Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niby bez niespodzianki - zeszmacenie totalne. |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niby bez niespodzianki - zeszmacenie totalne. |
ha, ale na pewno przeleciał Ją strach.
|
|
A jaki papier? "Prawda, jak pies, musi iść do budy, wygnana batem, podczas gdy kłamliwa Pani Suka może wylegiwać się przy kominku i cuchnąć." Król Lear William Shakespeare
|
|
Autor: Zbychu (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 22-02-12 18:46 Do Ks. Tomasz i Mr_Andrzej jesteście pierdolnięci w ten kanciaty łeb na maxa Ja we Włoszech należałem do Neokatechumenów przez trzy lata w Łomży do Gloriosa w Miłosierdziu a wy tu takie bzdety walicie na tym forum. ___________________________________________________________ Należałeś do Neokatechumenów i Gloriosa - po Twoich mało chrześcijańskich postach tego nie widać ? Przynależność do wtajemniczonych jeszcze o niczym nie świadczy.... ...Natanek miał na przykład wyższy stopień wtajemniczenia od Ciebie pomijając jego gruntowne wykształcenie posiadał też święcenia kapłańskie i wieloletnią praktykę duszpasterską bardzo blisko spokrewnioną z neokatechumenatem alb i Gloriosa. Tym co nazywasz bzdetami od wieków i od pokoleń żyje skłócony religijne świat obleczony kościołami - wielkimi i malutkimi sektami różnych obrządków i wyznań. Na tych wyznaniach tworzy się: normy moralne, normy etyczne, normy kulturowe, normy prawne i konflikty społeczne z tymi normami związane oraz wewnętrzne i zewnętrzne rozterki religijnych ludzi. Co się stało że porzuciłeś swój Neokatechumenat oraz Gloriosę do których wstąpiłeś skoro piszesz o tym swoim życiowym doświadczeniu w czasie przeszłym ? A konkretnie które zdanie jest Twoim zdaniem bzdetami niezgodnymi z nauczaniem Biskupów albo nauczaniem Jezusa oraz z życiem Kościoła na naszej Ziemi i życiem w kościele na tej suwerennie Rzymskokatolickiej Ziemi. Skoro należałeś do tych grup religijnych o których wspomniałeś to na pewno rozumiesz co się dzieje dokoła Kościoła i w Kościele i mając rozeznanie jesteś w stanie uargumentować swoje stanowcze ogólne i niejasne stwierdzenie w stosunku do tego co na tym forum nazywasz bzdetami Historia kołem się toczy i lubi się powtarzać - również ta religijna chrześcijańska nie tylko Rzymskokatolicka... ... historia błędnym kołem zdeprawowanej religijnie wiary toczy się i toczy zamieniając cywilizacje życia na cywilizację śmierci - wiecznej spirali przemocy ... ... konfliktów społecznych na tle czyichś interesów religijnych i nieustannej walki człowieka z człowiekiem "bratobójczo" toczonej jak zawsze w dobrej wierze ... rękę daję uciąć że Chrystus który stanąłby przed złotym sakramentem na czuwaniu modlitewnym Gloriosa powiedział by to samo co wtedy... "Zburzcie te świątynię a Ja w 3 dni odbuduję ją na nowo" - jak myślisz dlaczego ? W religijnym świecie jak było tak jest - i tak samo z Ewangelią - nic nie straciła na aktualności - aktualne jest wszystko i nauczanie Jezusa i religijne relacje społeczne między współwyznawcami i ich kapłanami Kapłani tak samo jak wtedy kimkolwiek są - są takimi samymi kapłanami skoncentrowanymi na na własnym kulcie i własnych interesach religijnych. Oni tak samo jak na początku naszej ery zaszczuli życie boże tak robią to dalej kontynuując najlepsze kapłańskie tradycje. O czym to świadczy ... "Prawda, jak pies, musi iść do budy, wygnana batem, podczas gdy kłamliwa Pani Suka może wylegiwać się przy kominku i cuchnąć." Król Lear William Shakespeare
|
|
zezowate szczęscie haha... długo musiałeś myśleć nad tym postem:))hahahaha
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |