piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Policzek wymierzony przez PO rękoma Borysewicza w prezydenta Brzezińskiego z PO

Kaziu, masz to nieszczęście, że nie żyjesz w czasach inkwizycji (która do dziś istnieje, ale odebrano jej stosy). W tych czasach uratowaliby Twoją heretycką duszę choć co prawda odbyłoby się to kosztem spopielenia ciała i odebraniem majątku przez Kościół. Ale nic to w porównaniem z wiecznym Rajem Duszy. Jak widzisz, przez tę "demokrację', która nauczyła Cie czytać i myśleć jesteś skończony i szans już chyba nie masz. Przemyśl sobie to i zacznij samobiczowanie...:-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Policzek wymierzony przez PO rękoma Borysewicza w prezydenta Brzezińskiego z PO

niestety niektórych juz ukarał... i lubią sądzić innych po sobie ...

Re: Policzek wymierzony przez PO rękoma Borysewicza w prezydenta Brzezińskiego z PO

Te pieniądze są przekazywane dla szpitali, nawet w naszym jest sprzęt ufundowany przez WOŚP. Owsiak raczej nie napycha nimi sobie kieszeni, bo od lat chodzi w tych samych czerwonych spodniach i żółtej koszuli.
Poza tym chyba lepiej przyjrzeć się sprawie tych 50 mld złotych za które "nasz kochany" PiS chce wybudować ogromny kościół. Po jaką chorobę co roku czepiać się Owsiaka????????? I tak będą grać do końca świata i jeden dzień dłużej.

degreg

Czym ty Panu Bogu podpadłeś, że ci rozumu nie dał?

hehe

Re: Policzek wymierzony przez PO rękoma Borysewicza w prezydenta Brzezińskiego z

oto prawdziwe oblicze owsiaka

antyklerkalizm antyklerykalizmem, ale z krwią Jezusa, to jeden człowiek tu przesadził... jak to było z tym rozumem? chyba nie można być pewnym, komu zostanie odebrany... a może już to się stało, a może zaślepienie nienawiścią (do ciemnych barw na przykład) przesłania spojrzenie na świat...

Co to jest?

Zbych

Re: Policzek wymierzony przez PO rękoma Borysewicza w prezydenta Brzezińskiego z

Autor: fuck_you (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-07-05 10:57

Kupiłem dzisiaj dodatkowo paczke petard. Dzisiaj sie scwanili bo psa wyprowadziła matka z dzieckiem na ręku więc na razie nie reagowałem szkoda mi tego dziecka było. Zobacze czy sie pieski petard boją.

Jak dorwe kogoś kto wyprowadza psy pod oknami na spółdzielczej to mu to gówno pod drzwi zaniose i klamke wytre i ściane tam gdzie miesza Chodzi tutaj o spółdzielczą 32 i ludzi z moniuszki z wieżowca w którym jest apteka a szczególnie śiderskich zięcia

Ja myślę, że cały ten śmieszny degreg i jego ferajna ma poważny związek z Ryzykiem i moherami... a może w rodzinie aż roi się od beretów... nie zawsze zielonych...

NIE WIERZĘ. a owsiak to niby tak za frajer, taki XXI wieczny altruisty, taki doktor Judym ?? <ble>

Orkiestra to instrument finansowy harre kriszna na oficjalnej stronie sekciarzy Owsiak jest za sponsora i bratnią duszę. Chwali sie. Tak samo woodstock miejsce nawracania na słuszną wiarę. Juz prędzej w Peruna i Thora bym uwierzył niz w tych zwyrodnialców.

hehehe, zal mi was, wspierajcie koscioly w lomzy oszolomy jedne. dziwicie sie muzulmanom ze sie wysadzaja w powietrze za swoja wiare niedlugo i wy bedziecie to robic, chociaz nie bo nasz narod to tchorze i pozerzy !!!

skoro uwazasz że naród to tchorze i pozerzy to się wypisz nikt cie tu na siłe nie trzyma droga wolna, paszport w łapę i starał sie o azyl na zachodzie. Nikt cie tu nie chce ja jestem dumny z Polski i chciałbym, zeby losy kraju tak sie potoczyły zeby i przyszłe pokolenia były dumne ze w pierwszej kolejności sa Polakami a potem europejczykami.

Owsiak przynajmniej coś robi a darczyńcy wierzą że pomagają. A cóż robią Ci co są przeciwko ??. Co Was tak bardzo boli w WOŚP ?, może ten sprzęt zakupiony ?. Degreg ja też posiadam żółtą koszulę i jak dla mnie to nic nie znaczy no ale Ty oczywiście się dopatruj czego tylko chcesz. A może boli coponiektórych fakt że fundacja na swą działalność przeznacza te ok. 7,5%, zresztą zgodnie ze statutem ??.

Tak jest , było to do ok. połowy lat 70-tych , kiedy to któryś z komuszych władz Łomży pozwolił przeciąć przepiękną alejkę do głównej bramy cmentarza okropnym blokiem. Przy okazji wycięto szereg drzew tworzących szpaler , aż do obecnej Giełczyńskiej. Może ktoś przypomni kto to przez swoją decyzję tak oszpecił tę część miasta.

Zdiecia wykonalem w dniu dzisiejszym :)

no i stworzyli sobie bozka jakim jest tadzio rydzyk i jego radio !!!
brawo cwoki !!!

Gdzieś to kiedys już pisał na tym forum, chyba TZ pisał...

apostata

"ktoś"! "ktoś" trzeba wstawić w moje zdanie :) ...ale mi wyszła składnia! :D

kazik: twoja wypowiedź tylko potwierdza tezę Umberta Eco...

Poza tym to panujący relatywizm wysusza nasze życie. "Wszystkie autorytety zostały zakwestionowane.(...) i wtedy pozostaje nam jedynie autorytet antyautorytetu, a mówiąc dosadniej, pewien rodzaj niesprawdzonego autorytetu, który nawet nie musi udowodnić własnej wartości." - The Spectator, Frank Furedi - brytyjski socjolog

Oj nie za naszego kaziku ani za naszych następnych! Patrząc na statystyki demograficzne i obserwując inwazję muzułmanów na Europę nie będzie naszych następnych pokoleń.

PS. Jak znajdę czas, by przepisać, to zamieszczę cały materiał z angielskiego The Spectatora na temat nowej wiary XXI wieku w wydaniu naszej cywilizacji, a na razie dwa fragmenty:

Zabobony nowego wieku

"W czasach upadku autorytetów zwracamy się do wątpliwej proweniencji guru od różnych dziedzin życia. Sięgamy po dawno wyśmiane zabobony, podkopując w ten sposób wiarę w rozum i własne siły. Autorytet sprzedawany jest dziś w bardzo małych, łatwych do przełknięcia porcjach i ma krótki okres przydatności do spożycia. Tak oto wchodzimy w nowy wiek - wiek bezrozumu."

"Cywilizowane i oświecone społeczeństwo wymaga uznanych, zinstytucjonalizowanych autorytetów, które cieszą się społecznym szacunkiem. Dlatego właśnie postawa lekceważąca autorytety bardzo rzadko przejawia ducha krytycznego myślenia. To nie krytycyzm, lecz bezkrytyczny krytycyzm jest napędem kulturowego cynizmu. Autorytet kultywowanego poprzez ludzkie doświadczenie pozwala człowiekowi zyskać pewną kontrolę nad własnym losem. Pozbawieni instytucji, które by nami pokierowały, musimy nieuchronnie zdać się na Fatum oraz jej ziemskich przedstawicieli z branży ezoterycznej."

W 1927 i 1928 r. zajęcia uzupełniające prowadził absolwent Państwowego Instytutu Wychowania Fizycznego w Warszawie, nauczyciel wychowania fizycznego Państwowego Gimnazjum Męskiego Adam Kalinowski. Szkolenie sportowe
realizowane było głównie społecznie przez wioślarzy posiadających stopień sternika. Adepci wioślarstwa zobowiązani byli do odbycia zaprawy technicznej w wiosłowaniu na symulatorze wioślarskim, który mieścił się na nabrzeżu przystani. Trening na wodzie rozpoczynano od pływania na ciężkich, ale stabilnych i bezpiecznych czwórkach dębowych. Po zdobyciu odpowiednich umiejętności pozwalano pływać na innych typach łodzi.

Studia Łomżyńskie nr VII
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Ja wierzę, że istnieje Wielka Siła Sprawcza Wszechrzeczy, ale nic nie uzasadnia tezy, że to jest akurat Bóg Chrześcijan... ani żaden inny Bóg bo nie wierzę, żeby "powierzył" swoją tajemnicę jakiejś 'wybranej" grupie społecznej (chociaż wszyscy uzurpują sobie prawa do posiadania Jego tajemnicy), a On po prostu jest dla wszystkich i wszystkiego bez wyjątku i nikogo nie "upoważnił' do występowania w swoim imieniu (choć wielu tak twierdzi- ale to zwykli oszuści) bo WSZYSCY I WSZYSTKO JEST NIM właśnie. Tak ja to -w skrócie- rozumiem.

jest tam tylu pracowników że zmiana indeksu to nie problem, uwierz

A mi się nie podoba że w Stokrotce nie ma sera pakowanego po 11 plasterków, a co !! :D

Życie to nie film nie zobaczysz powturki :(

Ps. Ryskago ( a czemu nie Jantar :>)

Aaaa... bo hasło cuś trzasło..:)

Ups...
Malachit to Ty przyczepiłeś się tego mojego "firmowe". Właśnie zajrzałam to wypowiedzi powyżej. Oj leży Ci to na wątrobie :)

jakies to takie ..........glupie ?? taaaaaaaaa glupie
!!!!!!!!!!!!!!!

"Szmateksy" mają jedną niezaprzeczalna wadę- śmierdzą.
Mają również jedną niezaprzczalną zaletę-są po prostu tanie.
Jeśli w tej samej cenie sa nowe ciuszki ze stadionu oraz używane, ale z Unii, to wybór bywa trudny. Rzeczy z "lumpeksów" sa znacznie lepszej jakości.
Daleka jestem od krytyki SH. Rozumiem ludzi, którzy wolą rzecz używaną, ale dobrej jakości za niewielkie pieniądze. Rozumiem też ludzi, którzy wolą gorsze, ale nowe, bo się brzydzą staroci.
Nie rozumiem natomiast kupowania w SH dla szpanu, "marki", itp.

Z tego co mi wiadomo najbliższy sklep DAMCOM'u znajduje się Zambrowie nad Domaxem budynek PKS. A siedziba tak jak juz podano na forum w Wegrowie.

na dachu w stokrotce

a ja popieram wypowiedz marcino, nie znam statystyk ale napewno wiele mniej osób ginie w Anglii czy Francji i nie dlatego że tam jeżdzą wolniej tylko dla tego, że tam nie ma sytuacji że ktoś wyprzedza na trzeciego bo ma do tego oddzielny pas i nie musi się "pchać na fuksa" no ale w Polsce zamiast dobrej drogi lepiej wybudować piękny kościół

i nie dziwie się czemu normalnych ludzi w trym kraju trzyma tylko grawitacja

No to chyba się odezwę po latach... :)

Degreg ja proponuję abyś Ty stworzył Ogromną Orkiestrę Walecznych Serc Młodzieży Wszechpolskiej i zbierał kasę - oczywiście za free i pokrył wszelkie koszty. Jak dogonisz Owsiaka w zobowiązuję się wpłacić 1000 zł na Twoją fundację i płacić Ci 100 miesięcznie poborów.

Co Ty na to?

... jak nazbierasz

Informacja na www.4lomza.pl
"Wylali lodowisko
Łomżanie mogą ślizgać się nie tylko na ulicach i chodnikach, ale także... na strzelnicy. Stało się tradycją mroźnych zim, że na starej strzelnicy wojskowej przy ul. Konstytucji 3 Maja Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa przygotowuje prawdziwe lodowisko. Prace na tegorocznym rozpoczęto w poniedziałek, a w środę wieczorem można było już tu jeździć na łyżwach.
Jak informuje Krzysztof Cieśliński z ŁSM w pierwszej fazie robót wyrównano i utwardzono nawierzchnię. Następnie wylano tu tysiące litrów wody. Resztę zrobił mróz.
Co roku lodowisko przy ul. Konstytucji 3 Maja cieszy się dużą popularnością szczególnie wśród najmłodszych mieszkańców nie tylko zasobów Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej ale i całego miasta. W godzinach wieczornych zabawie na lodzie będzie towarzyszyła muzyka emitowana z lokalnej rozgłośni radiowej RMF MAXXX.
Wstęp na lodowisko jest oczywiście bezpłatny. Niestety najbliższa wypożyczalnia łyżew jest daleko stąd... "

vonReuffen; Grek_Zorba: serdeczne pozdrowienia. IV d - matematyczno-fizyczna

ryska po Twym poście wszyscy zaniemówili jakby... :D

Wdzisz Heniek, nikt nie używa bata!. A to takie fajne narzędzie :).

po co zakladac takie glupie tematy??nie wiem moze by sobie nabijac posty.../a co to kur** jakis ranking??? ptysiu91 nie wystarcza ci te co masz prawie 7 tysiecy??

Kiler napewno jest zaa

dla zaintersowanych nr IP komputera Spiero 83.26.62.207 reszta to juz prosta sprawa

Odwagi, mądrości i pokory!!

Marihuana budzi mieszane uczucia. U jednych przywołuje obraz otępiałych palaczy gandzi. Innym kojarzy się z odprężeniem, oderwaniem od dzisiejszego zwariowanego świata. Dla chorych na raka poddanych chemioterapii oznacza nadzieję na skuteczne opanowanie wyniszczających nudności i wymiotów, jest również obietnicą ulgi dla cierpiących z powodu przewlekłego bólu. Zarówno długa historia marihuany, jak i jej po­wszechność sprawiają, że nie pozostajemy wobec niej obojętni. I choć nie wszyscy są tego świadomi, jest nam ona dobrze znana z własnego doświadczenia - w pewnym sensie każdy, niezależnie od przekonań i skłonności, jest producentem marihuany na własny użytek, bowiem układ nerwowy człowieka wytwarza naturalne substancje będące jej chemicznym odpowiednikiem, zwane endokanabinoidami (od greckiego endo - wewnątrz i łacińskiej nazwy konopi - Cannabis sativa).

Badania prowadzone w ostatnich latach nad endokanabinoidami pozwoliły naukowcom odkryć nieznany wcześniej system komunikacji pomiędzy neuronami (neuroprzekaźnictwo), którego istnienia jeszcze 15 lat temu nikt nawet nieprzewidywał. Pełne zrozumienie działania tego systemu może mieć dalekosiężne konsekwencje - prowadzić do opracowania nowych metod leczenia lęku, bólu, nudności, otyłości, uszkodzeń mózgu i wielu innych problemów zdrowotnych. Badacze chcą też wynaleźć takie sposoby wpływania na system endokanabinoidowy, by uniknąć wywoływania działań niepożądanych cechujących marihuanę.

http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/5171

z artykułu powyżej:

"Uwzględniając kompleksowy, dobrze zbadany, wpływ egzogennych kannabinoidów na organizm człowieka, ich zastosowanie jest prawdopodobne w terapii takich schorzeń jak choroba Parkinsona, Hutchingtona i Tourette’a, w terapii stwardnienia rozsianego, epilepsji i schizofrenii, jako związki stymulujące apetyt u chorych w stanie wyniszczenia towarzyszącego AIDS i chorobom nowotworowym. Działają przeciwwymiotnie i przeciwbólowo, obniżają ciśnienie śródgałkowe, a także wywołują apoptozę komórek nowotworowych [52]. Niestety, dotychczasowe badania kliniczne dowodzą, że działania niepożądane kannabinoidów znacznie przewyższają ich potencjalną wartość terapeutyczną. Dlatego też wydaje się mało prawdopodobne aby w niedalekiej przyszłości kannabinoidy znalazły kliniczne zastosowanie w leczeniu powyższych stanów chorobowych"

Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten ktimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????

Tego jeszcze nie widziałem....
...niesamowite - całość z drewna...

...jakaś bożnica?

Zbych

Jacek , jesteś bardzo dobry w tematach historycznych. To jest kościół w Śniadowie. http://www.szukamypolski.com/gap/details.php?image_id=1376

Lubię deszcz - tylko on na mnie leci!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org