środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WSI preparowało dokumenty ws. abp Paetza

To chyba nadawca płaci dodatkowo 5 zł i przy wysyłce zaznacza przy wypełnianiu specjalnego druku sprawdzenie przesyłki przez odbiorcę.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WSI preparowało dokumenty ws. abp Paetza

hahahaah ptysiu nie rozsmieszaj ludzi

ptysiu a masz włosy między palcami ??

bo spiero nosi zawsze papieroski...

ja bym byl za kara smierci np. koles dostanie dozywicie albo 140 lat to on sobie zyje za podatki nasze lub naszych rodzicow kasa nie bieze sie z nieba ale szubienice jeszcze sa w niektorych wiezieniach, choc ich by nie uzywali bo to za bardzo drastyczne bardziej wprowqadzenia srodka usypiajacego i spowalniajacego ruch serca az do jest zatrzymania :)

ja bym byl za kara smierci np. koles dostanie dozywicie albo 140 lat to on sobie zyje za podatki nasze lub naszych rodzicow kasa nie bieze sie z nieba ale szubienice jeszcze sa w niektorych wiezieniach, choc ich by nie uzywali bo to za bardzo drastyczne bardziej wprowqadzenia srodka usypiajacego i spowalniajacego ruch serca az do jest zatrzymania :)

no i bardzo dobrze ;] koniec z frajerami którzy chcą łatwo zyskać kase

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Ja bym wykonał.

On może zabijać, więc można zabić i go. Sam na siebie wydał wyrok.

Zbych

Oj bardzo dużo takich rzeczy się dzieje w Łomży

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Jacek16!
Nie znam dokładnego życiorysu Pana Erwina Dąbrowskiego. Kim był?
Był zasłużonym dla Łomży żołnierzem, który walczył w 1920 roku z bolszewikami i walczył też w II wojnie światowej. Zmarł pod koniec XX wieku w wieku ok 102-104 lat. Był oczywiście właścicielem tegoż budynku.

Pozdrowienia.

Zbych

Pytanie zadałem licząc, że może ktoś z forumowiczów będzie miał więcej informacji.
Wydaje mi się jednak, ( o ile nie pomyliłem osoby) , że urodził się jeszcze w XIX w a odszedł w XXI, czyli miał to rzadkie szczęście żyć w trzech stuleciach.
Coś mi też po głowie chodzi, że był uczestnikiem rozbrajania niemców w 1918 r i ostatnim żyjacym towarzyszem Leona Kaliwody. Informacji tych nie jestem pewien, opowieść słyszałem przypadkiem "z trzeciej ręki".....
Może ktoś z Was dotrze do ściślejszych informacji

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org