(do 21))/6,02*10(do 23)g=30*10(do -2)g=0,301g
I to by było na tyle
Pozdrawiam!

Dumny to moze zbyt wielkie slowo, ale ciesze sie, ze jestem Polakiem. Tylko, prosze, nie kazcie mi wracac...

Elita? Ta na Sniadeckieko? Niedaleko nowego cmentarza?

ja zdawalem w ten piatek i kamery juz dzialaja i wszystko nagrywaja. tez sie zdziwilem jak inni bo byla mowa ze dopiero od 10 kwietnia, ale JUZ SA =)

Kefas pomyłke masz juz przy wzorze na pole:
Powinno być : P = 2 PI r (r+h). Do tego doszłam sama:) A dalej mam problem.
I jeszcze dwa (ostatnie już) zadanka:

oznaczenia:
[] - POTGA, NP. [3] DO POTĘGI 3
(PIERW) - PIERWIASTEK

Dane są liczby a= 3 (PIERW 3) - 4 / 1 + 2 (PIERW 2) i b= (PIERW 27) (1/9)[3] / 3 [15].
A) Przedstaw liczbę a z postaci x+y(PIERW 3), gdzie x i y są liczbami wymiernymi.
B) zapisz liczbę b w postaci liczby 3 o ykładniku ułamkowym.

i kolejne zadanie:
Wyznacz extremo lokalne (o ile istnieją) z funkcji o równaniu:
A) f(x) = 6 - 13x / 4+x
B) f(x) = x[5] + 2x[4] + x[3] - 17.

z Góry dzikuję:)

WYBORCA:
Jak tak wielce czcisz osobę JPII i pouczasz innych jak należy pisać w tym wątku a jak nie, to wytłumacz mi pochodzenie błędów ortograficznych i językowych w twoich postach o JPII i "Głównym Elemencie".
np.
-pomódz
-zdaża
-co kolwiek
-kto kolwiek
O braku logiki i literówkach w twoich wypowiedziach nie wspominam. Nie wstyd ci, baranie jeden, tak pisać w wątku o Janie Pawle II?

Popieram szamaca w 75%. Na ów "Główny Element" część ludzi przyjdzie bo wypada, inni przyjdą zupełnie nieświadomie (siłą bezwładu), inni żeby się pokazać i popatrzeć kto jest, inni bo rodzice kazali, a jeszcze inni ot tak, dla jaj. Tylko znikoma część będzie w pełni świadoma tego co się dzieje.

tak jestem dumny ,że jestem Polakiem. I uważam , że jestesmy super narodem. jedyny problem ,że tym super to jestesmyw ciezkich chwilach nie tak na codzień w pracy na ulicy. Co wazne uważam ,że jestesmy dobrze wykształconym narodem i nie dajmy sobie wmowic tym z zachodu ,że jest inaczej.

Dajcie nam ich kase i warunki socjalne ich przywodców a pokażemy co można w tym swiecie dokonac.

to raczej Małachowskiego :p 5

abcd masz kompleksy?

TAK, co nie znaczy ze podoba mi sie co robi nasze spoleczenstwo i politycy.

a gdzie to jest ??

Zbych

za tydzień derby , trzeba pokazać mlekołakom kto jest lepszy :)

ŁKS ŁOMŻA - dla chwały tego klubu nadstawiamy kark

abcd-coz to za cytat

ostatnia deska ratunku, w naszym przypadku, bylaby duma z przynaleznosci rasowej,wedlug twojej argumentacji
wkurza mnie, jak ktos mowi, jak abcd-ja strasznie wrazliwa jestem, bo na obczyznie
uwazam-odwrotnie niz abcd-ze, jak czlowiek wstydzi sie kraju, z ktorego pochodzi, wstydzi sie tez siebie/ cz ktos woli- nie jest dumny/ dla mnie to takie plucie swojej matce w twarz, podeptanie grobow przodkow
ja jestem dumna, ze jestem polka, a ze moj kraj jest tak biedny, ze ludzie czepiaja sie jako ostatniej deski ratunku leppera-to jest powod do krytyki, dume nosi sie w sobie i jest ona niezalezna od sytuacji ekonomicznej czy politycznej
a to, ze ktos jest dumny z.., nie oznacza, ze jest slepy i nie widzi, co sie dzieje
to, ze jestem dumna ze swojego syna, nie oznacza, ze mam byc slepa na jego zachowanie-prawdziwa milosc idzie w parze z madroscia

