środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sejm powinien ogłosić Jezusa królem Polski !

W piątkowym wydaniu Kawy czy Herbaty w telewizyjnej jedynce tematem wiodącym był temat "Złość".

Co to za twór?

Złość jest jedną z podstawowych i naturalnych emocji. Przysparza ona ludziom jednak wiele problemów. Często boimy się złości zarówno własnej jak i cudzej. Ale jak walczyć z tym problemem. Czy wyładować ją z siebie na obiekcie będącym powodem złości, pół biedy jeżeli jest to rzecz martwa, gorzej jeżeli obiektem złości jest człowiek, możemy go urazić, a i nie daj Boże uszkodzić. Czy dusić w sobie i nie zwracać na na nią uwagi, ale w tym wypadku jest tylko jeden krok do depresji, człowiek nie maszyna, jeżeli za dużo nazbiera się jej w sobie, musi kiedyś wybuchnąć i wtedy są już opłakane skutki. Jakimi sposobami Waszym zdaniem jej zapobiegać, walczyć z nią łagodząc jej skutki?

Pozdrowienia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sejm powinien ogłosić Jezusa królem Polski !

Popieram Putativus'a.

bany na ip (jezeli jest to mozliwe na tym forum) dla wszystkich ktorzy beda zaczynali od nowa ten temat!

Firam jest niemiecka i podobno wiekszosc produktow jak nie wszytskie sa niemieckie.

Chcesz kabaretu? Załóż sklep komputerowy :D

Klient: Wiec ten modem pozwoli mi sie podlaczyc do internetu, tak?
Sprzedawca: Tak, oczywiscie.
Klient: Ale to jest najnowsza wersja internetu, prawda?
Sprzedawca: Eeeee... uhm... no tak...

Serwisant: Dobra Bob, teraz nacisnij control i escape jednoczesnie. Wtedy pojawi sie "task list" na srodku ekranu. Teraz nacisnij "P", aby wejsc w "Program Manager".
Klient: (z przerazeniem w glosie) Tutaj nie ma "P"!
Serwisant: Spokojnie Bob, na klawiaturze, na klawiaturze...

Klient: Mam problem z zainstalowaniem waszego oprogramowania. Mam dosc stary komputer, i kiedy pisze INSTALL, wszystko co mi wyskakuje to komunikat "Bad command or file name".
Serwisant: Ok, prosze sprawdzic katalog A:. Prosze wejsc w A: i wpisac DIR.
(Klient po kolei wyczytuje zawartosc dyskietki, w tym takze plik INSTALL.EXE.)
Serwisant: No tak... ten plik tam jest. Prosze jeszcze raz wpisac INSTALL.
Klient: Ok. (cisza) Nadal pojawia sie "Bad command or file name".
Serwisant: Hmmm. Plik tam jest i to w odpowiednim miejscu... Czy Pan na pewno wpisuje I-N-S-T-A-L-L i naciska klawisz ENTER?
Klient: Tak, oczywiscie. Spróbuje jeszcze raz. (cisza) Niestety, nadal jest Bad command or file name.
Serwisant: (bardzo skolowany): Czy jest Pan absolutnie pewien, ze wpisuje Pan I-N-S-T-A-L-L i naciska klawisz z napisem ENTER?
Klient: No tak... Ale mój klawisz „N” nie dziala i uzywam „M” zamiast niego... Czy to ma jakies znaczenie?

Klientka: Mój internet nie dziala...
Serwisant: Ok, czy ma Pani ikonke z Internetem na pulpicie?
Klientka: Ikonke? Pulpicie?!
Serwisant: Czy uzywa Pani Windows 95?
Klientka: Nie wiem. Mówi Pan Windows? Przy okazji - jak pisac duze „E” zamiast malego?
Serwisant: (stara sie powstrzymac od smiechu) Prosze przytrzymac SHIFT i nacisnac „e”.
Klientka: Co to jest SHIFT?

Klient: Prosze! No prosze! Niech Pan spojrzy co on robi! Czy moze Pan w to uwierzyc? Czemu on to robi?!
Serwisant: Prosze Pana, ja nie widze Panskiego komputera. Prosze mi opisac co on robi...
Klient: CO? No nie moze sie Pan domyslec? NIECH PAN PATRZY NA MÓJ MONITOR! Pan go widzi, no nie?!

Serwisant: Dobra. Po lewej stronie ekranu widzi Pani klawisz OK. Prosze go nacisnac.
Klientka: Wow. W jaki sposób Pan widzi mój ekran?"

"Zakonnik u władzy" - pod takim tytułem prestiżowy włoski dziennik "Il Sole - 24 Ore" opublikował artykuł na temat ojca Tadeusza Rydzyka.

"tajemniczy zakonnik zaprowadza nowy porządek moralny w Polsce" i cieszy się przy tym pełnym poparciem rządzącej elity, której pomógł wygrać wybory.

"Ostatnie wcielenie kardynała Richelieu, pierwszy katolicki anchorman, zdolny nadużywać swoich mediów, aby głosić słowo Boże i prowadzić rękę rządzących"

"mimo że oficjalny Kościół go krytykuje, redemptorysta nic sobie nie robi z tych upomnień hierarchii i zabarykadował się w swej reducie sprawiedliwych, gdzie spotykają się religia, polityka i media".

O mediach ojca Rydzyka gazeta pisze: "Koktajl Mołotowa, wręcz dynamit, gwarantujący łatwe odpowiedzi na trudne pytania"

"ojciec Rydzyk rządzi w Polsce i przechadza się po pałacach władzy u boku bliźniaków Kaczyńskich"

"Radio Maryja jest sektą, lecz jedyną na świecie, która przedstawia się jako niemal oficjalny głos Kościoła katolickiego"

marta50 - zalecialo mi tu gówniarstwem, chamstwem i brakiem inteligencji. Jesli ktos nie obraza Ciebie ty tez tego nie rob...
TAK ZNAM FAKTY !!!! i to nie od Pienkosia ale z innego zrodla .PEWNEGO ZRODLA!!
Odnosze wrazenie ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem ... moze powinnas lepiej sie pouczyc... W moich postach na pewno nie bronie go ! Bo wina lezy po obu stronach ,drazni mnie tylko robienie z tej panny niewiniatka i jedynej osoby ktora ucierpiala.
POMYSL logicznie ... czy normalna dziewczyna proponuje koledze z klasy, z ktorym nic jej nie laczy,zadna przyjazn ani tymbardziej milosc, zrobienie loda????? Sory ale jesli uwazasz ze to jest normalne... to nie wiem kto i gdzie Ciebie wychowal ;/
NIE MA OSOB 100% NIEWINNYCH !! oboje przyczynili sie do tej calej afery ....

A któż to był?

Wiesz co miss20 pier*** sie. Widac ze masz duzo z glowa nie tak. G*** wiesz, tyle ci powiem! Opowiadasz kompletne bzdury. Ps: tez jemu chyba loda robilas ze go tak bronisz co? A pewne zrodlo to niby co? Koledzy tego skur..??? I nie napisalam, ze jest niewinna ale to ich sprawa co robia i to nie powinno wyjsc na jaw.

Dlatego, że co innego wierzyć w to, co mógł zrobić Jezus, a co innego wierzyć w to, co robią jacyś, delikatnie mówiąc, "wierni".
Skoro nie znają polskiego, a są przeca Polakami, to dlaczego Duch Święty nie oświeci ich znajomością ojczystego języka, he?

hahaha dobre bardzo dobre to do serwisu trza chodzic:P

za krótko - Miał jeszcze tyle do zrobienia...

(chyba 67)

dzieki ptysiu. juz napisałem czekam na odpowiedzi od powiatowego i miejskiego rzecznika :) mam nadzieje ze ... uda mie sie odzyskać pieniążki albo zostanie naprawiony

Miss20 i Marta50 JESTESCIE BEZNADZIEJNE smiac mi sie z was chce. zamknijcie temat bo te gadanie i tak do niczego nie prowadzi jeszcze pogarsza sytuacje. Oni juz maja swoja kare i nie nam ich oceniac, zadna marta czy jakas miss nie beda mowily czyja jest wina ani ze zna sprawe od wewnatrz bo tylko oni znaja to wszystko "od wewnatrz"

lol... dwudziestoletnia miss kłóci się z "pięćdzięsięcioletnią" Martą buahahah
która ma ochotę nakręcić lepszy film? ROTFL

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

hehe od czego to jest internet
Ps.marcello życze powodzenia

VOTUM DEO IGNOTO

między Chętnika i Partyzantów jest sporo miejsca... tyle, że mieszkańcy pewnie by się nie zgodzili na żaden hipermarket w tamtych rejonach...

dajcie już wszyscy spokój!
zamknijcie temat i zapomnijcie o tym!
im szybciej zamilkniemy, tym lepiej dla nich.

wal sie na ryj "szmato"

pokaz mi chociaz jedno slowo ktore moze byc faszystowskie ?

Co trzeba zrobić żeby kobieta po stosunku krzyczała jeszcze przez pół godziny?

Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie w początkowych latach swojego istnienia odnosiło znaczne sukcesy. Osiągnięto je w rywalizacji obejmującej wszystkie liczące się kluby polskie z ziem polskich znajdujących się pod zaborami. W pierwszych latach po odzyskaniu niepodległości wioślarze łomżyńscy uzyskali również wartościowe wyniki startów na regatach w Łomży, Bydgoszczy i Warszawie. Sukcesy osiągane na Regatach Związkowych w Bydgoszczy były nieliczne. Brak środków finansowych na wyjazdy nie pozwolił na ich powtarzanie. Szczególne uznanie wzbudziły dokonania czwórki kobiet w regatach w Warszawie. Odniosły one zwycięstwa nad przeciwniczkami bardzo wysoko ocenianymi w rywalizacji krajowej.

Reagty Związkowe - Mistrzostwa Polski

Studia Łomżyńskie nr VII
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

VOTUM DEO IGNOTO

to ze mam w nicku wpisane 20 nie znaczy ze mam tyle lat ;) ps jestem troszke :P starsza
odnosnie marta50 , tu juz nie chodzi o cala ta sprawe tylko o brak kultury tego uzytkownika forum ;/ , nie chce sie znizac do twojego poziomu ... dyskusje uwazam za zamknieta

http://www.rotfl.ltd.pl/details,31617.html

tamten link nie działa - błąd w kopiowaniu - ten powinien być OK

"Firam jest niemiecka i podobno wiekszosc produktow jak nie wszytskie sa niemieckie"
a bylas, widzialas?? sieci marketow w Polsce nie dzialaja na zasadzie ze jestesmy Marketem niemieckim i mamy niemieckie produkty!!!! towar jest taki sam jak w innych sklepach z tym ze asortyment o wiele ubozszy jezeli chodzi o konkretną firme, np. Coli ine ma 10 rodzajow z 10 firm tylko 2, nic poza tym, produkty jak najbardziej marek polskich z tym ze kupowane na innych zasadach i warunkach platnosci, dlatego ich ceny sa nizsze

hehehehe, rasisci i faszysci, nie trzeba tego udowadniac bo nieraz to pokazywaliscie i pokazujecie. a co do szmaty to wole nia byc niz takim polakiem jak wy. :)

Blablak, najlepiej niech każdy założy własną firmę, tylko kto wtedy będzie pracował w tych firmach, jeśli każdy będzie chciał być szefem swojej? :)

Zbych

No, czekam na KOBIETY- uczestniczki tych spotkań "językoznawczych". Czy to znowu jest wypracowane przez "ojców kościoła" lekceważenie i poniżanie kobiet jako "narzędzi szatana"? (Bo Jezus tego nigdy nie robił).
Więc, która z Was była, przeżyła i zaczęła "mówić językami"?

a czemu piszesz nazwiska ?

A co, są utajnione? ptysiu skończ w końcu ********* głupoty i wynoś się z tego forum.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

"Z tym się z wami nie zgodzę. Słodyczy ............."
jest sporo ale w marketach 80% to produkty pohcodzenia naszego, a wiem bo pracuje w tej branzy

Cienki temat , cienkie posty. Nie przystoi ....

Byłem w stanach 3 miesiące,było to pięć lat temu.Takie same odczucie jak w artykule:smród,bród i ubóstwo.
Ci którzy tam jadą i zostają to desperaci!!!Pracować tam u Polaka to czyste niewolnictwo.Mógłbym pisać o tym przez godzinę co widziałem i co słyszałem od innych.Najgorsze jest upokorzenie,bo traktują ciebie dosłownie jak psa.Nie wiem jak można wytrzymać tam więcej niż 6 miesięcy?
Ludzie młodzi!Uczcie się i nie chcijcie jechać tam na stałe!!!
A tak prawdę mówiąc to mit A meryki już minął.

łewap ma dużo racji. Brud, smród i ubóstwo nawet na "słynnym" Manchatanie - odradzam. Człowiek w Polsce zyje normalniej, tam liczy się tylko praca i $

Niby racja...
Ale tam jak się traci pracę to w przeciągu max. tygodnia ma się już następną.
Tam można znając się n.p. na hydraulice przy odrobinie szczęścia zarobić 1000$ na dzień (inny jak ma pecha i złych kumpli to będzie boom).
Tam można pojechać z samymi chęciami i dorobić się domu (co prawda na kredyt w dużej częsci) w ciągu kilku lat - śr. 5-ciu.
Tam można się czuć jak w domu - polskie radio, polskia telewizja, polskie gazety, polskie napisy na ulicach, sklepach, wszędzie (prawie) mówiący po polsku urzędnicy...
Można być sobą i żyć wśród swoich - i czegoś się w życiu dorobić (oprócz odcisków) bez układów i bez tatusia z mamusią - pracą własnych rąk...

Treść jest ukryta

jakim "Nie"??

Ew. Marka 16,17: „A takie znaki będą towarzyszyły tym, którzy uwierzyli: w imieniu moim demony wyganiać będą, nowymi językami mówić będą”

A czy przypadkiem tego fragmentu Pisma Świętego nie należy interpretować w ten sposób, że ewangelizacji będzie towarzyszył postęp i będzie ona mogła być prowadzona za pomocą nowych metod komunikacji, TV, radio, Internet itd. ?

Nasza bis

Witam!
Pilnie poszukuję filtra do HBO (do Vectry) lub osoby obeznanej w elektronice, która na podstawie schematu podjęłaby się złożenia takiej zabawki. Z tego co mi wiadomo, to w łomżyńskiej Vectrze HBO działa na częstotliwości 231,25.

Jeśli ktoś z Was posiada taki filtr do sprzedania to bardzo chętnie odkupię...

Ten artykul nie daje calej prawdy o Stanach. Co prawda jest ciezko ale nie mozna mowic ze kazdy Polak cie wrolowal. Nie rozumiem czemu co niektorzy mowia jak to jest nie dobrze pracowac dla Polaka. Wymaga jak kazdy inny. Siedze juz w Stanach od paru latek i spotkalem sie tu z roznymi ludzmi. Tak jak w Polsce mozesz trafic na gnoja ktury cie zrobi w konia, ale takich jest tu naprawde mniejszosc. Jesli sie jest pacowitym i sie ma ambicje mozna zajsc wysoko trzeba jednak duzo poswiecic. Rade jak moge dac ludziom ktorzy jeszcze nie byli W Stanach a do nich probuja na sile sie dostac to to ze nie wiecie co macie. W Stanach nie ma nic za darmo. Za wszystko trzeba placic(doslownie za wszystko). Szkola, lekarz ubezpieczenie itd. Nie daj boze cos ci sie stanie.

Prawko....
Nie wiem jak mozna na lewo zdobyc, bo nie zdobywalem, ale za to wiem ze latwo mozna je stracic, takze pilnujcie tych swoich plastikowych karteczek :]]

Czym zgrzeszyły dzieci np. z porażeniem mózgowym???
Tylko mi nie mów o grzechu pierworodnym i jakiejś chorej odpowiedzialności zbiorowej!

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Chcesz mniec cnote na zyczenie zrob se kapiel w budaprenie.

Poszukuje babci - urwala sie z lancucha.

Cnota jest jak zapalka, sluzy tylko raz.

- Z powodu kwasnych deszczy, wyrosly mi ogorki kiszone.

Parzystosc jest domena spodni.

Witam. Otóż od jakiegoś czasu poszukuję firmy lub kilku firm związanych z motoryzacją, ale nie z częściami. Już wyjaśniam o co chodzi. Tylko błagam - Ptysiu - jeśli nie masz nic ciekawego i konkretnego do napisania - milcz.

Szukam firm z:

* sprzętem Car Audio (dobre głośniki itp)
* przyciemnianiem szyb samochodowych
* lakierowaniem (a i może jakieś ospojlerowanie robią itp)

Za wszystkie informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdro ziomale :)

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Szkoda że to Skoda.

Wierzący: po 1sze - nie oceniaj mojego chrześcijaństwa, bo to grzech pychy. Nie obchodzi mnie, kim jesteś, a tym bardziej, czy chodzisz do kościoła, czy nie.
Po 2gie: Biblia nie robi na mnie żadnego wrażenia. Ja po prostu wierzę i tyle. Nie mieszaj więc wiary z Biblią. Co z ludźmi czytającymi i znającymi Biblię - będą jakoby z automatu zbawieni?

Moncik: wybacz, ale nie napiszę Ci niczego na mail'a. Proszę tylko, nie wierz tym, co prawią "o językach" bo w rezultacie to pogaństwo. Wiara ma wymiar całkowicie niematerialny i osobisty. Nie ma żadnych "znaków", "kręgów", "krwi z drzewa" i "języków". Ktoś zrobił Ci jakąś krzywdę i wpuścił w maliny...

Pozdrawiam.

Ojej, LIDL? Moje doświadczenie przypomina doświadczenia KiLeRa, niestety. To już Real byłby lepszy.

O rany!!!

hahahahaah jakim "nie" haha:)

rudy błazen z druhem

Ich wiara i wyznanie to tylko i wyłącznie ich sprawa i należy to szanować.
A co do tematu to znając życie znajdzie się paru debili, którym będą oni nie wiadomo dlaczego przeszkadzać. Mam jednak nadzieję, że stanie się inaczej i studenci się u nas zaklimatyzują i będą czuć się bezpiecznie i będą mogli spokojnie studiować.

Pozdrawiam

Pewnie tak się znudził właścicielowi samochodu jego sprzęt, że zrobił to celowo.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Mrs zal mi ciebie czlowieku

co w tej sytuacji robić.
Nie wierze zapewnieniom naszego rządu, że jest bezpiecznie. Nie wierz ,ze każdy zarażony drób zostanie zabity i do sprzedaży nie przedostanie się takie mięso bo znam dokładnie mentalnośc moich ziomali. Nie wierże ,że jakiś pazerny nie zeżre na wsi chorego kurczaka bo mu będzie szkoda a potem będzie zarażał nieświadomie innych. Kto zajmnie się tysiącami ewentualnie chorych? Skąd braĆ lekarstwa j. Czytałem w necie ,że w naszym kraji jest tylko w zapasie 900 dawek leku Tamiflu bo tylko tyle zdołano zakupić. Czytałem w necie , że juz wyznaczane sa przez sztaby antykryzysowe miejscea zbiorowego grzebania zmarłych na ta grype.

czy ja się mylę.

Grelot

Wiecie co? ha ha ha
ten temat to prowokacja jakiegos pimaka, ktory weszy sensacje bo z sensacji zyje.
Ale swoja droga to slyszalem ile trzeba dac by zdac, a ile by nawet nie zdawac.

1. Łomżę, skacząc ze spadochronem z samolotu
2. kibel na 10 piętrzę Pałacu Kultury i Nauki
3. Nowy most między Piątnicą a Łomżą

;)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

ja pamietam kolejke do apteki po legnine /to taki zastepnik papieru toaletowego byl/stalam ja moi 2 mlodsi bracia babcia i dziadek
kazdy odzielnie bo dla jednej osoby byl ograniczony przydzial
pamietam lizaki kojaki i takie z kwiatkiem w srodku
byly jeszcze pyszne andrutyi chipsy ziemniaczane ale nie nazywaly sie jeszcze chipsami/ nie pamietam jak/ ale sie w ustach roztapialy
pamietam modna piosenke scorpionsow/ ale tytul mi uciekl z glowy/
a moja ciocia miala szpilkami poprzyczepiane do slomianej maty pudelka po papierosach
fajne byly magnetofony szpulowe
serki waniliowe byly przepyszne
na przerwach bieglismy do sklepu i kupowalismy mleko w tubkach albo w proszku/chociaz to chyba juz byly lata 90/
religia byla w kosciele i wklejalismy do zeszytow obrazki do kolorowania
w szkole dostawalismy ksiazki /najlepsi zawsze nowe/
dobrze bylo miec snikersy /takie adidasy, ale ze z ameryki to sie nazywaly wlasnie tak/
jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze
acha, moze to czasy komuny, ale dla mnie to przede wszystkim czasy mojego dziecinstwa
w telewizji byla pszczolka maja, sobotka i teleranek
byl tez koncert zyczen-zawsze ogladalam
zapomnialabym o misiu uszatku i pankracym, no i mis kolargol /nie wiem jak sie to pisze/

...on nie maił kontaktu z dziećmi.... był lekarzem, który opisuje zdjęcia rentgenowskie...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org