niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Michnik zakwestionował wiarygodność informacji zawartych w teczkach

Witam,gdzie w Łomży sciągną simlocka z noki 1800

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Michnik zakwestionował wiarygodność informacji zawartych w teczkach

Jeśli chodzi o Skrętka nie polecę nikomu.

Jak sie robi to sie ma. Denerwuja mnie tacy id.i.o.ci co siedza przed kompem bo on to jest miastowa szlachta, ktora nigdy nie pracowala. Zeby nie miasto nie mialbym gdzie opchnac? Bym robil tyle co dla mnie i po sprawie.

Autor: martynka0910 (---.elomza.pl)
Data: 16-01-12 19:03

*perfumy
*łańcuszek
* zegarek
* może jakiś sweterek ?
*branzoletka .

------------>martynka <----------

Tak tak:d Kup mu taka martynkę:D

W necie są nawet specjalne kody które po wpisaniu do telefonu zwalniają go z simlocku.
Ale za te kody trzeba wysłać płatnego sms-a.........

`PrZemKo_3_ , w gów.nie byś rzeżbił a nie robił, bo i czym i z czego ?

sokol oki..pijagin oki..najlepszy Pekala...

Może ktoś wybiera się jutro do Krakowa?

jak masz to idz do Purzeczki.

rudy błazen z druhem

Widzę że poprzedni temat usunięto?
Pewnie ze względu na niektóre posty poniżej jakiego kol wiek poziomu?

Przepraszam, że się wtrącę ale przypomniał mi się taki tekst z dzieciństwa :

"Śrubki, nakrętki, kondomy, dętki, tu się sprzedaje, tu się kupuje. Odejdź gówniarzu, bo Cię opluję"

Nie żebym się podpinał pod temat i chciał komuś dokopać ale tak mi się przypomniało .... :-)))

Urażonych - z góry przepraszam :-)))

Legendarny dalej bzdury piszesz, w jakim kraju żyje się jak w bajce? W żadnym kraju nie jest kolorową, dla Polaków żyje się ileś tam razy lepiej w UK niż w PL bo szybciej zarobią na samochód, elektronikę, wczasy itd. W Anglii można liczyć na lepsze zasiłki, dopłaty (benefity) niż u nas bo tam państwo dba o obywateli czy słusznie to już inna kwestia. Ale faktem jest że żyje się tam lepiej niż w PL, ale dla mieszkańca powiedzmy Chin takim samym krajem jest Polska bo tu zarobi więcej, są jakieś tam zasiłki gdzie tam ich nie ma wszystko zależy od kwestii siedzenia. Dla Polaka łatwiej i opłacalnej można żyć na zachodzie i nie ma tu wątpliwości.

Dzisiaj zagineła suczka. Sierśc czarna z białą krawatką. Jeżeli ktoś widział i wie gdzie przebywał proszę pisac.

nie potrzebuje, juz mam napisaną

Legendarny zapomniałes dodac dodatkow socjalnych w swoich obliczeniach. Ulg na ubranka itp

Autor: a.n.d.y. (---.cdma.centertel.pl)
Dużo takie zdjęcie kosztuje ? Dobrze ci to zrobili, po dwóch latach możesz wydac ocenę.

siema ja bym sie wymienil mam same oryginalne np.
FEAR 1 reborn
halo 3
pes 2008
chost recon
ufc 2010
operation flashpoint red river

a ty co masz ciekawego??

cześć nie wiecie gdzie mogę w łomży kupić niedrogi czarny tusz do drukarki EPSON SX130??????? dziękuję za wszystkie odpowiedzi

na mazowieckiej

Mało tego nie dość, że rolnik prowadzi gospodarstwo, opłaca KRUS w wys. niecałe 300zł/3 miesiące, to dodatkowo może poprowadzić sobie inną działalność nie związaną zupełnie z rolnictwem i czerpać przy tym dodatkowe dochody, opłacając przy tym jedynie składkę zdrowotną bez żadnych innych podatków. To jest dopiero PARADOKS !

Zaraz odezwie się "szum liści", bo jak wszem wobec wiadomo nasza Łomża jest dość specyficznym miastem, w której rdzenna liczba mieszkańców wynosi niemalże 20% całego ogółu ludności, a pozostałą liczbę osób reprezentuje społeczeństwo przesiedlone z okolicznych wsi. Na 60'000 liczbę obecnych mieszkańców Łomży, 48'000 osób stanowią osoby mieszkające niegdyś na wsi, a 12'000 ludzi to rdzenni mieszkańcy Ł.

prosze o opinie przedszkole Kubus Puchatek na ul Sybirakow poniewaz zastanawiam sie czy wyslac tam swoje dziecko...prosze o jakies opinie osob ktore mialy stycznosc z tym przedszkolem. czy warto tam wyslac dziecko czy dzieci sa zadowolone z prowadzonych zajec czy jedzenie jest dobre itp
z gory dziekuje:))

gdzię kupię?

Widziałam koło szkoły na Niemcewicza, wczoraj. Ale nie wiem czy suczka. Wysokość tak do kolana, długa sierść.

Lekarze strajkowali jakiś czas temu to nic nie można było załatwić... Ale ten sam lekarz przyjmował prywatnie... Po co był strajk?? Prywatnie jak brał za wizytę 70zł to podczas strajku podniósł cenę na 100zł....
Tylko u nas jest taki cyrk:p Do wszystkich można się przyczepić, bo każdy kombinuje jak może... Oczywiście wszystko odbywa się legalnie, naginając delikatnie przepisy...

Też niedawno szukałem tuszu do Epsona z serii SX i od ręki nigdzie nie było, jedynie w mediaexpercie (T1281 czyli mniejsza pojemność za 50PLN). Ja sobie zamówiłem T1291 (pojemność x2) w tej samej cenie plus parę groszy za przesyłkę z allegro. Zamienniki to już w ogóle są tam jak barszcz.

lambo ,

fakt to absurd, ale nie jest zupełnie tak jak napisałeś/aś, trochę pomylone dane:

otóż , osoba prowadząca działalność gospodarczą musi płacić co miesiąc, składki do ZUS w wys. ok. 900zł , i to będzie ok.10'800pln rocznie, a podatek Vat 23%, to w zależności od obrotu faktur, do tego dochodzi podatek dochodowy - w zależności od progu skali podatkowej,

rolnik prowadzący gospodarstwo płaci składki do KRUS w wys. ok. 300zł/3 miesiące, i to jest ok.1200pln rocznie, tu jest RÓŻNICA , do tego dochodzi jakiś śmiesznie niski-roczny podatek od gruntów i zabudowań, ile ? - to zależy od majątku, wielkości gospodarstwa i składników ,
są i ROLNICY, hodowcy, którzy są podatnikami Vat, ale to już inna bajka,

PARADOKS ! to jest to, że niby"rolnik", może poprowadzić sobie inną dodatkową działalność nie związaną zupełnie z rolnictwem i czerpać przy tym dodatkowe dochody, opłacając przy tym jedynie składkę do KRUS , plus jakieś tam niewielkie skadki-datki , a podatek od działalności, to w zależności od formy opodatkowania,

żeby zrobić taką sztuczkę, to wystarczy bodajże 1 ha przeliczeniowy, i tu dokładnie nie wiem - trzeba sprawdzić ,

Nowoczesna gospodarka rynkowa opiera się m.in. na zasadzie wolności gospodarczej.
W myśl tej zasady podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej jest dozwolone każdemu, na równych prawach, ale z zachowaniem warunków określonych w przepisach prawa. Z zasadą wolności gospodarczej jest związana zasada równości gospodarczej. Oznacza ona, że podmioty prowadzące działalność gospodarczą, niezależnie od typu własności, na równych warunkach płacą podatki, korzystają z kredytów bankowych i zaopatrują się w środki produkcji.
Czy, uważacie, że nie są tu łamane zasady równości gospodarczej i WOLNEJ KONKURENCJI ?
mogę prowadzić taką samą działalność jak niby"rolnik", a kasę od budżetu to daję większą

Hmm 500zł?Na sosnowej 1300zł wraz z tuningiem krzyczy.

no bieda to będzie bo ta akcja sporo kasy pochłąnęła, pewnie ze 30 tys. :) "brawa" dla małolata za super pomysł...

i od której godziny

na szosie zambrowskiej, od 8 do 17 czy 16 przyjmują

Ja powiem tak, jestem zadowolona z tego przedszkola, dzieci są dopilnowane, mała grupa więc i więcej czasu poświęcone indywidualnie dziecku. Dziecko z przedszkola przynosi dużo piosenek, wierszyków, a co najważniejsze lubi tam chodzić a myślę ze opinia własnego dziecka jest najważniejsza. Pozytywne dla mnie jest to że dzieci młodsze są w grupie ze starszymi a o za tym idzie młodsze uczą się od starszych a starsze uczą się opiekuńczości. Bezpieczeństwo i wychowanie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze dlatego mogę polecić to przedszkole. Wybór oczywiście należy do każdego osobiście

te brawa napisałem w cudzysłowiu ,nie wiem czy się orientujesz co to znaczy? ;]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org