Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sąd w trybie wyborczym nakazał premierowi Morawieckiemu sprostować kłamstwo wyborcze, jakie padło z jego ust, na spotkaniu wyborczym z sympatykami PiSu. |
a ja chętnie bym w tym roku spędzl sylwestra na Starym Rynku przy dobrym koncercie muzycznym ,obejrzał pokza sztucznych ogni i wypiłze znajomymi szampana - o takim sylwestra marze. Problem w tym ,że w naszym mieście jakoś urzędnicy nie pala się do zorganizowania takiej sylwestrowej imprezy podczas gdy w innych miastach organizują takowe i wypadają bardzo dobrze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sąd w trybie wyborczym nakazał premierowi Morawieckiemu sprostować kłamstwo wyborcze, jakie padło z jego ust, na spotkaniu wyborczym z sympatykami PiSu. |
ale 200 za co?
|
|
Re: Sąd w trybie wyborczym nakazał premierowi Morawieckiemu sprostować kłamstwo wyborcze, jakie padło z jego ust, na spotkaniu wyborczym z sympatykami PiSu. |
najgorsze jest to, że kwota samej podwyżki przewyższa niektórych całe pensje, to jest po prostu niemoralne, czy ktoś kto zarabia 1400 zł się nie stara?? czy wszędzie tak jest, że za dobrze wykonaną pracę od razu dostaję się podwyżki, pracowałem kiedyś w takiej firmie, wypruwałem sobie żyły, a kiedy poprosiłem o podwyżkę szef powiedział, że jak mogę chcieć czegoś więcej za wykonywanie sowich obowiązków. w tym przypadku dokładnie tak jest, prezydent wykonuje tylko swoje obowiązki, powinien się starać jak najlepiej, jeśli tego nie będzie robił, ludzie go po prostu nie wybiorą ponownie.
|
|
dlaczego tylko byliście w Szwecji,na Li twie i Ukrainie,a nie w Tajlandii Chinach itp?Poprzednia Rada i Prezydenci zrobiliścieb.dużoooooooo,tylko dla kogo?
|
|
Ojj czepiacie się :P może jest dyslektykiem ;) Pokój umeblowany, komputer, internet, TV, wynajmę dla chłop./mężcz. - os. Południe. telefon: 514514792 Wynajmę pokój osobom samotnym uczącym się lub pracującym. telefon: 608089252 e-mail: oldakdan3@wp.p itp, itd. Wystarczy poszukać:) zależy, co Cię interesuje. mar
|
|
|
von chrupka, prosze cie bardzo... cala lista osiagniec prezydenta: *Podwyżka To by bylo na tyle.Wiadomo, ktos musial dac pomysl radzie, zeby podwyzszyc pensje;] Zenit, a moze tu wlasnie o ta zazdrosc chodzi. Szczerze? tak, ja jestem cholernie zazdrosny ile czlowiek za "same nazwisko" moze miesiecznie dostac.... Z reszta, tak samo jest z cala ta pieprzoną polityka w polsce,wiadomo. Identycznie jest z kosciolem. Kur.wa.... powiedzccie mi. JAK TU ZYC godnie, gdy zarabia sie polowe PODWYZKI prezydenta? ;]
|
|
Myślę, że fundusz kościelny (aczkolwiek też powinien być zlikwidowany) to niewielkie pieniądze w porównaniu z wydatkami na pasożytów. Swoją drogą - pamiętasz jak ładnie się uśmiechałeś do ojca dobrodzieja, gdy mu kopertkę za ślub niosłeś? A pamiętasz jak na Wielkanoc prasowałeś biały obrusik, żeby tłusta koperta godnie na nim wyglądała?
|
|
Oczywiście, że mieszkania socjalne to patologia sama w sobie. Ktoś weźmie kredyt, oszczędza, odmawia sobie wyjazdu na wakacje z rodziną, nowego ubrania itp. Z drugiej strony ktoś nieodpowiedzialnie robi sobie masę dzieci, pije, i cały czas się awanturuje - i dostaje mieszkanie. To jest zło, patologia i niesprawiedliwość. A swoją drogą obiło mi się o uszy, że w Łomży planowana jest budowa drugiego budynku socjalnego. Coś wiecie na ten temat? Wystarczy zobaczyć, jak funkcjonuje ten blok przy Śniadeckiego. mar
|
|
Hej czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie gdzie można załapać się do pracy w Łomży lub okolicy?? Dawanie ogłoszeń i przeglądanie już wiem, że nie ma najmniejszego sensu, bo to tylko strata czasu.. Gdzie można zajść, złożyć CV i mieć jakiekolwiek nadzieje, że się odezwą..?? (PS. Pytam poważnie, więc za teksty typu: ja Ci dam zarobić w nocy czy coś w tym stylu, serdecznie dziękuję..).
|
|
Ma tych pozytywnych ale i nie mało negatywnych i neutralnych
|
|
Najlepiej liczyć na samego siebie
|
|
Coraz więcej tych biedactw na każdym kroku widać jak chodzą szukają jedzenia :/
|
|
Ja robiłam rzęsy w COSMEO na Kazańskiej jak to tylko wchodziło. Zapłaciłam 200zł właśnie w wakacje bo mieli promocję. Standardowo u nich to kosztuje 400zł, więc trochę drogo ale na prawdę nie żałuję bo rzęsy trzymały się długo a efekt... rewelacja :)
|
|
@bobcats1, to Ty proszę powiedz, co przemawia za tym by przyznać Panu Prezydentowi podwyżkę, no bo skoro tak zacięcie bronisz go to zapewne takowe powody istnieją. Chyba, że są to takie same powody, jak te wymienione przez Pana Borysewicza to daruj. Czy Ty kiedykolwiek słyszałeś, że dostaje się podwyżkę za PRÓBOWANIE??? Poza tym, skoro sam premier mówi o zaciskaniu pasa to moim zdaniem, także lokalni przedstawiciele władzy, w tym przypadku Pan Prezydent, powinni dawać przykład. I nie mówię tutaj, że powinien sobie obniżyć zarobki, ale o tym, że podwyżka w obecnych, trudnych czasach oraz uwzględniając "osiągnięcia" Pana Prezydenta, jest najmniej odpowiednim ruchem. @bobcats1, albo od razu przyznaj, że jesteś z najbliższego otoczenia Pana Prezydenta, bądź Pana, który tak pięknie uargumentował podwyżkę to wówczas będzie nam dużo łatwiej zrozumieć dlaczego Twoim zdaniem podwyżka się należy.
|
|
Zenit petent naturalnym wrogiem urzędnika:)))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |