Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łotrostwa ciąg dalszy |
A zastanawialiście się ludzie, skąd się ta agresja bierze? Ano z amerykańskich filmów, które pokazują , że zabicie człowieka - to taki pikuś, po którym mozna spokojnie strzelić piwko. W których pokazywane jest przekonanie, że jak jesteś dobry - to znaczy, że głupi i trzeba ciebie zniszczyć. A te bajki japońskie, które oglądają pampersiaki: żeby wprowadzić pokój - trzeba ZABIĆ wrogów. A te gry komputerowe, które uczą zabijać, bo za to dostaje się punkty. A potem taki małolat, który nie odróżnia gry od realu krzywdzi drugiego, bo chce zobaczyć "jak to jest". I pewnie potem szuka klawisza "enter", żeby zabity się podniósł i dziwi się, że się tak nie dzieje. A co wy na to? Zbych
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łotrostwa ciąg dalszy |
podczas kolejnych prób reanimacji tego wątku wyskakiwały "błędy na stronie" ponawiam pytanie: w jakim stuleciu żył Pan Erwin Dąbrowski KIM BYŁ Pan Erwin Dąbrowski (czym się wsławił)
|
|
A ja już dawno przeczytałam sobie angielską wersję. Polską zaś kupiłam zupełnie bez problemu i żadnej kolejki w przydomowym kiosku. :)
|
|
Agent22 nowy Prezydent i nowe ustawy, a co do tego to sie troche z tobą zgadzam ale nie napewno w 100% ale co im dadzą te pieniądze ? szczęscia napewno nie.
|
|
Do ryskago zgadzam się z Tobą to kolejna reklama stacji . Zbych
|
|
Ciekawe czy zrobia !
|
|
Budowali ronda kompaktowe, większość z uczesników forum była na nie, ( a to za małe ,a to za blisko siebie, a to niepotrzene wydawanie naszych pieniędzy) a tymczasem ronda te całkiem dobrze zdają egzamin. To samo z rondem w Piątnicy. Jeszcze nikt nie wie jak ono będzie wyglądać, a już Tir-y będą się łamać, to rondo będzie malutkie. Od kiedy jeżdżą Tir-y z Drozdowa lub do, jeżeli jest remont mostu, zdarza się że czasem przejedzie z jeden. Jeżeli jadą z Łomży na Białystok to na pewno trasą na Zambrów. Jak jeździli w ubiegłym roku, kiedy prowadzony był remont grobli i mostu, cały ruch odbywał się tamtą trasą. Jakoś żaden Tir nie złamał się. Więcej optymizmu drodzy forumowicze. Pozdrowienia. Zbych
|
|
Subject: Nowa ramówka TV Trwam. **TELETURNIEJE** "Różaniec z gwiazdami" "Jaka to modlitwa?" "Jeden z dwunastu" "Szansa na odpust" "Od Torunia do Opola" "Intifada" lub "Diecezjada" lub "Parafiada" (jeszcze nie wybrano ostatecznego tytułu) "Wielka Msza" "Ananasy z mojej parafii" "Miliard w Ambonie" "Diecezja należy do ciebie!" "Berety do mety" "Jedno z dziesięciu przykazań" "Najsłabsze ogniwo" - krótki poradnik z cyklu „sam napraw swój różaniec” "Big Brother bitwa" - bonifratrzy vs. franciszkanie "Śpiewające organy" "O dwóch takich, co ukradli księżyc" - biograficzny "Idź na całość" - czyli poradnik jak wypełnić przekaz pocztowy **TALK SHOW I REALITY SHOW** "Jestem jaki jestem" - reality show w domu o. Rydzyka "Prałat Ja****ski Show" "Co za adwent!" "Z wizytą u Was" - program kolędowy. "Parafia należy do Ciebie" "Zakrystia” - dokument jak powstaje msza "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" - program Wielkiej Inkwizycji "Miliard na tacy" **SERIALE** "Pensjonat pod Toruniem" "Parafia na peryferiach" - serial Nowa seria wzorowana na "Pierwszej miłości" - "Pierwsza Komunia" "M jak modlitwa" "Świat wg redemptorystów" - reż. Okił Khamidov "Tata, a Ojciec Marcin powiedział... " serial edukacyjny dla rodziców "Strażnik dekalogu" z Chuckiem Norrisem "Sutannah" - serial obyczajowy "Plebania" - a nie, przecież już jest... **PROGRAMY NOCNE** "Telesklep o. Łukasza" "Liga Mistrzów - historia zakonu" "Moherowe igraszki" - audiotele z nagrodami "TRWAM - wkręca" "Purpurowy kapturek" - bajka dla (starszych) dzieci "Tygodnik Mocherowego Spokoju" "Czarny pijar" - nowy magazyn detektywistyczny "Moherowa landrynka" **PROGRAMY HOBBYSTYCZNE** "Podróże kulinarne siostry Alfredy - pieczeń licheńska" "Mo' Hair" - program o najnowszych, światowych trendach w nakryciach głowy i fryzurach "Darz Bóg" - program łowiecki - odcinek o polowaniu na jelenie. "1001 rzeczy które można zrobić z moheru" - drzwi balkonowe "Samo szycie" - kurs robienia moherowego beretu "Siostro, po prostu gotuj" - program kulinarny siostry Eutanazji.. "Katechetyczne podróże Ojca Rydzyka" "Wacha do Maybacha" - magazyn moto **PONIEDZIAŁKOWE MEGAHITY** "Lord of the rings - The Bishop" "Moherowa podszewka" "Allo, allo, kto się do nas dodzwonił?" Koncert zespołu "The Redemptorists" - gościnnie Zbigniew Wasserman na bongosach **PROGRAMOWY INFORMACYJNE** "Inforeformacje" "Telekuria" "Pana rama" "Purpurowe Forum" - program publicystyczny "Ogłoszenia paranormalne" "Tour de Częstochowa" - Studio Sport - relacja z wyścigu pielgrzymek "Zaćmienie słońca nad Toruniem" - program popularno naukowy. **PROGRAMY DOKUMENTALNE** "Zbuntowany anioł" - historia Macierewicza "Ministrant" - pierwszy krok kariery parlamentalnej "Nowoczesna Genetyka - czy można braci bliźniaków połączyć w jeden organizm?" "Ziarno" - reportaż z Mennicy Państwowej "Idź precz Darwin" - program o kreacjonizmie "Z kamerą wśród kaczek" - film dokumentalny o historii najnowszej Dzisiaj wieczorem zapraszamy Cię na przedpremierowy pokaz znanego klasyka czyli kultową sztukę w wykonaniu młodych studentów seminarium pod tytułem: "Matrix V - rekolekcje "
|
|
Bez przesadyzmu!!. Miejsca tam trochU jest a sygnalizacja świetlna już dawno !!.
|
|
MaYkel - nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Jeżeli młode pokolenie od etapu pampersiaka jest wychowywana w przeświadczeniu, że pięść rozwiązuje wszelkie problemy i że można bezkarnie krzywdzić ludzi - to jest i będzie źle działo się w kraju. Zobacz, że w TV rzadko pojawiają się filmy i programy pokazujące inny system wartości niż przemoc i śmierć. Zgadzam się z Tobą, że takie rzeczy łatwiej się sprzedają, są wyrazistsze w przekazie, niestety. Ale nie ma ptrzeciwwagi, która pokazałaby, że można inaczej żyć. Mówisz o potzrebach brutalnych emocji - ja pytam - skąd się takie potrzeby biorą? Co o tym sądzisz? rudy błazen z druhem
|
|
Sa tunele podziemne.Wiem napewno ze tam gdzie stoi hotel polonez tam byl kiedys kosciol.Wtym miejscu jest podziemne przejscie pod narwia na forty.Moj ojciec opowiadal ze w bunkrach carskich schodzil jako mlody chlopak do 2 pietra w dol.Wiec ci co pisza ze niema sa w bledzie.
|
|
Któreż to progi są według was za wysokie? Jeżdżę samochodem po Łomży i o żaden nie zaczepiłem. Chyba, że chamujecie tuż przed progiem, a amortyzatory nadają się tylko do ozdoby. Ale to właśnie na takich szoferów co spokojnie 100 m przejechać nie potrafią i takie auta są te progi. A może to jakiś próg, którego nie znam, gdzieś w jakimś podwórku?
|
|
Malachit, gdzie ty tam widzisz sygnalizację?
|
|
Finka, ja nie twierdze, że nie masz racji, wręcz przeciwnie jest dużo prawdy w tym co piszesz, tylko że poprostu stwierdzenie że całe zło wynika z brutalnego przekazu medialnego wydało mi się za bardzo uproszczone. A skąd się bierze potrzeba brutalnych emocji? Myślę że z nikąd, rodzimy się z nią, człowiek w końcu jest drapieżnikiem. W przeszłości tego typu popędy były wykorzystane np. podczas walki o pożywienie, a teraz gdy nie ma takiej potrzeby, jednostki słabe nie radzę sobie z utrzymaniem swych popędów na uwięzi. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to co pisze też jest w dużym stopniu uproszczone. Problem jest na pewno bardziej złożony i niebagatelne znaczenie ma to jak jesteśmy wychowywani i co jest akceptowane przez społeczność w jakiej się funkcjonuje. Zbych
|
|
reaper to samo mialem napisac bo sam z tego korzystam :)
|
|
"Wiadomo, że każdy w życiu musi sobie jakoś radzić to jeżeli czujesz sie troszeczkę pewniej, czy trenujesz na siłowni, czy trenujesz jakiś sport walki to jest wszystko po to, żeby czuć się pewniej, a szara rzeczywistość, która nas otacza nie jest za miętowa i nie jest wcale tak pięknie jak czasami pokazują w Rowerze Błażeja czy gdzieś tam w innych programach."
|
|
No to niech odważni przejdą sie tym tunelem i na dowód zrobią pare zdjęć wykonanych w środku.
|
|
"Franciszek Lutosławski, ówczesny właściciel Drozdowa, założył w r. 1864 mały browar z roczną produkcją 2 700 rs., w którym wyrabiane piwo takiej sławy nabyło, iż rozwój tego zakładu na bliższą wzmiankę zasługuje. Więcej o Browarze Drozdowo: http://www.lomza.friko.pl/ciekawostki/browar.htm Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Autko sprawne, nic nie kombinowane w zawieszeniu i z 4 osobami na pokladzie zawsze hacze o prog na Wyszynskiego pod "szajsem"!!
|
|
Jak w tym po... kraju można czuć się bezpiecznie ? Nie da się jak może być normalnie jeśli jakiś SK.. wyjmuję klamkę i próbuje strzelać do POLICJANTA a ten goniąc go oddaje strzał ostrzegawczy, zamiast poprostu ZASTRZELIĆ jak psa. Co za prawo że taka męda żyje jeszcze ...
|
|
a ja się zastanawiam dlaczego nie ma ich na najbardziej ruchliwej osiedlowej ulicy SLOWACKIEGO???!!!!!!!!! i jest naprawdę niebezpieczna , bloki stają tak "jak by byk szczał" ,dwa transformatory ,bloki "na ścisk' .Prawdziwy parking tylko na Słowackiego 4 - gdzie pchają się "kto w Boga wierzy" ale mieszkańcy tego bloku nie mają gdzie postawić pojazdu , poniewaz np. 6 nie zgodzila się na parking !!ale teraz z wielka ochota korzysta ,jest trochę miejsca pomiędzy blokami 4-5 ale "paniusia" z kresow nie pozwala zaparkować i mamy non stop Straz Miejska ,ktora lata "jak z pęcherzem" aby kogoś zlapać. JEDNA OSOBA TERRORYZUJE KILKA BLOKOW ,SPÓLDZIELNIE ,I STRAZ - I NIE MA MOCNYCH!!!!!!!!!!
|
|
Wybieram becikowe ;)
|
|
Nasi "wysokopostawieni" zawsze wybiorą nowe więzienie- bo to dla nich inwestycja w przyszłość! I oby tak się wreszcie stało! Zbych
|
|
A skąd wiesz że nie ma ważniejszych zajęć? Ja myślę że ma i że też je realizuje. Przednich szyb nie przyciemniać, szajsowatych żaróweczek i diodeczek nie wstawiać i po problemiku. Chyba że w tym miasteczku Ty jesteś królikiem. Ale jakoś mi się nie zdaje.
|
|
kodeks drogowy i zarządzenia uzupełniające jasno określają jak powinien wyglądać, samochód, które szyby jaką musza mieć przejrzystość, jakie oświetlenie i wyposażenie musi/może mieć samochód... ...nie chcesz się stosować - licz się z "represjami"... Zbych
|
|
Bill cfaniaczek ;)
|
|
miałem podobny problem na windzie. wystarczyło mocniej wsadzić wtyczke od klawiatury do kompa :] a jka nie pomoże to pożycz klawiature od jakiegoś kumpla i sprawdź czy też jest ten problem bo to wg mnie wina klawiatury
|
|
wiecie co oznakowania tych progów to wam powiem że łomża to takie wielkie miasto że nie można zapamietać gdzie są na wlasnym osiedlu?kpina jakaś?przecież jeździcie po nich 2 razy dzienie? troszkę pomuślunku jest potrzebne do jazdy samochodem.a co do wysokości to musze przyznać że jakby były niższe to nie było by gorzej.co do odszkodowań to nie łudziłbym sie.nikt wam złamanego grosza nie da.jedyna rada jechać najwolniej jak sie da i modlić sie że sie uda przejechać.aaaaa jeśli chodzi o pana staszka i pana czesia co układają progi to można sie z nimi dogadać po staropolsku by prog był niższy.w sumie to i tak taniej wyjdzie niż nowe zawieszenie.pozdro 4 all Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |