Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
UE- TAK |
ksebki Czy jestem złotousty, to jedna sprawa, ale zdecydowanie nie ta cecha jest u mnie dominujaca. Wiem doskonale, jaką wściekłość niektórych "artystów" budzi nazywanie przeze mnie rzeczy po imieniu, więc wolą ONI przerzucić to na karb mojej TZW. ELOKWENCJI . Nie przejmuję się tym wcale i nie zamierzam od swoich zasad odstepować. A problem zagalopowania się, czy nie, to tylko sprawa znajomości rzeczy czy ostrosci spojrzenia. Często coś niemiłego wydaje nam się przesadzone. Tak czy inaczej, pozdrawiam. robert
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: UE- TAK |
Moment!!! żydzi nie Aztekowie, nie wyginęli jeszcze, żebyśmy my musieli opiekować się ich cmentarzami!!
|
|
Brawo! Brawo! Brawo! (chyba właśnie tak zyskuje sie sumpatię lokalnego społeczeństwa)
|
|
|
SŁAWKU "miejsca parkingowe należą się Prezydentowi dlatego, że jest Prezydentem" i "miejsca zarezerwowane dla Urzędu są potrzebne, bo ułatwiają pracę Prezydentowi" - dla niektórych "niewolników" te dwa sformułowania są równoznaczne. Czy Twoim zdaniem nie zasługuje na szacunek ktoś kto reprezentuje nas "niewolników" na gremium publicznym, osoba, którą większość "niewolniczej" masy podczas wyborów wytypowała na to stanowisko? Tym bardziej, że jak piszesz nie znasz obecnego Prezydenta - skąd możesz wiedzieć czy nie należy mu się zwykły ludzki szacunek - taki jaki wynosi się z domu? Z niewolniczym służalczym wręcz ukłonem CK michal
|
|
Nie studiowałbym nigdy na żadnej z naszych uczelni, zwłaszcza w Jańskim. A czego tam sie można nauczyć?
|
|
Czy ludzie nie maja za grosz rozsadku?! Jak mozna przedstawiac ta sprawe w swietle czarnym lub bialym?! Jeni mowia : popieramy handlowcow, inni : precz z tymi burakami! A co tak na prawde wiedza ludzie, ktorych stycznosc z handlowcami wyglada tak, ze rano kupuja pieczywo... jedni bardzo wzbogacaja sie na handlu, inni pracuja, by przezyc. jak owy Tomek moze mowic o nich "buraki"?! Czy ten Tomeczek zdaje sobie sprawe jak jest niesprawiedliwy?! Nie mozna patrzec na ta sprawe z jednej strony, trzeba uwzglednic wszystkie mozliwosci. Supermarket = wzrost bezrobocia, lecz takze wygoda. Ale co stanie sie z zatrudnionymi tam ludzmi, gdy sklep sie znudzi? W Łomży kupuje sie tam, gdzie modnie, bawi sie tam gdzie modnie... a co potem?!?! Tomku sam jestes burakiem, ktory nie rozumie istoty sprawy, obraza innych ludzi... Gdzie twoja madrosc?!
|
|
dlaczego mniejszości inne niż żydowskie nie upominają się o restuarację ich cmentarzy - bo robią to same na miarę swoich możliwości, jedynie przedstawiciele narodu wybranego woleliby odwalić wszystko cudzymi rękami a właścicieli tych rąk i tak potem obrzucą stekiem obelg,
|
|
Tarczyn w innym temacie zarzucasz innym ślepote a sam masz kłopoty z czytaniem wraz ze zrozumieniem czytanego tekstu. Mylisz miejsca i imprezy, władzę wykonawczą od uchwałodawczej Komisja odbywała sie w Ratuszu a debata w bylym Urzędzie Wojewódzkim. Proponuje abyś jeszcze raz powoli i głośno przeczytał ten tekst i dopiero później napisał swoje refleksje. Ale musisz mieć pewność, że zrozumialeś tekst. Jak czegoś nie rozumiesz pytaj śmiało, osoby orientujące się w temacie - a jest ich sporo na tym forum - wyjaśnią ci o co chodzi. Tak więc lepiej pyta niż się ośmieszać. Zbych
|
|
Chyba sie nie zrozumielismy, albo blednie pojmujemy, pewne sprawy, zaczne od konca : --- "Ksebo" : "Nie jest istotne dla mnie z jakich serwisow administratorzy kozystaja najczesciej, bo tego dotyczy spor m.in " - Ależ bardzo wazne to jest !. Serwisu musza byc po pierwsze wiarygodne, rzetelne i musza dotyczyc naszego regionu. Takie serwisu posiada i Radio Nadzieja i Radio Bab. Ciezko mi ocenic, ktory jest lepszy, bo obywa Radia informują o ważnych dla Łomży wydarzeniach, a skoro tak, to moim zdaniem portal 4lomza, powinien też przedstawiać informacje zebrane przez dziennikarzy Radia BAB,a nie podawać tylko, to co Radio Nadzieja powie, bo są to informacje niepełne o Łomży... --- "Slaw" : "Widzisz jest pewna różnica między Urzędem, który wydaje Twoje pieniądze - pochodzące z podatków a firmą, która wydaje swoje pieniądze. Jeśli firma ponosi jakieś koszty (np. wkład pracy kogoś kto modyfikuje stronę), żeby zareklamować kogoś - to jest jej wyłączna sprawa i nic nam do tego" Hm. Masz w 100% racje. Niech 4lomza promuje Radio Nadzieja, skoro w jakis sposob są z nimi związani. Ale niech promują w takim razie tylko to Radio. Skoro jednak podają P.R.Białystok, z którym nie współpracują tak jak z R.Nadzieja, to jest ich "dobry gest". I Super. Tylko dlaczego robią to R.Białystok , a z R.Bab nie chcą ? Tamtych wyróżniają bezinteresownie, a tych nie chcą ? Coś tu nie tak... --- "tarczyn" : "Niezaleznosc ... hmmm mysle ze nie ma czegos takiego do konca , wszystko w zyciu ma swoj zwiazek" Niezalezność, obiektywność oto chodziło, a Ty się czepiasz niewiadomo czego. --- "tarczyn" : "ślepcze czy myślnik jest przy BAb czy przy 88,8 ?" Sam tak napisales : "Bab, 88,8 FM - (...)" -> jasny zapis, ze fala 88,8 odnosi sie do Bab. To Ty zle napisales, wiec nie mow do "emil_m" slepcze, kolego drogi. Gdybys napisal : "Stacja 96,5 i 88,9..." to ok, albo prostrze rozwiązanie : "Bab, Lomza" , a nie mieszasz nazwe radia i po przecinku stawiasz fale innego. Ktoś moze to naprawde zle odzcytac, wiec pisz jak nalezy. (sorki, jesli Ciebie obrazilem, moim tonem wypowiedzi ) --- "Slaw" : "Nie da się. Jedni są bardizej wiarygodni inni mniej, jedni są ciekawsi inni mniej, jedni będą wdzięczni za zacytowanie inni będą straszyć Sądem za to samo..." Hm. Uważam, że Radio Bab jest równie wiarygodne, jak i inne łomżyńskie radio. Myśle też, że Radio BAB, za wykorzystanie ich informacji, nie będzie straszyć sądem :) "Slaw" : "Te informacje to swoista reklama innych źródeł informacji. Nie ma sensu reklamować kogoś kto nie współpracuje i nie odwdzięczy się czymś podobnym" Raczej niekoniecznie. Tu chodzi o idee, a ideą jest udostępnienie ciekawych, prawdziwych i bierzących informacji o naszym mieście i rejonie (z tym sie każdy chyba zgodzi). Należałoby zatem dbając o to idee zadbać, aby pojawiały się na portalu informacje z różnych źródeł... jeśli dzieje się inaczej, to znaczy że ma się w d... tą idee, a liczy się tylko układ, kasa i sława ! a moim zdaniem tak nie powinno być. ... swoją drogą ostatnio Radio BAB BARDZO poprawiło jakość dzwięku :> - to taka dygresja nie związana z tematem :>
|
|
w Łomzy rządzi sitwa paliwowa jak jeden opuści z ceny to sitwa przywołuje go do porządku. Cena ma być wszędzie równo wysoka.
|
|
zaraz wracam do Łomży ...po drodze zatankuję (jak co jakiś czas) na swojej ulubionej stacji gaz za 1,30. Moje "subiektywne spostrzeżenia": licznik wolniej sie kręci podczas tankowania, samochód mniej pali, cena jest niższa niż gdzie indziej.... fajnie! barzb
|
|
Dzięki za informację. Ta informacja jest dla nas dobrą nadzieją.
|
|
W ramach zmiany tematow hipermarketowych: http://info.onet.pl/802359,16,item.html
|
|
A ja dziś tam byłem i nie widziałem wesołej gromadki... tzn ja tam (siemień i okolice) jestem codziennie i nie potrzebuję wielkiego HALO na Forum, żeby się przejechać. Proponuję abyście następnym razem pojechali w drugą stronę:P
|
|
Napisz co to za drukarnia, zebym ja omijal z daleka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |