czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Festiwal nienawiści do polskich dzieci prowadzony przez towarzyszy z PZPR-pis i ich czopów.

chyba nikt nic nie wybierał, to zostało narzucone w czasie panowania gospodarki centralnie sterowanej...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Festiwal nienawiści do polskich dzieci prowadzony przez towarzyszy z PZPR-pis i ich czopów.

A może kaloryfery odkręć? ;) U mnie grzeją.. marnie, ale grzeją.

Borys-50

Re: Festiwal nienawiści do polskich dzieci prowadzony przez towarzyszy z PZPR-pis i ich czopów.

po prostu podobala mi sie wiec ja kupilam- jedyny taki dzien w zyciu wiec hce sie wygladac wyjatkowo i pieknie...nie schowam jej do szafy- mysle ze w koncu ktos sie zjadzie tym bardziej ze za polowe ceny takiej sukni sie nie kupi..a z reszta nie o tym jest rozmowa

dowod to dowod. najmniejszy problem. pisze bo zalezy mi na ksiazeczce. tego nie mozna ot tak wyrobic znow.

ja takze szukam mechanika do Opla Vektry - ale poki co sie wstrzymuje! Bedzie zle - nie bede poprostu jezdzic.

facmen

Autor: asia87 (---.wroclaw.vectranet.pl)
Data: 05-10-12 16:50

Niestety to jest kapitalizm, duże galerie to problem we wszystkich miastach, ale ludzi narzekają, a sami tam chodza kupować. Zdecydujcie się, albo narzekacie i chodzicie kupowac do roznych malych sklepow, albo jedziecie na zakupy do jednego duzego sklepu i dajecie zarobic obcym.

Nasza galeria będzie problemem owszem, ale to za srawą lokalnego lobby, które blokując galerię przez tyle lat wpuściło do miasta Biedronki:) Jedna galeria nie stanowiłaby żadnego problemu.

No niestety, że dałaś za nią 4000 tyś, wcale nie musi oznaczać, że ktoś da ci za nią połowę ceny. Gusta i guściki są różne.

OjczeR, Twoja ignorancja przekracza granice możliwości, jak chcesz się czegoś dowiedzieć o subwencjach i funduszach to se ustawy poczytaj, ja nie mam zamiaru uczyć Cię czegokolwiek, sam się doucz. O podziale podatków pomiędzy państwo a samorząd też poczytaj, a potem pisz swoje głupoty. Miasto do inwestycji z UE dokłada (nie więcej niż połowa wartości inwestycji), bo musi, chyba że nie che dróg, basenu bulwarów, stadionu, komunikacji itd., a woli zostać przy zacofanym miasteczku w którym rządzą partykularne interesiki Co do usług i handlu - niech się rozwija, jestem za, tearz wszystko stoi na usługach - prawidłowo, ale nie wyjeżdżaj z tą Długą, jakby to jakaś święta krowa łomżyńska była, bez której się miasto rozpadnie. A i te kilkanaście tys firm się też rozpadnie, jak galeria powstanie? - na pewno. Zagrożonych jest tylko kilka sklepów z ciuchami, nie bój się warzywniaki i spożywczaki wyżyją, zakłądy kosmetyczne, samochodowe, usługi finansowe, wszystko wyżyje. Dalej tkwij w rozumowaniu ożywiania starówki od 14 do 18, gdzie ożywianie kończy się wraz z zamknięciem ostatniego badziewiaka. Tak już od wielu wielu lat centrum nam zdycha. Na starówkach to kultura kwitnie, a handel w galeriach i innych częściach miasta. I jedno jeszcze, co masz z tymi wyzwiskami, jesteś frustratem jakimś zapadłym?. myślisz, że to pomoże?, ja też mogę, ale po co? Czy zmieni to postać rzeczy, fakty? Tylko najgorszy prymityw myśli, że tak. Powodzenia.

nie ma jeszcze cracka...

taniej można kupić na allegro sam klucz 97zł

facmen

obecnie nie wozki sa polecane ALE CHUSTY JAK NASZE BABKI NOSILY. Popatrz na necie:))

Borys-50

voodo, nie chcesz nic na ten temat powiedzieć bo 1 nie wiesz, po 2 dotacje centralne dla samorządów są z różnej maści podatków, min. od naszych rodzimy przedsiębiorców. Inwestycje Unijne w Łomży to jest mały pikuś, ułamek procenta przy rocznym budżecie na poziomie 300 mln zł, więc w tym temacie nie powinieneś nawet o tych unijnych dopłatach wspominać, bo to nie na temat..
O Długiej wspomniałem jako o przykładzie ty debilny popaprańcu:) to był kontrargument że od galerii przybędzie miejsc pracy, a ja ci mówie że nic w tym względzie się nie zmieni, bo w sklepikach na mieście zmniejszą się obroty i część ludzi straci pracę, tak było w białym, Płocku, tak jest wszędzie... Więc nie fantazjuj...
Ja generalnie leje co się stanie z długą, czy powstanie 10 galerii, jest mi to obojętne, ale wbij sobie to do swej zakutej pały, że twoje teorie są błędne i o tym piszę, a nie czy za czymś jestem czy nie, co mi cielaku wmawiałeś...

Nie skomentowałeś też tego że właściciele galerii, butików nie będą uiszczać choćby podatku z pitu do kasy miasta, tylko tam gdzie są zarejestrowane, a plułeś się tak że to będą nie wiadomo jakie korzyści...

Jeśli nie podrożały to 370zł

Zenit oczywiście o Tobie mowa;-)

Treść jest ukryta

... zamiast naprawiać cudzą religię bez sensu, to można by np zrobić coś dla swojej .... ale chyba się wygłupiłem z tą propozycją ...
przepraszam :-)))))

-
Czy każdy kraj może mieć swojego führera ?
Make America Great Again (Uczyńmy Amerykę znów wielką)

Omania ....

... a co jest złego w dojeniu krów ?

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org