Dobrze że wygralismy. Teraz trzeba tylko czekać aż chłopaki się rozkręcą.

ale to z hh czy pop :P

apostata

ks. Tischner:

Ja poszukuje takiej harcerki z marszu :P powiedziała do mnie to ten chłopak :P

Tak wiem że na Allegro można kupic ten motocykl, ale nie mam mozliwości załatwienia transportu dlatego szukam Junaka w Łomzy lub jej okolicach.

WIĘC JAK MASZ INFORMACJE ZE TWÓJ ZNAJOMY, WÓJEK, DZIADEK, OJCIEC LUB SĄSIAD MIAŁ TAKĄ MASZYNĘ TO DAJ MI ZNAĆ.
MOŻE SZTOI GDZIEŚ W STAREJ SZOPIE I NISZCZEJE JA CHĘTNIE PRZTWRÓCĘ JĄ DO DAWNEJ ŚWIETNOŚCI.

pozdrawiam
kuba

sympatia tanio :)

W Łomży tanio dobrych nie kupisz raczej . Polecam allegro.pl tam znajdziesz orginalne i tanio :)

apostata

ks. Tischner:

Ptyśku dzisiaj na marszu to i ja Ciebie widzialam ;]

taaa 12 lat i złote warkocze :P:P

I pewnie o te kredki Ptysiowi naprawde chodzi

iwtam, no to dzis jest nowy dzien i mam nadzieje, że ktoś napisze mi wyniki tychże dwóch zadań... ? :) pozdrowionka :)

"Jeśli znak pionowy/poziomy pokazuje skręt w zawracanie i skręt w lewo a wyżej wisi świetlna strzalka w lewo to zawracać można."

No właśnie nie można. Nawet jak oznakowanie poziome dopuszcza, a sygnalizatora nie ma takiego jak napisałem to zawracać nie możesz...
Jest to o tyle dziwne, że np. w Warszawie na niektórych skrzyżowaniach są pasy wydzielone tylko dla zawracających a nad tym pasem jest sygnalizator tylko ze strzałką w lewo - trzymając się sztywno przepisów (a to uskutecznia nasza drogówka) za zawrócenie tam płacisz mandat..
Za to możesz na skrzyżowaniu zawracać jeśli sygnalizacja kierunkowa jest popsuta lub włączone są światła pulsacyjne.

nie oceniaj organizacji po tym kto do nich nalezał, tylko czym się zajmują.

przeszłość jest wazna ale liczy sie terazniejszosc.

odemnie maja wielkiego plusa,
bo popierwsze to co pokazali bylo świetne a po drugie sam fakt ze właczyli sie w taka wazna inicjatywe pokazuje ze jest to organizacja z charakterem.

co do samego przebiegu marszu, z tego co zaobserwowalem po za kilkoma wybrykami wszytko przebiegolo idealnie. uznania dla organizatorow i strzelcow

Witam chciałbym ogłosić rekrutacje do klanu Diablo 2 Lod Wojownicy Zakarum. Może ktoś gra w taką gierke. Pisz na gg: 5553003 lub www.d2clan.blo.pl . W odpowiedzi powinno sie znajdować :
1. Jezeli chcesz zostac rekrutem klanu wpisz tu swoje dane:
2. Nazwa ACC:
3. Doswiadczenie na CBN:
4. Liczba postaci:
5. Rodzaje

Jedynym warunkiem jest postać na close battle net oraz orginalna gra

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org