Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ja nie rozumiem |
skrzyżowanie Polowej i Wojska Polskiego... a ten budynek to budynek na przeciwko KFC... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ja nie rozumiem |
Kursuje codziennie o 5:15 i 22:15 w godzinach szczytu :))) ![]()
|
|
![]() A to co ?? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
oczyszczalnia ścieków, Zjazd :P
|
|
oczyszczalnia ścieków... ?
|
|
Ech.. ani edycji, ani wklejania obrazków dla idiotów :/ Podtrzymuje opinię zę forum jest do bani :/
|
|
Piwo od setek lat cieszyło się popularnością. W upalne dni spożywane było jako napój orzeźwiający, zimą jako rozgrzewający grzaniec. Pisał o nim Jan Długosz, pili go chłopi i szlachta. W tym artykule możemy przeczytać o walorach piwa, posiada witaminy potrzebne człowiekowi, gasi pragnienie, ma mniej kalorii jak soki owocowe czy mleko, a najbardziej sprzyja nerkom. Dowiecie się także skąd bierze się piana w piwie i ile piwa wypijali polacy w minionych wiekach. Więcej link poniżej: http://facet.interia.pl/news?inf=727936 Pozdrowienia
|
|
ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006 Szukałeś nas, my przyszliśmy … 02 Kwietnia 2006 GODZ. 18.00 Przed rokiem , zebraliśmy się wszyscy aby wspólnie w jedności pożegnać Najwybitniejszego Polaka. Marsze które odbyły się , były początkiem wielkiego dzieła pokolenia JP2. W tym roku spotykamy się ponownie , aby godnie uczcić I rocznicę śmierci Jana Pawła II. Ten dzień będzie wyjątkowy. Pokażmy co naprawdę znaczył dla nas „Karol Wielki” - jak jest przez wielu określany. Pokażmy że wydarzenia z przed roku nie były tylko jednorazową potrzebą chwili, ale początkiem pięknego dzieła. Po Mszy Świętej odbędzie się Przemarsz Ulicami Miasta – „ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006”. Trasa marszu : Od Ołtarza Papieskiego - ulicą ks. Kard. Wszyszyńskiego w prawo ul. Sikorskiego do Ronda w ul. Szosa Zambrowska dalej prosto w Sadową (tam Ojciec Święty dojeżdżał) do głównego wejścia Katedry - modlitwa przed obrazem MB Pięknej Miłości, którą Jan Paweł II koronował a następnie z powrotem na Sadową w lewo w ul. Dworną do Parku na Placu Jana Pawła II i tam przed wejściem do Seminarium jest pomnik Ojca Św. (kolejne miejsce pobytu). Tu złożenie kwiatów i zniczy... Później rozpocznie się Nocne Czuwanie. Wspierają Nas : JS 1012 „STRZELEC” 4lomza.pl Głos Katolicki Radio Nadzieja Wszelkie aktualne informację będą na bieżąco pojawiać się w tym temacie, a także pod numerem GG : 2103042 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PS . Proszę o powstrzymanie się o głupie i beznadzieje komentarze. Jeśli chcesz się wypowiedzieć zachowaj się adekwatnie do powagi tematu.
|
|
thx Zbych
|
|
Nie startowałem na oficjanych za wodach z pomiarem czasu. Skupiam sie razcej na jezdzie po torach w Bydgoszczy, Kielcach i Poznaniu. Ostatnio hamownia wypluła 238PS i 395 Nm. Chciałem podciągnąć do 280-300PS i około 490Nm tylko mam problem z AFR.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
oj sie przejezyczyłem a wiec instaluję kopie zapasową :)
|
|
wowo napisał: "Ostatnio hamownia wypluła 238PS i 395 Nm. Chciałem podciągnąć do 280-300PS i około 490Nm tylko mam problem z AFR." to musi być jakieś turbo ew. kompresor, bo w N/A takich momentów z tej pojemności się nie da wykrzesać... w sumie mógłbym obstawiać 2.8 VR6 174 kuce z kompresorem, ale wciąż moment za wysoki... BMW też odpada, bo to R6, a nie V6... a może jakiś amerykaniec z turbiną...
|
|
Bo w normalnych dniach ciężko jest się dobrze zorganizować, każdy na swój sposób pamięta i nadal przeżywa odejśćie Jana Pawła II, czy to w domu, czy w pracy, w sklepie i do innych ludzi. A że zbliża sie pierwsza rocznica śmierci naszego Papieża, taki marsz to dobra inicjatywa.
|
|
Niemcewicza 3.
|
|
chyba sie rozplacze sieroto
|
|
Ciekawe jak długo się zastanawiałeś przy opisywaniu tych faktów, smutne ale prawdziwe. waldek27 Nie płacz kiedy odjadę - tramwaj.
|
|
CO TY MYŚLISZ ŻE JAK JUŻ BI CZY KR TO JUŻ NIE ŁOMZYNIAK. 35% FUREK JEŻDŻONCYCH PO MIACHU TO LEASING.BUHEHEHEHEHEH "KULTURA ŚLEDZIA"BUHEHEHEEH"
|
|
a problemu z AFR nie mozesz zalawtic jakas swinka??? Zbych
|
|
Witam wszytskich Ma ktos moze teledyski VERBY a najlepiej "moglismy" to jak bym mogl prosic o wyslanie ma meila fajniutki9@wp.pl
|
|
Ja jeżdżę z rejestracją BL i zawsze przepuszczam pieszych, przez co narażam się jadącym z tyłu, bo na mnie trąbią ( tj. używają sygnału dźwiękowego). Tak robiłam zawsze jeżdząc po Łomży, Warszawie Gdańsku itd. itd. Kiedyś będąc w Białymstoku, zatrzymałam się przed przejściem dla pieszych na Skłodowskiej, żeby przepuścić stojących tam ludzi. Z miłym uśmiechem pokazałam gestem - Proszę bardzo, droga wolna, proszę przechodzić. Wtedy jeden z Panów obarczony wielkimi siatkami, puścił w moją stronę siarczyste spojrzenie, mówił coś o moim prowadzeniu się, o durnych kierowcach z Łomży itp. Nie chcąc wdawać się w polemiki z tubylcami na temat kultury na jezdni z piskiem opon ruszyłam. Od tamtego czasu nie używam wpojonych mi zasad w Białymstoku. Co innego w Łomży i innych miastach.
|
|
choc mieszkam w lomzy od urodzenia uwazam ze lomzyniaki to buraki
|
|
To żle robisz-SaneOne, bo ta "dumna jak paw paniusia" ma prawo dumnie przechodzić przez to przejście,ponieważ ono jest do tegoż właśnie celu stworzone. I nieważne czy ona idzie ze spuszczoną głową czy też podniesioną. A swoją drogą to smutne,że pozytywne zachowania niektórych kulturalnych kierowców są wyśmiewane i traktowane jak jakieś niegodziwe lub wręcz naganne. Myślę też,że nie ma tu znaczenia z jakiego miasta pochodzi kierowca tylko jaka jest jego kultura osobista i czy potrafi sobie wyobrazić siebie jako pieszego, a nie tylko "pana kierownicy". Pozdrawiam:)
|
|
...no i po Kaczyńskich! http://images3.fotosik.pl/40/fuediojkfbsv9o73.jpg :D
|
|
sie okaze :D "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
może inaczej: KONIEC PiS-u !!! ![]() -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Popieram i postaram sie w miare możliwości również uczestniczyc(niestety studia wzywaja). Ale jesli bede w Łomży to na pewno sie przylącze. Pozdrawiam organizatora i oby tak dalej Ps A kto nam broni codziennie pamietac o JPII??nie rozumiem zdan ze to jest przejaw pamieci tylko "na pokaz" , kazdy moze pamietac codziennie a taki marsz jest tylko przejawem jeszcze wiekszej pamieci, a nie "pompowanym gestem" pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
takie Audi Coupe ma napęd quatro, zgadza się? więc wowo pytanie jeszcze jedno: te dane, które podałeś to moc na kołach czy na silniku??? bo jeżeli na silniku to biorąc pod uwagę straty napędu wcale już nie jest taki szybki... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
moc po doladowaniu jest chwilowa, wiec podawanie takihc danych jest w sumie zbedne, rozumiem zebys dmuchal suszarka. ale to tylko jeden strzal :) masz filmiki z tego toru?? bo chyba jak tak czetso jezdisz to cie ktos nagral?? a w te 2,06 nie chce mi sie wierzyc cos, byc moze sie myle?? pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
kurde dobre te zdjecie niech ta cala Pani Zima sobie pojdzie:P
|
|
uuu jak Tusk trzyma sztame z Chuckiem to Kaczynscy moga zapomniec !
|
|
Każdemu kierowcy zawsze śpieszno
|
|
ja mam ten teledysk bardzo fajny :)
|
|
Napęd FWD. Jaki jeden strzał? Czy ktoś tu kiedykolwiek używał N2O bo coś mi sie widzi że sami teoretycy sie tu wypowiadają. Co za różnica, czy suszarka, czy strzał. Ktoś tu pisał o stawaniu na kresce, a to chyba nie ma znaczenia. Każdy przygotowuje auto w sposób jaki uważa za słuszny. Ważne by na mecie być pierwszy. Co do AFR. Wystroiłem sobie auto, zhamowałem i wyszło co wyszło. Po kilku miechach chciałem podciągnąć, ale podczas strojenia okazało sie że nie da rady. Przede wszystkim pompa nie daje rady, poprzez brak sterownika progresji i na elektronice kończąc. Zapewniam Cie że to nie 900zł. Poza tym jak pisałem auto idzie niebawem pod młotek, wiec dalsze inwestycje są zbędne. Wartoś auta i tak zwiększyła sie prawie 3 krotnie. Lato tuż tuż więc kobieta będzie śmigać. Ja wole 2 kółka :)
|
|
sajan synuś masz byc i koniec ! rodzinka w komplecie postara sie byc :D pochwalam ten pomysł :) zachęcam wszystkich do udziału w tym marszu i o stosowne zachowanie się tam :)
|
|
Krab jeśli uważnie przyeczytałeś, to nie ja oszukałem sprzedając coś zepsutego, lecz ja zostałem zrobiony w balona! Sprzedałem 24 przedmioty i nikt nie miał obiekcji!!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Loko, nie muszę się tu nikomu tłumaczyć, ale koleś sprzedał mi wadliwą kartę. Nie moglem jej spalić, bo niby jak? Podłączylem wszystko przy wyłączonym sprzecie i później nic nie działało. Koleś powiedział, że mi odda część kasy jak sprzedam tą kartę na allegro. Ja nie chciałem komuś szmelcu sprzedawać, więc powiedziałem mu, że odeślę kartę, a on mi kasę odda. To on wtedy zmienił już zdanie i powiedział, że to na pewno ja zepsułem. Karta jest sprawna, ale wyjście tv nie chodzi. Jak może zauważyłeś, ten kolo oszukał już dwie osoby wcześniej. Je niestety jestem ofiarą nieuczciwego sprzedawcy, a nie sprawcą! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
loko leczyc się tobie powinien lekarz rodzinny zalecić, bo nie umiesz swoich myśli wyrażać, widzę że to MW masz negatywny stosunek, ale twojego bełkotu niestety nie rozumiem. Co do rekonstrukcji to zapewne się spotkamy:D tylko, że my na czołach nie mamy wypisane MW i z transparentami też tam nie chodzimy dlatego, dziwne Tobie może się wydawać, że MY w takich rzeczach uczestniczymy, co do maszerowania w mundurach to my bedziemy sie chyba bardziejw inny sposób ujawniali :D raczej bezposredniego udziału nie będziemy brali, ale zobaczymy co nam organizator za rolę przydzieli:D a wiesz Sura że o Dolinie Narwi bedzie film kręcony?? w końcu znalazły się pieniądze. Rok temu nie chcieli dać teraz państwo dofinansuje to przedsięwzięcie:D może będzie to jakaś promocja naszego regionu no i fortyfikacji:D pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
a to nie przypadkiem róg rządowej i starego rynku? ;p
|
|
Wedlug mnie pierwszej pomocy powinny uczyc osoby wykwalifikowane.Tyle o temacie.
|
|
3:1 dla nas Zbych
|
|
Dziwnym trafem wracałem ze szkoły do domu przez te schody przy stokrotce, zaszlem do rosmana, wychodzilem pare minut po 12 i nic takiego nie widzialem :] -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Ptysiak pisz troszke wiecej w tych swoich maxymalnie zajmujacych postach, bo wiekszosc Twoich postow jest bez sensu, z reszta jak Ty sam ;] pozdrowionka i popraw sie chlopie, bo cos Ci nie idzie to pisanie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |