Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Po wejściu Polski do UE, Polscy celnicy stracą pracę !!!! |
Leszek, Twój żal jest uczuciem bardzo osobistym czyli subiektywnym. Mnie nic do tego. Musisz jednak zgodzić się ze mna, że sfera odczuć nie powinna być obszarem, w którym się różnimy. To najzwyczajniej nie jest możliwe, przy odrobinie tolerancji. Pozdrawiam Bratniak
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Po wejściu Polski do UE, Polscy celnicy stracą pracę !!!! |
jak sie do tego ustosunkować: "Witamy na Łomżyński niezależny i bezstronny serwis informacyjno - biznesowy obszar rejestracji. Musisz mieć 0 lat lub więcej lub mieć pozwolenie rodziców na zarejestrowanie się tutaj. Musisz mieć 0 lat lub więcej lub mieć pozwolenie rodziców na zarejestrowanie się tutaj. _OVER13a _OVER13b (Klikając na ten link potwierdzasz, że masz 0 lat lub więcej lub masz pozwolenie rodziców na zarejestrowanie się tu.) _UNDER13a _UNDER13b" ? Zgodnie z logiką matematyczną? Qufer
|
|
Leszku, bądź cierpliwy, a dowiesz się jeszcze ciekawych rzeczy. Może warto skorzystać z doświadczeń tych którzy coś wnieśli do historii Łomży i historii polskiej kultury fizycznej oraz przyczynili się do podtrzymania polskości na terenie Królestwa Polskiego? Bratniak
|
|
skonczyłem i uważam że dobra szkoła jest. Był?? No był, mam nadzieję, że jest nadal. Qufer
|
|
dzieki za pozdrowienia, tym, ktorzy cos robia w Lomzy :) ja niedlugo zbuduje bombe i powysadzam tych, co nic nie robia :> albo robia to zle... od razu Lomza bedzie ladniejsza :>
|
|
......chętnie bym się wybrał na jakąś wspólną rowerową imprezkę :P, z tym że mam problem z rowerem, poprostu uległ awarii. W zwiąku z tym proszę o podanie adresu do jakiegoś dobrego i uczciwego serwisu rowerowego :)
|
|
A tak przy okazji, to smiesza mnie strasznie rodzice uczniow I LO (nie wiem jak jest w innych przypadkach), ktorzy dopoki dziecko jest w szkole opowiadaja jaka to dobra szkola i podlizuja sie nauczycielom ile sie da, a jak dziecko zda mature to mowia , ze tej szkole nic nie zawdzieczaja poczym .... kolejne dziecko znowu idzie na Bernatowicza. Gdzie logika? Jest w Lomzy jedna pani, ktora na korepetycjach opowiada uczniom I LO jaka to ich szkola jest okropna, poziom niski, nauczyciele niewykwalifikowani itp itd, a dziecko poslala wlasnie tam. --- PGG
|
|
Jeszcze czegoś takiego jak dzisiaj nie widziałem. KOncert zorganizowany z pełnym profesjonalizmem. Bravo!!!!!!! A BLUE CAFE zagrało i zaśpiewało bardzo bardzo dobrze. Myślę, że Pan Borowy, ze swoim nagłośnieniem może schować się głęboko w jakieś piwnicy. Słowa piosenek wszystkie zrozumiałe, a dźwięk przepięknie czysty i soczysty. To była impreza roku - moim zdaniem. Sztuczne ognie - to tzw. wisienka na czubku tortu. Było bardzo fajnie Nigdy jeszcze tak super się nie bawiłem. Serdeczne podziękowania dla sponsorów głównych, czyli Browaru i Pepeesu A może tak impreza cykliczna na każdą rocznice powstania. Przecież akcje idą w górę, to i lepiej finansowo zaczyna stać browar. Bravo, jeszcze raz bravo.
|
|
a może by tak panowie posłowie obcieli sobie pobory o te 22% grzesiek
|
|
A kogo to obchodzi ze sie jeszcze tak super nie bawiłes. Zachowaj te uwagi dla siebie. Prowokacja
|
|
ralph: jesli chodzi o serwisy w Lomzy to ja polecam tylko i wylacznie "Borsuka" na ul. Dlugiej (w bramie). bylem w kilku serwisach i goscie nie przykladaja sie za bardzo do rzeczy, a Borsuk jest spoko (bardzo solidny i dokladny), choc w kazdym rowerze chce centrowac kola :) michal
|
|
Czesław, pisz dalej, z przyjemnością się czyta. Nie jest to temat do dyskusji, stąd niewielka ilość odpowiedzi, ale wiadomości są cenne. A może 4lomza zamieści Twoje teksty na osobnej stronie? Szkoda, żeby zginęły wśród innych tematów. Jeszcze można by dodać archiwalne zdjęcia i mielibyśmy całą historię Narwi. Co Wy na to?
|
|
Krzysztof ....nie mogę zrozumieć dlaczego reagujesz na moje pytanie tak burzliwie i z taką zaciekłością przecież nie było ono zwrócone w Twoją strone. Powód z którego to byłem bliski płaczu wynika z tego iż jestem osobą bardzo wrażliwą i uczuciową a nie tak jak Krzysztof napisał(a): > ......chyba nad swoim zasobem wiedzy i chęcią jej poszerzania.... w związku z tym uważam że takie stwierdzenie jest nie na miejscu. Chciałbym również nadmienić iż bardzo wzruszylem się historią działalności Towarzystwa Wioślarskiego w Łomży, to były naprawde trudne okresy w ich istnieniu. Wiem to z opowiadań moich dziadków ponieważ znaczna ich część była ściśle związana z działalnością tej grupy - ale niestety pozostały po nich tylko wiosła. Zgadzam się ze <zdzichem> że historyjki te bardzo dobrze się czyta i są cenne dla nas wszystkich (oby tak dalej tylko w innym miejscu). Natomiast chęć obrażania innych forumowiczów przez Krzysztofa wynika z całą pewnością z faktu że czuje on nieodparte pragnienie odbycia stosunku seskualnego z mrówką przy czym pewne warunki predyspozycyjne na to mu nie pozwalają (a jakie...? domyślamy się chyba wszyscy) stąd ta agresja !!!
|
|
Franki - a kogo obchodzi twój komentarz. Zostaw go sobie
|
|
Robzet Chyba coś jest na rzeczy z tą kapuchą, ale to nie zależy tylko od szkoły. Część dzieci "kapuścianych" rodziców rzeczywiście buja się ponad miarę. Pozostali, mniej faszerowani, są naprawdę w porządku. W tych czasach nie da się chyba uniknąć takiej dwoistości, skoro bigos gości w głowach tak często. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Treść powyższego postu można matematycznie ocenić, iż jest wprost proporcjonalna do poziomu inteligencji jego autora...... ".......blebleble....kiedy ten serial się skończy tzn ile odcinków jest przewidziane, czyżby " Moda na sukces "" "Zgadzam się ze <zdzichem> że historyjki te bardzo dobrze się czyta i są cenne dla nas wszystkich" Ktoś tu ma problemy z samym sobą .......
|
|
ale ta policja to zaj...ty temacik, co? czemu nie zadacie pytania czy radny "radzi" jak trzeba, czy uczeń uczciwie się uczy? gliniarz to też jedynie człowiek, a nie naiwny superman i wszechwiedzący. wszędzie są jakieś s..syny! tym niebieskim, którzy po prostu pracują robi się na pewno niedobrze na widok takich znawców, jak ci, którzy zaczęli tę dyskusję... nie ma już poważniejszych tematów?
|
|
Widocznie cie skoro odpowiedziałes. Ps. Traktujcie moj poprzedni wpis z przymrużeniem oka.
|
|
bawiłem się wspaniale.... na koncercie Blue Cafe ( szkoda że płatnie) ale impreza była wspaniała. Moje odczucie było jednoznaczne, ze Browar Łomża chciał koniecznie pobić rekord 45 - lecia ŁSM, czego dowodem był pokaz sztucznych ogni dłuższy o 10 minut. Jednak w mojej pamięci pozostanie najwspanialsza impreza ŁSM a Browar Łomża idealną kopią tej imprezy Tiger
|
|
male pytanie. nie znalaz ktos moze siemensa s35i w kolorze srebrnym? poszukiwany zywy lub martwy. albo chociaz karta sim, bo jest na niej kilka potrzebnych numerow.
|
|
powtórzę tylko Zdanowicz = stary komuch , czas na zmiany!!!!!!!!
|
|
Ja też bawiłam się wyśmienicie! Zbych
|
|
W styczniu 1902 r. program wieczornicy tanecznej z koncertem stanowiła wykonana przez orkiestrę uwertura Nikisza, a także duet na dwa kornety z akompaniamentem Schumana, polonez Kurpińskiego wykonany przez chór męski, pieśń ludowa "U naszego Pana", występy chóru mieszanego, śpiew solowy panny S. Szczukówny oraz deklamacje panny Bortnowskiej. W lutym 1902 r. zakupiono w Warszawie bilard. Corocznie tradycyjnie organizowano choinki dla dzieci, bale sylwestrowe i bale przebierańców w karnawale. W lutym na zakończenie karnawału odbywała się zabawa zwana "śledzikiem". W 1902 r. zabawy odbywały się co dwa tygodnie w czwartek. Na pierwszych zabawach przygrywała orkiestra wojskowa wynajmowana z rosyjskiego pułku. Później ze względu na duże koszta zrezygnowano z niej, a zabawom towarzyszyło granie wypożyczonego odpłatnie fortepianu. Zabawy u wioślarzy nazywane "podwieczorkami tańcującymi" miały uznaną renomę w Łomży. Gromadziły one po kilkadziesiąt osób. Podczas tych spotkań panie występowały w strojach wizytowych, a panów obowiązywały fraki lub tużurki. Były różne miłe dla uczestników atrakcje. Do stałego zwyczaju należało witanie i wręczanie kwiatów przez prezesa Towarzystwa damie, która jako pierwsza przybyła na zabawę. 12 IV 1902 r. bukiet kwiatów z tej okazji otrzymała panna Wanda Bereza. Zawierano znajomości i przyjaźnie, a niektóre z nich przekształciły się w związki małżeńskie. Podczas adwentu rezygnowano z tańca, a słuchano muzyki, śpiewu, recytacji i prowadzono dyskusje. Latem zamiast zabaw organizowano zbiorowe wycieczki zwane majówkami. Płynięto na łodziach, a osoby dla których zabrakło miejsc jechały na wozach i rowerach. Po powrocie na przystani odbywała się zabawa taneczna. Studia Łomżyńskie cz.V cdn. .............................
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |