Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gruzja… |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gruzja… |
trzepnij pare kielonów odrazu trzepnie ;-)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
bigi napisał "Ale sam widziałem jak do mojego lekarza rodzinnego przychodzą ludzie(niekoniecznie starsi) jak ich można nazwać ,,wiecznie chorzy,, .Cały czas coś ich boli" i tacy właśnie nabijają najwięcej kasy !!. Bo lekarz ma płacone "od rejestracji". Milton, a bolszewikiem to TY gościu jesteś, bo takowe poglądy pokazujesz. Biedaku nawet nie rozumiesz słowa bolszewik a piszesz, sieroto !.
|
|
somebody to chyba ONA czy się mylę ??
|
|
na dluzsza mete nie polecam picia zeby zasnac potem bedzieszmial duze zaburzenia snu bo bedzie ci sie chcialo pic
|
|
W atomie zapowiada się wyśmienita impreza. W zeszłym roku było swietnie. W tym terz się tak zapowiada. Więc dozobaczenia wszyscy którzy tam będą.
|
|
Bardzo dobry pomysł. Byłem w zeszłym roku, i w tym roku terz się tam wybieram. Świetny klimat. Dozobaczenia wszyscy którzy tam będą.
|
|
Nasza
|
|
Hehehe!!Znowu bezsenny.Allinka zaraziłaś go zdalnie? Czy moze byłaś w Łomży? Polecam starym sposobem -Podkurek!!!!Jak nie wiesz co to poczytaj Wańkowicza.
|
|
Oo! Marcinio coś wrzucił. On ciężko pracuje pod budką z piwem. I uczy się ciężko otwierać butelki
|
|
Milton - nie zrozumiales - dlaczego ponizej 30% lekarzy dezerteruje przeciwko ustaleniom ponad 70%? Kim sa ci lekarze ze nie potrafia wyzyc za tyle, za ile bez problemu radzi sobie 70%. (Czyzby nie mieli na swoich studiach przedmiotu o przedsiebiorczosci albo nie uwazali na nich?) Wiec jesli mozesz to odpowiedz na te pytania. Co do twoich zjadliwych wypowiedzi, to moge cie zapewnic, ze dwie z wymionych przez ciebie osob maja wyzsze wyksztalcenie i uczciwie zarabiaja na swoje utrzymanie... i bynajmniej nie kopaniem rowow co sugerowales. Co do tych studiow medycznych... nie podwazam tego ze jest duzo pamieciowki.. nie tylko na medycynie taka jest. Znam niejednego studenta medycyny i wiem jak to wyglada (przynajmniej z ich opowiesci) wiec prosze mi nie wmawiac jacy to biedni sa studenci medycyny, jak duzo musza sie nauczyc. Bo najwazniejsze jest to ile im z tej nauki zostaje - a z tym bywa roznie. W tym jest jeden z problemow. Lekarze, pomimo swojej wiedzy, ktora wskazywalaby na wydanie skierowania na badania specjalistyczne, nie kieruja na nie, bo po co (?), skoro musza wylozyc na te badania "z wlasnych pieniedzy". Jedno jest pewne, tworcy naszego systemu zdrowotnego (specjalnie lub nie) nie uwzglednili zachowan ludzkich... "im mniej wydam tym wiecej mi zostanie". Bo niestety w takich przypadku, gdyby postawic wszystkich ludzi przed podobnym dylematem, to spora wiekszosc postapilaby podobnie, niestety. Moje prywatne zyczenia noworoczne: Znam fajnych zdolnych lekarzy i zycze im zeby ich praca byla doceniana i dobrze oplacana, by zli i nieudolni lekarze nie psuli im marki. A lekarze ktorzy biora wieksze pieniadze niz pozostali ze wzgledu na odpowiedzialnosc ktora ponosza - rzeczywiscie ja ponosili jesli popelniaja bledy, a zwlaszcza jesli te bledy koncza sie kalectwem lub smiercia. Ogolnie wszystkim ludziom zycze zdrowia ;) Nasza
|
|
Jest po co przychodzić? Czy oprócz fajerwerków (jeśli będą) coś w ogóle jest organizowane? Nie liczę Sylwestrowego koncertu ŁOK w Sali Widowiskowej Podlaskiego Urzędu Wojewódzkiego w Łomży... :)
|
|
racja...kupić kabel za przypuśćmy 30 zł(na rynku)albo 45 w sklepie-opłaca się.Np.jak wgramy kabel na kompa i ściągniemy jakieś 15 dzwonków na telefon to całkowicie zwracają się nam wszystkie koszta kabla.więc.. opłaca się... tylko nie każdy ma komputer:(A do ptysia czy ty naprawde musisz pisać poosty,,,???
|
|
No będzie cos czy nie ? Zbych
|
|
-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Witam Temat umiera, w sumie to można się tego było spodziewać. Ale ja będę marudził dalej. Święta to czas gdy zjechali sie dawno nie widziani znajomi, oczywiście z pudełkami pełnymi figurek. Jak co tydzień, tym razem jednak w większym gronie toczone były bitwy - trzydziestolatkowie toczyli boje z tymi młodszymi, dwudziesto i kilkoma z jedynką na przedzie. Ja z powodu tego że pracowałem byłem jedynie obserwatorem. Trudno, ale ogląda też się fajnie. A teraz garść rzeczy wygrzebanych na sieci: Wywiad z szefem wydawnictwa ENCORE: http://www.gry-planszowe.pl/article.php/1,22/56/Wywiad-z-szefem-Encore-Janem-Adamskim.html No i troszkę linków: http://boardgamegeek.com/geeklist.php3?action=view&listid=2470&commentid=33182 Raj dla gracza... I. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
kupta se komórke i kompa z portem RED .bedzieta mieli wszystko przez kabla.
|
|
Drogi Zbychu Dziwne jest, iż kilka osób (m.in. jakiś tam prymityw felix) włącznie z Tobą powtarzają kluczowe slowo - "jad" podczas kiedy to ja jako pierwszy określiłem nim m.in Twoje wypowiedzi. Jakiś tam wiochmen Marcinio stara sięnieudolnie, chyba po pijaku lub pod wpływem dragów, bełkotać o swojej pracy i wykształceniu określać lekarzy jako pier.... podczas gdy jest pewnie głównym żebrakiem w przychodniach i gabinetach. Dziwi mnie również, Twoje twierdzenie o moim wrednym stosunku do ludzi podczas gdy to z twojej pierwszej wypowiedzi bije zazdrość i wrodzona wredota . Potwierdza to zresztą fakt, iż później starasz się zrzucić na innych swoje cechy charakteru które ci wytknięto. O moje zdrowie się nie martw, martw się raczej o siebie. Jestem pewien, że kiedy zachodzisz do lekarza jesteś miluśki i oczami sarenki Bambi prosisz o skierowanie, receptę, zwolnieni etc., a kiedy tego nie potrzebujesz jesteś taaaaki odważny, szczególnie na forum posługując się nickiem. Pusty śmiech ogarnął mnie gdy czytałem, że mam się czegoś nauczyć w szczególności, że powiedział to tak zazdrosna o sukce innych osoba jak ty. Nyślę, że mimo pozorów które chcesz stworzyć wiele jeszcze musisz osiągnąć aby zabić swoje kompleksy na punkcie stanu posiadania. Dalej nie pozdrawiam Nasza
|
|
Wiecie co ja tu zauważyłem że na tym forum dużo uwagi przykładacie na ortografie. Pytam się po co wam to na forum, przecież to nie jest żadna gazeta czy artykuł. Ludzie poprotstu gdy piszą na klawiaturach PC nie wciskają "ą" czy "ć" a gdy mamy doczynienia z "ó" to robimy "u" a jak z "ż" to "rz". I niewiem o co tyle krzyku. TO JEST FORUM A NIE J.POLSKI!!!! PoZdRo FoR AlL
|
|
masz racje, zgadzam sie z tobo
|
|
I mam jeszcze jadną proźbe do ludzi udzielających sie na forum. Jak nie macie czegoś mądrego do powiedzenia tylko komętarze typu "błedy błedy" albo "ortografia" itp to nie wpisujcie sie bo ludzie nie są głupi. PoZdRo FoR AlL
|
|
To w koncu jak sie pisze - market czy markiet? Bo chyba parkiet, a nie parket? Wybaczcie, ale nie wiem jak sie dodaje na klawiaturze ogonki do liter. slownik: sie = sieu w koncu = w konicu
|
|
W Nowym Roku, tuż po balu oprócz szczęścia, zdrowia, szmalu, proś niebiosa, by Wam dały, dużo seksu i gorzały.
|
|
dziękuje i przyłączam sie do życzen Zbych
|
|
Ale też te ziawiska możemy nazwać Dysleksja
|
|
Przyłączam się do gratulacji, tym bardziej, że jest to jedyny godny uwagi portal prywatny w województwie.
|
|
Ptysiu Wedłg psychologów tym rodzajem dysleksji (dysortografią) obarczonych jest około 5% osób. A na tym forum rażące błędy notorycznie popełnia jakieś 60%. Jak określić te 57%, które nie ma dysortografii?
|
|
Te drugie to chyba ja a musi Forum być na 1 miejscu :) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Nie wiem kim jest ptysiu91, wchodzę na 4lomza.pl dopiero od kilkunastu dni. Ale muszę przyznać, że jego wypowiedzi nieraz mnie bawią...;)
|
|
To nie jest temat o Tobie, Ptysiu! Problemem jest dostęp do internetu dla ludzi o ilorazie inteligencji niższym niż przeciętny.
|
|
No, żeby bluzgał to ja też nie widziałam... A Ptysiu pytasz po co zakładać o Tobie nowy temat. Zwyczajnie, odkąd tu wchodzę to wszędzie widzę Twoje wypowiedzi, czasem naprawdę mi poprawiają humor (chociaż czasem wręcz przeciwnie) no i widzisz, zdziwiło mnie, że wiele osób sobie po Tobie tak jeździ. Dlatego postanowiłam zapytać kim jesteś. Adamus: czy to z kulturą to do mnie? Wyżej wyjaśniłam, w jakim celu ten post i w żadnym razie nie miałam zamiaru nikogo obrażać.
|
|
Szczęśliwego Nowego Roku
|
|
ptysiu nie powinieneś spać?rodziców nie ma :) ? Nasza
|
|
Kiler są rodzice a co mi nie wolno siedzieć ? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
nie tylko że grzeczne dzieci śpią o tej porze ;-)
|
|
Szczęśliwego Nowego Roku 2006! W Nowym 2006 roku wszelkiej pomyślności, spełnienia wszystkich planów, dużo zdrowia, mało trosk i oby ten Nowy Rok nie był przynajmniej gorszy od tego co minął, życzy Adminowi i wszystkim Forumowiczom - maciek Pozdrowienia. Zbych
|
|
I masz racje Ptysiu. Lekarze zalecają picie soku pomidorowego, ponieważ alkohol wypłukuje z organizmu człowieka potas. A pomidory, sok pomidorowy, czy robiony z koncentratu sporo tego pierwiastaka zawiera. Dlatego też zapewne wymyślono "Krwawą Mery": Składniki: 50 ml wódki, 100-120 ml soku pomidorowego, 10 ml soku z cytryny, 1-2 krople tabasco, 2 krople sosu worcester, sól (najlepiej selerowa), pieprz, 3 kostki lodu Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz lodu wlać do shakera i wymieszać. Podawać z lodem. Dla chłopów (ale nie chłopców), czyli mężczyzn zalecane jest zwiększenie ilości wódki do 100 ml.
|
|
Gurid mądre słowa "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wejdź na www.klubatom.com i poczytaj pierwsze komentarze... Happy New Year! -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
zmieni się niedługo rada nadzorcza i zarząd KRRiT to jeszcze Onetowi i WP koncesję odbiorą za plagiatowanie strony TVP.
|
|
i dobrze :) Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Koledzy (Ptyś również): dajcie spokój "młodszemu w wiedzy" bo nielogicznym jest postępoiwaniem, kiedy np. od dziecka z 1 klasy wymaga sie, aby wiedział tyle, co ten z siódmej. Ptyś jest w swoim okresie rozwojowym i nie uważam, że należy go za to tępić. Będzie miał tyle lat co my, to będzie już innym człowiekiem. Zamiast dokuczania powinnismy dzielić się z nim doświadczeniem i życzliwymi uwagami to może prędzej dojrzeje i bedzie to NASZA zasługa. A może nie ma z kim ten dzieciak porozmawiać? Jeśli będziemy go tępić, to gdy dorośnie - będzie robił to samo z młodszymi od siebie. Jest taka stara tradycja "syna pułku" więc może i my sprobujemy? Ptyś- jestem z Tobą. Pozostałych pozdrawiam. Nasza
|
|
Tak jest , dokładnie! Co innego literówki, a co innego totalne ORTOGRAFY! Jednak jest tak, że poprawność językowa - to wyraz szacunku dla rozmówców, dla narodu, dla tradycji... i dla zwykłej przyzwoitosci. Byle jaki język - to byle jakie traktowanie ludzi, do których jest przekaz skierowany. To tak, jakbyśmy bełkotali niezrozumiale prowadząc rozmowę. To tak, jakbyśmy rozmówców uważali za byle co. nawiasem mówiąc, zadziwia mnie zawsze to, że tzw. "narodowcy' kaleczą własny język i jednocześnie paplają o ideach i narodowej tradycji. To ich ośmiesza i czyni niewiarygodnymi.
|
|
W 1934 roku "Sport Wodny" poinformował, że łomżyńskie szkoły średnie posiadają 1 łódź. Organizowano biegi w których walczyli między sobą tylko uczniowie reprezentujący jedną szkołę. Tak było w 1934 r.; w biegu uczniów Szkoły Handlowej zwyciężyła osada w składzie: J. Nazarewicz, Z. Różycki, W. Nowicki, T. Tyszko, S. Dąbrowski (sternik) w czasie 6 min 55 sek. Kołem opiekował się nauczyciel fizyki ze Szkoły Handlowej inż. Beniamin Krauze. Studia Łomżyńskie nr VII Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
jego wypowiedzi są czasem zabawne czasem mniej ale zawsze prawie miłe i sympatyczne. co zrobić zeby mi się pojawiał w postach obrazek? w szczegółach profilu się pokazuje,a już w wypowiedzi mojej nie?
|
|
czy w lomzy to niewiem, moze za pryma. A co do fachowcow z forda w bialym to odradzam.
|
|
A w Ostrołęce nie ma serwisu Forda? Chyba jest... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Złotowsłosy, gudrid No to mnie rozszyfrowaliście, hehe -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Kiedy ruszają treningi?
|
|
Czesław a na jakim dystansie ? apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
ptysiu prawy górny róg odczekaj ok. 40s i kliknij Click here to download http://www.megaupload.com/?d=TE7N0XKY
|
|
Za przeproszeniem, ale ZAL DUPE SCISKA jak czytam te glupoty !!! Ja bym zaproponowal zebyscie odstawili komputer na dwa tygodnie i przeczytali jakas ksiazke - zaloze sie, ze zaczelibyscie zwracac uwage na "byki", ktore az w oczy pala. A co do "ą" "ę" to uwazam, ze jest to wybaczalne w wypowiedziach na forum. Tato nie sadzilem, ze kiedys Ci podziekuje za to, ze zmuszales mnie do czytania ksiazek :)
|
|
Ten budynek przedstawia więzienie łomżyńskie. Pozdrowienia -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
A co będzie z REGUŁĄ nr 5 jeśli zaistnieje REGUŁA nr 4 ??. REGUŁA nr 5 ulega zmianie :) !!.
|
|
nie no maciek... poważne... 9. mnie rozwaliła... ale to wszystko życiowe...
|
|
Jego Warszawskość Miltonie! Nie musiałeś pisać, że nie mieszkasz w Łomży, bo Twoja wypowiedź zionie, a nawet śmierdzi wielkomiejską bufonadą. Pytanie jest tylko takie, czy owe cechy nabyłeś, czy już taki jesteś z natury. W każdym bądź razie dobrze, że Cię tu nie ma. Szczekasz na nas, zarzucając nieuctwo i szerzenie rewolucji proletariackiej bez żadnych podstaw, bez faktów. Mylisz się we WSZYSTKIM co napisałeś. Wykonuję odpowiedzialną pracę w prężnej firmie, w której panuje odpowiednia atmosfera i żeby coś osiągnąć nie trzeba, tak jak w Stolycy deptać innych, podsłuchiwać współpracowników, czy w skrajnych przypadkach siedzieć u szefa pod biurkiem. Mam wyższe wykształcenie, mieszkam w zapracowanym wspólnie z żoną mieszkaniu, jeżdżę dobrym samochodem i raczej się rozwijam niż równam w dół. Ale przede wszystkim szanuję każdego człowieka i każdą pracę - nawet zbieranie papierków w parku, czy kopanie rowów. I żeby było jasne, to doceniam też lekarzy. Korzystam z ich usług i chcę, żeby zarabiali więcej. Ale na Boga niech dzieje się to metodami rynkowymi, a nie prymitywnym szantażem niedotrzymania przysięgi Hipokratesa. Zamieszczając wątek miałem na myśli tylko lekarzy rodzinnych, którzy jako jedyna grupa nie jest rozliczana za wykonane usługi, lecz za gotowość obsłużenia danego pacjenta. Co więcej, z tego co pisał raver to ta gotowość jest mocno ograniczona. Dziwię się Twoim insynuacjom i żałościom. Zastanawiam się co jest ich źródłem. Może zagubiłeś się w wielkomiejskim zgiełku ze swoim nieuleczalnym prowincjonalizmem? Szkoda czasu, nie będę się więcej zastanawiał i tak najlepiej wie to Twój psycholog... I jeszcze jedno - jak śmiesz nazywać nas wyrobnikami na cudzym, skoro sam piszesz długi i beznadziejny post w godzinach pracy! -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
m wszycy by chcieli chodz do kosciola tam laska jest go la a moze ateistow macie w lomzy a nie tylko "nie bij ""nie ran " nie tykaj"tylko chlopcow bzykaj"szukaj szczescia w zyciu a zobaczesz go w "odbycie"a jak nie umiesz balowac to wsadz se lape w kielnie i bedzie tam piekielnie to tyle wysmarkaj gile
|
|
śLeDcZy zamień się z ptysiem, niech on gdzieś tam jedzie :) a Ty zostań.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Chciałem podziękować naszym bohaterskim drogowcom za to, że wczoraj utrzymywali przez cały dzień lodowisko na trasie Łomża - Ostrów Maz. Chwała Wam.
|
|
Kolumb wielkie dzieki to ta Mp3 sciagnołem i jestgit z góry dzieki :) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |