poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
podsumowanie 4 lat prezydentury.

swietne lokale i miejsce to tylko na ul,Mazowieckiej to jest i bedzie nr1 w Lomzy,a za pare miesiecy jesli galeria powstanie bedzie rewelacja.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: podsumowanie 4 lat prezydentury.

wpm miejsce świetne jak chcesz kupić lub wybudować lokal bo jak teraz wynajmiesz i będziesz czekał aż ta rewelacja nadejdzie to wcześniej Ci kilka razy czynsze podniosą. ( i okaże się że to żadna rewelacja) Już raz rewelacja miała być jak budowali te pawilony handlowe (piętrowe) i co z tego wyszło.?

człowieku nie otwieraj w tej Łomży biznesu --- czemu to miasto emerytów i nieudaczników którzy zarejestrowali się na tym forum i sa mądrzy ile wydaja na paczka itp a prawda jest taka ze cała rodzina 8 osobowa ma tyle zapomogi heh -- otworzysz przyjdą na forum cie zbesztają lewusy bezrobotne potem cie oleją tu żaden biznes nie przetrzyma chcą za darmo i jeszcze im drogo.. Łomża zginie taka jest prawda.co bys nie otworzył to będzie za drogo -olej łomże niech upadnie do końca heheheheheheheheheh leje na was moi byli klienci :-)

santreo, czemu jak ktoś zakłada wątek i pisze o handlu to odrazu większość myśli o jakimś spożywczaku? handel to trochę szersza kwestia niż chleb i mleko... np. majtki czy prezerwatywy. Więc biedronek i lidlów bym tu nie mieszał.

to i ja nie będę gorsza i życzę Wam całuśnych walentynek :)

UWAGA na KOŚCIELNE zakłamanie w sprawie św. Walentego
niecała prawda to manipulacja - również manipulacja religijna

Cytatuję: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27849

Ks. Jacek Czaplicki przypomniał, że św. Walenty to lekarz z III wieku naszej ery, zajmujący się, m.in., chorymi na epilepsję. Po męczeńskiej śmierci stał się ich patronem, zaś z biegiem czasu - również zakochanych,
„poruszonych gorączką miłości, swoistej epilepsji duchowej”. Stąd też główne intencje mszy św., sprawowanej za los chorych i zakochanych.

Tymczasem prawda brzmi tak:
Walenty z wykształcenia był lekarzem, z powołania duchownym. Żył w III wieku w Cesarstwie rzymskim za panowania Klaudiusza II Gockiego. Cesarz ten za namową swoich doradców zabronił młodym mężczyznom wchodzić w związki małżeńskie. Uważał on, że najlepszymi żołnierzami są legioniści nie mający rodzin. Zakaz ten złamał biskup Walenty
i błogosławił śluby młodych legionistów. Został za to wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Legenda mówi, że jego narzeczona pod wpływem tej miłości odzyskała wzrok. Gdy o tym dowiedział się cesarz, kazał zabić Walentego. W przeddzień egzekucji Walenty napisał list do swojej ukochanej, który podpisał: "Od Twojego Walentego". Egzekucję wykonano 14 lutego 269 r.

Wokół legendy narosły duchowe odniesienia ludzi "modlących się do Walentego" i na tym duchowym odniesieniu ludzi Kapłani dopisali świętą historię jego życia i śmierci ubogacając a raczej wzbogacając religijną historię młodego kościoła promującego wartości duchowe budowane - dobudowywanie do Ewangelii Jezusa do której dopasowywano czczonych społecznie bohaterów użytecznych z punktu widzenia kapłanów
dla ich nowego arcykapłańskiego porządku religijnego zwanego Nowym Testamentem po świecku Nową Erą - Naszą Erą.

Tymczasem...

... Historia kołem się toczy - błędnym kołem a raczej kołem młyńskim w którym nieustannie mieli się dawno już zmielone ziarno nauki Ewangelii Jezusa z którego nie ma i nie będzie dobrego chleba ino ułuda - obłuda religijna twórców tego religijnego młyna podobnie do historii opisanej w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy

zamów im tancerza murzyna erotycznego

Dla mnie tytuł bomba. Przynajmniej jak Kobita będzie marudziła, że coś nie tak z tymi walentynkami to można powiedzieć: "Nie marudź, mogłem Cię rozjechać samochodem" ;-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org