Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
4 czerwca - dzień PRZYKLEPANIA GRBEJ KRESKI eskimoso-komunie za 45 lat okupacji |
wydaje mi sie, ze peter ironizuje, bo przeciez nie mozna mowic o autostradach w polsce/ hahaha/ poza tym to ten proceder jest uprawiany w lasach, nie na autostradach ulus, jesli uwazasz, ze to alfons, to dlaczego bronisz domow ,tzn. agencji towarzyskich / chyba, ze zle odczytalam twoje intencje/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 4 czerwca - dzień PRZYKLEPANIA GRBEJ KRESKI eskimoso-komunie za 45 lat okupacji |
>>W świetle prawa polskiego powinno się unikać podwójnego >>opodatkowania. Nie rozumiem dlaczego osoby pracujące legalnie za >>granicą(tzn. takie, które płacą podatki, którym odciągane są wszelkiego >>rodzaju składki) ni stąd ni zowąd muszą płacić i państwu polskiemu? Na >>jakiej podstawie? " "Podstawowa zasada prawa podatkowego mówi o tym, że każdy podatnik rozlicza się z fiskusem tam, gdzie mieszka. I nie ma znaczenia, gdzie zarabia. Jest to tzw. nieograniczony obowiązek podatkowy. Oznacza to, że jeśli ktoś pracuje i mieszka za granicą, ale nie ma zamiaru zostać tam na stałe, to nadal musi rozliczyć się z polskim fiskusem." Przy pracy w Wielkiej Brytanii mamy doczynienia z metodą proporcjonalną: "Metoda ta polega na tym, że podatek zapłacony za granicą zostanie zaliczony na poczet podatku polskiego odliczonego od całości dochodów w takiej proporcji, w jakiej zagraniczny dochód pozostaje w stosunku do całości dochodu danego podatnika" Na podstawie GW;-) Tu jest to ładnie opisane włączenie z tym jak uzyskać status rezydenta. http://gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,3184244.html
|
|
Re: 4 czerwca - dzień PRZYKLEPANIA GRBEJ KRESKI eskimoso-komunie za 45 lat okupacji |
Odpowiedź na stawiane pytania znajdziesz w pracy : Bronisława Geremka "LUDZIE MARGINESU W ŚREDNIOWIECZNYM PARYŻU XIV - XV WIEK" " Autor na podstawie rozległej kwerendy w archiwach i zbiorach bibliotecznych Paryża podejmuje problemy grup i kategorii ludności, które znajdują się na marginesie społeczeństwa miejskiego tej epoki. Akta sądowe pozwalają na skonfrontowanie barwnych biografii przestępczych z normatywnymi aktami represji. Wśród ludzi marginesu w średniowiecznym Paryżu przedstawia włóczęgów i złoczyńców, środowisko "cyganerii" artystycznej i studenckiej, żebraków i prostytutki. Wskazuje na łączący te grupy tryb życia i wyalienowanie ich ze struktur wspólnoty miejskiej." Zwracam uwagę na fragment ostatniego zdania: "wyalienowanie ich ze struktur wspólnoty miejskiej". Przerwanie łańcucha popyt-podaż, zdaniem autorów pomysłu ma ograniczyc alienację pewnych środowisk, ale czy nie jest to li tylko pobożne życzenie? . Mysle , że czas i praktyka pokażą. Ulu nie unoś się, ale czy osoba pełnoletnia napisałaby cytuję:"a mama jest zadowolona ze ma corke ktora stara sie byc swiadomą obywatelka".....
|
|
...krytyczne? ...mam wrażenie, że nie wszyscy są równie mile widziani przy wspieraniu, czy pracy przy tym projekcie... nawet, mimo to, iż byli przy tworzeniu się zrębów pomysłu, które teraz widzę jako fundamenty :).... Pozdrawiam!
|
|
|
macku przepraszam ze niezwrocilam uwagi na twoj temat wczesniej , dzialam na forum od tygodnia no moze 2 tyg. i niezaglebialam sie w tematy z przeszlosci, przepraszam cie bardzo ale niewidze w tym zdaniu nic zlego czasy sie zmieniaj i dobrze wiec i ludzie sie zmieniaja . sa bardziej swiadomi swojego istnienia. nierezygnujesz z praw jakie masz i jakie sa dobre tylko dlatego ze inni widza w tym jakos droge do metnego celu nieprawdaz??
|
|
"Wiedząc, że wszystko tu, wszystko możliwe jest... Tu jest Polska stary, tu się nawet ciężko oddycha.... "Ten Sycha i Patrycja Markowska to mieli rację... Niestety!!! Polsko ojczyzno moja.... HAHAHA. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Kefas, mimo, ze to forum na temat ''rekonstrukcja grodu'', to jednak pozwole sobie na odrobine prywaty..... Nie wiem, jaki głębszy podtekst ma Twoja wypowiedź i mówiąc szczerze, nie interesuje mnie to.... Pragnę Cię poinformowac, że projekt grodu byl robiony przeze mnie i jeszcze kilku innych archeologow. Nic mi nie wiadomo o Waszych ( czytaj :wspólnie z Indarem) dawnych planach dotyczących tego pomysłu.... Więc....nie życzę sobie jakichkolwiek aluzji....... przykro,ze tak na forum, ale......odbijam piłeczkę........ pozdrawiam:) małgośka
|
|
Pamiętajcie, że dopóki ktoś ma jakąś potrzebę, zawsze znajdzie się ktoś, kto tę potrzebę za odpowiednie pieniądze zaspokoi. Nie ma więc mowy o likwidacji prostytucji - była, jest i zawsze będzie. Skoro nie jesteśmy w stanie jej zlikwidować - zaróbmy na niej. Osobiście jestem za opodatkowaniem tej profesji i jej legalizacją. Trzymanie "burdeli" w szarej strefie nie przynosi żadnej korzyści. "Zarzuć spróchniałe ustroje i zacznij budować nową rzeczywistość..."
|
|
Szczerze mówiąc, to przez długi czas nie mogłem się przyzwyczaić do nowego layoutu 4lomza. Poprzedni wygląd wydawał mi się lepszy, bardziej przejrzysty. Z czasem jednak doszedłem do wniosku, że była to zmiana na lepsze... apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Jacek16: naucz się czytać. Indar dokładnie napisał, gdzie powstanie zrekonstruowany gród.
|
|
zovo: No i co z tego? Powiedzialem, ze takie zachowanie nie jest normalne, ale to nie swiadczy o jakies wypaczenie wszystkich homoseksualistow. Homoseksualizm sam w sobie jest wypaczeniem. Nie ma więc potrzeby doszukiwania się go u "tych ludzi". To jest tylko i wylacznie jeden przyklad, ktorego nie mozna rozciagnac szerzej. OK, to co jest wyzej jest wynaturzeniem psychicznym, co powiedzialem, ale nie mozna na tej podstawie generalizowac. Można za to generalizować sprawę adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Jest to pomysł kompletnie chory. Wyobraź sobie dziecko, wychowywane przez dwóch panów lub panie. Do którego z panów powie per "mamo"? A może do którejś z pań powie per "tato"? To kompletnie burzy zasady, które panują na świecie od zawsze. Tata to mężczyzna, mama to kobieta. Tak było, jest i musi być.
|
|
Re: 4 czerwca - dzień PRZYKLEPANIA GRBEJ KRESKI eskimoso-komunie za 45 lat okupa |
Chciałbym napisać kilka słów o użytkowniku forum kaczak23. Jest to członek MW. Chodzi do PG6. Znam go z osiedla. Chodzi do klasy 2gb. Wiem że należy do scholi w kościele na łomżycy jak również chodzi na kółko różańcowe. Czesto można spotkać go na ławce przed liceum ZDZ. Pozdrawiam go serdecznie i życzę mu aby jego frekwencja na koniec roku wyniosłą 60%. Pozdrawiam Eustachy!!!
|
|
hmm sąd może by i dał radę ! ale co to za sędziowie co wypuszczają morderców i pedofili!! życzę aby dziecko takiego pana sędziego spotkało na swojej drodze pedofila to może dopiero wtedy sędziowie wyzbędą się obłudy!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Re: 4 czerwca - dzień PRZYKLEPANIA GRBEJ KRESKI eskimoso-komunie za 45 lat okupa |
Człowieku lecz się! Widzę, że tylko potrafisz obrażać! Ja wypierdek? Ok, ale pokaż swój wizerunek, to się okaże kto naprawdę jest wypierdek! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
|
Autor: marecki (---.icm.edu.pl) Data: 12-03-06 15:30 Pieniądze na drogi są. Jest tylko kwestia ich wykorzystania i nadzoru technicznego. Szosa Zambrowska jest dobrym przykładem. Niedowno zrobiona i nie dość że krzywa to juz dziurawa. W wielu krajach UE jest to słynne przejście przez punkt "zero" i jakoś tam drogi wyglądają zupełnie inaczej. Przy dobrze wykonanej pracy nie ma więc to takiego znaczenia. Chciałem wrócić do krytykowanej ostatno dość często jakości robót na Szosie Zambrowskiej. Przeszedłem się ostatnio piechotą Szosą Zambrowską i o dziwo na noworemontowanej jezdni nie znalazłem ani jednej dziury, ani jednego pęknięcia. Nie wiem gdzie marecki znalazł dziury, skoro ich tam nie ma. Chcąc psa uderzyć, kij zawsze się znajdzie. Pozdrowienia
|
|
pozostajesz zwolenikiem trwania z uporem w opanowaniy i znanym ci swiecie, czyzbys bal sie nowosci ? to dobrze ze niewnikasz wiec luzujmy temacik i ogolnijmy jesli nieda sie paniom szansy to napewno sie nie zalegalizuja i kasy panstwo niedostanie, szara strefa sie powiekszy a spoleczestwo niewyzwoli sie z maski sarkazmu i cichych przyzwolen plan rzadu jest radykalny i nierealny co do pisania to najlepsze co mozna zrobic na poczatek
|
|
strach przed nowoscia? tak tak tak boje sie, boje sie zwiazkow homoseksualnych, jak da im sie palec utna ci reke i beda chcieli prawa do adopcji, boje sie eksperymentow, bo panstwo i narod je tworzacy nie sa krulikami na ktorych mozna wydziwiac cuda nie widy. prostytucja nie jest zawodem, a wypaczeniem jesli kobieta robi to dobrowolnie bo to lubi, wiele jest kobiet, ktore robia to z musu, zeby zarobic na szkole, dom, rodzine, wiec watpie, zeby podobal im sie pomysl zalegalizowania tej 'dzialalnosci' poniewaz robia to w w tajemnicy, lecz nie w tajemnicy przed prawem, tylko rodzina, znajomymi... Zyski z prostytucji byly by niewielkie, a wiekszosc PLO, dziala by na czarno aby nie placic owych podatkow, przez ktore znizy sie ich dochod. Jak juz pisalem, dla wiekoszci z pan jest to 'praca' dorywcza, wiec zlem dla nich byloby zalegalizowanie prostytucji apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
a oczywiscie to co pisalem o homoseksulizmie to jedna z wielu rzeczy tzw."nowosci", ktore wzbudzaja we mnie strach. zeby nie bylo ze sprowadzam wszystko do pedalstwa, bo wiem ze ulus jest za kazda 'nowoscia' jaka tylko pojawia sie na arenie miedzynarodowej i ze wszystkiego trzeba sprobowac
|
|
O to do USA sie ukrywał ? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
nawet jesli niezalegalizuje sie prostytucji to i tak obecny projekt rzadowy mowiacy o pietnowaniu klijetow agecji jest poprostu nieprzemyslany, nierealny i godzi w szelke prawa ktore mamy "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |