niedziela, 27 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powstała strona internetowa Młodzieży Wszechpolskiej w Łomży.

> Zawsze zostają rmf i zetka:)

Przecież zetka ma repertuar 5 razy uboższy niż w "łagodne przeboje"... RMF jeszcze jakoś zniosę, ale i tak wolę nasze łomżyńskie rozgłośnie (to chyba lokalny patriotyzm), a najbardziej "wchodzi mi" 103,6

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powstała strona internetowa Młodzieży Wszechpolskiej w Łomży.

chyba najlepszy ogolniak w lomzy, ale uczenie sie tam jest baaardzo stresujace. moja kolezanka, ktora sie tam uczyla, opowiadala, ze wiele uczniow bralo srodki uspokajajace, hmm....wiec moze jednak nie jest to taka najlepsza szkola w miescie??

michal

kiedys radio lomza bylo ok (takie jest moje zdanie), chetnie sluchalam, az do czasu, gdy zaczeli mielic "lagodne przeboje". teraz to juz ich sluchac nie moge, po prostu juz mi nie wchodzi. ale problem olega na tym, ze w pracy mamy odbiornik, w ktorym odbiera tylko to wlasnie radio...no i problem. ostatnio jednak udalo sie nam zlapac rmf fm i choc odbior na tym naszym sprzecie taki sobie, to slychamy tego.
powiedzcie mi, czemu radio lomza nadaje te mdlawe przeboje i to kilka razy dziennie te same? czemu nie zmieniaja ich na cos fajniejszego, czy ja wogole sie kiedys doczekam zmiany??

hahahaha

a moje kolezanki, po skonczeniu I LO i idac na studia (choc konczyly z bardzo dobrymi wynikami szkole i nie mieli klopotow z nauka), idac na studia mieli ogromne klopoty, jak sie okazalo, ze bardzo wiele osob zaliczylo dno list przyjetych, a reszta doczlapala sie ledwo do polowy, malo kto skonczyl tam, gdzie by chcial...

to moze jednak nie jest dobra szkola, jak o niej trąbią wszędzie ? (moze rankingi kłamią :> )

to może cos zaproponuj... :D ...ja się zgadzam.... :)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ta odpowiedż mi nie wystarcza - bo chyba oni pisza na lomza.info i to wlasnie ich pytalem. A ja tylko jestem uzytkownikiem 4lomza - choc jest cos takiego jak - patrz wyżej starszy wątek - albo wyszukaj - czasami z tego korzystam. Czekam na odpowiedz od waldemara i bibilofila albo 2 w 1

Emu : ja pisalem o tegorocznych absolwentach.. popytaj sie wsrod nich, ilu z nich sie dostalo tam gdzie chcialo... mozliwe ze kiedys bylo inaczej. Wszak nazwyno I LO ELITARNYM, przeciez nie bez powodu :) Napewno byli w niej ludzie, ktorzy bardzo dobrze pozniej poradzili sobie na studiach :>

Moja mama kończyła I LO, gdy było tylko jednym LO w Łomży. Potem trafiła raz jako nauczyciel na egzaminy wstępne. Dyr. Zdanowicz chwalił się przed wszystkimi nauczycielami z podstawówek, iż każdy absolwent tej szkoły dostał się na studia stacjonarne, gdzie chciał. Mama wskazała na siebie i powiedziała, że nie ona. pan dyrektor zaś na to, że to nie możliwe, widocznie nie kończyła tego ogólniaka. A tak w ogole mama fatalnie wspomina tę szkołe: sprawdzanie pochodzenia uczniów i stanu ich kasy, zarozumialstwo nauczycieli (bo uczą w I LO), przerost formy nad treścią. Ale to było dawno więc nie wiem jak jest teraz.

Ja chodzę do I LO i wcale nie jest to taka zła szkoła, jak niektórzy mówią. Fakt, że jest paru tępych nauczycieli, paru bez talentu pedagogicznego, inni mają chore ambicje itp. Jest jednak cała masa świetnych "sorów", a jak wiadomo nigdzie nie jest idealnie. W szkole panuje dosyć przyjazna atmosfera, nie ma terroru jak niektórzy twierdzili, a jeżeli się nie olewa nauki i nie ma zatargów z nauczycielami, to można tę szkołę przejść prawie bezstresowo.

Zastanawiający był jednak fakt, że podczas ogłaszania wyników rekrutacji do klas pierwszych w II LO przy każdym nazwisku ucznia była podana liczba uzyskanych punktów, natomiast w I LO wywieszono same nazwiska. Już samo to daje do myślenia. Bo przecież Szanowny Pan Dyrektor na każdym zebraniu powtarza "jak bardzo ceni sobie rodziców..."

mnie np. interesuje jak sie ludzie bawili (rowniez polo). nie bylam na tej imprezie niestety, wiec chce wiedziec jak bylo

Co Ty możesz wiedziec o słuchaniu radia ?? Z tego co wiem to radio BAB ma najwiekszy wybór muzyki każdy znajdzie tutaj coś dla siebie i np klubowicze nie musza w piątki chodzic na dyskoteki tylko mogą pobawic sie przy radiu. Jesli nie odpowiada Ci ten typ muzyki posłuchaj sobie innych audycji mi sie podoba w babie każda audycja no po za muzyka która lecie w dzień (ale też trzeba przyznac że juz jest lepsza niż kiedys) pozdrawiam wszystkich słuchaczy i pracowników radia BAB oby tak dalej Ps. Zmiencie muzyke na nowszą w dzień ;-)

Dnia 25-09-2003 roku została przeprowadzona kontrola nadajników radiowych zlokalizowanych na terenie miasta Łomża.

Oto ogólne wyniki tych badań które nie są publikowane do wiadomości publicznej:

Parametry pomiarów dla częstotliwości skanowanych - lokalizacja Łomża dla modulacji częstotliwości (FM)

87,90 - według przyznanej koncesji 1,0 kW - Moc jest zgodna

88,80 - według przyznanej koncesji 1,0 kW - Moc nie jest zgodna

97,50 - według przyznanej koncesji 0,1 kW - Moc nie jest zgodna, sygnał nie stoi w częstotliwości

101,30 - według przyznanej koncesji 1,0 kW - Moc jest zgodna

103,60 - Według przyznanej koncesji 10 kW - Moc jest zgodna

Pomiary będą powarzane w połowie października , radzę rzeglądnąć nadajniki.

Z pozdrowieniami życzliwy , były mieszkaniec , pracownik URTiP

Witam.

Dzisiaj po godzinie 11 gościem Radia BAB będzie Zastępca Prezydenta Łomży, Marcin Sroczyński.

Temat Ratusza często jest poruszany na Forum. Dlatego bardzo chętnie zadamy naszemu gościowi pytania pochodzące od Forumowiczów. Możecie przysyłać Wasze pytania na adres radio@radiobab.pl lub przekazać je telefonicznie dzwoniąc pod numer 215 11 13. W trakcie programu, od godziny 11.15, nasz gość będzie także odpowiadał, na żywo, na pytania słuchaczy. Telefon do Studia 215 11 18.

Czekamy na Wasze pytania do Marcina Sroczyńskiego, Zastępcy Prezydenta Łomży

Pozdrawiam

Paweł Wądołowski

W temacie zrobiłem tzw "literówkę" w nazwisku Zastępcy Prezydenta, Marcina Sroczyńskiego.

Pana Sroczyńskiego i Forumowiczów przepraszam za pomyłkę.

Paweł Wądołowski

°°°°°°°°°°
... evaa ...

może "hołdy" ?

---
PGG

...dziś sobie skoczę na basen... :)

jestem - precz ze strupieszałym dyrektorem

o jaki wpis ... a jak to mozliwe ze 88,80 ma wieksza moc według tego co pisze a 97,50 dalej slychac z każdej strony kilkanascie kilometrow poza miastem ? przy czym 88,80 szumi

°°°°°°°°°°
... evaa ...

eh... co by duzo nie mowic temat kontrowersyjny
moze opisze swoje wrazenia o ILO, jako ze ucze sie tam juz 5. rok (liczac z gimnajum) to moge opisac w jak najbardziej wiarygodny i obiektywny sposob :)) zaczne po kolei:
1. stres - szkola nie jest stresujaca.... to ze jakakolwiek szkola jest stresujaca jest rownowazne z tym ze wiekszosc uczniow jest zestresowanych a tak w ILO nie jest, prawde mowiac znam jedynie kilka osob (a znam duzo ludzi) ktore "nie wyrabiaja" psychicznie i dla ktorych pobyt w szkole jest dolujacy, oczywiscie podejscie do szkoly/nauki zalezy indywidualnie od czlowieka, np. ja podchodze do szkoly zupelnie bezstresowo i wcale nie mam problemow z nauka... przykladam sie do dwoch moze trzech przedmiotow (czyli odrabiam prace domowe) ;)) a reszte zupelnie olewam, prace domowe odrabiam w szkole a do klasowek ucze sie 10min, moim zdaniem nalezy znalezc tzw. zloty srodek bo ani zupelna olewka ani totalny stres i nie wroza dobrze naszej przyszlosci, stres jest w kazdej szkole/pracy tylko kazdy czlowiek inaczej sie do niego ustosunkowuje, zawsze gdy ktos mi mowi ze ILO jest stresujaca szkola pukam sie w czolo i probuje to zrozumiec, bo jak moge sie do tego odnies jesli wszyscy dookola sa zadowoleni......
2. nauczyciele - do nich naprawde nic nie mam, niektorzy oczywiscie sa wredni i probuja popsuc wszystkim nastroj ale tak jest we wszystkich szkolach, poza tym nalezy im to wybaczyc... w koncu to "tylko" nauczyciele :)))
3. dostawanie sie do szkoly w tzw. 3-4 turze - nie zaprzecze w ILO cos takiego ma miejsce mysle ze zwykle na 190 przyjetych osob jakies 7-10 jest przyjetych na podstawie osobnego kryterium, lecz ILO pod tym wzgledem nie wybija sie posrod lomzynskich szkol.... zarowno w I, II, III znam ludzi ktorzy dostali sie do szkoly po znajomosci, w ekonomie takze sa ustalane dla niektorych osobne kryterium ale tam wiekszosc takich przypadkow to po prostu dobre osiagi w sporcie..... i nie wazne ile mialby punktow z egzaminu jesli jest dobry/dobra w kosza albo siatke to tak czy siak do ekonoma sie dostanie..... mysle ze ani nie nalezy generalizowac ze w ILO przyjecia zaleza od starych ani takze upierac sie ze ten "problem" istnieje tylko w ILO, bo jesli chodzi o krytykowanie szkol to ILO zajmuje "pierwsze" miejsce... ale zastanawiam sie czy wszystkie krytyki sa uzasadnione.......
bardzo mi przykro ale punkty 4. dyrektor 5. ludzie w ILO 6. elyta i inne omowie pozniej bo mam waznejsze i ciekawsze rzeczy na glowie.... dla wszelkiej jasnosci... nie jest to nauka lecz lektura ksiazki :)))

ps. bylbym zapomnial... chcialbym tylko napisac ze ILO jest chyba najkulturalniejsza lomzynaska szkola, bo uczniowie wiedza jak sie zachowywac w roznych sytuacjach, w szkole nie ma zadnych drechow... a i "super ziomali" nie ma za duzo, najlepiej mozna to bylo zauwazyc podczas otrzesin i slubowania chociazby w IILO.... chociaz wiedzialem ze moglem ubrac sie jak chcialem wolalem zalozyc garniak a gdy zobaczylem tych wszystkich ludzi w dresach, koszulach, adidasach i bluzach pomyslalem ze dobrze zrobilem, jak sie pozniej okazalo moi znajomi z pierwszego tez przyszli pod krawatami...... szkola ma uczyc ale i wychowywac... a roznie to bywa w szkolach srednich lomzy.....

Zbych

Leszek zastanów się jak się pisze 'drzwi' zanim zaczniesz poprawiać innych :) , co do skrzynek miałeś rację dizo trochę się pomylił ale masz rację KAŻDEMU może się zdarzyć :)

Grzesiek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org