czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
łomża zostanie pozbawiona szpitala

co za głupi tytuł artykułu ! .. gratuluje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: łomża zostanie pozbawiona szpitala

ale dokladnie w ktorym miejscu w nowogrodzie

chyba to bedzie na ulicy poleglych jeden tam jest w nowogrodzie zlom wiec napewno znajdziesz

Chyba naprawdę czas pakować manatki z tego miasta... Poraża mnie wszechobecna głupota!!! Jeden gość wyjeżdża z tekstem, że zazdroszczę pieniędzy za dzierżawę, drugi przedstawia tezy o szkodliwości lodówki. Typowe polactwo!! Cieszą się, że będą mieszkać w gnoju i gdy ktoś robi ich w wała. Na niczym się nie znają, nic nie mają w tym temacie do powiedzenie, ale muszą wtrącić 3 grosze i dowalić temu co przedstawia rozsądny argument poparty badaniami naukowymi. Jeszcze niedawno czytałem na forum jak jakiś tutejszy pigmej opiewał z zachwytem jaka to wspaniała inwestycja i jak nam wszystkim będzie się lepiej żyło, bo wiatrak zacznie się kręcić....i prund będzie tani... Jak wybetonujemy w lesie klepisko 500m x 500m to będzie nam się żyło lepiej? Jedno jest prawdą... CHAM musi triumfować !!! CHAMSTWO zawsze pochłonie i stłamsi rozsądek..!!!

a w jakim wieku przyjmowane są dzieciaczki do tego żłobka i jaki jest koszt?

no na poleglej to nie ma zlomu takiego oficjalnego tam, jest tylko na chyba podmiejskiej

I taka nutka jeszcze mi sie przypomiała :)http://www.youtube.com/watch?v=G_Uoi19Bv20Omanio :):):)

facmen

@dwudziestoparolatka1 - nie wiem jak egzaminator może Cie usadzic na egzaminie teoretycznym :P

Łuk to prosta sprawa, jeśli masz dobrego instruktora, to powinien Ci pokazac bardzo dobry sposób na zrobienie łuku. Reszta na placu nie powinna byc probleme. W mieście radzę się nie spieszyc, czas działa tu na twoją korzysc, jednak nie radziłbym jechac 30 km/h :P Klucz do sukcesu to brak stresu. Przecież to tylko egzamin na prawo jazdy :)

Oczywiście kolega algeroth zapomniał dodać, że jak odpala elektryczny bojler, aby umyć się w sobotę na milano, to chcę mieć cieplutką wodę niezależnie od prędkości wiatru.... a tutaj flaut..... panienki z jeziorka na pewno wybaczą "ekologiczny" zapach.

To żeś dowalił - już widać skąd dojeżdżasz :D
Właśnie twoja argumentacja jest godna chama ze wsi - paliłbyś w piecu starymi oponami i własnym gównem, aby tanio.

och marudo,a to dla mnie pioseneczki:)

To już nie chodzi o ptaszki czy robaki w ziemi, które i tak wszyscy mają gdzieś. Poczytajcie o wpływie infradzwięków na człowieka, bo o to myślę autorowi chodziło zakładając temat.

Kasia..

Z całego serca polecam Ci II LO. Za dwa tygodnie kończę tam naukę (niestety :( ) i lepiej wybrać nie mogłem. Świetna atmosfera, mega ludzie, nauczyciele też są spoko.

Więc wybierz II LO :D

algeroth
Poczytaj jaką długość ma fala z przedziału 1 do 20 HZ częstotliwości. Min bezpieczna odległość to 10 km.

Kasia..

agencje reklamowe

2 lo

Uwaga!!!

Istnieje podejrzenie, graniczące z pewnością, że nie wszystkie szkółki grają fair.
W związku z tym, zgodnie z piłkarskim porzekadłem "gramy tak, jak nam przeciwnicy pozwalają" zalecam taktykę kontrofensywnego "pączkowania" głosów.

Koledzy i Koleżanki w postach powyżej wyjaśnili metodę jak to się ROBI
Wiem, że są rekordziści o średniej 100 głosów na dzień...szacunek, kto śledzi wpływające głosy ten wie, którzy to :)

Ode mnie dziś +50

ZWALNIAMY WSZELKIE HAMULCE !!!

Do pierwszej setki brakuje nam ok 7 tys głosów

CZAS NADRABIAĆ ZALEGŁOŚCI

juz poszla wiadomosc marek12

Witam.Jestem zainteresowany podjęciem pracy w tej firmie. Czy możecie mi pomóc i doradzic czy warto jest się starać i czy są jakieś wymagania aby dostać się do tej pracy?

jak wejdziesz w starsze wiadomosci to juz taki temat byl wiec zajrzyj i poczytaj - nic sie nie zmienilo

Gdy poziom ciśnienia akustycznego przekracza wartość 140 - 150 dB, infradźwięki mogą powodować trwałe, szkodliwe zmiany w organizmie. Możliwe jest występowanie zjawiska rezonansu struktur i narządów wewnętrznych organizmu, subiektywnie odczuwane już od 100 dB jako nieprzyjemne uczucie wewnętrznego wibrowania. Jest to obok ucisku w uszach jeden z najbardziej typowych objawów stwierdzonych przez osoby narażone na infradźwięki. Jednak dominującym efektem wpływu infradźwięków na organizm w ekspozycji zawodowej, jest ich działanie uciążliwe, występujące już przy niewielkich przekroczeniach progu słyszenia.
http://www.ciop.pl/6541.html

Dlatego nikt nie wyda pozwolenia na budowę tak wielkich wiatraków zbyt blisko siedzib ludzkich, a w takiej odległości w jakiej znajduje się ten pod Łomżą nikt nie może doznać żadnego uszczerbku na zdrowiu.

Ciekawe co mają powiedzieć ludzie mający tramwaje 20m za oknem - pewnie protestują całe dnie bo w nocy piszą elaboraty na temat zagrożeń związanych z hałasem i prądem.
Poza tym - czy komin MPC-u zatruwający wszystko w okolicy jest lepszy? Ktoś to badał?
Odnoszę wrażenie, że nam zawsze jest źle, nic się nie podoba. Jesteśmy Anty... Takie za! a nawet przeciw. Szczególnie źle jest wtedy, jak sąsiad ma lepiej ( albo ma więcej pieniędzy). Polecam modlitwę prawdziwego Polaka wg. Adasia Miałczyńskiego z pewnej komedii.

Jeszcze 15 lat temu śmieliśmy oglądając filmy USA, w których pokazywano klimatyzatory w oknach. Dziś każdy latem docenia klimę. Chcemy tego i nas już nie śmieszy.
Telefony komórkowe są potrzebne, ratują życie, pozwalają na szybszy rozwój. Pamiętacie pierwsze protesty przeciw telefonii komórkowej? Kury nie będą niosły, krowy nie dadzą mleka, dzieci będą niepełnosprawne. Teraz każdy ma przekaźnik WIFI w domu (na własne życzenie) telefon z WIFI i bluetoothem (na własne życzenie) i czasami CB radio w samochodzie (również na własne życzenie).

Taka jest kolej rzeczy. Natomiast argument, że to jakieś złe firmy zarabiają? Niech zarabiają. Po co im zazdrościć. Dzięki ich zarobkom wszyscy mamy lepsze komputery, samochody, lodówki, internet i komfort życia. Niedługo będą jeszcze inne inwestycje "groźne" dla człowieka np. elektrownie słoneczne. Prąd jest niezbędny w każdym aspekcie życia - sprawdźcie na ile czasu starczy nam jeszcze zasobów ropy na świecie. Króciutko. Węgiel niestety nie jest rozwiązaniem - podobnie jak przedwojenna nafta. Pozdrawiam.

Mimo wszystko autorka ani razu nie odpowiedziała w temacie, nie wiem czy to co napisaliśmy pokrywa się z rzeczywistością jeśli chodzi o jej przypadek czy poczuła się dotknięta wypowiedziami, moje nie miały zamiaru nikogo obrazić a już na pewno nie autorki tematu bo nie mam pojęcia jak sytuacja wygląda u Ciebie, podałem tylko przykłady z własnego doświadczenia. Są też sytuacje odwrotne gdzie porządne dziewczyny trafiają na prostaków zostają skrzywdzone i bywa też tak, że potrafią zmienić swoje nastawienie do spraw sercowych o 360 stopni. Sam kiedyś zostałem "zraniony" przez kobietę dla której byłem gotów skoczyć w ogień, związek trwał długo wtedy dostałem niezłego kopa od życia ciężko było mi się pozbierać a po wszystkim przez jakiś okres czasu nie potrafiłem albo raczej nie chciałem wiązać się z porządnymi dziewczynami i zabawiałem się wybierając te bardziej rozrywkowe ;) Jednak na szczęście udało mi się pozbierać ale do dziś uczucia biorę na dystans, bo w związku ta strona, która kocha bardziej jest na pozycji przegranej :)

ale to żadne usprawiedliwienie że w kilka sekund, (u) a (ó) to poważny błąd. Z pośpiechu można ó napisać co najwyżej przez o. Własciwie to już nie mam ochoty czytać, bo za bardzo bolą oczy :)

Podaj mejla.

to jest własnie małostkowość żeby nie powiedzieć Polskie piekiełko,
Zazdrość nienawiść i wszystko w z tym związane.
Wiatraków powinno być więcej, więcej i jeszcze raz więcej, ale nie koniecznie pod oknami domów.

Czy musimy uczyć sie na własnych błędach, przecież cała europa stoi wiatrakami i świat sie nie zawalił.

marudo

he he przyjmuje wyzwanie :-)

-
Czy każdy kraj może mieć swojego führera ?
Make America Great Again (Uczyńmy Amerykę znów wielką)

to na początek

http://www.youtube.com/watch?v=T-b6IywUgwg&feature=related

facmen

Ha! Infradźwięki nie dzielą ludzi na zwolenników i zawistników. To tak w skrócie odnośnie zdychania.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org