Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jarosław Kaczyński apeluje do antyszczepionkowców: To propaganda KGB |
no bo nie rozuniem! to po com ta Elka na stoła we fte mnichy wlezł? nie nażarta jekaś czy cóś?!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jarosław Kaczyński apeluje do antyszczepionkowców: To propaganda KGB |
a nie wiecie może ile kosztuje zrobienie takiego zdjęcia?
|
|
mnie tam sie podoba te rondo rudy błazen z druhem
|
|
Rodzice otrzymują - nakazem sądu - zwrot zapłaconych grzywien za odmowę szczepień Poznański sanepid nie tylko nie nakłada już kar, ale nawet płaci rodzicom, którzy nie szczepią swoich dzieci. Rodzice wygrywają bowiem sprawy i postanowieniem sądu otrzymują zwrot zapłaconych w latach ubiegłych grzywien. Według decyzji Naczelnego Sądu Administracyjnego, orzeczenia głównej inspekcji sanitarnej o szczepieniach i kalendarzu szczepień nie mają mocy prawnej. GIS może jedynie informować i apelować, ale nie karać. Od tego jest sąd. - Dwa lata temu poznański sanepid ukarał nas za nieszczepienie dwójki dzieci - wspomina Przemysław Cuske ze Stowarzyszenia Stop Nop zrzeszającego rodziców, którzy nie chcą szczepić swoich dzieci. - Za każde dziecko mieliśmy zapłacić po 330 złotych, zarówno ja, jak i żona. Nie zapłaciliśmy, więc sanepid postanowił sam wyegzekwować te pieniądze. Ze mnie nie miał jak, bo prowadzę własną firmę i oszczędnie gospodaruję wolnymi środkami, ale żonie weszli na pensję. Czytaj także: WWW Poznań: Kary za brak szczepień są bezprawne. Sanepid... Ukarana kobieta założyła sprawę sądzie. Ten nakazał zwrot kary wraz z odsetkami. - Sprawa trwała półtora roku, po tym czasie dostaliśmy z powrotem nasze pieniądze. Nawet zarobiliśmy, bo wraz z odsetkami dostaliśmy 750 zł zwrotu - żartuje Przemysław Cuske. http://m.gloswielkopolski.pl/p3m2c/artykul.html?synd=661247 link do innych wyroków sądów http://dziecisawazne.pl/przegrana-sanepidu-w-sprawie-szczepie/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |