Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
i tak to kolegą Jurku |
Co sie stalo z ŁKS-ówką? Czy wyniki poprzedniej rundy zostaly na amen skasowane? Po coz wiec ta zabawa, zeby ciagle od 0 zaczynac??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: i tak to kolegą Jurku |
1:0 dla naszych
|
|
Przykry jesteś. Nic tu nie napisałem obraźliwego, a Ty wyskakujesz ze śledziowem! Mam nie potrzebny otwieracz, więc go sprzedaję, proste? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
me 2 !!!!!!!!!!!!!
|
|
www.allegrofun.pl "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
tester: Nie!! a co zywoplot za moim blokiem... wedlug ciebie betonowe bloki nie moga sie podobac?? mowilem o widoku lomzy z lotu ptaka osobiscie mi sie bardzo podoba bardziej niz z tradycyjnego punktu widzenia (stapajac po chodniku) uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
...Celem tego towarzystwa było m.in. niedopuszczenie , by zwalniani po odbyciu kary nie wracali na drogę przestepstwa... musiałem! ...no musiałem! :D :D Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
No więc oki. Ale to samo można powiedzieć, jak seryjny silnik dopompujesz kompresorem, bądź turbosprężarką. Bez zmiany osprzętu i niektórych gratów będzie to samo. Ponadto przy N2O dużą rolę odgrywa wielkość strzału. Przy silniku R4 na 1,4l strzał 20-30PS jest dużym wysiłkiem dla nieprzygotowanej jednostki, ale V8 mógłby na takim strzale jeździć non stop bez uszczerku i są to fakty wielokrotnie potwierdzone. Tak czy inaczej dyskusja w tym kierunku nie ma sensu. Nieoszukujmy sie, że każda większa modyfikacja pociąga za sobą spadek trwałości silnika. Jednakże stopień tego szybszego zużycia zależy od wielu czynników i nienależy generalizować, że to jest dobre a drugie jest blee.
|
|
coś mi się wydaje że będzie 0:0
|
|
nom fajnie by było tylko co ja mam samochodem przyjechać? hehe na rozpoczecie sezonu cos będzie zapewne :)
|
|
Żartujesz?
|
|
HWDP człowieku
|
|
o 12 w południe??? to nawet na Pradze takiego hardkoru nie ma... ale oni go ot tak zaczepili, czy może czekali konkretnie na niego? i nie ma to jak nosić klamkę :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
I co Ci z tej klamy?? Strzelisz?? Raczej wątpie. Jak typki na sam widok wyracha nie dostaną, to i tak łomot będzie. W razie strzału, zranienia, bądz śmierci jest przysrane :/ i nie ważne czy broń na legalu.
|
|
to kiedy jest ten rajd???? jest już w miare ciepło he
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
przepisy prawne wyglądają mniej więcej tak... wiem, że gdybym strzelił (nawet w samoobronie) i zabił lub zranił napastnika pociągnęli by mnie do odpowiedzialności karnej... przepisy mówią bowiem, że możesz użyć broni adekwatnej do tej, jaką dysponuje napastnik... czyli np. gdy koleś atakuje nożem możesz się bronić nożem, ale klamką już nie możesz... poza tym musisz oddać strzał ostrzegawczy itp. itd. a Łomża rzeczywiście jakaś dziwna się robi ostatnio... najgorsze są te bandy kozakujących małolatów - ostatnio pod Statoilem chyba z pięć takich grupek po 5-6 osób widziałem w ciągu jednej godziny... a sama Łomża to takie małe miasto, że każdego idzie znaleźć :)... mojego kumpla ze 4 lata temu jakieś pajace wywieźli w bagażniku do lasu... na następny dzień mieli załatwione wjazdy na hawirę... uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
mozecie mi powiedziec czy takie rajdy sie jeszcze w lomzy odbywajo bo jak patrze to jak narazie nic nie ma o tym ze bedo.jak bedo to kiedy? bym sie przeszedl na takie cos
|
|
Mam takie pytanko. Nie wiecie gdzie mozna kupić tomik wierszy naszego łomzyńskiego poety, bo u mnie w szkole będzie wieczorek z jego udzialem i chcialbym zyskac jego podpis :). "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
może za szybko przed nimi uciekałeś? :D
|
|
\ Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Aż trudno w to uwierzyć, ale prezentowany budynek to dzisiejsza... Szkoła Drzewna. Wcześniej, przed wojną, przed przebudową był Domem Ludowym. Obiekt, jak wszystkim łomżyniakom powszechnie wiadomo, mieści się przy "małpim gaju" na ulicy Legionów. Skorzystam ze zdjęcia Maćka. Co mieściło się w latach osiemdziesiątych w budynku po prawej stronie zdjęcia ? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
SaneOne Przepisy nie mowia ze musisz uzyc broni adekwatnej do tej jaka dysponuje napastnik tylko "nie może wystąpić rażąca dysproporcja między dobrem zaatakowanym zamachem a dobrem napastnika, przeciwko któremu skierowane jest działanie obronne" oraz, ze "wartość chronionego dobra powinna mieć wpływ na charakter (środki) podjętej obrony. Im bardziej wartościowe, ważkie jest dobro chronione, tym ostrzejsze środki obrony są dopuszczalne". Jezeli bronisz swojego zycia (bo istnieje realne zagrozenie), to niewazne jak napastnik mialby Ci je odebrac. A zatem, sprawa nie rozchodzi sie o srodki, lecz o mozliwosci napastnika oraz wartosc chronionego dobra. Jezeli chronionym dobrem jest zycie (niewazne jak mialobybyc odebrane przez napastnika, noz, pistolet, siekiera) to na ogol nie przekroczymy granic obrony koniecznej nawet doprowadzajac do ciezkich obrazen badz smierci napastnika. (zakladajac ze zagrozenie bylo tak duze ze bylo to jedyne nasze wyjscie, a dobro wlasne obronilismy w najlagodniejszy sposob). Nie bede sie rozpisywal bo mowi o tym Kodeks Karny (http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19970880553&type=3&name=D19970553Lj.pdf), badz ta strona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_konieczna. Chodzi tylko o czytanie ze zrozumieniem. Podsumowujac: chodzi o mozliwosci, wartosc chronionego dobra i spelnione elementy stanu wyzszej koniecznosci. Tu jedna z zasad jest zasada proporcjonalnosci czyli "dobro ratowane musi przedstawiać wartość wyższą niż dobro poświęcone", a zatem 'zycie-zycie' nie spelnia tego warunku (musi byc ostro 'wieksze') - dlatego KK w takich sytuacjach ratuje sie zapisem o nadzwyczajnym zlagodzeniu kary badz odstapieniu od niej. Czyli dla przykladu: Jezeli idzie na Ciebie dwa razy wiekszy koles z nozem rzeznickim, z zamiarem poderzniecia gardla badz wyprucia flakow (co praktycznie jest rowne smierci) to masz prawo pociagnac za spust. Za to, jezeli nastolatek mniejszy od Ciebie oklada Cie piesciami (nie istnieje realne zagrozenie zycia/zdrowia) to nawet kijem odpowiedziec raczej nie mozesz. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
... i wszystko jasne
|
|
Ty ćpasz coś?? Ma zowsze Łomża
|
|
zovo: dzięki za wyszukanie mi w necie i wklejenie kawałka KK... ale pojawia się pewien problem... w jaki sposób udowodnić, że napastnik chciał Ci np. poderżnąć gardło, a nie tylko nastraszyć??? w ogóle zna ktoś jakieś przykłady orzeczeń sądowych w takich sprawach? pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
sory za pomyłkę ;). ptysiu ma racje, jak wspominasz o nim to chociaz powiedz gdzie mozna kupic jego tomik wierszu :]. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Maciek, zanim zadasz to trudne pytanie - o budowlę zamieszczoną przez Ciebie na foto, a chodzi o budynek dworca kolejowego w Łomzy - zastanów się - przecież na wpisane hasło Łomza - od portalu 4lomza to są dwie lub trzy pozycje w dół od wspomnianego portalu z "hasłem Łomza w starej fotografi, Łomża dawniej" gdzie znajdziemy te fotografę z owiele ciekawszym komentarzem. Nie rób z tego forum: - forum dla niepełnosprawnych umysłowo - a formułowiczenie - uwaga nie zaniżajcie poziomu - ja pochodzę z ŁOMŻY - ale od lat nie mieszkam już w ŁOMZY - przykro mi że tak płytko podchodzicie do historii tego miasta
|
|
|
Świerzy towar dory towar pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
w kiosku na Legioów można dostać a parę sztuk zostało jeszcze w spożywczaku na łagody Ma zowsze Łomża
|
|
Ok, nowe pytanie. Trzy zdjęcia zdjęcia, jedna ulica. :P Jak nazywała się ta ulica przed II Wojną Światową ? ![]() ![]() ![]() Kefas, maciek, Jacek16 - dajcie szansę młodszym. ;) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
tak ja bylem powiedzieli ze dziekujemy panu no i tyle ale moze niedlugo zniosą wizy dla studentów hehehe i pojedziemy do koleszków niewidzianych od lat pozdro
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |