Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podział w PSL związany ze stanowiskiem w sprawie integracji z UE. |
I LO było i jest dobrą szkołą, ale schodzi na coraz niższy poziom. kiedyś szła tam młodzież ambitna - teraz idzie bogata, a to jest olbrzymia różnica. Biedny geniusz nie będzie w stanie podołać składkom dobrowolnym ustalanym w tej szkółce. Przykra sprawa ale ta szkoła jest tylko dla ludzi z kapuchą i choć mógłbym udźwignąć koszty nauki mojego dziecka, nie poślę dziecka do tej szkoły, żeby nie nabawiło się chorób jak zadufanie, wiara w mamonę, itp. Jeszcze kilka lat takiej polityki dyrektora i szkoła zejdzie na psy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podział w PSL związany ze stanowiskiem w sprawie integracji z UE. |
nie konczyłem tej szkoły , nie wiem jak tam jest , moze i szkoda. Ale wydaje mi sie ,że raczej chyba istnieje problem mitu elitarności tej szkoły. tworzony jest przez Pana dyrektora , nauczycieli no i samych rodziców. Ot zwyczajny przez ambicji nad treścią. No ale może i to dobrze. Jezeli to sprawia im przyjemnośc niech się bawią. Zycie i tak zwerfikuje ich zabawę.
|
|
Jestem w posiadaniu niepublikowanych zdjęć /bardzo ciekawych/, wiem równiez kto inne takowe posiada i byłby skłonny je użyczyć. Z czasem mam nadzieję, że dojrzeje i całosciowa internetowa forma publikacji. Narazie chętnych do całosciowego spojrzenia na ten wycinek naszej łomżyńskiej rzeczywistości historycznej zapraszam do kolejnych numerów Studiów Łomżyńskich, poczynając od nr IV oraz do pracy zbiorowej pt. Aksjologia sportu wydanej nakładem Salezjańskiej Organizacji Sportowej Rzeczypospolitej Polskiej w 2001 r. Są dostępne w łomżyńskich bibliotekach. Dziękuję za życzliwe przyjęcie tych informacji z historii łomżyńskiego sportu i życzę dalszej ciekawej lektury.
|
|
Bardzo spodobał mi się pomysł uczynienia ruchu jednokierunkowego na parkingach przy plaży z połączeniem parkingów z obydwu stron drogi do Piątnicy wąskim przejazdem pod mostem. Pomysł ten był wcześniej, kilka miesiecy temu podawany na forum. Oczywiście trzebaby parkingi powiększyć i wykonać przyzwoitą nawierzchnię. Minął wprawdzie sezon plażowy, ale przypomniał mi sie ten pomysł więc uznałem, że warto go przypomnieć osobom zbierającym pomysly do koncepcji zagospodarowania. michal
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |