wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
życzę panu Chrzanowskiemu reelekcji...... the bigger they are, the harder they fall.

MIEJSCE 244 | LICZBA GŁOSÓW 7000

Wielka okrągła liczba - będziemy świętować?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: życzę panu Chrzanowskiemu reelekcji...... the bigger they are, the harder they fall.

Rzeczywiście smród jest nie do zniesienia ja wspólczuję tym ludziom, którzy mieszkają w okolicach pepeesu :(

Re: życzę panu Chrzanowskiemu reelekcji...... the bigger they are, the harder they fall.

Jola a dlaczego się rozstaliści jeśli jesteś taka ok

http://studioskorpion.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=614%3Adniurodywzaku&catid=34%3Awydarzenia&Itemid=28

Znalazłam właśnie reportaż z tej impezy, fajnie to wygląda :) Żak się postaral... zobaczymy co wymyślą w ten piątek :)

Proponuje pozew zbiorowy. potrzeba tylko jakiegoś społecznika, który zbierze podpisy i zaniesie je do odpowednich organów.

Witam

proponuję zgłaszać do Straży Miejskiej

Tak przy okazji usiłowałem wczoraj zgłosić zakłócanie porządku publicznego i naruszenie dóbr osobistych poprzez smród na policję i do straży miejskiej, ale policja nie przyjęła zgłoszenia - nie zajmują się smrodem, a do straży miejskiej nie dało się dodzwonić ok godz 20.00 , na numerze stacjonarnym 862156756 ani komórkowym 509401426 (numer dostałem z Policji więc nie jest chyba żadną tajemnicą) nikt się nie zgłaszał.

aby nie było wątpliwości:
Unormowanie dóbr osobistych zostało ujęte w kodeksie cywilnym jednakże przepisy kc nie definiują pojęcia prawa do dóbr osobistych. Kodeks cywilny wskazuje jedynie w art. 23. ogólną zasadę, że dobra osobiste, wymienione w nim przykładowo, pozostają pod ochroną prawa cywilnego, i to niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Nie wskazuje on natomiast środków ochrony, a więc sankcji przewidzianych na wypadek ich naruszenia. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.

Zdrowie jest dobrem osobistym - smród pogarsza stan psychiczny i fizyczny a więc ma wpływ na zdrowie
Brak możliwości wietrzenia mieszkań i suszenia prania - naruszenie dóbr materialnych

ponadto prządek publiczny:

Art. 51. Kodeksu wykroczeń
§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

zakłócanie smrodem - inny wybryk, zakłóca spokój , sen i wywołuje zgorszenie.

jak się chce można znaleźć paragraf tylko trzeba chcieć

Aha i jeszcze jedno to nie tylko PEPEES jest śmierdziuchem w Łomży - straż powinna zlokalizować również innych śmierdziuchów z okolic Zawad i rozwiązać problem kompleksowo.

Ja dzwonię i zgłaszam - im więcej zgłoszeń - tym szybciej ktoś się sprawą zajmie

pozdrawiam

Może to od mleka, próbowalaś zmienic na inne. Być może któryś ze składników nie jest tolerowany przez układ pokarmowy np. laktoza.

kobiety kiedyś też byly inne nietankowały tak bardziej ich interesował
dom i dzieci a nie koleżanki seriale i żeby się napić
ile teraz się muwi że policja zatrzymała pijaną matkie z dzieckiem
ale nadal niemam odpowiedzi od joli dlaczego rozpadl się ich związek

Witam.Wybieram się jutro do białegostoku.Czy w związku z robotami drogowymi są duże utrudnienia w ruchu?Czego się mozna spodziewać?

noszzz w mordę, nawet jeśli i chce się pochwalić to co? wolisz kolejny temat o smrodzie lub narzekaniu na coś? Teraz wiem, że w Łomży jest przynajmniej jedna osoba, która oddaje znalezione:)

Nie no ja rozumiem,ale jak wcześniej wspomniałem: jak młodzi wyraźnie zaznaczą że muzyka ma nie grać w czasie jedzenia, to ich wybór. Bo dla żadnego zespołu to nie problem włączyć te piosenki w tle (to chyba normalne).

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org