Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do tej pory łomżyński PiS nie wystawił swojego oficjalnego kandydata na urząd prezydenta. Podobno Chrzanowski wycofał się z wyścigu o fotel . |
Tak właśnie o nią mi chodziło ;) dzięki za stronki chociaż na tej 2leep to często bywam. A tak btw dziewczyna jest z serialu SKINS, który polecam bardzo bardzo:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do tej pory łomżyński PiS nie wystawił swojego oficjalnego kandydata na urząd prezydenta. Podobno Chrzanowski wycofał się z wyścigu o fotel . |
hihih
|
|
Re: Do tej pory łomżyński PiS nie wystawił swojego oficjalnego kandydata na urząd prezydenta. Podobno Chrzanowski wycofał się z wyścigu o fotel . |
W AUCHAN w Białymstoku na wagę w niskiej cenie.
|
|
Litania do archaniołów św.św. Michała, Gabriela i Rafała Panie, zmiłuj się nad nami! Chryste, zmiłuj się nad nami! Panie, zmiłuj się nad nami! Chryste, usłysz nas! Chryste, wysłuchaj nas! Ojcze z nieba, Boże, Stworzycielu wszystkich duchów, zmiłuj się nad nami! Synu, Odkupicielu świata, Boże, na którego patrzeć pragną aniołowie, zmiłuj się nad nami! Duchu Święty, Boże, radości duchów błogosławionych, który uświęcasz dusze, zmiłuj się nad nami! Święta Trójco Jedyny Boże, chwało świętych aniołów, zmiłuj się nad nami! Święta Maryjo, Królowo duchów niebieskich; módl się za nami. Święty Michale, książę zastępu wiecznego; módl się za nami Wodzu aniołów pokoju; -,,- Najmocniejszy w walce; -,,- Pogromco pradawnego węża; -,,- Odwieczny obrońco ludu Bożego; -,,- Któryś wygnał z nieba Lucyfera i jego popleczników;-,,- Który przyjmujesz odchodzące dusze i prowadzisz je do raju;-,,- Pocieszenie wiernych, -,,- Opiekunie tych, którzy oddali się tobie; -,,- Święty Gabrielu, któryś objawił Danielowi tajemnice Boskie; -,,- Który zapowiedziałeś narodziny i misję Św. Jana Chrzciciela; -,,- Który zwiastowałeś Wcielenie Słowa; -,,- Stróżu Najświętszej Panienki; -,,- Czuwający nad dzieciństwem Zbawiciela -,,- Który pocieszałeś Chrystusa w chwilach męki; -,,- Wierny sługo Chrystusa; -,,- Święty Rafale, aniele zdrowia; -,,- Święty Rafale, jeden z siedmiu duchów stojących przy Tronie Boga;-,,- Wierny przewodniku Tobiasza; -,,- Który zmusiłeś diabła do ucieczki; -,,- Orędowniku naszych modlitw przed Panem; -,,- Uzdrowicielu ślepego; -,,- Wspomożycielu w strapieniu; -,,- Pocieszycielu w trudach; -,,- Niosący radość twym wiernym podopiecznym. -,,- Święty Michale, Gabrielu i Rafale, módlcie się za nami. Jezu Chryste, błogosławieństwo aniołów, przepuść nam! Jezu Chryste, chwało duchów niebieskich, wysłuchaj nas! Jezu Chryste, ozdobo wiecznych zastępów, zmiłuj się nad nami! Do Św. Michała Boże, który sprawiłeś, że błogosławiony Michał, Twój Archanioł, zwyciężył pysznego Lucyfera i nikczemne duchy, błagamy Ciebie, byśmy walcząc pod Krzyżem i za swoje przyjmując dewizę: Któż jak Bóg!?, zwyciężyli wszystkich naszych wrogów, pokonali wszelkie przeszkody i uporządkowali nasz żywot zgodnie z Twoją wolą i przykazaniami. Przez Jezusa Chrystusa, Pana Nszego. Amen. Do Św. Gabriela Boże, orędowniku zbawienia ludzkości, który posłałeś błogosławionego Gabriela, stojącego przed Twoim tronem, by zwiastował prześwietnej Dziewicy tajemnicę wejścia Twojego błogosławionego Syna w ciało człowiecze, błagamy Ciebie, byśmy poprzez jego wstawiennictwo zyskali pomoc w każdej naszej potrzebie, duchowej i doczesnej. Przez Jezusa Chrystusa, Pana Naszego. Amen. Do Św. Rafała Boże, który w swej niewysłowionej dobroci uczyniłeś błogosławionego Rafała przewodnikiem wiernych w ich wędrówkach, pokornie prosimy Cię, by poprowadził on nas na drodze zbawienia i byśmy doświadczyli jego pomocy w chorobie duszy. Przez Jezusa Chrystusa, Pana Naszego. Amen
|
|
|
I maja racje ze przeliczaja bo jesli całe kieszonkowe maja przeznaczyc na jej zachcianki a reszta sie nie liczy to może nie byc za ciekawie z przyszłoscia tego chłopaka:)
|
|
Aby nie na Mazowieckiej polecałbym na wojska polskiego.
|
|
ale co "wszystko" ??? :) wydaję mi się że wpis na forum (5 min) plus kilka raportów jest tego warte, tym bardziej, że to nie pierwsza i nie ostatnia akcja w której biorę udział ;) a samo wrzucanie... i tak siedzę w necie:) Jak głosuję na plac zabaw który mi nijak się nie przyda to tym bardziej za darmowe piwo dla siebie i dla Was będę głosować;) ogólnie jestem pod wrażeniem dostałem od was aż 20 butelek - Dziękuję:) Jutro oczywiście też możecie głosować;)
|
|
stawka za obojetnie jaka prace na godzine powinna wynosic 10 zł na poczatek po miesiacu jesli sie sprawdzi dwa razy tyle zeby nikt nie chciał za miej pracowac to pracodawca chcacy miec pracownika mósiałby tyle dac bo jak niestac pracodawce na zapłate to niech se sam pracuje ale głaby sie znajdo i zgadzaja sie za 5 zł pracowac a potem płacz i nażekanie
|
|
Podobnie, jak wiele kobiet, moja dziewczyna również bardzo boi się pająków. Gdy zobaczy pająka zaczyna krzyczeć, ucieka jak najdalej oraz prosi abym go zabił i spuścił w kiblu. Pewnego dnia gdy przyjechałem z pracy do domu, w łazience spostrzegłem kilka popękanych kafelków, rozbite lustro i dwie płytkie ale wyraźne dziury w drzwiach. Gdy zadzwoniłem do mojej dziewczyny okazało się, że rano zobaczyła pająka w rogu łazienki i postanowiła zabić go za pomocą mojej wiatrówki. Strzeliła 4 razy. 1 kulka odbiła się niszcząc dość spore lustro, 2 odbite trafiły w drzwi, a 4 trafiła moją dziewczynę w ramię. Pająk spieprzył. YAFUD
|
|
to tak odnośnie czegoś konkretnego czy to Twoje głębokie przemyślenia?
|
|
nie baranie tylko 10 zł dla fachowców
|
|
tu chodzi o orginaly a nie o podruby,tom tailor kosztuje 95 zl a nie 195 zl ???
|
|
fachowców??? a są tacy??? :D:D:D mówisz o jakiejś konkretnej branży czy nadal to są głębokie przemyślenia?
|
|
budowlanka np
|
|
haha
|
|
jakie uslugi,ja mam lokal do wynajecia,wykonczony,gotowy 62m2 w super miejscu za 600 zl brutto.
|
|
W jakim miejscu?
|
|
Odświeżam temat. Już jest 51 fanów:) ale czy to już wszyscy którzy chcą przywrócenia kolei w Łomży? http://www.facebook.com/pages/Kolej-Na-%C5%81om%C5%BC%C4%99/205099756221067
|
|
Jestem święcie przekonany, że tak naprawdę podawane przez was przykłady są tylko pojedynczymi epizodami w funkcjonowaniu firm kurierskich. Każda firma ma swoje wzloty i upadki. Pomyślcie, że setki osób otrzymują swoje paczki codziennie bezproblemowo. O tym się nie słyszy bo wiecej osób w tym kraju woli narzekać i robić to publicznie. Gorzej ma się sprawa z kurierami. Wiadomo, że często są to ludzie mniej wykrztałceni i wychowani (oczywiście nie wszyscy). Wg mnie ich przełożeni powinni brać ich w ryzy po każdym telefonie wyrażającym niezadowolenie z usługi. Przecież logicznie rzecz biorąc to wielkie korporacje (ups, dpd, dhl itp) tracą głównie przez te małe trybiki jakimi są kurierzy (oraz osoby pracujące w odddziałach). Więcej niezadowolonych klientów psioczących na forach na kurierów i oddziały konkretnych firm zwiększa prawdopodobieństwo, że liczba potencjalnych klientów zmaleje. Jednak to zależy głównie od kierowników i dyrektorów w poszczególnych punktach. A teraz coś co interesuje większą liczbę osób na tym forum niż moje wypociny. Ranking firm kurierskich wg mojej subiektywnej oceny: 1: UPS - Jestem zadowolony. Brak dotychczasowych problemów. Odbiór następnego dnia, a po kolejnym paczka jest już u nadawcy. Profesjonalna infolinia (nigdy nie musiałem zbyt długo czekać), a także kulturalni kurierzy moze po prostu mialem szczescie i nie natknąłem się na tych złych). 2: Polfast - Krótka acz intensywna współpraca trwająca do dziś. Kurierzy UPS-u więc jak wyżej. Troszkę więcej problemów bo firma jest pośrednikiem (prawdopodobnie powód jest prozaiczny, nowa firma, nowy personel – grunt, że dają radę), ale za to dużo niższe ceny. 3:DHL - Dawno temu korzystałem z ich usług, ale nic konkretnego nie zapadło mi w pamięć. Brak skarg i zażaleń czyli wszystko w porządku. mogli by jednak zmienić pracownikom stroje firmowe :) Raz ich kurier stanął przed moim domem w powyciąganym uniformie, był nieogolony i zdecydowanie "wczorajszy". Wyglądał jak menel z paczką :) Jednakże był na czas więc ok. 4: DPD - Rzadko korzystałem. Dużo skarg w necie, ale nie jest aż tak źle. największe zażalenia miałem do infolinii i czestego odsyłania mnie do kogoś innego. Jesli pojawią się problemy to doładuj swoje konto telefoniczne bo może Ci się przydać. 5: Siódemka - Kiedyś zachwycony, ale po pewnym czasie zaczęła się psuć. A jak już się zaczęła to z pełnym impetem. Wg mnie wymienić należy kadrę kierowniczą, która nie potrafi zapanować nad kurierami. Ci zostawiali awizo w moich drzwiach, ale jak dzwoniłem do nich to czesto mi proponowali bym sie zjawił w oddziale. Kurierzy - niektórzy mili, większość nie. Wina kurierów czy tych którzy otrzymują na nich skargi i niczego z tym nie robią? Oceńcie to sami. 6: Prywatni przewoźnicy - Tych jest jak "mrówków" :) Wszędzie jakiegoś znajdziesz. Miasto, wieś - nieważne. Ceny różne, ale potrafią czasami nieźle zaskoczyć. Firmy kurierskie nie raz i nie dwa nie umywają się do cen jakie oferuje jakiś: Mietek czy Romek z rozpadającym się busem. Co z tego, że ich "bolid" nie wygląda zachęcająco. Często towar będzie bezpieczniej przewieziony niż z dużą firmą kurierską, ponieważ to właśnie na "Romku" spoczywa cała odpowiedzialność, żeby to odbyło się bezpiecznie. No i musi on zachęcić przyszłych klientów. Pierwszy-lepszy kurier może mieć gdzieś. Do tematu jeszcze wrócę, ponieważ wena mnie opuściła. Filozof Robero "Scio me nihil scire" - Sokrates
|
|
Siemie możesz kupić na ul. Poligonowa 2 w firmie EL-PASZ róg Poznańska a Poligonowa ,po przeciwnej stronie PEEPES.CENA b . niska.
|
|
kurczę... nie można;/
|
|
|
moze bedzie losowanie jak do komisji obwodowych:)
|
|
Można tylko że wszystko razem [ url ]http://4lomza.pl[ /url ]
|
|
Jestem za !!! Fajnie skoczyć koleją do Białegostoku czy do Warszawy a nie pchać się samochodem.
|
|
kicia899 Potrzebny jest chociaż nie korzystam ale konkurencja musi być. Otwieraj jak masz ochotę a na pewno dobrze Ci pójdzie. Powodzenia życzę :-)
|
|
I o to chodzi:) co prawda do wawy podobno pociągi jeździły 4h z przesiadkami, ale do białego to już pewnie będzie lepiej:) Pierwszy cel to przywrócenie atrakcyjności przewozów towarowych a dalej zobaczymy:) ważne żeby było widać nasze chęci w postaci "Lajków" :) A może w przyszłości w pociągach będzie WiFi i będziemy mogli siedzieć na forum 4lomza a nie myśleć "Kiedy ten dziad zjedzie, żebym mógł go wyprzedzić?!" przypominał mi się cytat: "od pół godziny wlecze się przede mną ten dziad" :)
|
|
panidomu nawiedzona, cos Ci się pomyliło, może nie odnalazłaś drogi do kościoła
|
|
wolałabym do drugiej
|
|
Ok dzięki za pomoc. Już się zdecydowałam. Polo albo luppo. A teraz coś trudniejszego, takich samochodzików w naszej okolicy za dużo nie ma na sprzedanie z tego co się zorientowałam. Trzeba by jechać gdzieś dalej. Nie posiadając samochodu jet to trochę utrudnione. Czy nie wiecie kto miałby taki na sprzedaż najlepiej w Łomży?
|
|
Na produkcje i zdjęcie chcą! Pewnie komuś się nudzi i głupoty mu w głowie!
|
|
haha właśnie to chciałem napisać MINIMÓM haha
|
|
kobiecyinstynkt całkowicie się z Tobą zgodzę ale wątpliwe że na wolnym rynku urzędniczki czy urzędasy poradzili by sobie na wolnym rynku pracy bez koneksji.
|
|
a Ty myślisz, że tu sami informatycy siedzą co potrafią sobie IP zmienić? :) może napisz jak zmienić IP żeby móc jeszcze raz zagłosować :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |