Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Obrońcy życia będą głosować na NIE dla UE !!! |
Nie ma konkursu na ten projekt więc mam przekonanie wewnętrzne, że kiedy już ONI zdecydują - to nie będzie tam naszych propozycji, chyba, że będzie coś odpowiadać wyłonionemu w "uczciwym" przetargu wykonawcy. Potwierdza to fakt, ze:... "Po ich opracowaniu przez Wydział Polityki Gospodarczej i Inwestycji zostaną one ujęte w specyfikacji do przetargu na opracowanie koncepcji zagospodarowania brzegów Narwi. Inwestor, który wygra ten przetarg, będzie zobligowany do uwzględnia w trakcie projektowania założeń, których autorami są również Państwo."... Czy więc nie oznacza to, że "opracują" tak: ma być tam- to, to i tamto..., a "wykonawca zdecyduje jak to zrobić i będzie to knocił wyłącznie według własnego widzimisię dotąd, aż będzie za późno, aby poprawić to koromysło! Już tak 3/4 miasta nasi"architekci" spieprzyli. Pytam: dlaczego nie ma konkursu na projekt, żebyśmy mogli wybrać najładniejszy? Dlaczego nie chcą dopuścić projektantów-artystów z wyobraźnią i poczuciem piękna? BO CHODZI WYŁĄCZNIE O KASIORĘ! Zobaczycie, kto będzie realizował tem projekt..... Tego się obawiam bo tak mnie nauczycła powojenna historia beznadziejnej "archtektury" łomżyńskiej! Bratniak
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Obrońcy zwierząt będą głosować na NIE dla UE !!! |
Popieram twoje Leszek rozumowanie i poglad na cala ta " zydowska sprawe". Co robi te kilka rodzin zydowskich, co niby mieszka w Lomzy i przyznaje sie do pochodzenia zydowskiego. Dlaczego oni nie przyjda na ten cmentarz i nie zapala znicze, ( nie chca sie pokazac, nie chca sie przyznac do swoich braci) Nikt ich nie zabije, niech pokaza, ze tez cos chca zrobic dla swoich " dawnych przodkow ", niech pokaza ,ze im tez na tym zalezy ,zeby ten zydowski cmentarz wygladal inaczej.
|
|
Nie wszyscy obrońcy życia będą głosować na TAK dla UE. |
GROVER, INDAR, FELIX. Gratuluję Wam odważnej i mądrej wypowiedzi. Kultura i cnota narodów najpełniej przejawia się w ich szacunku do zmarłych i cmentarzy. Dlatego też terror hitlerowski i bolszewicki koncentrował się na szlachcie oraz inteligencji, a skutki tego będziemy odczuwać jeszcze przez wieki. ................................................*/ . */ . wstawić, co nakazuje logika Pozdrawiam --- PGG
|
|
Re: Obrońcy życia będą głosować na NIE dla UE !!! |
W marketach w Lublinie widziałem: wino marki Sophia - 6 zł , u mnie w sklepiku - 10 zł. pół litra 40% gorzały (nazwy nie pamiętam ) - 12 zł. Kaseta video - 5 zł ( u nas taka sama - 9 zł)Aha, jeszcze jedno - w tym samym markecie chleb był w dwóch miejscach - zapakowany długoterminowy na pólkach i świeży na specjalnym stoisku. Ceny zróznicowane. U mnie w sklepiku chleb kosztuje 1, 40 groszy. Prawie tyle co w Warszawie. A przecież nie będę rano biegał po Łomży i szukał chleba za 1,20. Więc kupuję ten droższy. Jestem za marketem mimo iż chleb nadal będę kupował w sklepiku u siebie.
|
|
Mądrze powiedział Pawlak w serialu że "...ludzie nie dzielą się na Polaków i Żydów tylko na mądrych i głupich" (cytat trochę zmieniony). Niech każdy przemyśli do jakiej grupy chce się zaliczać. Dbając o nekropolię oddajemy szacunek zmarłym ludziom a nie narodowości, wyznaniu czy rasie. grzesiek
|
|
no tak , ale troche browar lomza nie przemyslal sprawy , bo na koncercie w ostrolece bylo pelno ludzi z lomzy potym jak go w naszym miescie odwolali, wiec nie podejzewam ze bedzie duza frekwencja w lomzy ( po co dwa razy to samo ogladac) mogliscie Lady Pank zaprosic
|
|
nemo się nie odezwał więc ustalone: jutro - w poniedziałek 22.IX.2003 o godz. 17:00 z parkingu pod siedzibą Radia Nadzieja (nie jest to sponsor czy coś takiego - jedynie punkt orientacyjny). A rozpoznamy sie po rowerach! :D barzb
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |